Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Merhaba arkadaşlar , cin 1 hpv 16. Drum koterizasyon önerdi, başka bi doktorda yakma yaptırma altındaki hücre değişimini göremeyiz demişti, sizin bir fikriniz var mı kararsız kaldım ?
Eğer başka önemli bir durum yoksa Cin 1 için bir şey yapılmaz kendi kendine geçmesi beklenir, altı ayda bir smear senede bir kolposkopi yapılır. Cin 1 iki sene kadar devam ederse o zaman işlem yapılır diye biliyorum.

Merhaba,
Bilmediğim icin sormak istiyorum çok endiseliyim vajinanın sağ iç tarafında yara gibi sivilce gibi bir şey var fakat ne olduğunu anlayamıyorum siğil gibi durmuyor resimlere baktığımda ama böyle olan siğilde varmış. Vajian rengi ile aynı birliktelik sırasında acıyor.
Hpv'de siğil nasıl oluyor ? :KK43:
Smeer temizse Hpv Dna sonucu temizse yine de tiplendirme testine gerek var mıdır ??

Merhaba,
Bilmediğim icin sormak istiyorum çok endiseliyim vajinanın sağ iç tarafında yara gibi sivilce gibi bir şey var fakat ne olduğunu anlayamıyorum siğil gibi durmuyor resimlere baktığımda ama böyle olan siğilde varmış. Vajian rengi ile aynı birliktelik sırasında acıyor.
Hpv'de siğil nasıl oluyor ? :KK43:
Smeer temizse Hpv Dna sonucu temizse yine de tiplendirme testine gerek var mıdır ??

Arkadasimin vajinasindaki sigilde sivilce gibi gorunuyomus.
Sigil varsa hpv pozitif cikar zaten.

Bir kaç yerde okudum Hpv Dna Pcr testi negatif gelip tiplendirme testinde pozitif sonuç alanlar olmuş o sebepten dolayı sormak istedim :KK43:

Ikiside ayni test.
Mesela devlet hastanesi tiplendirme yapmiyor 16-18 bakiyor sadece. Ozel hastanede tiplendirme yapiliyor. Aldiklari yerden kaynaklidir. Siz once doktora gidin bence

Ben özel bir klinikte yaptırdım, devlette yaptırmadım.
Teşekkür ederim bu arada cevap verdiğiniz için 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Burada inşallah şifa bekleyen herkes ve bende sağlığımıza kavuşur hastalıklardan kurtuluruz 🙏🏻
İyi günler 🌸

İki jinekolojik onkoloji doktoru da önermedi yani daha doğrusu bana bıraktılar ama dedikleri şu “biz bu aşıyı hiç cinsellik yaşamamış olanlara öneriyoruz ki gerçekten faydalı olsun” ben o yüzden yaptırmadım. Benim anksiyetem var ilaç kullanamam mesela, aşı vs yaptıramam. O
Sebeple yaptırmadım.
Güzel haberlerinizi bekliyorum. Süreç uzun sürüyor biraz o da yıpratıyor. Umarım her şey güzel olur.
Doktorum eşimle bana aşı olmamız gerektiğini söyledi. İlk aşılarımızı olduk. Gerçi benim hpv tiplemem negatifti ondan yaptırın demiş olabilir.

Konizasyonu yapan doktorum işinin çok çok ehli bir adam Allah böyle doktorların sayısını arttırsın bin kere razı olsun zaten Çapada jinekolojik onkoloji ana bilim dalı başkanı, instagramda reklam yapan biri değil Allah ondan razı olsun, düşünün instagram sayfasına bile kendi numarasını yazmış öyle egosuz biri ki tüm hastalarıyla konuştum neredeyse herkes ona dua ediyor. Ben ameliyattan 1 saat sonra eve gittim. Bende ne ağrı ne sızı, ne kanama. Belki 1 haftada 1 damla gelmiştir o kadar. Dedim herhalde ameliyat olmadım o derece çok güzel geçti hamdolsun. Hiç öyle internette yazıldığı gibi değil. Yok çok kanama, çok ağrı neler neler diyorlar ya. Öyle korkuyordum ki.

Smearle ilgili de Bakın durun az önce bir arkadaşa yazdım size alıntıladım.
doktorun ısmını paylasabılır mısın

Cin2-Cin3 ileri seviye bir durum değil kanser oluşma riski olan lezyondur leep ile cerrahi sınırlarda kalmayacak şekilde temizlenirse tekrarlama olasılığı çok düşüktür.leep sonrası hpv daha kolay negatif olur araştırmalara göre çünkü hpvnin yerleştiği ve beslendiği transformasyon zonu alınır ve virüs yükü düştüğü azaldığı için daha kolay negatif olunur geçmiş olsun
Merhaba ben 2018 yılında leep oldum cin2 idi o zaman 29 yaşındaydım. Yaklaşık 1 yıl sonra hpv negatif oldum. 6 ayda 1 sonra da yılda 1 hep smear verdim artık bu kadar sık verme dediler en son hangi ay hatırlamıyorum smear temiz geldi. Ama 5aydir hafif kaşıntı akıntı var son 2 haftadır kanatircasina kaşınıyor mantar ve egzama olmasını diliyorum gerçi onlar da zor. Uzun süredir kaşıntı olduğu için kronik mantar olabilir cildiyeye gittim 2 kez birisi trosyd ve hamazinc diğeri de ketoral ve exoderil krem verdi zerre iyileşme olmadı. Bu arada 1 kez negatif aldım hpvde sonra Bi ara yine verdim tahminen 2 yİl önce kit yok dediler çıktı mı diye sorduğumda. Aylar sonra muayene de sizin kıt yok dedikleri hpvniz de negatif gelmiş dediler. Bundan sonra 5 yılda 1 hpv smear de 3 yılda 1 dediler en az 3 doktora sordum. Ama bu kaşıntı ve kanayan lezyon gibi şeyler beni çok korkutuyor siğil yok bence yarın Bi de kadin doğuma gideceğim inşallah her an kesintisi olur mu Bi jnsanin ya. Dermatit olsa verdiği kremler iyileşme sağlamalıydi anlamadım vallahi bıktım ama

