- 7 Aralık 2017
- 4.030
- 9.253
- 37
-
- Konu Sahibi Flamingolar12345
Ben de önceki depremde Van’daydım. Medyanın ikiyüzlülüğünü, yöneticilerin de imajdan başka bişeyin derdinde olmadığını yakından görmüştüm:/ Allah yardımcınız olsun, kendinizi güvene alabileceğiniz max önlemleri alın lütfenYa doğru söylüyorsunuz aslında da işin içine girince hakikat farklı olabiliyor, burada şu an ciddi bilinmezlik var insanlar diken üstünde. Öğretmenim ben bu sabah okulun bahçesinden içeri girince maske takan öğrencilerimi, o yüzlerindeki endişeyi görünce bı fena oldum. Dün gece deprem de oldu ondan dolayı zaten uyumamislar tüm gece, bir de virüs çıkınca endişe korku hepten tavan yapmış. Kendimiz zaten endişeliyiz bir de her öğrenciyi ayri ayrı teselli etmeye çalışmak çok zordu. Hastanelerde görev yapan doktor arkadaşı olan meslektaşlarım işin gerçek kısmının haberlerde ki gibi olmadığını söylüyor ve ister istemez etkileniyorsun. Biz mesela haberlerden iki üç gün önce öğrenmiştik karantina altına alınan olduğunu ama valı sürekli yalanladı, 3 kişi dendi 5 kişi dendi sayı aslında 10 mesela. Şimdi biz burada asıl olanı ve dışarıya yansıtılanı daha net görebildiğimiz için bunda yalan konuşan diğer konuda neden yalan konuşmuş olmasın diye düşünmüyor değiliz.
Havalanı tuvaletine gidilir mi yaw hele çocuk hiç götürülmez mecburiyet yok bişey yokbugun dis hatlara birini goturmemiz gerekiyordu havaalaninda 2,5 yasinda oglumu aman virus kapmasin diye ellerini yikamaya goturdum bir temizlikpersoneli tuvalette ay sen ne tatlisin diye sapur supur optu cocugu, bizim insanimiz da bir gerizekali... hemen yikadim cocugun elini yuzunu ama aklim kaldi. hic farkinda degil kimse tehlikenin
tuvalete girmedik sadece elimizi yikadik sensorlu musluk sendorlu sabun tek kullanimlik pecete, hic bir yere dokunmuyorsaniz ne olabilir ki sudan... kaldiki icerde biz girdigimizde kimse yoktu biz ordayken temizlikci bayan geldi sagolsun gelir gelmez yapisti cocugaHavalanı tuvaletine gidilir mi yaw hele çocuk hiç götürülmez mecburiyet yok bişey yok
Ben insanları anlamıyorum zaten. Herkesin çocuğu kendine güzeldir nasıl öpüyorlar başkasının çocuğunu. 5 aylık çocuğumu hastaneye götürdüm sümükler öyle akıyor ki silmekle başa çıkamıyoruz o halde bile gelip öpmeye çalışan oldu. Ama ben tepki gösteriyorum müsade etmiyorum.tuvalete girmedik sadece elimizi yikadik sensorlu musluk sendorlu sabun tek kullanimlik pecete, hic bir yere dokunmuyorsaniz ne olabilir ki sudan... kaldiki icerde biz girdigimizde kimse yoktu biz ordayken temizlikci bayan geldi sagolsun gelir gelmez yapisti cocuga
ne yazikki... 3 aylik yegenim var dun alisverise cikmislar kadinin biri salyali salyali opmus cocugu, 3 aylik ya ne anlarsin 3 aylik cocugu opmekten elalemin cocugu yani ustelik...Ben insanları anlamıyorum zaten. Herkesin çocuğu kendine güzeldir nasıl öpüyorlar başkasının çocuğunu. 5 aylık çocuğumu hastaneye götürdüm sümükler öyle akıyor ki silmekle başa çıkamıyoruz o halde bile gelip öpmeye çalışan oldu. Ama ben tepki gösteriyorum müsade etmiyorum.
