Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

neden.ben nickli arkadaşım bende yatırdım lokal anesetesi yöntemiyle sadece ilk iğneleri hissediyorsun .korkmana gerek yok.yakarkende biraz ısı hissediyorsun derin gbiyse siğilin.bende çok korkmuştum canım çok yanıcak diye. korkacak bişi yok sadece rahat ol kendini kasmana gerek yok canım.hepimize geçmiş olsun arkadaşlar...

slm.bende uzun süredir burayı takip ediyorum ama ilk kez yazıyorum.sizler genelde yaş olarak bana göre daha küçüksünüz.ben 39 yaşındayım.ilk olarak hpv ile 3 yıl önce aşırı kaşıntı ve ilk sigillerle birlikte tanıştım.doktora gittim.smear yapıldı ve aldara verildi.smaer temiz çıktı.sigillerde yok olduu.ama malesef kimse tiplemeden bahsetmemişti.3 ay sonra tekrar sigil oluştu.yine krem sürdüm yok oldu.1 yıldan uzun süre çıkmadı hiçbişi. ama bir yıl aradan sonra siyah bişiler çıktı 3 tane.üniversiteye doçente gittim hpv degil bu cildiyelik bi problem dedi.ama ısrarla hpv die üniversite degiştirdim başka bi yere gittim.profesör buldum kendime.o baktı.smear aldı.hpv tiplemesi yaptırdı.malesefff kiii tip 16 ve 39 geldi.smaer temizdi ama.doktorum hemen serviks agzına bakmamız lazım ilk tutulum yapacagı yer orasıdır dedi.serviks agzı alındı.bide o siyahlıklar alındı.serviks agzı temiz geldi ama bu seferdee vulvada vın 3 geldi.vıi3 temizlenek şekilde cerrahi olarak temizlendi.şimdi tekrar patolojiye gitti.eger temiz<z gelirse 6 ayda bir kontrol dedi.ama temiz gelmesse tekrar temizlemeye devam dedi doktorum.işte böle arkadaşlarr.inşallah virüsü yenecezzz.sigil çıkmıyo die rahat olmayınn.sinsice devam edebiliyolarrr.kendinize iyi bakınnbyee

geçmiş olsun canım...başımızın derdi oldu bu siğiller yaa...ömür boyu bunlarla mı uğraşıcaz ki...insan bazen sıkılıyor kafasına takıyor isteristemez. ama dr lar önemsemiyor nedense...

merhaba kızlar geçenlerde sölemiştim.vajinal siğil çıktığını ve çok korkutuğum.ssk hastanesine kadın doğum doktoruna gittim.2 tane siğil olduğunu gördü kendiside.ben daha önce özel bi hastanede smier testi yaptırmıştım onuda gösterdim.sonra benden idrar ve kan tahlili aldı.hormonlara vs bakıldı.sonra doktor bana biokadin vajinal fitil ve antibiyotik verdi.ben doktoruma siğillerin yakılması gerekmiyormu dediğimde ise bana orada bişi yokki sen ilaçları kullan gel dedi.o siğiller küçük dedi.arkadaşlar ben anlamadım ssk mı ilgilenmiyor acaba bu durumda olan arkadaşlarımız varmı lütfen yardım edin:1no2:

