Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Evet erkek arkadasimda belirti olmadığı icin ve doktorlar bana kesin konusmadigi için hpv ile enfekte olmadigimizi dusunuyor ve hiçbir şekilde doktora gitmedi lol. Zaten kendisi yurt disinda yasiyor aylardır gorusmuyoruz dedigine göre hiçbir belirti yok onda. Ben smear ve 15 yüksek riskli tip için test vermistim her ikisi de negatif geldi. Daha kapsamli bir test yapilmadi, bir jinekologa gittim hpv değil ve kesinlikle teste gerek yok dedi. Ben de yaptirmadim doktora guvendim ama benim lezyonlarim ic dudakta cikmaya devam ediyor bu yüzden kriyoterapi tedavisi goruyorum su an.

Smear sonucu iyiyse ve yüksek riskli tiplerin sonucu negatif geldiyse çok iyi. Bu hpv mevzusu hâlâ tam anlamıyla açıklığa kavuşturulmuş bir şey olmadığı için maalesef biz kadınlar çok mağdur oluyoruz. Siğiller için çok fazla memnun kalınan bir krem bulmuştum. Trendyoldan satın alabileceğiniz bir ürün neredeyse hiç negatif yorum yok ona tekrar bakıp size iletebilirim. Erkek arkadaşınızın yaptığı da tamamen bencillik. Ben bile sinir oldum bencilliğine. Sırf sizin için bile muayeneye gitmesi gerekiyor. Erkekler riskli durumda olmadığı için bi taraflarını kaldırıp zahmet edemiyor beyefendiler. Ben de muayene olduktan sonra erkek arkadaşımla aşı yaptıracağız bakalım. Erkek arkadaşınız da daha fazla bencillik yapmasın ve sizi de düşünsün. Tamamen red flag bir hareket bu durum.

Evet ben de negatif gelmesine sukrediyorum ama keşke kapsamli bi test yapilsaydi bir de ozel hastaneye gitmistim. Ben lezyonlar için kriyoterapiye basladim zaten ic dudakta olduklari icin kremle mudahale edemem. Ama glizigen spreyi kullanmistim asidik bir sprey ondan da çok memnun kalanlar varmis, olan sigili kucultup yok ediyormus. Benim lezyonlarima hiçbir etkisi olmadi, belki bu sebeple de sigil degildir diye dusunuyorum lütfen sigil olmasin 4 aydir belirsizlik yasiyorum. Bunu da sipariş edebilirsiniz ben de trendyoldan aldım. Evet kesinlikle zaten aramiz bozuk, gidip bi test yaptirmadigi surece ilişki yasayamayacagimizi da bilmesi gerekiyor ve ayrıca avrupa sehrinde yasiyor cinsel sagliga dair her şeye erişim çok kolay. Bilmiyorum bu surecte erkeklerden tiksindim

Kesinlikle cinsel isteği sıfırlayan bir durum bu illet benim de aklıma bu şüphe girdiğinden beri libidom yerlerde ama cinsel olarak aktif oldukça bu tarz virüslerle iç içe olmak kaçınılmaz artık maalesef bunu kabullenmek gerekiyor. Avrupa ülkesindeyse aşıyı da ücretsiz şekilde yaptırabilir aslında neden bu kadar bilinçsiz davranıyor anlamadım... Siz de ilk plana kendi sağlığınızı koyun lütfen bu düşüncesizliğe devam ederse ilişkinize devam ettirmeyin üstüme vazife değil kesinlikle ama sağlık her şeyden önce gelir bakalım pazartesi günü gidip bi sonuca varmak istiyorum artık çünkü düşüne düşüne insanı yiyip bitiren bir illet bu. Size de çok geçmiş olsun tekrar bi teste gidin isterseniz kapsamlı bir test yapan hastaneye umarım her şey yoluna girer. İletişimde kalabiliriz durumunuzdan haberdar edin lütfen iyi dileklerim sizin için

Ayni şekilde cinsellikten aşırı derecede sogudum konusu bile acilsin istemiyorum. Kendisi yasca büyük olduğu icin faydasi olmayacagini da dusunuyor ama son bir kez daha konusacagim. Kesinlikle saglik her seyden once geliyor bu tavriyla devam ettigi surece elimi surmem kendisine. Ben biyopsi için gidecektim regl oldum ama ilerleyen zamanlarda test vermeyi dusunuyorum. Çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun insallah hepimiz icin sağlıklı huzurlu gunler yakindir

merhaba
testimin sonucu Pozitif çıktı.
SONUÇ: Tip 52 - 59 - 73 - Universal HPV
bu üç tip de yüksek risklilerdenmiş. ayrıca Universal HPV tam olarak nedir?
erkek arkadaşımda 6,16,42,45 var iken bende nasıl farklı tipler çıktı?
Ayrıca smear testim negatif çıktı class 1
Bu saatten sonra ne yapmam gerekiyor? kolposkopi gerekli mi yoksa bir süre sonra mı?? yardımcı olursanız sevinirim

