- 29 Aralık 2017
- 1.270
- 320
- 40
Sizde pozitifken test yapılmamıştı değil mi? O sebeple hangi tip hpv olduğunu da bilmiyor olmalısınızKızlar benim hpv testim çok şükür negatif çıktı. Siğil nedeniyle gitmiştim hastaneye. Negatifse neden siğil vardı dedim. Hpv olmuşsun ama vücudun atmış iyileştirmiş dedi . Şimdi sizce aşı olmalı mıyım? İlerisi için bir daha olmamak İçin. Yoksa eşime mi güvenmeliyim. Bu arada bir kaç tane siğil hala var aşırı kaşınıyor. Ama çoğunluğu kendiliğinden kurudu.
Test yaptırdım 1 ay sonra sonucu direkt negatif çıktı. Evet o yüzdem bilmiyorum hangi tipti.Sizde pozitifken test yapılmamıştı değil mi? O sebeple hangi tip hpv olduğunu da bilmiyor olmalısınız
İnanın bende anlayamadım, negatif olmama sevinemedim, kronik bir enfeksiyon bu artık vücudunda dedi, negatif te olsan dalgalanmalar sonucu pozitifleşebilir ara ara dedi. Madem böyle ben sürekli bağışıklığım düşmesin diye vitamin mi kullanacağım öyle olunca da böbrekler hasar görecek iyice bağışıklığı çok çabuk düşen biriyim ve şuan korkuyorum vitaminsiz durmaya , her 6 ayda bir hpv testi ve smear mı vermek zorundayım ben birde sürekli o zaman siğilde çıkacak hpv 11 de vardı bende hpv 16 da o zanan kanser yapacak nasıl çelişki buDalgalanabilir demesi kötü olmuş. Benim de negatif çıktı sonucu ama 5 yıl geçerli bu sonuç tekrar tekrar yaptırmana gerek yok dedi hangisi doğru
Tekrar pozitife döner veya dönmez bilinmez ama şu an negatif çıktığımıza göre en azından 6 ay bağışıklığımızı güçlü tutalım. Ben ev yoğurdu yemeğe sebze tüketmeye özen gösteriyorum. Doktor bu, her ihtimali düşünüyor. O olabilir dedi diye illa olacak değil ya. Zaten tamamen geçtiği zaman siğil çıkmıyormuş bunu takip edelim. Yapabileceğimiz başka bir şey varsa fikri olanlara açığız.İnanın bende anlayamadım, negatif olmama sevinemedim, kronik bir enfeksiyon bu artık vücudunda dedi, negatif te olsan dalgalanmalar sonucu pozitifleşebilir ara ara dedi. Madem böyle ben sürekli bağışıklığım düşmesin diye vitamin mi kullanacağım öyle olunca da böbrekler hasar görecek iyice bağışıklığı çok çabuk düşen biriyim ve şuan korkuyorum vitaminsiz durmaya , her 6 ayda bir hpv testi ve smear mı vermek zorundayım ben birde sürekli o zaman siğilde çıkacak hpv 11 de vardı bende hpv 16 da o zanan kanser yapacak nasıl çelişki bu
Hbvgent adinda trendyolda bi krem var sigillerin icin ona bak yorumlari oku alMerhaba benim de özel bölge içinde ve dışında siğiller var doktoru önerir misiniz izmirdeki
Tabi ki de özen göstereceğim de yinede insan şüphede kalınca çok kötü hissediyor, size de doktorunuz böyle mi dediTekrar pozitife döner veya dönmez bilinmez ama şu an negatif çıktığımıza göre en azından 6 ay bağışıklığımızı güçlü tutalım. Ben ev yoğurdu yemeğe sebze tüketmeye özen gösteriyorum. Doktor bu, her ihtimali düşünüyor. O olabilir dedi diye illa olacak değil ya. Zaten tamamen geçtiği zaman siğil çıkmıyormuş bunu takip edelim. Yapabileceğimiz başka bir şey varsa fikri olanlara açığız.