Ay rica ederim ne demek ama sizin 16,18 değil o yüzden zaten hiç korkmayın derim. Cin bile çıkmayabilir. Oldu da çıktı çok kolay tedavisi var. İstanbuldaysanız doktorumu da söylerim ama burda sizi hpv gruplarına falan çağıranlar olur dikkat edin. Doktor asistanları onlar resmen müşteri topluyorlar bir sürü yalan konu var hep banlanmışlar. Asistanlar açmışlar sanki hpvlermiş gibi yazmışlar. Ben çok araştırdım. Bana da yazdılar bizim gruba gel diye şikayet ettim.
Ve bana yazdığı hesap fake hesabı baktım hpvyim diye konu açmış hep yalan şeyler yazmış. Doktorlarını övüyorlar.
Erkeklerde hpv siğil yapmadan bilmiyorlar. Onlarda bizim gibi olmuyor. Siğil yapıyor ve o siğilleri yaktırınca kurtuluyorlar. Ama onların partnerleri açısından söyleyebilirsiniz isterseniz ama onlarda vardır belki onlardan geçti ben olsam söylemem.
Hiç çocuğunuza bakıp gözünüz dolmasın. 2 çocuğumu evde bıraktım 7 aylık kızımla gittim ameliyata. Emzirdim yedirdim yürüyerek doğumhaneye gittim kolumdan tık gittim uyandığımda ay çok güzel uyudum be diye bağırıyordum 😅
Ne korkmuşum ne stres yapmışım. Kanser falan oldu mu zaten testlerde çıkıyor. Allah korusun. Rahim ağzı kanseri erken evrede tedavisi çok kolay zaten. Bir de doktorum dedi ki ailede kanser var mı dedim baba tarafında var. Baba tarafını boşver bunlar anne tarafından gelir dedi. Benim de yoktu. Tamam o zaman dedi.
Erken farkettiniz geldiniz kurtulacaksınız dedi.
Siz de rahat olun valla çok rahat geçti hamdolsun. Ben bugün temiz sonucumu aldım çok mutluyum. Devlet de olsa lütfen işini iyi bilen doktroları bulun.
Merhaba bana doktorunuzu iletebilir misiniz?

Merhaba ben 2018 yılında leep oldum cin2 idi o zaman 29 yaşındaydım. Yaklaşık 1 yıl sonra hpv negatif oldum. 6 ayda 1 sonra da yılda 1 hep smear verdim artık bu kadar sık verme dediler en son hangi ay hatırlamıyorum smear temiz geldi. Ama 5aydir hafif kaşıntı akıntı var son 2 haftadır kanatircasina kaşınıyor mantar ve egzama olmasını diliyorum gerçi onlar da zor. Uzun süredir kaşıntı olduğu için kronik mantar olabilir cildiyeye gittim 2 kez birisi trosyd ve hamazinc diğeri de ketoral ve exoderil krem verdi zerre iyileşme olmadı. Bu arada 1 kez negatif aldım hpvde sonra Bi ara yine verdim tahminen 2 yİl önce kit yok dediler çıktı mı diye sorduğumda. Aylar sonra muayene de sizin kıt yok dedikleri hpvniz de negatif gelmiş dediler. Bundan sonra 5 yılda 1 hpv smear de 3 yılda 1 dediler en az 3 doktora sordum. Ama bu kaşıntı ve kanayan lezyon gibi şeyler beni çok korkutuyor siğil yok bence yarın Bi de kadin doğuma gideceğim inşallah her an kesintisi olur mu Bi jnsanin ya. Dermatit olsa verdiği kremler iyileşme sağlamalıydi anlamadım vallahi bıktım ama
Bunu hangi doktor söyledi bilmiyorum ama leep geçmişiniz varsa 3 yılda 1 smear yanlış internette bile algoritmayı görebilirsiniz 20 yıl boyunca 60 yaşında bile olsanız yılda 1 smear şart hpv üst üste 2 negatif sonuç alırsanız negatif olduğu kabul edilir kaşıntıya gelince hpv kaşıntı yapmaz ancak siğil varsa ufak bir kaşınmaya bağlı lezyonu tahriş edip kaşınma artabilir dermatitten ziyade kadın doğuma giderseniz daha net bir teşhis alırsınız geçmiş olsun

Bunu hangi doktor söyledi bilmiyorum ama leep geçmişiniz varsa 3 yılda 1 smear yanlış internette bile algoritmayı görebilirsiniz 20 yıl boyunca 60 yaşında bile olsanız yılda 1 smear şart hpv üst üste 2 negatif sonuç alırsanız negatif olduğu kabul edilir kaşıntıya gelince hpv kaşıntı yapmaz ancak siğil varsa ufak bir kaşınmaya bağlı lezyonu tahriş edip kaşınma artabilir dermatitten ziyade kadın doğuma giderseniz daha net bir teşhis alırsınız geçmiş olsun
Bunu bana eğitim araştırma hastanesinde 2 farklı doktor söyledi. Cildiye siğil olsa anlar miydi acaba öyle bir şey hiç gelmiyor elime. Adet bitimi gidip soracağım doktora.

X