Uzun İlişkinin Ardından Ayrıldık. Nasıl Atlatabilirim? Fikirlerinizi Bekliyorum...

tatlım kimse son değildir sakın unutma..ondan sonrada uzun bi ilişki yaşayabilirsin hatta seni ondan çok hakeden biriyle.benimde uzun bi ilişkim bitti 1 ay oluyo biteli ama umrumda değil.aşkı tükenene kadar kullanınca değerinde kalmıyor karşındakinin gözünde.en iyisini yapmışsın.ayrılık kararı aldıysan yazık oldu bile deme.senin tutuşman üzülmen ona zevk verecektir hayır benim sevgilim oyle değil deme.eğer oda keske ayrılmasaydık tarzında seyler derse sana senınde yuzunde tebessum oluşur haksızmıyım?? eğer ki ayrılık kararı aldıysan arkasında dur bu kararın.çünkü aldığı kararlar arkasında durabilen insanlar mutlu olur hayatta.biri senin için 'o kız bitti diyorsa bitmiştir' demeli.onlar yarına barışırlar dememeli.her acı biter unutma elbet acı cekeceksin yeter ki karşındakine yansıtma..

Çok teşekkür ederim canım, yazdıklarında çok haklısın. Ve kesinlikle katılıyorum, ayrılıklarda her iki taraf da karşısındakini üzgün görmek istiyor. Eğer biz dimdik ayakta olursak bu daha etkili olur.

Son gelişmeyi paylaşmak istiyorum bu arada, ben beyefendiyi facebook ve twitter'ımdan silmemiştim, çok düşündüm silmeyi hatta burada da çok sordum size ve sonunda silmemeye karar verdim. Eğer silersem umursamış gibi olurum diye düşündüm, zaten sürekli benim gözüme sokacak şekilde hareketleri vardı bu tarz sitelerde yani beni sinirlendirmeye çalıştığı çok açıktı ama ben hiç tepki vermedim ama silmedim de. Ah keşke silseydim... Çünkü ne göreyim az önce kendisi beni her iki sanal ortamından da silmiş, açıkçası çok sinirlendim ama yine de tepki vermiyorum. Ne diyorsunuz bu işe kızlar? Ben onu silmeyi düşünürken onun benden önce davranması gerçekten kötü oldu ama kafaya takmamaktan başka yapacak bir şey yok herhalde... Yine de çok bozuldum ve üzüldüm :2: Keşke pişman olacağı günler gelse de görsem!

Hiç canını sıkma canım. Silmesi bence iki şekilde senin için iyi olmuş: birincisi, hayatından tamamen çıkması anlamında büyük bir adım çünkü aklın orda olurdu acaba ne yazmış, acaba bu yazdığında neyi kimi kast etmiş diye. İkincisi, verdiğin ayrılık kararının ne kadar doğru ve yerinde bir karar olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu. Düşünsene dünyaya sadece bir kere geliyoruz ve çok değerli yaşamının bu kadar sorumsuz özensiz bir insanla heba olmasını ister miydin ? Bence sen birçok şeyin farkında olan akıllı birisin aklını kullanabilen birisin karşındaki insan sana layık değil. Bu süreci nasıl atlatırım diye sormuştun canım ben kendi konumda sana birkaç minik öneride bulundum, istersen bir göz at :)

kendini kendi yaşantına ver canım su akar yolunu bulur.sen hiç sıkma canını. 3,5 seneyi oda kolay atlatamaz.sadece erkekler biraz daha dengesiz ve rahat davranıyorlar ama sonradan acısı çıkıcak ondanda.o bu acıyı anlayana kadar sen sadece mutlu ol kendi zamanını harcama ve bekle sabret.ama dediğim gbi kendi yaşantını mutluluğunu sakın erteleme.tek başınada mutlu olablrsn.sevdiğin şeyleri yap.farklı şeyler zaman harca :) ama üzülme sakın .

Son durum ne canım, nasılsın, önerilerim işe yaramıştır umarım :)

Canım epeydir siteye giremedim, son durum şu ki ufak bir rahatsızlık geçirdim ve hatta hastanede kalmam gerekti. Ortak bir arkadaşımız da gidip bu durumu beyefendiye haber vermiş, kendisi hemen geldi hastanede ziyarete, epey ilgiliymiş gibi gözüktü hatta yanımda kalmayı filan teklif etti, tavırları sanki hala berabermişiz gibiydi, sonra o ziyaretin ardından sesi soluğu kesildi, ne bir telefon ne bir mesaj halimi hatrımı iyileşip iyileşmediğimi sormadı bile. Ve bende o noktada tamamen bitti zaten, bir gün çok sinirlendim ve kendimi tutamayıp ona bir mesaj attım. Bu tavrına anlam veremediğimi, çok dengesiz davrandığını ama bundan sonra onu hiçbir şekilde görmek istemediğimi söyledim. Tekrar böyle bir durum olursa hatta ölsem bile gelmesini istemediğimi, hayatımdan tamamen çıkmasını söyledim. O da kırıldı bozuldu ama haketmişti ve o mesajlaşmayla konu kapandı. Belki böyle bir mesaj atmama gerek yoktu ama dengesizliği beni çok kırdı ve ben hastayken bu şekilde duygularımla oynaması onun gerçek yüzünü gösterdi bana, belki de iyi oldu bu açıdan. Ve bir şekilde ona onun hakkında böyle düşündüğümü ve artık iyi/kötü hiçbir günümde yanımda olmasını istemediğimi bildirme ihtiyacı hissettim. Bunu mesaj atarak yapmama gerek yoktu bunu da biliyorum ama sadece bilsin ve artık benden uzak dursun istedim. Ve pişman değilim o ağır veda mesajlarını attığıma. Bütün bunların üstüne zaten tekrar benimle diyalpğa gireceğini sanmıyorum. Yine de umarım bir gün pişman olur ve bana yaşattıklarından dolayı vicdan azabı çeker ama o günü bekleyerek yaşamak istemiyorum artık. Önüme bakabilmek istiyorum.

