van başkale depremi ve vana bulaşan virus

Gündemden hiç haberim yok ne oluyo ne bitiyo bilmiyorum tamamen virüse ve depreme odaklanmış durumdayım ve kara kara düşünüyorum 16 aylık bebeğim var kendimi geçtim onun için endişeleniyorum, şayet var da soylenmiyorsa büyük vebal yemin ederim. Ben her gün okula gidiyorum 35 kişilik sınıflara girip ders anlatıyorum, öğrencilerin tepeme üşüşmelerine engel olamıyorum, ağzını kapamadan öksüren tıksıran bir ton öğrenci var okulda. eğer virüs ülkeye girdiyse zaten potansiyel risk grubunun başında ben ve benim gibiler vardır Allah sonumuzu hayretsin nasıl çıkıcaz bu işin içinden hiç bilmiyorim
Allah yardımcın olsun. Öğrencilerin içinde bundan korunmanın bir yolu yok gibi çok dikkatli olmak lazım baharla birlikte geçer gider belki de

Asla izin vermiyorum.
Sizde vermeyin.
Yaklaşan olunca bile izin vermeyin. Yani sadece korona için değil bin bir türlü pislik hastalık var.
Nerden bilelim karşıda ne olacağını.
Niyetler iyi oluyor ama sonucu kötü olabilir.
yazdim baska mesajlarda da burda da yazayim. tabiki izinvermiyorum, ama bazi insanlar cidden sacmaliyor. cocugun saga sola dokunuyor diye ellerini yikamaya goturdum, kucagima aldim elini yikadim ocugu yere biraktim kendi elimi durulayip cikicam yani 2-3 saniyelik bisey arkami donmemle cocugu yanagina yapistigini gordum kadinin. hayir biz girdigimizde orda kimse yoktu ne ara geldi gelir gelmez kosa kosa cocugu mu optu manyak miydi anlamadim

Hala kedi coronasindan bahsediyorsunuz. Dun de size acikladim ikisi cok farkli seyler. Kedi coronasi insana bulasmiyor. 34 yasindayim, 3 yasindan beri kedi besliyorum. Henuz corona olmadim.
Fip e ceviren corona kedi coronasi. Birak insani kopege bile bulasmiyor.

Cindeki olen insanlar hayvan yedikleri icin olmediler. O sadece bir tahmin.. Virusun kaynagi henuz net olarak belli degil. Bu virusu havadan soluma ile bile kapabiliyorsunuz. Insandan insana geciyor. O derece bulasici. Italya'da 200 un ustunde kisi hastalik kapti. Birakin coronaviruslu hayvan yemeyi, bir cogunun cin ile alakasi dahi olmadigina eminim.

Bugün kedi olayını ben de duydum ama bildiğimiz ev kedisinden değil civet cat diye garip bir hayvandan bulaşıyormuş o tip korona, şu anki salgınla farklı türde bir virüs. Önemli kısmı, çeviri hatası ve bilgi kirliliği var. Ev kedisi değil civet cat'ten (misk kedisiymiş çevirisi) bulaşıyor.

bugun dis hatlara birini goturmemiz gerekiyordu havaalaninda 2,5 yasinda oglumu aman virus kapmasin diye ellerini yikamaya goturdum bir temizlikpersoneli tuvalette ay sen ne tatlisin diye sapur supur optu cocugu, bizim insanimiz da bir gerizekali... hemen yikadim cocugun elini yuzunu ama aklim kaldi. hic farkinda degil kimse tehlikenin
Siz niye müsade ediyorsunuz opmesine. Madem engel olamadiniz kizsaydiniz da kimsenin çocuğuna dokunmasaydı bir daha.

Bu hastalik %3 luk kesimi olduruyor azcik sakin olun.
Olenlerde genelde ilginc bi sekilde yasli ve hasta olan erkekler.
Tedbir alinacak, virus olur da resmi olarak teyit edilirse cocuklari okula gondermeyecegiz,baska yapacak bisey yok.

Bugün kedi olayını ben de duydum ama bildiğimiz ev kedisinden değil civet cat diye garip bir hayvandan bulaşıyormuş o tip korona, şu anki salgınla farklı türde bir virüs. Önemli kısmı, çeviri hatası ve bilgi kirliliği var. Ev kedisi değil civet cat'ten (misk kedisiymiş çevirisi) bulaşıyor.
Onu biliyorum ama acikcasi cok inanasim gelmiyor. Cunku cok afedersiniz bu hayvanin diskisindan dunyanin en pahali kahvesini yapiyorlar. Oyle birsey olsa insanlara icirirler mi 🙄

Ayrica o hayvancagizin fotografina hic baktiniz mi porsuga benziyor kedi ile alakasi yok 😅
Arkadasin bahsettigi kedi normal kediler. Cunku corona fip e ceviriyor yazmis. Bu sadece bildigimiz normal kedilerde oluyor ve insan bir yana dursun kopege dahi gecmiyor.

