Uzun İlişkinin Ardından Ayrıldık. Nasıl Atlatabilirim? Fikirlerinizi Bekliyorum...

matahari_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2010
1.432
11
318
40
İstanbul
Daha önce erkeklerin ilişki sürecinde ilgisizleşmeye başlaması üzerine bir konu açmıştım, sonrasında bu ilgisizlik sorunu nedeniyle malesef ayrıldık ve bu durumdan konumda bahsettim ama malesef fazla yorum alamadım sizlerden, oysa ki gerçekten çok sıkıntı çekiyorum. Ne yapacağımı artık bilemediğim ve kafam hiç net olmadığı için bu konuyu açıyorum ve fikirlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum.

Konuyu özetlersem, beyefendinin ilgisizliğinden sıkılmıştım ve rest çektim çünkü artık yürütemiyordum bu şekilde ilişkiyi. Amacım blöf değildi, ayrılığı göze almıştım çünkü o soğuk ilgisiz tavırları beni çok üzüyordu ve ilişkimde mutsuzdum eski güzel günleri özlüyordum sürekli ama o günler geri gelmiyordu. Yine bana soğuk davrandığı bir gün dayanamadım ve patladım, ayrılalım demedim ama bu tavırlarından sıkıldığımı belirten bir mesaj attım. Sağolsun hiç sallamadı ve benim sıkıldığımı yazdığım mesajımdan sonra 2 hafta filan hiç görüşmedik. Ayrıldık mı ayrılmadık mı o bile net değildi ve ben malesef tutamadım kendimi ve mesaj attım netleştirmek istediğimi söyledim ama hiç yalvarmadım onu belirteyim, sadece mesajımda aramızda bir kopukluk olduğunu netleştirmek istediğimi söyledim o kadar. O da sevgi olsa da ilişkiyi yürütemediğimizi vs vs zırvaladı. Bu arada başka biri olduğunu sanmıyorum ama hep ona huzur vermediğimden çok üstüne düştüğümden filan yakınırdı, zaten ayrıldıktan sonra twitter'ına en güzeli yalnızlık, yalnızlığı seçtim vs tarzı cümleler yazmış, yani sanmam biriyle görüştüğünü. Neyse ben de o mesajında olmayacağını söyleyince üstelemedim "peki tamam sen bilirsin , en azından netleşmiş oldu keşke böyle olmasaydı ama yazık oldu bitti" yazdım. Beklediğim şey onun da evet öyle ayrıldık vs diye bir hoşçakal mesajı yazmasıydı. Ama durduk yerde "şu an işyerindeyim ve seninle ilgili olmayan bazı iş sorunlarımdan dolayı çok sinirliyim daha sonra konuşalım" dedi. Sanki ben ona konuşalım demişim gibi. Neyse ben de iyi tamam dedim ve konuyu kapattım. Bu mesajlaşma 4-5 gün önce oldu. Sonra yine hiç konuşmadık ve dün doğumgünümdü. Her sene sürprizler yapan, kavgalıyken bile doğumgünümü en güzel şekilde kutlayan adam beni aramadı bile sadece soğuk bir mesaj attı, ben de sadece teşekkür ettim ama üzgünüm işte. Galiba kabullenmem gerek artık bittiğini, daha önce de ayrılıp barıştık ama sanırım bu sefer son, bir daha düzelmeyecek ve bitti... Yine de siz ne diyorsunuz, fikirlerinizi merak ediyorum. Eğer iki cümle olsun yorum yaparsanız çok sevinirim çünkü tarafsız fikirlere ihtiyacım var.

Şunu hissediyorum ki bu ilişki bitti, ve ben onu asla aramam tekrar ama yine de kafam çok karışık, biraz netleşmesine yardımcı olur musunuz? Bittiyse bile bu süreci nasıl atlatırım bilemiyorum, kafam sürekli onunla meşgul, kendimi sosyalleşmeye ve işime vermeye çalışıyorum, oyalanmaya uğraşıyorum ama olmuyor, hem gururumun kırıldığını hissediyorum hem de kafamda bu ilişkinin böyle saçma bir şekilde havada kalarak bitmesini kabul edemiyorum. Düşünmekten uyuyamıyorum, kafamdan atamıyorum olanları, önüme nasıl bakabilirim?

