bunları emin olduğum için yazıyorum...
kusura bakmayın da, önceki hemen hemen her sayfada en az 1 yazım vardır, bir sizsiniz yanlış bilgi verdiğimi söyleyen. Siz nasıl emin oluyor sunuz bu kadar ?
7 farklı jinekologa gittim, siğillerim geçtikten sonra farklı bir jinekolojik ameliyat geçirdim, ailemde jinekolog var ve siz bana yanlış bilgi veriyorsun diyorsunuz...
1 senedir yeni siğil vakası yaşamadım. yani virüsü %80 oranda yendim. yakında Smear yaptıracağım, yine doktoruma bilgilerimi teyit ettirdiğimde malesef sizin için üzüleceğim... Zira olumlu vakaları tecrübe edemeyecek kadar önyargılısınız.
Riskli tip virüs taşıyan arkadaş Tip 31 taşıyıcısı.
Ancak, Rahim ağız kanserinden sorumlu olan tipler, genellikle Tip 16 ve 18dir.
Tip 31 de yüksek risk grubuna girer ancak, Tip 16 ve Tip 18 siğil yapmaz.
Gardasil konusuna gelirsek,
'Merck firması (MSD) tarafından geliştirilen "Gardasil" quadrivalan bir aşı olup HPV tip 16,18,6,11’e benzer partikülleri içerir ve serviks kanserleri ile prekanseröz lezyonları haricinde dış genital bölgede bulunan siğilleri (condyloma accumulata) de önleyicidir.'
alıntı: HPV ENFEKSİYONLARI ve HPV AŞILARI - Hera Kadın Sağlığı Merkezi - Gebelik Kadın Doğum - hpv enfeksİyonlari ve hpv aşilari
yani, aşı, HPV riskli tiplere karşı bağışıklık yaratır. HPV almadan da rahim ağzı kanseri olan vakalar yüzbinlercedir. her rahim ağzı kanseri vakası HPV demek değildir. belli bir kısmından HPV 16 ve 18 sorumludur...
daha da bu topiğe yazmıyorum arkadaşlar...
sanırım bu yazım yeterli gelir kanımca.
hepinize saygılar sunar, sağlıklı bir yaşam dilerim...
Merhaba, kulübe yeni üye oldum, yeni yeni şeyler öğreniyorum, Nette araştırırken bu formu buldum, Bilgisi olan arkadaşlarla görüşmek istiyorum. Şüphelendiğim için kadın doğum dr. gittim, kendisinin bir problem yok herşey normal demesine rağmen ve patoloji için parça aldırdım ve sonuç siğil, tedavi için yakma işlemini söyledi, ancak bu konuda başka tedavi yöntemi varmı, iz bırakırmı, ve en önemlisi kime yaptırabilirim, konusunda bilgisi olan bir hastane ve doktor önesi olan varmı, yardımlarını bekliyorum, Teşekkür ederim.
merhabalar siğillerini yaktıran bayanlar nerde ve hangi ücrete yaktırdınız devlet karşılıyormu bu işlemi?ve yaktırdıktan sonra yaralar kaç günde iyileşti denize falan girilirmiki yaktırdıktan sonra acaba?
arkadaşlar günaydın merhaba ben c.tesi günü yaktırdım ama anlamadığım şuan 5 tane dikişim var sizde bölyle birşey oldu mu
Aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz ve çok geçmiş olsun diyorum. Geçecek bir hastalığımız var çok şükür. Sıkmayın canınızı olur mu?
Arkadaşlar kolposkopik inceleme istemişlerdi bende biliyorsunu. Az önce geldim hastaneden. Çoookkk şükürler olsun Rabbime temiz çıktı. 6 ayda bir smear testi yaptır bir kaç sene ve senede bir kere de hpv dna testi. Öylesine sevindim ki anlatamam size. İçim tam olarak şimdi rahatladı.
Hepinize tekrar çok geçmiş olsun diyorum. Öpüldünüz....
Aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz ve çok geçmiş olsun diyorum. Geçecek bir hastalığımız var çok şükür. Sıkmayın canınızı olur mu?
Arkadaşlar kolposkopik inceleme istemişlerdi bende biliyorsunu. Az önce geldim hastaneden. Çoookkk şükürler olsun Rabbime temiz çıktı. 6 ayda bir smear testi yaptır bir kaç sene ve senede bir kere de hpv dna testi. Öylesine sevindim ki anlatamam size. İçim tam olarak şimdi rahatladı.
Hepinize tekrar çok geçmiş olsun diyorum. Öpüldünüz....
gecmis olsun sevindim
sigil yokken hpv dna testi nasıl yapılıyor ?