Evet yüksek riskli hpv türünde kolposkopi şart

merhaba bende de 52 59 ve 73 var kolposkopi olacağım fakat biyopsi de alınıyor mu ve bu süreçte negatif olması için ne yaptın???

offf cok korkuyorum acili bir işlem mi
Korkulacak bir işlem değil smear herzaman doğru sonuç vermiyor ne yazıkki kolposkopi kamera ile bakma işlemi biyopsi alınır ve sonuç verir dayanılmayacak bir ağrı acı yok aciliyet derken sağlığınız için yaptırmanızda fayda var

ben bu yıl mart ayında smear oldum negatifti bide bu ay oldum o da negatifmiş
ekstra olarak hpv oldum dün bugün çıktı 3 tane yüksek riskli tip 52 59 73. erkek arkadaşımla şubattan beri beraber oluyorduk korunuyorduk ve en son da 17 haziranda beraber olduk. onda 6 16 42 45 varmıs
bende nasıl degisik cıktı? benden de ona bulasan bisey yok ayrica.
yarına randevu aldım aynı gun kolposkopi yapmazlar ki devlette

Aynı gün olmasına gerek yok size randevu verirler değişik çıkabilir daha erken dönem olabilir yansımamış olabilir hpv den korunmak mümkün değil ne yazıkki prezervatif ile bir miktar engelliyebilirsiniz ama tamamen koruma sağlamaz bunları düşünmeyin muayene olun kolposkopi yapılsın duruma göre takip tedavinizi olursunuz

Smear negatif çok kriter değil bu durumda benim smear negatif ile kolposkopi cın3 çıkmıştı 4 yıl önce leep oldum önemli olan kolposkopi

saka ((((( offfffff su an cok korktum
peki kolposkopi temiz çıkarsa ne olacak?? öyle bir ihtimal var mı?
Tabiki temiz çıkabilir 6 ayda 1 smear takibi yılda 1 hpv verirsiniz negatif oluncada biter gider korkma bunlar tedavisi olan şeyler yıpratıcı bir süreç ama geçici leepten 9 ay sonra negatif oldum ben

Kızlar ben çok eskiden sanıyorum 2020 yılında hpv kapmıştım o dönem için burada hatta çok fazla konuşup iç rahatlatması da yaşamıştık :) Şimdi benim aklıma bir durum takıldı. O dönem için erkek arkadaşımla sadece yüzeysel birliktelik yaşadığımdan siğil yapan türde pozitif olmuştum 1 kere yaktırma işleminden sonra da bu durum tekrarlamadı. Ancak bu sene erkek arkadaşımla birliktelik yaşamaya başladım o dönemden beri birlikte olduğumuzdan ve hpvyi atlattığımdan artık ikimizin de negatife döndüğünü düşünerek tekrar test vs bir şey yaptırmadık.

Acaba şu an için tekrardan kapma ihtimalim var mıdır? O zaman doktorum bana hpvyi tek bir bölgeden kapacağımı vücudumun her yerine yayılmayacağını çünkü vücudumun buna bağışıklık geliştireceğini söylemişti. Şimdi gece gece aklıma takıldı tekrardan bilen varsa yardımcı olabilir mii

Aynı tip değil belki ona negatif olmuşsunuzdur ama tekrar kapmış olabilirsin bir daha olmamak için aşı olduysanız sadece o tiplere karşı koruyabilir takibe devam etmeliydiniz hangi tip vardı negatife döndüğünü düşünmenize sebep neydi orasını pek anlamadım

Şöyle ki o dönem için doktor bunlar düşük riskli tip sana şu an için test yapamıyorum çünkü sueuntu örneği alamam demişti hiç birliktelik yaşamadığım için. Endişe etmemem gerektiğini çünkü zaten birliktelik yaşanmadığından bu durumun sadece cilt hastalığı olarak kalıp rahmime herhangi bir sıkıntı yaratmayacağını söylemişti. Aradan yaklaşık 3 yıl geçtiği ve durum tekrar etmediği içinde geçtiğini düşündüm. ara ara aynı doktorda kontrole de gittim bu süreçte kendisi de zaten en sonunda artık gitmeme gerek olmadığını durumun tekrarlamadığını ve yüksek ihtimalle negatife döndüğümü söylemişti. O süreçten bu yana ara ara evde kendi kendimi muayene ediyorum ve herhangi bir siğille karşılaşmadım

Anladım cinsel birlikteliğiniz olduysa hpv vermenizde fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…