Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

KIZLAR BEN DE 1 SENE KADAR HPV TEDAVİSİ GÖRDÜM,AŞIMI OLDUM VE KURTULDUM 10 AYDIR YOK AMA ZAMAN ZAMAN EŞİMDE ÇIKIYOR VE YAKTIRIYOR VEYA EVDE İLAÇ UYGULUYORUZ.ANCAK MERAK ETTİĞİM ŞU BENDE 10 AY GİBİ BİR SÜREDİR YOKKEN EŞİMDE SİĞİL OLMASI BENDE DE KESİN TEKRAR SİĞİL ÇIKMASI ANLAMINA MI GELİYOR?YOKSA BENDE ZATEN ARTIK BU VİRÜS OLDUĞUNDAN KENDİME DİKKAT ETMEDİĞİMDE VS. Mİ ÇIKAR?NOLUR BİLENLER FİKRİ OLANLAR YAZSIN ÇÜNKÜ ÇOK ÇOK ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU..ÇOCUĞUM OLMADIĞI İÇİN KLOMEN KULLANIYORUM VE CUMARTESİ GÜNÜ EŞİMLE BİRLİKTE OLMAK ZORUNDAYIM VE ONDA ŞU ANDA BÜYÜKÇE BİR SİĞİL VAR..İLAÇ SÜRSEK YADA YAKTIRSAK 5 GÜNDE GEÇMEZ..NAPICAM BEN YAA?EVLENDİĞİMDEN BERİ BİTMEİ DERTLER..HPV,PKO..NE BU YAA USANDIMMMMMMsenağlama

KIZLAR BEN DE 1 SENE KADAR HPV TEDAVİSİ GÖRDÜM,AŞIMI OLDUM VE KURTULDUM 10 AYDIR YOK AMA ZAMAN ZAMAN EŞİMDE ÇIKIYOR VE YAKTIRIYOR VEYA EVDE İLAÇ UYGULUYORUZ.ANCAK MERAK ETTİĞİM ŞU BENDE 10 AY GİBİ BİR SÜREDİR YOKKEN EŞİMDE SİĞİL OLMASI BENDE DE KESİN TEKRAR SİĞİL ÇIKMASI ANLAMINA MI GELİYOR?YOKSA BENDE ZATEN ARTIK BU VİRÜS OLDUĞUNDAN KENDİME DİKKAT ETMEDİĞİMDE VS. Mİ ÇIKAR?NOLUR BİLENLER FİKRİ OLANLAR YAZSIN ÇÜNKÜ ÇOK ÇOK ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU..ÇOCUĞUM OLMADIĞI İÇİN KLOMEN KULLANIYORUM VE CUMARTESİ GÜNÜ EŞİMLE BİRLİKTE OLMAK ZORUNDAYIM VE ONDA ŞU ANDA BÜYÜKÇE BİR SİĞİL VAR..İLAÇ SÜRSEK YADA YAKTIRSAK 5 GÜNDE GEÇMEZ..NAPICAM BEN YAA?EVLENDİĞİMDEN BERİ BİTMEİ DERTLER..HPV,PKO..NE BU YAA USANDIMMMMMMsenağlama

Canım hoşgeldin geçmiş olsun öncelikle ve sanırım geçmiş zaten. Tedavini gördün ve siğillerin geçti. Aşınıda oldun. 10 aydır sende siğil yok. Benim düşüncem şu (dediğim gibi sadece benim düşüncem bunu birde doktora sormanda fayda var tatlım).
Bir şekilde bu virüsü kapmışsın ve tedavi olmuşsun. Aşını olmuşsun. Aşının bazı doktorlara göre siğiller üstünde de etkisi var engelleyebiliyor lezyon çıkmasını. Sende bu yüzden çıkmıyor olabilir. Eşinde siğil çıkıyor, eşinde siğil varken sana bulaşma ihtimali çok yüksek deniyor. Ama bu linkte ilk başlarda bir bayan vardı. Onunda eşinde siğiller çıkıyor ve yaktırıyordu sürekli. Ama bayan aşılı olduğu için bayanda hiç siğil çıkmıyordu. Ama yinede tedirgindi. Senin durumunda bu sanırım. Her ne olursa olsun siğilleriniz geçse de bağışıklığınızı düşürmemeye çalışın derim ben abartmadan. Düzenli beslenme düzenli uyku ve yapabildiğiniz düzeyde sporla sağlıklı yaşayın. Doktorla görüştünüz mü ne diyor? Bebek için uğraştığınızı da söyleyin. Sanırım size en iyi bilgiyi doktorunuz verecek. Kalın sağlıcakla sevgiler...

Aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz ve çok geçmiş olsun diyorum. Geçecek bir hastalığımız var çok şükür. Sıkmayın canınızı olur mu?

Arkadaşlar kolposkopik inceleme istemişlerdi bende biliyorsunu. Az önce geldim hastaneden. Çoookkk şükürler olsun Rabbime temiz çıktı. 6 ayda bir smear testi yaptır bir kaç sene ve senede bir kere de hpv dna testi. Öylesine sevindim ki anlatamam size. İçim tam olarak şimdi rahatladı.

Hepinize tekrar çok geçmiş olsun diyorum. Öpüldünüz....

canım çok çok sevindim... hayatının sonuna kadar sağlık sorunu yaşamazsın inşallah... Darısı başımıza...a.s.

bende de çıktı siğil arkadaşlar çok moralim bozuk

Alia hoşgeldin canım. Çok geçmiş olsun öncelikle. Hiiiçççç moralini bozma bakalım. Eğerki hemen moral bozmayla başlarsan işe siğillerim hadi çoğalın bakalım demiş gibi olursun. Sakın bu hatayı yapma. Bu linki oku elinden geldiğince. Çoğu arkadaşımızın morallerinin en bozuk oldugu zamanlarda siğillerin köküne gübre atılmış gibi nasıl çoğalmış oldugunu okursun tatlım. Tedavisi olmayan bir hastalık değil bu öncelikle buna inan ve moralini yüksek tutmaya çalış. Ki buna mecbursun tamam mı canısı.

Doktora gittin mi bilmiyorum ama eğer gitmedi isen hemen bir doktora gidiyorsun ve tedavine başlıyorsun.. Sonrası ise kafaya takmamak, düzenli beslenmek, Bağışıklığını abartmadan güçlendirmeye çalışmak. Çörek otu bal karışımı yiyoruz biz sabah akşam mesela. Bağışıklığa faydası var. Bitki çayları içebilirsin farklı bir rahatsızlığın yoksa. Ama en önemlisi moralli olmak güzelim. Tedavinin %80 i emin ol buna bağlı. Tedavini ol kontrollerini yaptır ve kafaya takma. Biraz uzun bir yol olsada siğiller yakamızı bırakacaktır inan buna. Bizler inanıyoruz çünki.
Sevgiyle ve sağlıkla kal canım. a.s.

Arkadaşlar herkese selamlar çok geçmiş olsun inş bu kabustan hepiniz kurtulursunuz ben bu illetten 1 senedir kurtulmuş bir arkadaşınız olarak sizlere naçizane fikirlerimi söylemek istiyorum.Bende 1 sene önce bu siteye girdigimde benim gibi aynı dertten müzdarip arkadaşlarla karşılaştıgımda çok rahatladım çünkü sadece bende var sanıyordum:))) Paylaşmak fikir almak önerileri degerlendirmek beni rahatlatmıştı o yüzden çok şanslı ve mutluyum. Bende yaklaşık 10a yakın siğil vardı Dr. bana korkmamamı bunu küçük kız çocuklarında bile gördüklerini bulaşma şeklinin sadece cinsel yolla olmadıgını genel alanlardan yararlanan her insan risk altındadır demiş ve bana bende var olan akıntı ve çok az mantar rahatsızlıklarım için ilaç verip bagışıklık sistemimi güçlendirmemi söyledi. Yakma işleminde bulunmadı tabi bu siğillerinde çeşitleri varmış test yaptı aşı için 33 yaşının geç bi yaş oldugunu söyledi ve aşı yaptırmadı.sadece bana ikitane krem verdi birbirlerine karıştırıp sürdüm her sabah çörekotunu balla karıştırıp yedim civanperçemi çayı içtim .Yaklaşık bir senedir yok allaha şükürler olsun düzenli kontürole gidiyorum ve bende asla bidaha çıkmayacagına inanıyorum inanmaya çalışıyorum sizlerle paylaşmak istedim tabi herkesin bünyesi fizyolojisi biyolojisi farklı bende böyle nüksetti böyle bitti bu hastalık ne olur moralinizi yüksek tutun her gün bitanesi yok olacak kaybolacak ve tekrarlamayacak gibi düşünün inş bu kabustan biran önce kurtulursunuz herkese sevgiler .......

