Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

canım benım sana özelden yadım ama burayada yazayım acıbadem e gidiyorum evet haklısın sanırım en iyisi yaktırmak inşallah çabuk iyileşirr :KK43:

arkadaşlar çooook teşekkür ederim minnetarım size içim çok rahatlıyo en azından attıığm adımların doğruluğunu teyit ediyorum çook teşekkür ederimmmm

HPV nin siğile sebep olanları masumdur.

virüs, ömür boyu vücutta kalacak diye bişi yok arkadaşlar. bağışıklık sistemimiz yenebilir. örneğin grip virüsü. devamlı grip gezmiyoruz değil mi ? bucut yeniyor ama devamlı yeniden kapma riski var. eşten veya umumi tuvaletlerden saunadan havuzdan vs. korunmanın yolu ise Gardasil aşısı.

hep yanlış bilgiler veriyorsunuz
lutfen emin olmadan bunları yazmayalım

birinci soylediginiz yanlış, riskli tiplerde de siğil olabiliyor, tiplemede riskli tip cikan aynı zamanda sigili olan arkadaslarımız var

hpv den korunmanın yolu aşı degil, hpv nin aşısı henuz bulunmadı. Aşı, rahim kanseri icin gelistirilmis.

arkadaslar ben 3 aydır bu dertle ugrasiyorum
soyle anlatayım belki moral olur

ilk ciktiklarinda hızlı buyuyorlardi ve yayiliyorlardi
onlar yakıldı ama altta cikmaya devam ediyormus, 1 hafta icinde tekrar ciktilar
aldara kullanmaya basladim ben de
aldara sigil henuz deriyi delip cikmadiginda, minicik elinize gelen bi kabarti oldugunda onu yokediyor
3 tane sigil oyle yokoldu ama cikmis olanlari yoketmedi
onlar da biyopsi ile tipleme icin alindi
simdi tekrar ciktilar ama olay su ki daha seyrek ve daha azlar...
yavas yavas yenicem sanırım
israrla onlar buyumek istedikce aldara suruyorum ustlerine
ihmal edersem hemen buyuyecekler ama ben izin vermiyorum

simdilik karnibahar gorunumu yok, aldara kullandigim icin o gorunume biturlu kavusamiyorlar
ugrasip duruyorlar
vucudum da yenmek icin ugrasiyor

bu savasi ben kazanicam :)

arkadaslar ben 3 aydır bu dertle ugrasiyorum
soyle anlatayım belki moral olur

ilk ciktiklarinda hızlı buyuyorlardi ve yayiliyorlardi
onlar yakıldı ama altta cikmaya devam ediyormus, 1 hafta icinde tekrar ciktilar
aldara kullanmaya basladim ben de
aldara sigil henuz deriyi delip cikmadiginda, minicik elinize gelen bi kabarti oldugunda onu yokediyor
3 tane sigil oyle yokoldu ama cikmis olanlari yoketmedi
onlar da biyopsi ile tipleme icin alindi
simdi tekrar ciktilar ama olay su ki daha seyrek ve daha azlar...
yavas yavas yenicem sanırım
israrla onlar buyumek istedikce aldara suruyorum ustlerine
ihmal edersem hemen buyuyecekler ama ben izin vermiyorum

simdilik karnibahar gorunumu yok, aldara kullandigim icin o gorunume biturlu kavusamiyorlar
ugrasip duruyorlar
vucudum da yenmek icin ugrasiyor

bu savasi ben kazanicam :)
öncelikle geçmiş olsun... bikaç sorum olacak 3 aydır uğraşıyorum demişsiniz... siz yaktırdınızmı?? tek yaktırmada geçiyomu?? ve çok acıyormu??

yaktırma işlemi uzun sürüyormu yada hastanede yatış falan gerektiriyormu?? smear testi nasıl yapılıyor?