Onu biliyorum ama acikcasi cok inanasim gelmiyor. Cunku cok afedersiniz bu hayvanin diskisindan dunyanin en pahali kahvesini yapiyorlar. Oyle birsey olsa insanlara icirirler mi 🙄

Ayrica o hayvancagizin fotografina hic baktiniz mi porsuga benziyor kedi ile alakasi yok 😅
Arkadasin bahsettigi kedi normal kediler. Cunku corona fip e ceviriyor yazmis. Bu sadece bildigimiz normal kedilerde oluyor ve insan bir yana dursun kopege dahi gecmiyor.
Evet porsuğa daha çok benziyor ben de o yüzden biraz garip bir hayvan dedim 😂. Dünya Sağlık Örgütü’nün korona virüsü tanıtım videosunda gördüm ben de bu bilgiyi. Şu anki salgından sorumlu olan virüs değil de başka bir korona türünden sorumluymuş o hayvancık. Bilemiyorum belki kendi içlerinde türleri ayrıldığı içindir, kara palmiye misk kedisiydi sanırım. Kahve için kullanılanları farklı bir türdür ya da hasta olmadıklarından eminlerdir onların belki 😅. Zaten hiç bir hastalık direkt olarak türler arası geçiş yapmıyormuş da mutasyona uğrayanlar yapıyormuş. Virüslerin yaşam amacı zaten iyi bir taşıyıcı bulmak ve yayılmak olduğu için mutasyonla daha elverişli türlere yöneliyorlar.

Asagidaki yorum Cin'de bir universitede arastirmalarina devam eden bir hocamin sosyal medyadan paylastiklaridir:
Türkiye'de yapılan çeşitli yorumlara, yayılan dedikodulara bakınca gerçekten utanıyorum. Neyse ki, Türkçe bilen Çin'li çok azdır. Bir ulusun ve devletin niteliği kriz anında kendini gösterir. Çin Hükümeti ve parti organizasyonu son derece başarılı bir şekilde enfeksiyonunun yayılmasını durdurdular. Çin'in dört bir tarafından sivil ve askeri doktorlar, hemşireler, gönüllüler koşa koşa Wuhan'a gitti. Sadece evine kapatılmış 11 Milyon kişiye günlük yiyecek dağıtımı yapmanın nasıl bir lojistik başarı olduğunu düşünün. Dünya Sağlık Örgütü de bunu görüyor ve takdir ediyor. DaLian'dan sevgilerle.
Maalesef fısıltı gazetesi dediğimiz kulaktan kulağa yayılan dedikodular, insanların paniklerine karışınca bizde ne yazık ki bir linç kültürü gelişiyor, sizin yazınızdan yola çıkarak bir ırka bu kadar öfke duyulmasının ne kadar yanlış olduğunu anlatmak isterim.

Burada okuyorum, böcek yiyen iğrenç insanlar deniyor, hepsi ölsün pisler vb söylemlerin yanısıra beddualara bile denk geldim, el insaf çoluk çocuklarına da merhametimiz yok, hastalığın önce yarasa sonra yılan yemeklerinden yayıldığı lafı çıktı, hala net bir bilgi yok oysa ki, ayrıca kusura bakılmasın ama her milletin bir yemek kültürü var, bizde hayvanların neredeyse tüm organlarını yiyoruz, copi luwak kahvesini biliyoruz değil mi? Bizim ülkeye ilk geldiğinde çok iyi hatırlıyorum bu kahveyi getiren yerde insanlar onu içebilmek için sıraya girmişti, copi luwak kahvesi yapan yerler var Türkiye'de, hatta bir tık ileri gideyim fil dışkısından elde edilen kahvede var, o da ülkemizde yaygın olan bir cafede satılıyor içiliyor.

Biz bir ara başka bir nedenle yine Çin halkına bir kızdık, İstanbul'da bir mekana dalıp Çin'li diye Uygur Türk'ünü dövdük, hızımızı alamadık bir de Kore vatandaşını dövdük, çekik gözlü gördüğümüz ne kadar insan varsa Çin'li bu diye saldırdık.

Halkın ne suçu var? Geçenlerde bir tv kanalında spiker Çin yemeklerini sayıyor, yemek anlayışlarını yermek maksatlı, bıldırcın yiyorlar diyor, yahu bizde de bıldırcın dolması yok mu? Ördek pişirmiyor muyuz? Suşilerinin bizdeki karşılığı lakerda, ki suşi de yeniyor ülkemizde, bazısı da lakerdaya ıykkk der aynı şey, biri garnitürlerle süslenmiş, diğeri tuzlu defne yapraklı vs:))

Kelleyi gözüyle beyniyle yiyoruz, paça kemik onarımları için faydalı diye çorbasını yapıp içiyoruz, bunları yemeyen içinde bizim yediklerimiz iğrenç geliyor.

Hastalıktan korkuyor olabiliriz, kalabalık bir nüfusa sahip olduğu için yayılım hızı önlenemediğinden, bir salgının başlangıç noktası oldular diye koca bir halka kin ve nefret söylemleri bize yakışmıyor, bizde bir salgın olabilirdi, dünyaya bizim ülkemizden yayılan bir virüs olabilirdi, olmayacağının garantisi de yok.

Afyonda boyle bir haber var, cocuk ölmüş mu 😱

Bilemiyorum ki hep söylenti hep söylenti. Resmî açıklamalara inanmaktan başka çaremiz yok

Yahu hastane dibimizde kimseyi birsey soylemeyin etmeyin diye ikaz yok birsey yok.
Bana kimsenin birsey soyledigi yok ozel biri degilim. Hangi zamandayiz ne saklanacak yayin yasagimi var ney?
Hastalar soyleniyor oluler neden soylenmiyor.
Benim gibi düsunmeyebilirsin kimse kimse gibi düşunmek zorunda degil elbette
Kesinlikle yok demiyorum. Vardir yoktur
Olan kişileride net şekilde duyuyorum.
Çin hakkindada sakliyorlar diyorlar
Insanlarin yakildigini vs bi sürü soylenti var.
Bunun kime faydasi var ki.
Örneğin bu gun dibinizde olan hastanede kac kisi ve ne sebeple ölmüş bikiyormusunuz? Bunu size kim haber veriyor? Veya Bursa geneli kaç kişi ölmüş olum
sebebi ne bunları bildiğinizi iddia ediyorsunuz.alkis👏

X