Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

çok doğru söylemişsin canım, ağdaya tüm jinekologlar karşı...jilete de...
makasla kısatmak veya her habgi bir yöntemle kıl köklerinin yakılması gerek...
ağda gibi kökten alıp bırakınca, gözenekler tüm mikrop ve virüslere karşı açık ve savunmasız oluyorlar. ben makasla hallediyorum, nadiren ağda yapıyorum.

canım açık konuşayım, eğer sperm direkt ağızla temas etmezse bişey olmaz yani virüs, siğil yokken, vucut sıvılarından geçebilir. ama spermle temas etmezsen, siğilsiz iken bulaşıcılık yoktur. aynı şey kadın için de geçerli.

siğil kanser yapmaz canım. HPV nin siğile sebep olanları masumdur. smear testi, basit kanser tarama testidir ve çok önemlidir. 6 ay ile 1 yıl aralıklı yapılması lazımdır. ama vücydynda HPV olup olmadığını anlaman için Smear 'e ek DNA tiplmesi yapılmalıdır. kan veya idrar testinde HPV çıkmaz.

virüs, ömür boyu vücutta kalacak diye bişi yok arkadaşlar. bağışıklık sistemimiz yenebilir. örneğin grip virüsü. devamlı grip gezmiyoruz değil mi ? bucut yeniyor ama devamlı yeniden kapma riski var. eşten veya umumi tuvaletlerden saunadan havuzdan vs. korunmanın yolu ise Gardasil aşısı.

siğillerinizi sıkmamanızı öneririm dostlarım, yayılmasına sebep olur. molluscum için de aynı şey. içinden sıvı da çıksa, kan da çıksa virüs barındırır, siğilleri yayarsınız.
aynı anda hem HPV hem Molluscum siğilleri biranda çıkabilir, o zaman hangi siğilin ne olduğunu nasıl anlayacaksınız, hepsini mi sıkacaksınız ?
sadece doktora gidin, riske atmayın derim...

sevgiler, sağlıkla kalın :)) a.s.

Hpv nin siğile sebep olan tiplerin hepsi masum olmuyor be canımcım. Beni biliyorsunuz tek tip taşıyorum ve buda tip-31. Yüksek riskli bir tip. Ve siğilciklerimde var valla nur topu gibin :))) Üstelik bide tekrarlıyorlar he meretler :))) 2. dondurmayı yaptırdım gene çıkmış 2 dene :))) Ha şu var. ıllaki ileride hücre değişikliğine sebep olacak diyede bir şart yok. Yenecem ben bu tip 31 i :)) tipitipi :))) Moral bozmak yoookkkkk... Cin3 çıkanları biliyorum bu hpv den dolayı hayat dolular... 3-5 siğilcik bizi alt edemez istediği kadar riskli olsun...Öpüldünüz kocaman...sevgiyle kalınnnnn

herkese mrb arkadaşlar... bende 2 gün önce çıktı... internetten araştırırken bu siteyi buldum ve hmen kaydoldum... ama inanılmaz üzgünüm ve çok korkuyorum, ne yapacam bilmiyorum okuduklarım daha bi canımı sıktı... ne yapacam ben yaa 2 gündür ağlıyorum

Canım çok geçmiş olsun öncelikle, hoşgeldin... Şuan hepimizin ilk bu hastalığı öğrendiği zamanlardaki gibisin. Geçecek bunlar tatlım. Öncelikle bir doktora görünmelisin. Gerçekten hppvnin yol açtığı siğilmi bunlar öğrenmelisin. Eğerki hpv ise bile korkman gerekmiyor. İnternette araştırıpta moralini bozma sakın. Orda yazılanlar hiç tedavi edilmemiş ve ileri vakalar. Şimdi hemen sakin oluyorsun, moralini bozmayı bırakıyorsun, daha çok moralini yüksek tutmayı hedefliyorsun hatta öyle oluyorsun, bağışıklığını yükseltecek şekilde düzenli besleniyorsunnnn. Sonrada bu siğiller gidecek inşallah. Ama buna önce sen inanacaksın tatlım. Çünki cidden kurtulunuyor bu siğilciklerden. Hiç merak etme sen. Bizler burdayız. Gelişmeleri bildir olurmu destek olalım birbirimize. Kal saglıcakla güzelim a.s.

Doktora gitmekte birşey yok tatlım. Korkacak hiçbirşey yok. Doktora görün ve moralini bozma artıkkkkkk öpüldün canısı ...

2 tane var bende... bide okuduğum kadarıyla yanlış anlamadıysam kuluçka süresi 2-a aymış doğrumu bi bilginiz varmı?? siz yaktırdınızmı çok mu acıyo... benim bünyem çok zayıftır kilo olatrakta çok zayıfım ya yenemezsem bu hastalığı cinsel yoldan başka bulaşma şekli varmı?? senağlamasenağlama

2 tane siğil gördün diye böyle yaygara yaptığını görünce yazamadan edemedim ...
Yazılanları okuyupta , 2gün ağlaman zaten ayrı bir tartışma konusu...
Senin için söylenecek çok deyim-atasözü var aslında.
Allah dermansız dert vermesin yeterki bunun tedavisi var ,doktora gitmeden kendine tanıyı koyarsan baştan hata yaparsın.
Biraz silkelen ,kendine gel .
Sonra doğruuuuuu doktor a ,muayene ol, tedavine başla.
Biraz sert gelebilir cümlelerim ama ,hem kendini hemde buradaki insanları üzme!
Allah kolaylık versin.