Siğiller lokal anestezi ile yakılıyor.
Yatış işlemleri yapılıyor sabah girip akşam çıkıyosun.
Ameliyat masasına yatıyorsun ,15 dk sonra uyanıyosun.acı yok,sızı yok,hiçbir tehlikesi yok.

ya gülüm ben buraya gelince moral buldum. Dğer yerlerde yazan saçma sapan şeyleri okuyupta moralini bozarsan kendine yazık edersin. Hemen şimdi doktora gitmeden bilede olsa çörekotu tozu ile balı karıştır sabah akşam bir kaşık yemeye başla bakalım hadiiii :) döğerin ha :)) Canımsın ya moraliniz bozma bak melekte söylüyor bende. Demekki bildiğimiz bir şey var değil mi ? Doktoruna bir git bakalım önce. Yakılacak derse yaktırırsın, dondurulacak derse dondurtursun. Ondaki acı hiçbirşey değil hayatım. Benim dondurmalar öyle yapıldı hiçte acı macı duymadım. Bunlar için korkmayı bırak artık. Zayıfsan bundan sonra dikkat edeceksin beslenmene. Sebze ağırlıklı beslen. Uykunu güzel al. Moralini yüksek tutacaksın açıkçası bunada mecbursun. Tamam mı gzelim. Hadi bakalım toparla şimdi kendini. Burda bu meretten kurtulanlar var yahu ne diyorsun sen. Allah beterinden saklasın dermansız dert vermesin rabbim. Öyle ağlamak sızlamak yok bacım. Hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz bizde burda. Öpüldün canısı...

sidelyacım evde değilim o yüzden çok sık takip edemiyorum seninle konuşmayalıda çok oldu.yazılanları okudum tehlikeli tip olmasına üzüldüm ama moralinin yerinde olmasına sevindim hem bilinçli olmakta güzel evet tehlikeli de olsa taşıdığımız tip hemen kanser falan olmuyoruz unutmayın arkadaşlar hemen karamsarlığa kapılmayalım.bende henüz tipleme yaptırmadım.şimdi 6.ayın dolmasını bekliyorum 2.smearımı yaptırıcam o zaman tşplemede yaptırmak istiyorum bu arada bebek için çalıştığımdan aşı olayını erteliycem mecburen.eve dönünce uzun uzun konuşalım canım.öpüyorum seni..

sidelyacım evde değilim o yüzden çok sık takip edemiyorum seninle konuşmayalıda çok oldu.yazılanları okudum tehlikeli tip olmasına üzüldüm ama moralinin yerinde olmasına sevindim hem bilinçli olmakta güzel evet tehlikeli de olsa taşıdığımız tip hemen kanser falan olmuyoruz unutmayın arkadaşlar hemen karamsarlığa kapılmayalım.bende henüz tipleme yaptırmadım.şimdi 6.ayın dolmasını bekliyorum 2.smearımı yaptırıcam o zaman tşplemede yaptırmak istiyorum bu arada bebek için çalıştığımdan aşı olayını erteliycem mecburen.eve dönünce uzun uzun konuşalım canım.öpüyorum seni..

Canım teşekkür ederim çok sağol. Özledim bende seni merak ediyordum neden yoksun diye. İyi oldu şimdi senin yazını görmek inan. Atlatıcaz inş hep birlikte güzelim. Eve dönünce görüşürüz o zaman tatlım. Öpüyorum çok seni. Kal sağlıcaklaaa...

yaktırma işlemi uzun sürüyormu yada hastanede yatış falan gerektiriyormu?? smear testi nasıl yapılıyor?

Yaktırma işlemi için melekcim cevap vermiş. Bende smear testi için cevap vereyim. Bir jinekologa gidiyorsun, vajinadan sürüntü alıyor fırçayla smear testi böyle yapılıyor güzelim. Umarım biraz daha sakinleşebilmişsindir. Çünki panik olduğun her dakika sana zarar gülüm. Geçmiş olsun....

Yaktırma işlemi için melekcim cevap vermiş. Bende smear testi için cevap vereyim. Bir jinekologa gidiyorsun, vajinadan sürüntü alıyor fırçayla smear testi böyle yapılıyor güzelim. Umarım biraz daha sakinleşebilmişsindir. Çünki panik olduğun her dakika sana zarar gülüm. Geçmiş olsun....