Moralim öyle bozuk ki. Ağlayarak okuyorum yazdıklarınızı. Ben 5 ay önce öğrendim hpv virüsü taşıdığımı. Çok küçücük şeyler farkettim vajinamda ve kaşıntım vardı. Korktum ve internette araşırmaya başladım acaba ben de birşey mi var diye. O zamanlar HPV diye bir virüsün adını bile duymamıştım. Vajinal hastalıklar ile ilgili bir site bulup oradan tek tek incelemeye başladım hastalıkları ve derken hpv de çıktı karşıma ve oradaki görüntüleri inceledim, yakın geldi bendekilere, her ne kadar benimkiler çok küçücük olsa da. Çok korkmuştum rahim ağzı kanserine neden olduğunu öğrendiğimde. Derken HPV üzerinden araştırmaya yapmaya başladım, hem ağlıyor hem ne bulursam okuyordum. Vakit kaybetmeden hastaneye gitmeye karar verdim, işten ayrılmıştım bir süre evvel ve SSK' m bitmek üzereydi, dolmadan gideyim dedim. Kimseye söylemedim ve hastaneye gittim anlatırken bile ağlamaya başladım doktora. Hayatımda hiç jinekolağa gitmemiştim. Anlattım endişelerimi, HPV taşıdığımdan şüpheleniyorum diye. Bakalım bir dur ağlama dedi, genç bir bayandı. Baktı ve HPV böyle olmaz, herhangi bir sorunun yok diye gönderdi beni, bir mantar ilacı verip. Ne kadar mutlu olduğumu tahmin edebiliyorsunuzdur. Ama benim birkaç gün sonra kaşıntılarım iyice arttı ve duramaz hale geldim ve endişeler yine sardı beni. Üşenmedim bir hafta kadar daha sonra yine randevu günü vs alıp gittim aynı hastaneye, bu sefer başka bir bayan vardı ve o tekrar baktı, beni çok şüpheli görünce gidip bir uzman doktor daha çağırdı birkaç pretisyen de dahil toplandılar etrafıma. HPV olabilir dedi, o küçücük siğillerden bir iğne yapıp pançla iki üç tanesini koparıp bir kaba koyup patolojiye gönderdi beni. Bir hafta sonra sonuçlarım çıktı ve alır almaz patolojiden kağıtları hemen okudum, HPV ile uyumlu bulgular yazını görünce yıkılmıştım. Sonuçlarımı alıp doktora gittim ve bana aldara yazdı , 2-3 ay kadar bunu kullanacağız eğer geçemezse sonra yakacağız dedi. Beni sakinleştirmeye çalıştı, tatlı bir bayandı. Ama ne yazık ki, benim SSK' m bir gün önce bitmişti ve benim raporum çıkmadı, ilacımı alamadım. Babamın SSK' sindan da yararlanamayacağım 10-15 günlük SSK ya gidip gelmelerim sonucunda ortaya çıktı. ılacımı almam lazım, ekonomik açıdan zor günler geçiriyorum, ama yeni SGK' dan bir haber olan Sayın(!) SSK çalışanları o kadar bilgililer ki beni günlerce oradan oraya gezdirip uğraştırdılar. SSK mevzuatını bile adamlara ben anlatmaya çalıştım. Bugün olacak yarın derken olamadığını öğrendim ve ilaçlarımı alamadım. Ailem zaten zor günler geçiriyordu onlara da anlatamadım. Bugün iş bulurum yarın derken 5 aydır işsizim ve hala ilaçlarımı alıp tedavime başlayamadım. O zaman krem kullanabilsem belki başka birşeye bile gerek kalmyacaktı, çünkü çok erken farketmiştim hastalığımı. Ama son bir haftadır, siğillerim arttı. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

Okuduğum kadarıyla çoğunuz tedavi oluyorsunuz. Bu bile inanın büyük bir nimet. Moralinizi yüksek tutun. Bunu kendime de söylüyorum ama bazen yapamıyorum işte. Dikkat etmeye çalışıyorum yeme içmeme, üzülmemeye çalışıyorum, ama herşey öyle üstüste geldi ki son 1 yılda başaramadığım zamanlar da oluyor işte..

Bir biçimde almalıyım bu ilacı. Size sormak istediğim aldarayı reçete ile mi almak zorundayım? SSK bile raporsuz karşılamıyor bildiğim kadarıyla ki benim sosyal güvencem de yok artık. Parayla almak durumundayım, yine hastaneye gidip yazdırmalı mıyım? Ya da sağlık ocaklarındaki uzman doktorlar branşları kadın doğum olmasa da yazabiliyor mu?