O kadar cahilce bir mesaj ki ne desem bilemedim. Sadece şunu diyeyim kedi koronası değil bu.Virusun ozelliklerine netten baktım
Normal gripten farksız Bi virus olayı abartmışlarda abartmışlar
Ayrıca kedilerin hastalığıymış hemen hemen her kedi bu virüse yakalanırmış yani ulkemizdede var demek bu
Bundan oncede domuz gribi sahtekarlığı cıkmıştı hatırlayın
Olenlere gelince ya yaslı yada hasta olan insanlarmış her yıl grip yüzünden bu sayılardan fazla insan ölürmüş aslında
Yani ebola aids gibi bişey değilmiş canlar
Cnm bnm o olenler koronali besin tukettikleri icin olduler biliyorsun bunlar yarasa fare ne bulurlarsa lop lop yiyolar bir gida sirketinin mallarinda tespit edildi bu durum ve oradan yayildi korona virusununde suslari varmis fipe cevirdigi zaman olduruyomus zaten buna bisey dedigim yokO kadar cahilce bir mesaj ki ne desem bilemedim. Sadece şunu diyeyim kedi koronası değil bu.
Korona virusu hava yoluyla bulasabiliyormus burnumuzdan kulaklarimizdan girebiliyor çinli doktor hemsireler kulağa gelen saclari kazitiyorlar ozel kiyafetlerini giyip her bir noktalarini kapatiyorlar hasta olan biriyle el sıkıstiniz ve elinizi burnunuza agzinizin yakinina goturdunuz diyelim gecmis olsun coktan bulasti yada hemen kulaginizi kasidiniz o kadar cabuk bulasiyormus kiCnm bnm o olenler koronali besin tukettikleri icin olduler biliyorsun bunlar yarasa fare ne bulurlarsa lop lop yiyolar bir gida sirketinin mallarinda tespit edildi bu durum ve oradan yayildi korona virusununde suslari varmis fipe cevirdigi zaman olduruyomus zaten buna bisey dedigim yok
Ayrica icme sularimizdada belli bir miktar e.coli var mutlaka bununda suslari var ve bazilari direk oldurucu
Ayrica dondurulmus besinlerdede oldurucu maddeler olabiliyor
E o zaman herseyden korkalim suda icmeyelim yemekte yemeyelim yani
Sizin bu evhamli davranislariniz garip
Bu olaylarin gundemi degistirmek icin yapilabilecegini dahi algilayamiyosunuz
Ayrica kedilerdeki korona insanlara diski yoluyla bulasirmis
Cnm bnm o olenler koronali besin tukettikleri icin olduler biliyorsun bunlar yarasa fare ne bulurlarsa lop lop yiyolar bir gida sirketinin mallarinda tespit edildi bu durum ve oradan yayildi korona virusununde suslari varmis fipe cevirdigi zaman olduruyomus zaten buna bisey dedigim yok
Ayrica icme sularimizdada belli bir miktar e.coli var mutlaka bununda suslari var ve bazilari direk oldurucu
Ayrica dondurulmus besinlerdede oldurucu maddeler olabiliyor
E o zaman herseyden korkalim suda icmeyelim yemekte yemeyelim yani
Sizin bu evhamli davranislariniz garip
Bu olaylarin gundemi degistirmek icin yapilabilecegini dahi algilayamiyosunuz
Ayrica kedilerdeki korona insanlara diski yoluyla bulasirmis
az once ankaraya inen ucaktakilerin karantinaya alinacagi haberini okudugumdam beri yanaklarimda bir yanma basladiBir kafam rahat ol grip gibi diyor, bir kafam ya benim çocuğumun bağışıklığı yetersiz gelir de bulaşınca atlatamazsa diyor, diyor da diyor. Beni en çok endişelendiren dışarı mecburen çıkarsak çocuğa nasıl maske takacağım. Çıkarır atar durdurmaz. İnatla geri takarım tabii ki ama ya eline bulaşır da maskeyi çıkarmaya çalışırken kaparsa? Öf... Saçmalıyorum abartıyorum bir tarafım bunun farkında ama bu düşüncelerin de önüne geçemiyorum. Bulaşık yıkıyorum kendimi felaket senaryoları kurarken buluyorum. İlk günler sallamıyordum rahattım ama çok genç kişilere ve yaşlılara tehlike arz ettiğini okuyunca kızım için endişelenmeye başladım.
Acaba hata mı ettim diyorum dünyanın sonu yaklaşmışken çocuk yaparak.
Ben olaylardan doğrudan korktum sanırım önlem almak lazım daha iyi beslenmek bu işi biraz daga kolay ya ar birde temizlikAbartmamak lazim .
Bu virüs dusunulen kadar ultra korkunc degil. Ölüm orani cok yuksek degil ve bagisikligi dusuk hastalari maalesef öldürüyor. Genc hasta ölümü yok kadar az.