Uzun uzun anlattım ama içimi dökesim geldi nedense...

Hastalık geçirmene üzüldüm, çok geçmiş olsun canım. İyi yapmışsın uzun uzun anlatarak, içinde birikmesindense anlatman daha iyi. Mesaj atmanı da doğru buldum dengesizce davranmış ve hak etmiş, artık önüne bakmalısın. Doğru bir karar aldın ve bunun arkasında durursan senin için uzun vadede çok daha iyi olacağını göreceksin bence. Ki duracağına da bir şüphem yok

Sen nasılsın canım, bir gelişme var mı?

İyiyim canım teşekkür ederim. Düzeldi aramız, eskisi gibi sorunum var diye mesaj atmamazlık yapmıyor. Yine başladığımız gibi olduk yani ilgileniyor, arıyor, mesaj atıyor. Yine de içim rahat değil canım, bitirebilirim de bilemiyorum, güvensizlikten dolayı birlikte olduğumuzda sorun yaşamaktan korkuyorum. Tekrar konuşmaya başladığımızdan beri güvenimi sarsacak bir şey olmadı ama huzursuzum, ya olursa ?

Seni çok iyi anlıyorum, insan geçmişte yaşadıklarından dolayı kuruntu yapıyor ve huzursuz oluyor ama biraz akışına bırakman lazım bu durumda. Biliyorum zor ama fazla düşünmemeye ve rahat olmaya çalış, kötü düşünceleri kafandan uzaklaştır, sonuçta herşey olacağına varır bir yerde.

Çok haklısın, ben de aynen bu şekilde davranmaya çalışıyorum. Onun da zamanla hatasını anlayacağını ve pişman olacağını düşünüyorum ama çok uzun zaman sonra. Ve onun pişman olmasını bekleyerek daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum. O yüzden kendi hayatıma odaklandım ve başka şeyler yaparak kendimi oyalamaya çalışıyorum, böyle yapmak işe yarıyor. Sanırım ayrılık acısını atlatmanın en güzel yolu sürekli kendimizi meşgul tutmak ve düşünmemek yani aklımıza geldikçe o kişiyle ilgili düşünceleri kafamızdan uzaklaştırmak...

Tamamen katılıyorum. Ayrılık sonrası özellikle de erkekler bizim üzüldüğümüzü kahrolduğumuzu görmek istiyor. Çünkü onlar olmadan yaşayamayacağımızı düşünmek istiyorlar. Bunun nedeni de egoist olmaları. Onlar en çok kendilerini seviyorlar bence bizi sevdikleri yalan belki de kendimizi onun hala sevdiğini düşünerek kandırmayalım. Çünkü adam ayrılığı kabulleniyorsa artık sevmiyor demektir, daha sonra geri döndüğünde de bu sevgisinden değil boşluğa düşüp sevdiklerini zannettikleri içindir. Ama hep aynı cümleyi kurarlar: "seni sevdiğimi şimdi anladım". Bunlara "daha önce aklın neredeydi" demek gerekiyor. Yoksa bize saygıları da kalmıyor.

En güzeli ayrılık sonrası mutlu olmaya kendimizi mutlu eden şeyler yaparak unutmaya ve yolumuza devam etmeye çalışmak. Ve mutluluğumuz onların bir şekilde dikkatini çekecektir zaten. Merak etmeyin bunu gözlerine sokmamıza gerek yok, bir şekilde onlar görür duyar mutlu olduğumuzu ve takmadığımızı. Ve bizi bekledikleri gibi üzgün ve yıkılmış değil de mutlu görmek onları etkileyecektir. Yaptıkları hiçbir kötülük karşılıksız kalmaz, gün gelir bir şekilde devran döner.