çok tatlı çok güzel bi insansın allah gönlüne göre verir inşallah. en kısa zamanda iyileşiriz hepimiz inşallah...çok tşkr ederim

ıyileşeceğiz güzelim hepimiz iyileşeceğiz Allahın izniyle. Ama önce tedaviye başlayacaksın ve üzülmeyi bırkacaksın. Emin ol bunlar bizden güçlü değil. Umutsuzluğa kapılmak bize yakışmaz değil mi. Birbirimize destek olalım. Herşeyi çok kafaya takmayalım çünki hayat cidden küçük şeyleri kafaya takmayacak kadar kısa. Ha ama yine de diyorum ki kafaya takma ama düzenli kontrolünü ol tedavini ol, beslen. Bitip gidecek inş. Öpüldünüz hepiniz fıstıklar a.s.

hep yanlış bilgiler veriyorsunuz
lutfen emin olmadan bunları yazmayalım

birinci soylediginiz yanlış, riskli tiplerde de siğil olabiliyor, tiplemede riskli tip cikan aynı zamanda sigili olan arkadaslarımız var

hpv den korunmanın yolu aşı degil, hpv nin aşısı henuz bulunmadı. Aşı, rahim kanseri icin gelistirilmis.

bunları emin olduğum için yazıyorum...

kusura bakmayın da, önceki hemen hemen her sayfada en az 1 yazım vardır, bir sizsiniz yanlış bilgi verdiğimi söyleyen. Siz nasıl emin oluyor sunuz bu kadar ?

7 farklı jinekologa gittim, siğillerim geçtikten sonra farklı bir jinekolojik ameliyat geçirdim, ailemde jinekolog var ve siz bana yanlış bilgi veriyorsun diyorsunuz...

1 senedir yeni siğil vakası yaşamadım. yani virüsü %80 oranda yendim. yakında Smear yaptıracağım, yine doktoruma bilgilerimi teyit ettirdiğimde malesef sizin için üzüleceğim... Zira olumlu vakaları tecrübe edemeyecek kadar önyargılısınız.

Riskli tip virüs taşıyan arkadaş Tip 31 taşıyıcısı.
Ancak, Rahim ağız kanserinden sorumlu olan tipler, genellikle Tip 16 ve 18dir.
Tip 31 de yüksek risk grubuna girer ancak, Tip 16 ve Tip 18 siğil yapmaz.

Gardasil konusuna gelirsek,
'Merck firması (MSD) tarafından geliştirilen "Gardasil" quadrivalan bir aşı olup HPV tip 16,18,6,11’e benzer partikülleri içerir ve serviks kanserleri ile prekanseröz lezyonları haricinde dış genital bölgede bulunan siğilleri (condyloma accumulata) de önleyicidir.'

alıntı: HPV ENFEKSİYONLARI ve HPV AŞILARI - Hera Kadın Sağlığı Merkezi - Gebelik Kadın Doğum - hpv enfeksİyonlari ve hpv aşilari

yani, aşı, HPV riskli tiplere karşı bağışıklık yaratır. HPV almadan da rahim ağzı kanseri olan vakalar yüzbinlercedir. her rahim ağzı kanseri vakası HPV demek değildir. belli bir kısmından HPV 16 ve 18 sorumludur...

:kahve:

daha da bu topiğe yazmıyorum arkadaşlar...
sanırım bu yazım yeterli gelir kanımca.

hepinize saygılar sunar, sağlıklı bir yaşam dilerim...:eek:

Merhaba herkese..

Malesef aramıza yeni arkadaşlar katılmış ama onlara gerekli destek veriliyor sanırım. İlk başta yaşanan panikler hep aynı lütfen sakin olun arkadaşlar geçmeyecek bir hastalık değil , kendinize dikkat ettiğiniz sürece yawaş da olsa mutlaka geçiyor temizliğinize ve beslenmenize dikkat edin o kadar tabiki moral de ayrıca önemli..

Nisan bence sensiz bu forum özellikle de bu topic olmaz sade kahve biraz ters gününde sanırım:S Bu hastalığa yakalanan herkes doktor tarafından bilinçlendiriliyor kaldı ki burda da direk yaşanan tecrübeler paylaşılıyor kimse kafasından birşey uydurmuyor.. Senin desteğin zamanında bana çok moral vermişti iyileşmemde illaki payın vardır bence buraları terketmeee:CüvCüv:

X