Rahim ağzı kanseri şüphesi. Belki de ilerlemiş bir evresi. ne olur Bana yardım edin

Merhabalar herkese tecrübelerinize ihtiyacım var çok korkuyorum 32 yaşındayım farklı yıllarda farklı zamanlarda ilişkilerim oldu çok gençtim ve cahildim ne smear testinden ne hpvden haberim vardı, ilk ilişkim 15 sene önce oldu 10 sene önce ufak ufak akıntılarım olmuştu arada kadın doğum kontrolü ultrason vs yaptırdım ama hiç bahsetmedim bundan, şikayetim de yoktu. 2017'de cinsel ilişki sırasında hafif bir acı ve nokta kadar bir kanamam olduğunu hatırlıyorum ama tahriş oldu heralde diye düşündüm o kadar bilgisizdim ki. Daha sonraki yıllarda da hep acı ve ağrı hissediyordum. 2023'te daha önce ilişki yaşadığımı söylediğimde smear testi aldı doktorum, temiz çıktı. Son 4 aydır çok çok çoğalan kötü kokulu ve ağrılı akıntım oldu clamidya dedi doktor ve hpv testi verdim. 18,35,39,56,59,66,68 pozitif ilişkiden sonra da hafif pembe kanama geliyor bir iki damla ve çok ağrılıydı.yani anlayacağınız açıkçası iyi şeyler hissetmiyorum. 13 martta sonuç göstermeye gideceğim kolposkopi isteyecek muhtemelen. Tedavisi yapılmamış bir hpv ve iltihapla yaşıyormuşum uzun yıllardır. 1.5 yıl önce Smear testim normal çıkınca içim rahatlamış gerisini eş geçmiştim. Vajinama yakın bölgede kasığımda ağrı ve şişlik var gibi. Bacağıma vuran bir ağrı. Rahim ağzı kanseri olan, ileri evre hakkında bilgisi olan, 1.5 yıl önce smearı temiz olup şu an kanser olabilir miyim bunun hakkında bı fikri olan var mı? Ne olur bildiklerinizi anlatın bir fikir verin yardım edin bana.
Merhaba neyaptınız nasılsınız? Korkmayın smear testınız temız çokda üzerınden zaman gecmemış gittiniz mi doktora

Merhaba okuyan bilgi veren yardımcı olan herkese teşekkür ederim salı günü kolposkopiye girdim doktorum herhangi bir bozulma olmadığını, biyopsi yapmaya gerek görmediğini söyledi fakat düzenli smear ve kolposkopiyle takibi yapılacak 18 pozitif olduğum için. Vajinal şikayetlerim ve lenf nodu bacak ağrısı yüksek enfeksiyon kaynaklıymış üç çeşit antibiotik fitil ve kremden sonra şikayetlerim azalarak bitti umarım tekrarlamayacak. yine de çıkacak smear sonucumu gördükten sonra ikinci bir görüş olarak başka bir hastanede tekrar kolposkopi yaptırma düşüncem var ve beslenme spor sigarayı bırakmak bunları hayat rutinim haline getirmeye çalışıyorum özellikle sigarayı bırakmak çok önemliymiş. Şimdilik bı problem yok çok şükür takiplerini yaptiriyo olucam.

Merhaba okuyan bilgi veren yardımcı olan herkese teşekkür ederim salı günü kolposkopiye girdim doktorum herhangi bir bozulma olmadığını, biyopsi yapmaya gerek görmediğini söyledi fakat düzenli smear ve kolposkopiyle takibi yapılacak 18 pozitif olduğum için. Vajinal şikayetlerim ve lenf nodu bacak ağrısı yüksek enfeksiyon kaynaklıymış üç çeşit antibiotik fitil ve kremden sonra şikayetlerim azalarak bitti umarım tekrarlamayacak. yine de çıkacak smear sonucumu gördükten sonra ikinci bir görüş olarak başka bir hastanede tekrar kolposkopi yaptırma düşüncem var ve beslenme spor sigarayı bırakmak bunları hayat rutinim haline getirmeye çalışıyorum özellikle sigarayı bırakmak çok önemliymiş. Şimdilik bı problem yok çok şükür takiplerini yaptiriyo olucam.
P papatyada

Merhabalar.gecen sene smear testim sonucu sebebyle acil bir şekilde önce leep gelen kötü sonuç sebebiyle sonra acilen rahim alma ameliyatı oldum.5 yıl önce verdiğim smear tertemizdi.covid olan virüsü kanseri herneyse çok hızlı ilerletmis.birde lütfen ozellere gitmeyin.dogru düzgün smear alamıyorlar.

Çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun pelvik bölgeden başlayarak bacağa vuran ağrının sebebi yüksek enfeksiyon antibiotik tedavisini tamamladığınızda büyük ölçüde geçiyor fakat rahim ağzında yaşanan tahribatın nedeni genellikle hpv kaynaklı oluyor ben de bundan korkmuştum fakat şu an için bir bozulma olmadığını öğrenince rahatladım yine de yapmamız gereken en önemli şey düzenli smear ve kolposkopiyle süreci takip etmek , hpv testi yaptırmak ve pozitif olun olmayın en kısa sürede aşı olursanız birçok risk faktörünü engellemiş oluyoruz.
Ağrılarınız geçti mi?

Back
X