canım benım sana özelden yadım ama burayada yazayım acıbadem e gidiyorum evet haklısın sanırım en iyisi yaktırmak inşallah çabuk iyileşirr
HPV nin siğile sebep olanları masumdur.
virüs, ömür boyu vücutta kalacak diye bişi yok arkadaşlar. bağışıklık sistemimiz yenebilir. örneğin grip virüsü. devamlı grip gezmiyoruz değil mi ? bucut yeniyor ama devamlı yeniden kapma riski var. eşten veya umumi tuvaletlerden saunadan havuzdan vs. korunmanın yolu ise Gardasil aşısı.
öncelikle geçmiş olsun... bikaç sorum olacak 3 aydır uğraşıyorum demişsiniz... siz yaktırdınızmı?? tek yaktırmada geçiyomu?? ve çok acıyormu??arkadaslar ben 3 aydır bu dertle ugrasiyorum
soyle anlatayım belki moral olur
ilk ciktiklarinda hızlı buyuyorlardi ve yayiliyorlardi
onlar yakıldı ama altta cikmaya devam ediyormus, 1 hafta icinde tekrar ciktilar
aldara kullanmaya basladim ben de
aldara sigil henuz deriyi delip cikmadiginda, minicik elinize gelen bi kabarti oldugunda onu yokediyor
3 tane sigil oyle yokoldu ama cikmis olanlari yoketmedi
onlar da biyopsi ile tipleme icin alindi
simdi tekrar ciktilar ama olay su ki daha seyrek ve daha azlar...
yavas yavas yenicem sanırım
israrla onlar buyumek istedikce aldara suruyorum ustlerine
ihmal edersem hemen buyuyecekler ama ben izin vermiyorum
simdilik karnibahar gorunumu yok, aldara kullandigim icin o gorunume biturlu kavusamiyorlar
ugrasip duruyorlar
vucudum da yenmek icin ugrasiyor
bu savasi ben kazanicam :)
öncelikle geçmiş olsun... bikaç sorum olacak 3 aydır uğraşıyorum demişsiniz... siz yaktırdınızmı?? tek yaktırmada geçiyomu?? ve çok acıyormu??
ya gülüm ben buraya gelince moral buldum. Dğer yerlerde yazan saçma sapan şeyleri okuyupta moralini bozarsan kendine yazık edersin. Hemen şimdi doktora gitmeden bilede olsa çörekotu tozu ile balı karıştır sabah akşam bir kaşık yemeye başla bakalım hadiiii :) döğerin ha :)) Canımsın ya moraliniz bozma bak melekte söylüyor bende. Demekki bildiğimiz bir şey var değil mi ? Doktoruna bir git bakalım önce. Yakılacak derse yaktırırsın, dondurulacak derse dondurtursun. Ondaki acı hiçbirşey değil hayatım. Benim dondurmalar öyle yapıldı hiçte acı macı duymadım. Bunlar için korkmayı bırak artık. Zayıfsan bundan sonra dikkat edeceksin beslenmene. Sebze ağırlıklı beslen. Uykunu güzel al. Moralini yüksek tutacaksın açıkçası bunada mecbursun. Tamam mı gzelim. Hadi bakalım toparla şimdi kendini. Burda bu meretten kurtulanlar var yahu ne diyorsun sen. Allah beterinden saklasın dermansız dert vermesin rabbim. Öyle ağlamak sızlamak yok bacım. Hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz bizde burda. Öpüldün canısı...
sidelyacım evde değilim o yüzden çok sık takip edemiyorum seninle konuşmayalıda çok oldu.yazılanları okudum tehlikeli tip olmasına üzüldüm ama moralinin yerinde olmasına sevindim hem bilinçli olmakta güzel evet tehlikeli de olsa taşıdığımız tip hemen kanser falan olmuyoruz unutmayın arkadaşlar hemen karamsarlığa kapılmayalım.bende henüz tipleme yaptırmadım.şimdi 6.ayın dolmasını bekliyorum 2.smearımı yaptırıcam o zaman tşplemede yaptırmak istiyorum bu arada bebek için çalıştığımdan aşı olayını erteliycem mecburen.eve dönünce uzun uzun konuşalım canım.öpüyorum seni..
yaktırma işlemi uzun sürüyormu yada hastanede yatış falan gerektiriyormu?? smear testi nasıl yapılıyor?
Yaktırma işlemi için melekcim cevap vermiş. Bende smear testi için cevap vereyim. Bir jinekologa gidiyorsun, vajinadan sürüntü alıyor fırçayla smear testi böyle yapılıyor güzelim. Umarım biraz daha sakinleşebilmişsindir. Çünki panik olduğun her dakika sana zarar gülüm. Geçmiş olsun....
hep yanlış bilgiler veriyorsunuz
lutfen emin olmadan bunları yazmayalım
birinci soylediginiz yanlış, riskli tiplerde de siğil olabiliyor, tiplemede riskli tip cikan aynı zamanda sigili olan arkadaslarımız var
hpv den korunmanın yolu aşı degil, hpv nin aşısı henuz bulunmadı. Aşı, rahim kanseri icin gelistirilmis.