aşı konusunda bilgisi olanlar cevaplarlarsa sevinirim
sigiller varken asi olmak, sigillerde artis yapabilir mi? sonucta zayiflatilmis virusu veriyorsunuz asi ile vucuda, vucut zaten o virusu yenmeye calisirken asi ile tekrar virus verilmesi sigillerde artisa neden olur mu?

asiyi sigiller gecip gittikten sonra mi olsak daha iyi olur yoksa sigil varken olabilir miyiz? bunu doktora danisan var mi???

Sade kahve canım benim doktorum öyle birşeyden bahsetmedi ve açıkçası bende sormadım bunu. Ama siğillerde artış yapsa idi sanırım söylerdi. ılk doz aşıyı oldum ben fakat bir artış olmadı canım. Sadece aşıdan önce dondurulan yerde 2 tane siğil çıktı ama yeni yerde değil yani dondurulan yerde sanırım tam donmamış meret :)) Kendimi göze alarak çoğalttığını sanmıyorum diyebilirim. Öpüyorum sevgiler...

bende dün dr. a gittim,baktı daha çok küçük dedi kesin hpv diyemem dedi simir yaptı. 5 gün sonra sonucu çıkacak ama dr. beni pek tatmin etmedi,şimdilik bişe yapmaya gerek yok dedi,1 ay geçsin bi bekleyelim biraz belirginleşsin falan dedi sonra istersen alırız patolojiye göndeririz,istersen yakarız dedi... bana başından savmaya çalışıyo gibi geldi... ne yapmalıyım anlayamadım :KK43:

canım hoşgeldin geçmiş olsun öncelikle ve sanırım geçmiş zaten. Tedavini gördün ve siğillerin geçti. Aşınıda oldun. 10 aydır sende siğil yok. Benim düşüncem şu (dediğim gibi sadece benim düşüncem bunu birde doktora sormanda fayda var tatlım).
Bir şekilde bu virüsü kapmışsın ve tedavi olmuşsun. Aşını olmuşsun. Aşının bazı doktorlara göre siğiller üstünde de etkisi var engelleyebiliyor lezyon çıkmasını. Sende bu yüzden çıkmıyor olabilir. Eşinde siğil çıkıyor, eşinde siğil varken sana bulaşma ihtimali çok yüksek deniyor. Ama bu linkte ilk başlarda bir bayan vardı. Onunda eşinde siğiller çıkıyor ve yaktırıyordu sürekli. Ama bayan aşılı olduğu için bayanda hiç siğil çıkmıyordu. Ama yinede tedirgindi. Senin durumunda bu sanırım. Her ne olursa olsun siğilleriniz geçse de bağışıklığınızı düşürmemeye çalışın derim ben abartmadan. Düzenli beslenme düzenli uyku ve yapabildiğiniz düzeyde sporla sağlıklı yaşayın. Doktorla görüştünüz mü ne diyor? Bebek için uğraştığınızı da söyleyin. Sanırım size en iyi bilgiyi doktorunuz verecek. Kalın sağlıcakla sevgiler...