Seni anlıyorum benim de uzun süreli bi ilişkim bitti.Canım çok çok acıyor.
Seni ararım sonra görüşürüz deyince sanırım sen istemeden bi beklenti içine girmişsin,bi de doğum günün olunca ister istemez beklemişsin.
Ama dayanmalısın.Sakın arama ben yaptım öyle bi hata ve daha da üzüldüm ben de barışalım demedim,yalvardım ama aramama bile şımardı.

Yorumun için teşekkürler, inan o kadar bunaldım ki, buradaki tek bir yorum bile çok değerli benim için. Mesaj attığıma pişman değilim, 10 gündür görüşmüyorduk ve en azından netleştirmek istemiştim, ayrıldığımız kesinleşti gibi bir şey oldu o mesajlaşmayla. Sonrasında da konuşalım demesinin yalan olduğunu biliyordum belki kestirip atmak için öyle dediğini farketmiştim. Ama doğumgünüm olduğu için beklenti içine girdiğim doğru. Ve o hiçbir şey yapmayıp sadece saçma bir mesajla kutlayınca bitti bu iş dedim zaten. Yine de arar mı merak etmeden duramıyor insan. Sonuçta onca yılın ardından bu kadar kolay olmamalı diyorum, içime sindiremiyorum. Tavsiyen doğru. Ne olursa olsun kendimi tutacağım ve ben aramayacağım. Ama onun da beni arayacağını sanmıyorum. Tek isteğim artık önüme bakabilmek ama bunu nasıl başarırım bilmiyorum o yüzden bu konuyu açtım.

Arama;bekle.Bitmiş say.
Ona zaman ver kendini dinlemesi için;belki sıkılmıştır.
Zamanla belki anlar yokluğunu..
Hiç hoş zamanlar değil biliyorum;ama zorla güzellik olmaz.
O kadar yılı emeği (sadece sıkıldığı için)çöpe atacaksa;zaten bellidir kumaşı..

Son düzenleme:
Tatlım konuma yorum yapmışsın zaten hemen hemen aynı durumdayız. Aldığın doğru bir karar gibi görünüyor. Sen elinden geleni yapmışsın, artık bir şey yapması gereken taraf o. Onu hayatından çıkarmış farz et, zaten sana değer veriyorsa geri dönecektir. Yalnız çok kırmış seni cok iyi anlayabiliyorum, geri dönerse de senin için ve kalbini tamir etmek için yapması gereken çok şey olacak... Aksi takdirde kabul etme derim...

Kesinlikle haklısın, ne kadar güzel yazmışsın... Ben de aynen bunu yapacağım, şu an için bitmiş sayıyorum, aslında beklemek de istemiyorum yani kafamdan tamamen atabilmek isterdim ama bunu başaramıyorum. Ben de kendimi kandırıyorum, sürekli bitti artık bunu kabullen ve arama diyip duruyorum kendime... Dediğin gibi, zaten bu kadar kolay ve ucuzsa her şey, bir ilişki bu kadar pamuk ipliğine bağlıysa devam etmese de olur diyorum. Ama yine de zor bir süreç tabi ki, umarım zaman ilaç olur.

Yalvardım yazmışım diğer mesajımda dalgınlıkla yalvarmadım olacaktı.
Önüne bakmalısın evet.İnsan ister istemez merak ediyo ben de aynı durumdayım.Ne kadar sürelikti ilişkiniz?

Son düzenleme:

Evet canım seninle benzer şeyler yaşıyoruz, dediğin gibi ben elimden geleni yaptım, böyle düşündüğümü ona da söyledim ve topu ona attım artık. Huzur bulmaya çalışıyorum artık sadece.

Yalvardım yazmışım diğer mesajımda dalgınlıkla yalvarmadım olacaktı.
Önüne bakmalısın evet.İnsan ister istemez merak ediyo ben de aynı durumdayım.Ne kadar sürelikti ilişkiniz?

Anladım canım okurken, tahmin ettim yani öyle bir şey yapmadığını. Bu güçlü duruşumuz bence takdir edilmeli.