Merhabalar arkadaşlar. Bende bugün üye oldum buraya. Maalesef bende son 1 haftadır bu hastalıkla yüzyüze geldim. Şaka gibi bir şey. Kaderemi isyan edersin yoksa buda geçer mi dersin, inanın ne düşüneceğimi bilemiyorum. Bu yaşa kadar doğru kişiyi bekleyip ilk ilişkimde bu hastalığı kapmam da cabası Benim 2 farklı bölgemde siğiller oluştu. geçen hafta onlar yakıldı. ve büyükçe olanından biyopsi yapıldı. O parçanın alındığı yere de dikiş atıldı. Bugün sonucum geldi. korktuğum siğillerin varlığını kanıtlamışlar. bide tipini kanıtlasaydılar Onun içinde ayrı tahlil yaptıracakmışım sanırım. Yaktırma işleminden korkan arkadaşlar sormuşlar. Arkadaşlar acı hissetmiyorsunuz. Bi kaç yerden iğne vurup uyuşturuyorlar. o iğne esnasında dayanılacak kadar hafif bir acı oluyor. Sonra yakılma esnasında hiç birşey hissetmedim. Hatta dikiş atılırken bile. Ama şunu diyebilirim ki. Korkum hepsinden üstündü. acıdan değilde korkudan ölebilirim sandım. Bi çok arkadaşımızın dediği gibi doktorlarımız maalesef umursamaz bir tavır içinde oluyorlar. zira banada öyle geldi. siğilleri yakmak dışında bir tedavi önerdikleri de yok. Bir tedavisi yok siğiller hemen de tekrarlayabilir 20 yıl sonrada dedi yüzüme Bende sizlerden duyduğum bağışıklık güçlendirici imuneks 10 mg a günde 2 kez içmekle başladım. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Dilerim buda geldi buda geçti diyebiliriz. :)

oykumsu slm sanırım sana yardımcı olabilirim.

oykumsu ve mellam öncelikle çok geçmiş olsun umarım biran önce siğillerinizden de hpv denen o virüsten de kurtulursunuz..
Bence kendi tedavinize moralinizi düzelterek başlayabilirsiniz evet insanın psikolojisini çok çok fazla bozan bir durum ama bende tecrübe ettim ve gördümki bu sadece o siğillerin artmasına neden oluyor.. Tabi böyle akıl vermek kolay ha diyince unutulmuyor ama en azından tedavisi olan ve hayatımızı kabusa çevirmek gibi bi durumu olmayan bi problemle karşılaşmadığmz için şanslıyız bunu düşünüp biraz iyimser olabiliriz belki
Oykumsu ilaç çok pahalı evet bende alamamıştm ama sigortam olduğu için daha şanslı sayılablrm.. ben yaktırmadım dondurdum ve öyle öyle kurtuldum tabi bi kerede geçmedi benm 4 kere doktora (cildiyeciye) gitmem gerekti.. evet tıbbi olarak bi müdahele çok önemli ama moral , sağlıklı beslenme ve hijyen de en az yapılan müdahale kadar önemli çünki bu tedavi olup siğil geince oldu bitti denicek birşey değil..
Çörek otu ve bal karışımı da önemli hem sizi güçlendirir hem bağışıklığnza yararı olur hemde siğillerle başa çıkar.. Yeşil çay , bol sebze gibi şeyler tüketmek de yarar getirecek şeylerden arkadaşlar..
İyileşme süreci kimi zaman uzun kimi zaman kısa sürer bnm 3 ayda anca geçti siğillerim ondan tedavinz hemen sonuç vermezse de sakın umutsuzluğa kapılmayın olurmu çünkü eninde sonunda ge çi yo :)))
Herkese sevgiler sağlıkla kalın..

çok çok tşkr ederim ilginize okuyup dinleyip yorum yapan herkese,içim rahatladı biraz... bgn smear testim çıkıyo inşallah iyi bi sonuç çıkar.yaktırmayı 1 hafta ertelemek zorunda kaldım.ama reglim biter bitmez gidip yaktıracamalkisalkisalkis

bana lokal yapildi, acitan sey yakma degil de igne...o da biranlik, azcik dayanirsan bisi olmaz...zaten kısa suruyor, disine hic dolgu yaptirdin mi, ordaki igne nasil acitiyorsa o da aynısı iste...korkulcak bisi yok