Ben böyle düşünüyorum.

sizi çok iyi anlıyorum eski erkek arkadaşımla bizimde öyle saçam sapan ayrıldığımız biz dönem olmuştu. hatanız telefonla bitirmek olmuş. yüzyüze son kez konuşsaydınız bittiğini kabullenmeniz kolay olurdu. sizi ümitlendirmek istemem ama bence o da kafasında tam bitirmemiş. yoksa sonra konuşalım falan demezdi bir an önce bitirmeye çalışırdı. ama belli ki şu ara haklı ya da haksız bunalmış sıkılmış. belki de sevgisi bitmiştir bilmiyorum. dediğim gibi ümilenip bir gün gelecek diye kendinizi yemeyin. en önemlisi bittiğini kabullenmek. ağzınızla değil ama kalbinizde beyninizle ki bu da zaman alıyor. yani klasik şeyler olacak ama çıkın gezin dolaşın kurslara katılın. çok bunaldığınızda arkadaşlarınızla dertleşin. bir de kendi duygularınızı yazın bu bana iyi gelmişti. özellikle size yaşattığı kötü şeyleri haksızlıkları. ve o çok özlediğiniz aramak istediğiniz kriz anında onları okuyup içinizi soğutmaya çalışın.

Teşekkür ederim, kesinlikle haklısınız, belki böyle saçmasapan bir şekilde telefonda bittiği için kabullenemedim ama onca zaman geçti artık kabullenmem ve önüme bakmam gerekiyor. Ben de hep kötü anıları düşünüp kendimi soğutmaya çalışıyorum.

ne kadardır sürüyordu ilşkinz
belki söyledn blmiorm ama diğer konuda okudum ben yazmamştn

erkekler unutuyor hemen kadınlara oluyor olan bence çok uzun süre çıkmamalı bir erkekle genelde ayrılıkla sonuçlanıyor bu tarz ilişkiler çünkü erkek sıkılıyor br süre sonra.

çok zor evet bnde kendimi hep bana söylediği kötü sözleri düşünerek bana yaptığı haksızlıkları düşünerek soğutmuştum ama o kadar soğutmuştum ki kendimi tekrar ona dönmeme kmse inanamadı ve bütün arkadaşlarım öyle bi adama nasıl dönersin diye cephe aldı. ama ben yapamıyordum alışkanlıktı belkide ama çok mutsuzdum ayrıldıktan sonra kurulu düzenim ve çevrem tamamen değiişmek zorunda kalmıştı çünkü.bir haftalık ayrılıktan sonra barıştım o da yapamamştı tabi araya arabuluclar girmişti vs vs
vee seninle ilgili kısıma geliyorum barıştıktan sonra senin durumunu yaşamaya başladım benim düzenimin ve çevremin değiştiğini yapamayacağımı biliyordu. sanki onun bensiz yapamadığını bir kenara koymş ve tüm suç bendeymiş gibi ilşkimizi ilgisiz bir şekilde sürdürmeye çalışıyordu ve ben bu duruma dayanamadığımı defalarca söylemeye başladım olsun her şeyim değişssin zamanla alışırım ama bu şekilde çekemem dedim. izin vermedi. ve zamanla oturmaya başladı ilk 1 ay yine tartışmalar halinde geçiyordu ama şimdi eskiyi yakalamaya yaklaştık diyebilrim.
burda bizim yaptığımız tek şey sorun üzerine gitmek oldu onun sıkılma sebebi, benm aşırı kaprislrim yerli yersiz tartışmalar çıkarıp huzuru bozmamdı. bu da 3 senelk bir ilişkide sürekli poh pohlanmam ve baştan otoritesini üzerimde kuramamş olmasından kaynaklanıyordu. bende huylarımı hemen terkedemedim tabiki zamanla kayboluyor
bakalım zaman bize neyi gösterecek

nedensiz bitmesi çok acı
benimki de böyle bitti neden yok 6 yılımızı beni karşısına alıp konuşmadan bir mesaj dahi atmadan bitirdi çekti gitti ben ardından bakakaldım iki ay oldu hala neden? diyorum
önüme bakamıyoum hergün kahroluyorum ama elden ne gelir giden gidiyor oraya buraya fotolarını koyuyor hiç gitmediği mekanlarda taklıyr içi yanmıyor peki ya ben acıdan ölüyorum
bir ilişkiyi zorlamamak lazım olmuyorsa oldurmaya çalışmamak lazım adamların kahırlarını çekelim diye mi doğurdu anamız
bakın etrafınıza ne ilişkiler bitiyor bitmez denilen ama insanlar yoluna devam ediyor
mutlu olacağız Allahın takdiri annemizin ahını almadık babamızın kötü duasını almadık eee niye acı çekiyoruz daha iyisi için şimdi karanlıktayız hepimiz elbette aydınlanacak dünyamız
peki ya erkekler bizi bırakınca aydınlanıyor dünyaları sonra gömülüyorlar karanlığa o karanlığı aydınlatmak için de düşüyorlar peşimize
bir liste yapın kendinize kazanacaklarım kaybedeceklerim ben her sabah yapıyorum bu adamla yoluma devam etseydim çok şey kaybedecektim
ben gururumu namusumu hayallerimi teslim ettim bu adama acaba ömrü boyunca bu yükle nasıl yaşayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…