- 8 Mart 2018
- 1.386
- 1.832
- 27
-
- Konu Sahibi Flamingolar12345
Allah yardımcın olsun. Öğrencilerin içinde bundan korunmanın bir yolu yok gibi çok dikkatli olmak lazım baharla birlikte geçer gider belki deGündemden hiç haberim yok ne oluyo ne bitiyo bilmiyorum tamamen virüse ve depreme odaklanmış durumdayım ve kara kara düşünüyorum 16 aylık bebeğim var kendimi geçtim onun için endişeleniyorum, şayet var da soylenmiyorsa büyük vebal yemin ederim. Ben her gün okula gidiyorum 35 kişilik sınıflara girip ders anlatıyorum, öğrencilerin tepeme üşüşmelerine engel olamıyorum, ağzını kapamadan öksüren tıksıran bir ton öğrenci var okulda. eğer virüs ülkeye girdiyse zaten potansiyel risk grubunun başında ben ve benim gibiler vardır Allah sonumuzu hayretsin nasıl çıkıcaz bu işin içinden hiç bilmiyorim
yazdim baska mesajlarda da burda da yazayim. tabiki izinvermiyorum, ama bazi insanlar cidden sacmaliyor. cocugun saga sola dokunuyor diye ellerini yikamaya goturdum, kucagima aldim elini yikadim ocugu yere biraktim kendi elimi durulayip cikicam yani 2-3 saniyelik bisey arkami donmemle cocugu yanagina yapistigini gordum kadinin. hayir biz girdigimizde orda kimse yoktu ne ara geldi gelir gelmez kosa kosa cocugu mu optu manyak miydi anlamadimAsla izin vermiyorum.
Sizde vermeyin.
Yaklaşan olunca bile izin vermeyin. Yani sadece korona için değil bin bir türlü pislik hastalık var.
Nerden bilelim karşıda ne olacağını.
Niyetler iyi oluyor ama sonucu kötü olabilir.
Hala kedi coronasindan bahsediyorsunuz. Dun de size acikladim ikisi cok farkli seyler. Kedi coronasi insana bulasmiyor. 34 yasindayim, 3 yasindan beri kedi besliyorum. Henuz corona olmadim.
Fip e ceviren corona kedi coronasi. Birak insani kopege bile bulasmiyor.
Cindeki olen insanlar hayvan yedikleri icin olmediler. O sadece bir tahmin.. Virusun kaynagi henuz net olarak belli degil. Bu virusu havadan soluma ile bile kapabiliyorsunuz. Insandan insana geciyor. O derece bulasici. Italya'da 200 un ustunde kisi hastalik kapti. Birakin coronaviruslu hayvan yemeyi, bir cogunun cin ile alakasi dahi olmadigina eminim.
Siz niye müsade ediyorsunuz opmesine. Madem engel olamadiniz kizsaydiniz da kimsenin çocuğuna dokunmasaydı bir daha.bugun dis hatlara birini goturmemiz gerekiyordu havaalaninda 2,5 yasinda oglumu aman virus kapmasin diye ellerini yikamaya goturdum bir temizlikpersoneli tuvalette ay sen ne tatlisin diye sapur supur optu cocugu, bizim insanimiz da bir gerizekali... hemen yikadim cocugun elini yuzunu ama aklim kaldi. hic farkinda degil kimse tehlikenin
Gecmis olsunMalatya yine sallandı sabah 5.08 de...şiddeti 4.4 diyorlar ama hissedilen çok daha fazlası...uykudan uyandık bağırış çağırış düşünün artık...Allahım nolur bitsin artık depremler hastalıklar...
Valla yok Bi haber bekliyoruzD Deve tabani var mı gelişme...
Onu biliyorum ama acikcasi cok inanasim gelmiyor. Cunku cok afedersiniz bu hayvanin diskisindan dunyanin en pahali kahvesini yapiyorlar. Oyle birsey olsa insanlara icirirler miBugün kedi olayını ben de duydum ama bildiğimiz ev kedisinden değil civet cat diye garip bir hayvandan bulaşıyormuş o tip korona, şu anki salgınla farklı türde bir virüs. Önemli kısmı, çeviri hatası ve bilgi kirliliği var. Ev kedisi değil civet cat'ten (misk kedisiymiş çevirisi) bulaşıyor.
Evet porsuğa daha çok benziyor ben de o yüzden biraz garip bir hayvan dedimOnu biliyorum ama acikcasi cok inanasim gelmiyor. Cunku cok afedersiniz bu hayvanin diskisindan dunyanin en pahali kahvesini yapiyorlar. Oyle birsey olsa insanlara icirirler mi
Ayrica o hayvancagizin fotografina hic baktiniz mi porsuga benziyor kedi ile alakasi yok
Arkadasin bahsettigi kedi normal kediler. Cunku corona fip e ceviriyor yazmis. Bu sadece bildigimiz normal kedilerde oluyor ve insan bir yana dursun kopege dahi gecmiyor.
Maalesef fısıltı gazetesi dediğimiz kulaktan kulağa yayılan dedikodular, insanların paniklerine karışınca bizde ne yazık ki bir linç kültürü gelişiyor, sizin yazınızdan yola çıkarak bir ırka bu kadar öfke duyulmasının ne kadar yanlış olduğunu anlatmak isterim.Asagidaki yorum Cin'de bir universitede arastirmalarina devam eden bir hocamin sosyal medyadan paylastiklaridir:
Türkiye'de yapılan çeşitli yorumlara, yayılan dedikodulara bakınca gerçekten utanıyorum. Neyse ki, Türkçe bilen Çin'li çok azdır. Bir ulusun ve devletin niteliği kriz anında kendini gösterir. Çin Hükümeti ve parti organizasyonu son derece başarılı bir şekilde enfeksiyonunun yayılmasını durdurdular. Çin'in dört bir tarafından sivil ve askeri doktorlar, hemşireler, gönüllüler koşa koşa Wuhan'a gitti. Sadece evine kapatılmış 11 Milyon kişiye günlük yiyecek dağıtımı yapmanın nasıl bir lojistik başarı olduğunu düşünün. Dünya Sağlık Örgütü de bunu görüyor ve takdir ediyor. DaLian'dan sevgilerle.
Afyonda boyle bir haber var, cocuk ölmüş mu
Koronavirüs salgını: Afyon’da hastaneye kaldırılan İranlı çocukta virüs çıkmadı
Van’da koronavirüs şüphesi ile 5 kişinin gözetim altına alınmasının ardından Türkiye’de de endişeler arttı. fazla oku Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)www.independentturkish.com
O zaman yok diye kandırılıyoruz ve belki ne zamandır yok diye kandırılıyoruz...Valla yok Bi haber bekliyoruz
Örneğin bu gun dibinizde olan hastanede kac kisi ve ne sebeple ölmüş bikiyormusunuz? Bunu size kim haber veriyor? Veya Bursa geneli kaç kişi ölmüş olumYahu hastane dibimizde kimseyi birsey soylemeyin etmeyin diye ikaz yok birsey yok.
Bana kimsenin birsey soyledigi yok ozel biri degilim. Hangi zamandayiz ne saklanacak yayin yasagimi var ney?
Hastalar soyleniyor oluler neden soylenmiyor.
Benim gibi düsunmeyebilirsin kimse kimse gibi düşunmek zorunda degil elbette
Kesinlikle yok demiyorum. Vardir yoktur
Olan kişileride net şekilde duyuyorum.
Çin hakkindada sakliyorlar diyorlar
Insanlarin yakildigini vs bi sürü soylenti var.
Bunun kime faydasi var ki.