Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

İnanın bende anlayamadım, negatif olmama sevinemedim, kronik bir enfeksiyon bu artık vücudunda dedi, negatif te olsan dalgalanmalar sonucu pozitifleşebilir ara ara dedi. Madem böyle ben sürekli bağışıklığım düşmesin diye vitamin mi kullanacağım öyle olunca da böbrekler hasar görecek iyice bağışıklığı çok çabuk düşen biriyim ve şuan korkuyorum vitaminsiz durmaya , her 6 ayda bir hpv testi ve smear mı vermek zorundayım ben birde sürekli o zaman siğilde çıkacak hpv 11 de vardı bende hpv 16 da o zanan kanser yapacak nasıl çelişki bu

Tekrar pozitife döner veya dönmez bilinmez ama şu an negatif çıktığımıza göre en azından 6 ay bağışıklığımızı güçlü tutalım. Ben ev yoğurdu yemeğe sebze tüketmeye özen gösteriyorum. Doktor bu, her ihtimali düşünüyor. O olabilir dedi diye illa olacak değil ya. Zaten tamamen geçtiği zaman siğil çıkmıyormuş bunu takip edelim. Yapabileceğimiz başka bir şey varsa fikri olanlara açığız.

Selamlar güncelleme geçmek istiyorum. Bundan 7-8 ay önce siğillerle birlikte doktora gittim ve hpv olduğum tespit edilmişti yapılan testler sonucu 16/18/45 hariç yüksek riskli bulunduğu cin1 seviyesinde bozulma olduğu tespit edilmiş kolposkopi önerilmişti fakat ben yaptıramadım. Bu süreçte 3 doz aşımı oldum 3 kutu deflagyn kullandım 2 kutu immutor kompleks kullandım bazen sabahları bi çay kaşığı çörek otu tükettim suyla bazen elma sirkeli su. Siğiller için aldara kullanmıştım o geçirmişti onları ayrıca. Çörek otunun çok faydalı olduğunu düşünüyorum siğiller için de. Şimdi gelelim bu tarihe. Tekrardan smear ve hpv testi yapıldı. Cin1 gerilemiş hücre bozukluğum çıkmadı 16 ve 18/45 türlerinde pozitif çıktım bu sefer. Doktorum 6 ay sonra tekrar bakalım dedi. Bu süreçte cinsellikten uzak durdum bu arada. Sürecimiz devam ediyor komple atıcaz umarım. Bu arada ben cin gerilediğini hissediyodum çünkü artık akıntılarım bitmişti oldukça sağlıklı hissediyodum. Artı olarak spor yapıp sağlıklı beslendim bu süreçte ama günde bir paket sigarayı bırakamadım
Merhaba ben 6 ay sonra negatiftim 1.5 ay sonra dedim bir smear vereyim malesef busefer kanser yapan hücreler pozitif... yalancı negatifmiydi bilmiyorum ama smear sonucumu bekliyorum umarım cin 1 vs çıkmaz..

Merhaba inflamasyon bulgulari. Hpv testinde etki yaratirmi Muanede akinti yoktu ama dosyada enflamasyon bulgulari yaziyor. Hpv 13 tip yuksek risk bakilmis ve smear temiz bende sigil olsaydi cilte doktor soyler miydi sigil var diye. Ve sigil kulucka donemi nedir supeli iliskim var ve 4 cu ayimi gectim 130 gun oluyor simdilik.
Lutfen bana yazin ihtiyacim var sigil nezaman cikar supeli iliskim var

Merhaba ben 6 ay sonra negatiftim 1.5 ay sonra dedim bir smear vereyim malesef busefer kanser yapan hücreler pozitif... yalancı negatifmiydi bilmiyorum ama smear sonucumu bekliyorum umarım cin 1 vs çıkmaz..
6 ay once smear ve hpv dna testimi yaptirdiniz

Şubat gibi pozitiftim +ascus mayısta dna yaptircaktim negatif geldi ikiside .eylülde tekrar pozitif. Şuan smear bekliyorum. Dr tiplemesi gerek yok artik hepsi riskli dedi.
Hangi tip oldugunu biliyormusunuz aslinda genitopileme testi yaptirirsaniz habgi tip oldugunu ogrenirsiniz

Siğil ne zaman çıkar bilemeyiz belki de hiç çıkmaz, bende altı yedi ay sonra çıktı. Şüphelendiğiniz oluşum varsa bi doktora muayene olun ışık altında büyüterek bakar
merhaba nancy supeli iliskinden sonra mi cikti senin Herkezdemi 6 /7 da beli oluyor sigil sekli buyuk mu oluyor gucukmi fark etiginizde nasildi

merhaba nancy supeli iliskinden sonra mi cikti senin Herkezdemi 6 /7 da beli oluyor sigil sekli buyuk mu oluyor gucukmi fark etiginizde nasildi

Hayır yazdım ya ne zaman çıkacağını bilemeyiz diye, herkeste de siğil tipi farklı oluyor bekle bağışıklığını yüksek tut jilet ağda yapma