bana lokal yapildi, acitan sey yakma degil de igne...o da biranlik, azcik dayanirsan bisi olmaz...zaten kısa suruyor, disine hic dolgu yaptirdin mi, ordaki igne nasil acitiyorsa o da aynısı iste...korkulcak bisi yok
yok iğneden korkmam zaten dişime dolgu yapıldı,3 defa ameliyat oldum,lazer yaptırdım... dayanırım sanırım yeterki kurtulayım şu siğillerden bide smear temiz çıkar inşallah... ilginiz için çok tşkr ederim arkadaşlar... eşimle aramız limoni,kimseyede söyleyemiyorum,gittiğim dr. desen nefes almaya üşeniyo kadın,mikrobik bi canlı gibi davranıyo bana kendimi çok yalnız hissediyorum. sizinle konuşunca o kadar rahatlıyorumki anlatamam,hepinize çok ama çok tşkr ederim....

Bende kendimi yanlız hissediyorum. Sanırım bu hastalıktan müzdarip bi çok arkadaşımızda aynı şeyi hissediyor. Eşinle aranın limoni olmasıda doğal sanırım. Şu halde bile gülecek birşey bulalım. Her ne kadar sana bulaştıran o olsa da en azından eşin o senin. Bide bana bak :) 1 yılı aşkın süredir beraber olduğum kişi, sevgilim. Şimdi canı gitmek istese hesap bile vermeden gider mi gideeeer. :) Gerçi kalsa ne yararı varki bundan sonra diye de düşünmüyor değilim. :))) İşin tuhafı ona çok kızgın olmama rağmen hala terk edemiyorum. Belki de senin dediğin gibi bu hastalık varken yanlız kalmak korkutuyordur beni. Ben çok tuhaflaştım. Hissetmem gerekenlerle hissetmek istediklerim birbirine karıştı. Vallahi içimden kin, nefret, kızgınlık , mutsuzlukluk durumlarını çıkarmak zorunda olduğumu kabul ettim. Gülüp geçicem hepsine. İnş başarırım. Bu hastalığın beni yenmesine izin veremem.
Birde birşey sormak istiyorum arkadaşlar. Siğillerimizin geçmesi için çaba gösteriyoruz. peki onlar geçti ve bi kaç yıl sonra hpv hala var olacakmı bizde? Bu virüsü tamamen vücuttan atabilme imkanımız varmı? Bazı yerlerde 2 yıl içinde virüsü vücuttan atabileceğimiz yazıyor. Bu duyduğum ne kadar doğrudur öğrenmek istiyorum. Ve aramızda sadece siğilleri geçen değilde virüsü yenmiş bir arkadaşımız var mı? Cevap yazarsa çok sevinirim.

arkadaşım hpv testi yapan labratuvardaki görevli genetik mühendisiyle konuştum bana bu virüs vucudundan gitmez ama bağışıklığını yüksek tuttuğun sürece siğiller ortaya çıkmaz demişti.bu arada ben yaklaşık 15 gün önce siğillerimi yaktırmıştım başka yerde çıkmaya başladılar canım çok sıkıldı yine.her nekadar kafama takmıyacağım desemde bir an oluyor ki bunaltıyor beni içimi daraltıyor. henüz yanan yerler tam iyileşmemişken başka yerde çıkmaları dahada üzüyor insanı.allh hepimize yardım etsin.neden .ben arkadaşım eşinle aranın biraz limoni olması normaldir çünkü normal şartlarda yaşamıyoruz şuanda .erkekleri fazla takma kafana hepsi aynıdırlar.

Aramıza yeni katılan arkadaşları gördükçe üzülüyorum fakat yapacakta birşey yok. Hoşgeldiniz ve çok geçmiş olsun diyorum.