ilgine çok teşekkür ederim canım.doktoruma sordum,gayet normal vücudunuz bu virüse bağışıklık kazanana kadar tekrarlama olasılığı hep var dedi.ama ben tedavilerimi ve aşılarımı tamamladığım için ve 10 aydırda tekrarlamadığı için bulaşıcılığı düşük ihtimaldir dedi.ama yine de deprem gibi düşün bunlarla yaşamayı öğren,geçer yıllarca çıkmaz sonra birşeye canını sıkarsın çıkıverir bir tane dedi.
Rahatladım şimdi..herkese acil şifalar diliyorum..
Sevgiler.

minitonun niye 5 dikişi varmış 1 siğile karşı anlamadım ben... bende dün doktora gittim genotipleme istedim gerek yok dedi muayne etti tertemiz siğilin hiç yok dedi kan tahlili verdi hepatit rpr hiv ama hpv yle alakalı hiç bir test vermedi sinir oldum doktorlara para yedirmekten fenalık geldi eşim içinde 4. doktora gittik verdiği ilaç batticon ben versem ilacı bu zamana kadar geçirmiştim bile yaa sinirlerim bozuldu

merhaba ben aktara gttım gecen gun tesadufen sıgıl için mazı ve kantoron yagı verdı.ıkısını hamur halıne getırıp karıstrp gece suruyormusuz kucultup yokedıyormus :S denıycem kanamam gecınce bu arada esım hala aramadı

zuzush canım benım evet 5 dikşim var maalesef doktora sordum kökü çok derindeydi temizledik dedi dikişlerim iyileşti gibi bende tipğleme istedim ama doktor gerek yok dedi aşımın ilk dozunuda olmuştum inş bidaha çıkmaz sende olmamasınada çok sevindim canım benım şutarafagitti

zuzush birşey somak istiyorum banada ona benzer bi ilaç verdi biokadin sanırım bu ilaç kurutuyo benim dikişlerim için verdi gerçi ama kullanan var mı arkadaşlar

bende dün dr. a gittim,baktı daha çok küçük dedi kesin hpv diyemem dedi simir yaptı. 5 gün sonra sonucu çıkacak ama dr. beni pek tatmin etmedi,şimdilik bişe yapmaya gerek yok dedi,1 ay geçsin bi bekleyelim biraz belirginleşsin falan dedi sonra istersen alırız patolojiye göndeririz,istersen yakarız dedi... bana başından savmaya çalışıyo gibi geldi... ne yapmalıyım anlayamadım :KK43:

canım cok cok onemsemiyorlar bunu doktorlar
zaten yapabilecekleri cok bisey yok, vucut bunu atana kadar ciktikca yakilcak
sonra kaybolup gidecek

canınızı hic sıkmayın arkadaslar
geciyor zamanla
allah daha kotu dert vermesin
stres yapınca cıktıkca cıkıyor

canınızı hic sıkmayın arkadaslar
geciyor zamanla
allah daha kotu dert vermesin
stres yapınca cıktıkca cıkıyor
ama bana 1 ay bekleyelim dedi o beni endişelendirdi biraz çnk yayılıyo :KK43: yarın smear sonucum çıkıyo ve ben çok korkuyorum umarım korktuğum şey başıma gelmez... büyük ihtimalle c.tesi günüde yaktıracam bazı arkadaşlar yaktırma çok acıyo demiş bazıları hissetmiyosun demiş hangisi doğru?

ya bide şunu sormak istiyorum dr.a sormayı unuttum ben özel hastaneye gittim bana yaktırma işleminin 150 tl olduğunu söyledi ama ben SSKlıyım hastaneninde sskyla anlaşması var kurum karşılamıyormu bu işlemi bilen varsa cvp yazsın ltfn??

canım bende acır diye korktum ama bana hiç bişi hatırlamıyorum yattım ve kalktım lokal değil genel anestezi yaptılar bence lokal anestez olanlar hissetmiş olabilirler

X