Asisi veya ilaci bulunana kadar bagisikliginizi yuksek tutacak seyler yapmaniz yeterli.
Guzel beslenmek , temiz hava solumak , sigara kullanmamak , stres yapmamak gibi .
Haberlerin ilk baslangic noktasi wuhandaki iki balikci pazariymis ve yayilma buradan baslamis o baliklar yada her ne cins hayvanlarsa italyaya irana veyahut baska yerlere gitti belki bu virus o noktadan yayildi amaHala kedi coronasindan bahsediyorsunuz. Dun de size acikladim ikisi cok farkli seyler. Kedi coronasi insana bulasmiyor. 34 yasindayim, 3 yasindan beri kedi besliyorum. Henuz corona olmadim.
Fip e ceviren corona kedi coronasi. Birak insani kopege bile bulasmiyor.
Cindeki olen insanlar hayvan yedikleri icin olmediler. O sadece bir tahmin.. Virusun kaynagi henuz net olarak belli degil. Bu virusu havadan soluma ile bile kapabiliyorsunuz. Insandan insana geciyor. O derece bulasici. Italya'da 200 un ustunde kisi hastalik kapti. Birakin coronaviruslu hayvan yemeyi, bir cogunun cin ile alakasi dahi olmadigina eminim.
hayır baska şehirdeyim suanVanda mısın?
Kaçarımız yok. Böyle kaçarak saklanarak da yaşayamayız. Ya hastalığı atlatamayacağız ya da atlatıp bağışıklık kazanacağız bir nebze. Püf nokta bağışıklığımızı iyileştirmek için beslenme destek takviyesi yapmak bence. C vitamini ve ekinezya kürü bu konuda çok önemli bir rol oynuyor. Özellikle ekinezya yetişkinler için bir nimet bence çocuklara verilmesi sakıncalı ama yetişkinler kullansın derim çayı olur kapsülü olur vs. Reklam yapmıyorum yanlış anlamayın lütfen.az once ankaraya inen ucaktakilerin karantinaya alinacagi haberini okudugumdam beri yanaklarimda bir yanma basladi
disariya cikmamayi dusunuyorum
eve kuru gida stogu yapacam baska yolu yok sanirim
multivitaminlerede guvenemiyorum ki benKaçarımız yok. Böyle kaçarak saklanarak da yaşayamayız. Ya hastalığı atlatamayacağız ya da atlatıp bağışıklık kazanacağız bir nebze. Püf nokta bağışıklığımızı iyileştirmek için beslenme destek takviyesi yapmak bence. C vitamini ve ekinezya kürü bu konuda çok önemli bir rol oynuyor. Özellikle ekinezya yetişkinler için bir nimet bence çocuklara verilmesi sakıncalı ama yetişkinler kullansın derim çayı olur kapsülü olur vs. Reklam yapmıyorum yanlış anlamayın lütfen.
Bu hastalık üst ve alt solunum yollarını mahvettiği için ekinezyayı bilmeyenler bilsin istiyorum sadece. Ekinezya bağışıklık sistemini güçlendirmek olsun, astım zatürre olsun çok iyi gelen bir bitki. Ekinezyanın büyük oranda fayda sağlayacağını düşünüyorum faydalarını araştırın anlayacaksınız. Zamanında alerjik astımımı ilaçsız, ekinezyayla iyileştirmiş biri olarak öneriyorum.
Elimizden geleni yapalım, bildiğimiz faydalı bilgileri paylaşalım, gerisi kader...
Ama çocuklar için c vitamini, omega 3 ve multivitamin takviyesi yapmanızı şiddetle öneririm biz 2 senedir griplerimizi ilaçsız atlattık. Püf nokta bağışıklığın güçlü olması çünkü.
Marka belirtmiyorum, güvendiğiniz içeriğini bildiğiniz herhangi bir marka olabilir hiç farketmez yeter ki takviye alın, aldırın derim.
Allah yardımcımız olsun.
Var ya güvenilir markalar da var. Sosyal medyada içerikleri araştıran sayfalar var onlardan faydalanabilirsiniz bence.multivitaminlerede guvenemiyorum ki ben
icinde daha neler var kim bilir
Bir de zaten ölümcül bir virüs kapıya dayanmış, multivitaminlerin içindekilerin zararları virüsün zararlarının yanında çok masum kalıyor bence.multivitaminlerede guvenemiyorum ki ben
icinde daha neler var kim bilir