Arkadaşlar, bu hastalıkla bilinçli olarak mücade etmek gerekiyor. Yani nsaıl diyeyim ne çok polyannacılık oynamak nede çok kafaya takmak. Evet bu bir virüs ve bu virüs ne kana ne birşey karışmıyor oldugu gibi dna ya yapışan bir virüs. Bu virüsü kapan kişi yani bizler ömür boyu taşıyacağız bu virüsü sanırım. Çok fazla araştırdım yüksek kanser riskli tipi taşıdığım için belkide. Evet bu virüsü vücuttan atmak mümkün değil ama şuan için. Belkide bir kaç yıl osnra bununda tedavisi çıkacak ve tamamenkurtulmak imkanı olacak bilinmez ki. Fakat bu virüsü inaktif yapmak elbette mümkün ve bu çok güzel birşey. ınaktif demek ise hpv dna testinde negatif çıkması şekli. Yani bu virüs vücutta kalıyor fakat aktif olmuyor. Aslında biliyormusunuz bu virüsün kana karışmaması bizim için bir nimet. Yani bunları bilerek bilinçli olarak neyle savaştığımızı bilmek çok daha güzel. Bakın sanmayın tuzum kuru. Hayır. Bende uğraşıyorum halen. Halen siğiller tekrar ediyor. Hala ilaçlarımı kullanıyorum. Aşıyı oluyorum. Üstelik yüksek riskli tip taşıyorum. Ama neyle savaştığımı biliyorum en azından. Temkinliyim artık. Sizlerde böyle olun lütfen. Üzülüp ağlamak moralinizi bozmak çözüm değil.

Bu virüsü kaptıktan sonra bana ne artıları oldu. Beslenmeme asla dikkat etmeyen biriydim ben. Sebze sevmezdim yemezdim. Yaz kış domates peynir ekmek çay olsun bana yeterdi. Yokmuydu elbette var ama yemiyordum işte. Bol çay ve azımsanmayacak kadar sigara. Spor hak getire. Evden işe işten eve. Meyve de aklıma gelirse işte. Resmen hayattan kopmuşum. Şuan bu virüsü en azından inaktif yapma şansım var. Ve bunun içinde kafama takmadan uğraşıyorum. Hayatımı bir rutine oturttum. Sabah kalkıp 15-20 dakika tempolu yürüyorum artık. Aç karnına ısırgan otu çörek otu ve bal karışımından bir kaşık alıyorum ağzıma. Bal yoksa suyla yutuyorum hemen. Sonra kahvaltımı yapıyorum kepek ekmeğimle. Şekeri hayatımdan çıkardım. Bitki çayları içiyorum. Bir sürü bitki çayı. Normal çayı çok nadiren içmeye başladım. Sigaramı ? O tam olarak çıkmadı hayatımdan ama çok az yani günde 1 yada 2 tane içiyorum malesef. Olsun buda gidecek yakında. O kadar yoğun bir hayatım varki o kadar sorunlar varki başımda anlatamam size. Ama en önemli başardığım şey ise kızgınlık duygularımı attım bir kenara artık. Bu şekilde kendimi daha iyi hissediyorum. Her ne olursa olsun gülmeye çalışıyorum.

Arkadaşlar biliyorum çok uzun yazdım ama bir nebzede olsa destek olmak için yazıyorum. Birde şu var. Aldara çok pahalı bir ilaç biliyorsunuz. Alacak durumu olmayan arkadaşlar yada yaktıracak yada dondurtacak durumu olmayan arkadaşlar, hiç birşey yapmamaktan ziyade en azından verrutol alıpta en azından görünen siğillerden kurtulmayı başarabilirler sanırım. Ama çok dikkatli sürmek gerekiyor biliyorsunuz bu bir asit. Hiç birşey yapmadan beklemekten çok daha iyi olur bu sanırım. Yine de tekrarlıyorum bu benim nacizane düşüncemdir.

Hakkınızı helal edin çok uzun oldu. Ama lütfen rahatlayın artık. Herşey bir gün nasıl geçiyorsa bu da geçecek ve bunun için mi ağlamışım üzülmüşüm diyeceğiz. Sizleri çok öpüyorum. Rabbim şifa versin hepinize hepimize inş. Kalın sağlıcakla a.s.

sidelyacım yazın için çok teşekkür etmek istedim sağoasın azda olsa rahatlama yaşadım yazını okuyunca.umarm diğer arkadaşlarda rahatlarlar biraz yazını okudukça. hpv cidden insanın canını sıkan bir virüs sanrım onunla baş ederiz birgün.boşuna ağlamışız üzülmüşüz dediğimiz günler olur inşallh.bende sigara içiyorum. ama çörek otunla balımı bitki çaylarımı içiyorum.işe yarar sanırım birgün bunlar.a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…