Hayır yazdım ya ne zaman çıkacağını bilemeyiz diye, herkeste de siğil tipi farklı oluyor bekle bağışıklığını yüksek tut jilet ağda yapma
tesekurler cevap verdigin icin doktor bana hpv dna pcr yaptirdi yuksekriskli hpv tilperi16.18.31.33.35.39.45.51.52.56.58.59 ve ve sinif 2A kanserojan kabul edilen 68 negatif smear testi yaptirdim smear temiz negatif ama inflamasyon bulgulari diyor acaba bu test sonucunu yaniltmis ola bilirmi inflamasyon bulgulari diyerek doktorun bende neden genitopileme testini yapmadigini bilmiyorum tip 6ve 11 de yazmiyorum documanta bende sigil yok ama suan bende hpv varmi simdi cok angstiyet icindeyim kaygi bozuklugu yasiyorum trauma goruyorum

tesekurler cevap verdigin icin doktor bana hpv dna pcr yaptirdi yuksekriskli hpv tilperi16.18.31.33.35.39.45.51.52.56.58.59 ve ve sinif 2A kanserojan kabul edilen 68 negatif smear testi yaptirdim smear temiz negatif ama inflamasyon bulgulari diyor acaba bu test sonucunu yaniltmis ola bilirmi inflamasyon bulgulari diyerek doktorun bende neden genitopileme testini yapmadigini bilmiyorum tip 6ve 11 de yazmiyorum documanta bende sigil yok ama suan bende hpv varmi simdi cok angstiyet icindeyim kaygi bozuklugu yasiyorum trauma goruyorum
Önemli olan yüksek riskliler olduğu için bazı test kitlerinde düşük risklilere bakmıyorlar sizde de negatifmiş işte sevinin. İnflamasyon bulgusu 6-11 var mı yok mu buna bakan kapsamlıbi test daha yaptırın içiniz rahatlasın

Önemli olan yüksek riskliler olduğu için bazı test kitlerinde düşük risklilere bakmıyorlar sizde de negatifmiş işte sevinin. İnflamasyon bulgusu 6-11 var mı yok mu buna bakan kapsamlıbi test daha yaptırın içiniz rahatlasın
bunun icin std 10 pcr yaptirdim ureaplasma urealyticum ,ureaplasma parvum dna ,mycoplasma hominis. gardnerella vaginalis pozitif bundan dolayi inflamasyon buulgulari yazilmis ama inflamasyon bulgularini hpv 6 ve 11 yapa biliyorum eger hpv tip 6 ve 11 olmus olsaydi smear bozuk cikmaz miydi

bunun icin std 10 pcr yaptirdim ureaplasma urealyticum ,ureaplasma parvum dna ,mycoplasma hominis. gardnerella vaginalis pozitif bundan dolayi inflamasyon buulgulari yazilmis ama inflamasyon bulgularini hpv 6 ve 11 yapa biliyorum eger hpv tip 6 ve 11 olmus olsaydi smear bozuk cikmaz miydi
hayır bunları doktorunuz anlatmadı mı ona neden danışmadınız?
6-11 yüksek oranda siğillerden sorumludur. hpv ve smear testleri ayrıdır, hpv var diye smear her zaman bozuk çıkmaz. hpv pozitif smear negatif olabilir, smearin sonradan pozitif olma ihtimali de var tabi. inflamasyon neden çıkmış doktorunuza sorun biz bilemeyiz.

6-11 yüksek oranda siğillerden sorumludur. hpv ve smear testleri ayrıdır, hpv var diye smear her zaman bozuk çıkmaz. hpv pozitif smear negatif olabilir, smearin sonradan pozitif olma ihtimali de var tabi. inflamasyon neden çıkmış doktorunuza sorun biz bilemeyiz.
Ureaplasma. Enfeksiyonun dan dolayi std 10 pcr yaptirdim ama doktor bende sigil gormedi supeli iliskiden 4ay gecti suan o kisi de de sigil yoktu ben sigil cikcak diye korkuyorum simdi cikarmi cikmazmi bilmiyorum

hpv tip 6- 11 den korkmam gerekirmi Veya bende cikti diyelim. Kanser yaparmi 2 veya 3 sene icinde. Sigil tedavisi gorsem bidaha cikarmi hpv cok karisik bisey

hpv tip 6- 11 den korkmam gerekirmi Veya bende cikti diyelim. Kanser yaparmi 2 veya 3 sene icinde. Sigil tedavisi gorsem bidaha cikarmi hpv cok karisik bisey
6-11 kansere dönüşme ihtimali çok düşükmüş daha çok siğil yapar bi süre sonra da, ortalama 1-2 yıl içinde %90 vücuttan atılır. Ayrıca 6-11e neden takıldınız orta riskliler de var. Siğil çıkarsa yaktırırsınız tekrarlama durumu olabiliyor. Siz smear takibini ihmal etmeyin

6-11 kansere dönüşme ihtimali çok düşükmüş daha çok siğil yapar bi süre sonra da, ortalama 1-2 yıl içinde %90 vücuttan atılır. Ayrıca 6-11e neden takıldınız orta riskliler de var. Siğil çıkarsa yaktırırsınız tekrarlama durumu olabiliyor. Siz smear takibini ihmal etmeyin
Orta risklere baktirmaya gerek yok dedi doktor smearin temiz dedi. Aaba herkez benim yaptigim senikildemi kontrol lerini oluyorlar yoksa benim doktorum kotu muydu

X