3,5 yıl oldu işte.

Canım geçmiş olsun. Acını tahmin edebiliyorum Allahım sana sabır versin.
Sana akıl veremicem çünkü sen zaten aramam diyorsun. Ama bi tavsiye;
İlişkiyi bitirmek istediğinden ve hayatının geri kalan zamanını onsuz geçirebileceğinden emin ol.
En ufacık bir şüphen dahi varsa ben barış derim.
Bi ilişki kolay başlamıyor, emekle büyütüyoruz.
Kimsenin ne dediğine aldırma. Seviyorsan git ve geri kazan sevgilini.
İçin acımasa buraya yazmazdın eminim.
İlgi problemini daha başka aşabilirdiniz. Kararından ve sonuçtan bizi haberdar et.
Allah kimseyi sevdiğinden ayrı bırakmasın.

Çok teşekkür ederim canım, yazdıkların bana moral verdi inan ki. Ama barışmak artık benim elimde değil sanki.

Ben de ne barışması elimde olmayan ayrılıklar yaşadım.
Sevdim, asla pes etmedim.
Özür diledim, gururumu çiğnedim. Ama hiçbir zaman mutsuz yaşamadım, mutsuz etmedim.
Kendimden ödün verdim belki ama kocaman bi huzur yakaladım. Gerçekten sevildim. Dene, şimdikinden daha fazla üzülemezsin.
Öpüyorum canım.
Unutma, sen ne istersen olur.

Bu arada biraz daha detay vermem gerekiyor sanırım, eski konularımı bilenler bilir, şöyle bir durum var; beyefendi benim eski sevgilim değil bir de eski eşim. Ama o kadar garip bir evlilikti, yaşlarımız genç olduğu için evliliktense beraber yaşayan iki sevgili gibiydik o yüzden hiç evliymişim gibi hissedemedim. Denenmişi denememek gerek demişler, çok da doğruymuş. Ama araya bir de evlilik hikayesi girince durum boyut değiştiriyor. Çok genç yaşta evlendik, toplam 3,5 yıllık ilişkimizin 1,5 yılında evliydik bir de. Sonra anlaşamadık, boşandık ama boşandıktan çok kısa süre sonra tekrar görüşmeye başladık. Bunun yanlış olduğunu biliyordum, sonuçta denemişiz olmamış zorlamanın alemi yoktu biliyorum ama o kadar ısrarcı davrandı ki, uzun süre yüz vermedim. Ancak son iki aydır nasıl olduysa ikna etmeyi başardı beni ve birdenbire tüm o ilgisi kesildi, burada eski konularıma yorum yapan arkadaşlar hep söylemişti tekrar onu kabul etmemem için beni uyarmıştı ama dinlemedim ve sonuçta tekrar aynı ilgisizlik aynı soğuk tavırlar başladı. Keşke tekrar barışmasaydım ama belki sevgi belki alışkanlıktı hissettiklerim. Ve sürekli tekrar evlenmekten bahsediyordu bense zamana bırakmak istiyordum çünkü onun tavırlarında hiçbir düzelme yoktu. Sonuçta tekrar bitirdim ve şu an tekrar barışmayı düşünmüyorum, aynı hataya düşmemeliyim. Zaten bu yüzden açtım bu konuyu, artık önüme bakmak istiyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum ve hayatımla ilgili hiçbir şeye konsantre olamıyorum.

Bu durumdan da bahsetmem gerek diye düşündüm.

Haklısın canım, aşkta gurur olmaz ama bu ilişkide hiç saygı kalmadı artık hiç kaybetme korkusu yoktu onda ve ne yapsam düzelmedi, kaç kere konuşmaya çalıştım olmadı, kaç kere bitirdim kaç kere geri döndü bilmiyorum artık çivisi çıktı o yüzden ciddiye almamaya başladı.

O zaman hiç hiç hiç uğraşma.Sen bu adamın her halini biliyosun bi insan en çok birlikte yaşayınca tanınır derler.Sen onu şu an çok iyi tanıyosun o zaman ve hala bu kararı verdiysen tecrübelerindendir.Artık o hiç bişeyi haketmiyo bence.
Bu arada kaç yaşındasın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…