Devam eden HPV Sürecim

Devlet hastanesinde kolposkopi yaptıran arkadaşlar, mahremiyete dikkat ediliyor mu?yani kalabalık bir ekip ortasında mı yapılıyor işlem veya kapı açık olup giren çıkan olabiliyor mu

Devlet hastanesinde kolposkopi yaptıran arkadaşlar, mahremiyete dikkat ediliyor mu?yani kalabalık bir ekip ortasında mı yapılıyor işlem veya kapı açık olup giren çıkan olabiliyor mu
Mahremiyet e dikkat ediliyor içeride 4 doktor vardı asistan ya da hemşire de olabilirler kimse girip çıkmıyor korkulacak hicbisey yok içiniz rahat olsun

sanırım 1 ay oluyo bende ogrenelı anlatamam sıze o stresı 5 kılo verdım 1 bucuk haftada bende siğil yok. su an ahcc ye basladım her gun d vitaminimi alıyorum propolis aşımıda oldum gecicek sizde ılk olayın şokundasınız daha sonrasında atlatmak ıcın ne yapabılırım aşamasına geliyorsunuz:) bunu yasadıkların sonra cevremdekı arkdaslarımla sohbet ederken bendede olmustu dıye bır suru gerı donus aldım ve herkes atlatmıs arkadaslarımdan bahsedıyorum. ama en onemlı olan stresı azaltmak:)
Hastalığı duyduğumdan beridir daha çok stresliyim 😤 ve aşının yan etkilerinden korkuyorum olmadım

merhaba çok güzel yazmışsınız o son yazdığınız yer (aileden saklı ameliyat mevzusu) bunu okuduğumda nasıl rahatladım anlatamam. 2 yıldır akıntı şikayetiyle yemediğim fitil hap kalmamıştı. akıntım sarı yeşil ve maalesef ilk cinsel birlikteliğimden korunmadığımız için kaptım. 18 yaşındaydım o kadar bilgisiz de değildim ama karşımdakinin hal tavrından biraz köşeye sıkıştığım için o an ağzımı açamamıştım. iki yakası bir araya gelmesin her neyse. iyileşemedim de. artık gitmeyi bırakmıştım kadın doğuma. tesadüfen gene yönlendirdiler ve istemeden gene gittiğimde bu sefer genç bir erkek doktor hpv testi ve smear aldı benden. 20 yaşında olduğum için 'senlik bir durum yok rutin olarak alıyoruz' dedi. 4 gün sonra sonuç hpv 16 pozitif... korkudan mı artık sinirden mi bilmiyorum gelemedim kendime. 2 sene ya 2 senedir hiç bir doktor yapmadı bu testi bana. tesadüfen yapıldı ve vücudumda kanser öncüsü bir hücre olduğunu öğrendim. hastaneye de geçmeyen karın ağrısı şikayetiyle gitmiştim. sol alt karnım 1 aydır aralıksız regl ağrısı gibi ağrıyor. hala geçmedi. ona da bir şey demediler. neyse smear sonucum çıkmadı hala onu beklerken de tabi araştırıyorum bir andan zehirliyorum kendimi internette yazanlarla. yok karın ağrım da var kanserim kesin falan. aileden saklamak en zoru. devlete gidiyorum mecbur her şeyi orada oluyorum. daha smear sonucum çıkmasa da en kötüsüne de hazırlıklı olmaya çalışıyorum. kolposkopi randevusunu sonucum çıkmadan verdiler Şubat'ta olucam umarım. şuanki erkek arkadaşım da hpv. siğil yaktırdı o da. bende siğil yok o yüzden farklı türler olduğunu düşünüyorum. yıprandım yani 1 haftadır. sınavım var çalışamıyorum. ameliyat gerekse gene saklamam gerekecek. 3 kere mezuna kaldım gene bir sıkıntı çıktı. hayat zor gerçekten. artık olumlu bir şeyler olmasına ihtiyacım var. birbirimizden desteği esirgemeyelim ablalarım ve kardeşlerim💜

X