:mymeka::mymeka:

ama yazılanlar pek iç acıcı değil... Ve dediğim gibi sorunlu bi vücudum var daha önce 2 defa kist ameliyatı oldum... şimdi böyle tedirgin olmam doğal değilmi... yinede yardımın için tşkr ederim..

ya gülüm ben buraya gelince moral buldum. Dğer yerlerde yazan saçma sapan şeyleri okuyupta moralini bozarsan kendine yazık edersin. Hemen şimdi doktora gitmeden bilede olsa çörekotu tozu ile balı karıştır sabah akşam bir kaşık yemeye başla bakalım hadiiii :) döğerin ha :)) Canımsın ya moraliniz bozma bak melekte söylüyor bende. Demekki bildiğimiz bir şey var değil mi ? Doktoruna bir git bakalım önce. Yakılacak derse yaktırırsın, dondurulacak derse dondurtursun. Ondaki acı hiçbirşey değil hayatım. Benim dondurmalar öyle yapıldı hiçte acı macı duymadım. Bunlar için korkmayı bırak artık. Zayıfsan bundan sonra dikkat edeceksin beslenmene. Sebze ağırlıklı beslen. Uykunu güzel al. Moralini yüksek tutacaksın açıkçası bunada mecbursun. Tamam mı gzelim. Hadi bakalım toparla şimdi kendini. Burda bu meretten kurtulanlar var yahu ne diyorsun sen. Allah beterinden saklasın dermansız dert vermesin rabbim. Öyle ağlamak sızlamak yok bacım. Hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz bizde burda. Öpüldün canısı...

cevabınız için çok teşekkür ederim :) ama sıktım bişi yok içinde ama rahmimde mantar ve iltihap varmış onlar için ilaç kullanıyorum onların dışa vurması olabilir inşallah çünkü çoğaşlmıyor ve büyümüyor ve acıyor böyle birşey yaşayan var mı ?

çok tşkr ederim amacım gerçekten ortalığı yaygaraya vermek değil,biraz tedirgin oldum ve sizden bilgi almaya çalıştım... çok çok tşkr ederim... hepinize geçmiş olsun...

minito sana özelden mesaj atmıstım ama bakmadın mı? siğilin içinde zaten bişe olmuyo bence kurcalama fazla et beni gibi bi görüntüsü var bende de 1 tane vardı çoğalmadı ve byümedi ama batma gibi bi acı hissi oluyordu geçmiş olmasına rağmen bile hala o batma hissi oluyor ama tekrar çıkmadı

kendi kendinemi geçti yoksa sizde yaktırdınızmı?? benimki bi taneydi 2 oldu ve il çıkan büyüdü

Canımcım bakmamıŞtım baktım Şımdı :) tam emın deĞılı ıstersen benım tedavım bıraz daha ılerlesın haber vereyım ıstersen bıde sen yaktırdın mı kendıkendıne mı geÇtı ınŞallah bendede tekrarlamaz

kendi kendinemi geçti yoksa sizde yaktırdınızmı?? benimki bi taneydi 2 oldu ve il çıkan büyüdü

öncelikle muhakkak en kısa zamanda bi doktora gidin kesin teşhisi koysun bana doktorum yakıcı bi losyon verdi 1 hafta kullan geçmezse yakarız dedi ama benimki 3. günde yok oldu. smear testimde temiz çıktı şimdi salı günü hpv genotipleme için gidicem tekrar. sağlık konusunda ihmale yer yok Allah beterinden korusun tedavisi olan bi durum o yüzden en kısa zamanda iyi bir doktora gitmeni tavsiye ederim...

ZUZUSH bişi sormak istiyorum ben kararsız kaldık yaktırmasam krem mi istesem ama doktorum doç. bi bildiği vardır diye düşünüyorum yoksa para tuzağı mı ?yasakkelime

ZUZUSH bişi sormak istiyorum ben kararsız kaldık yaktırmasam krem mi istesem ama doktorum doç. bi bildiği vardır diye düşünüyorum yoksa para tuzağı mı ?yasakkelime

kremi uygulaması biraz zor diye duydum kullanan arkadaşlardan.. normal deri yüzeyine geldiği zaman sağlıklı deriyi yakıp tahriş ediyo buda biraz can acıtan bi yöntem olabiliyo bu nedenle..
yaktırma yada dondurma işlemini tercih edersen senin için daha kolay olur yerimseniben
yinede tercih senin cnm :ecrin_bebek:

hayır canım çoğalmadan yayılmadan hemen yaktır bence belki krem iyi gelmicek günlerce sürüceksin en temizi yaktırmak. sen üniversite hatanesine mi gidiyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…