Hpv negatif olduğunuz tipe tekrar pozitif olmazsınız kim demişse son yıllarda yapılan çalışmaları bilmiyor demekki başka hpv türü alabilirsiniz aşısını olmadığınız bir tipi ama aynı tip tekrar pozitif olmaz kimse tamamen negatif olmuyorsa herkesin hücresel bozulma oluşması lazım vücudunuz geç atabilir ama tamamen olduğunuz tipe bağışıklık kazanırsınızTabi ki de özen göstereceğim de yinede insan şüphede kalınca çok kötü hissediyor, size de doktorunuz böyle mi dedi
negatiflik konusunda haklısınız hpv’nin vücuttan atıldığını birçok doktor söylüyor ama bağışıklık konusunda yanlışınız var. hpv’de tiplere bağışıklık kazanma diye bir şey yok, aynı tiple tekrar enfekte olabilirsiniz. hpv aşısı da geç yaptırdığımız için o tipe karşı %100 korumuyorHpv negatif olduğunuz tipe tekrar pozitif olmazsınız kim demişse son yıllarda yapılan çalışmaları bilmiyor demekki başka hpv türü alabilirsiniz aşısını olmadığınız bir tipi ama aynı tip tekrar pozitif olmaz kimse tamamen negatif olmuyorsa herkesin hücresel bozulma oluşması lazım vücudunuz geç atabilir ama tamamen olduğunuz tipe bağışıklık kazanırsınız
Hpv aşısı mutlaka olunması gereken bişey 9 lusu sadece 9 tipi koruyor maalesef ama geliştikçe her çıkan aşıyı vurunmak gerekir, bağışıklık yaptığını hiç duymamıştım ama doktorun böyle demesi üzücü zaten kronik enfeksiyon olarak kalıyor demesi diğerleri hep atılıyor diğer çok kafam karıştıHpv negatif olduğunuz tipe tekrar pozitif olmazsınız kim demişse son yıllarda yapılan çalışmaları bilmiyor demekki başka hpv türü alabilirsiniz aşısını olmadığınız bir tipi ama aynı tip tekrar pozitif olmaz kimse tamamen negatif olmuyorsa herkesin hücresel bozulma oluşması lazım vücudunuz geç atabilir ama tamamen olduğunuz tipe bağışıklık kazanırsınız
Bahsettiğim bağışıklık aşı erkende yapılsa tam koruma yok tedbiri elden bırakmadan takiplere devam etmek gerekiyor hpv vücuttan atılmaz kısmı yanlışnegatiflik konusunda haklısınız hpv’nin vücuttan atıldığını birçok doktor söylüyor ama bağışıklık konusunda yanlışınız var. hpv’de tiplere bağışıklık kazanma diye bir şey yok, aynı tiple tekrar enfekte olabilirsiniz. hpv aşısı da geç yaptırdığımız için o tipe karşı %100 korumuyor
Anladımm çok şükür, umarım bir daha tekrarlamaz. Kolposkopi işlemi de yapılmadı sanırım değil mi?Test yaptırdım 1 ay sonra sonucu direkt negatif çıktı. Evet o yüzdem bilmiyorum hangi tipti.
Negatif olunca kolposkopiden bahsetmedi hiçAnladımm çok şükür, umarım bir daha tekrarlamaz. Kolposkopi işlemi de yapılmadı sanırım değil mi?
Bu arada eğer virüs eşinizden size geçtiyse, pinpon etkisi olmaması adına, onun da tedavi olması gerekiyor ve eşinizin bir üroloji doktoruna gidip sürüntü örneği vermesi gerekiyor, özelde bu işlemler 5.000 -6.000 tl civarında, bütçeyi sarsar derseniz eşiniz devlet hastanesinin üroloji bölümünden randevu alarak ve doktora sizin de durumunuzu izah ettikten sonra hpv testi isteyebilir, eğer hpv sizden ona geçtiyse ve şuan taşıyıcı ise sizin tekrar eşinizden virüsü alma ihtimaliniz yüksek, o sebeple eşinizin de mutlaka kontrolden ve testten geçmesi gerekiyor, nacizane fikrim.Kızlar benim hpv testim çok şükür negatif çıktı. Siğil nedeniyle gitmiştim hastaneye. Negatifse neden siğil vardı dedim. Hpv olmuşsun ama vücudun atmış iyileştirmiş dedi . Şimdi sizce aşı olmalı mıyım? İlerisi için bir daha olmamak İçin. Yoksa eşime mi güvenmeliyim. Bu arada bir kaç tane siğil hala var aşırı kaşınıyor. Ama çoğunluğu kendiliğinden kurudu.
Merhaba Doç Dr Gökhan boyraza çok iyi. diyorlar bende ona gitmek istiyorum bir sonraki kolposkopiyeArkadaşlar selam kolposkopi için medipol hastahanesinde veya devlette (istanbul) önerebileceğiniz iyi doktorlar var mıdır?