Uyuyamama korkusu

Merhabalar,

Başlıkta da belirttiğim gibi saçma sapan bir korkunun içindeyim ve hayatımı resmen esir almış durumda. Uyuyamamaktan deli gibi korkulur mu? İşte ben korkuyorum. Senelerdir bu durum bende var. Önemli bir iş yapacaksam, bir yere gideceksem aklıma ilk gelen ya uyuyamazsam? Buraya kadar normal değil mi. Bende bu belirtiler panik atak gibi seyrediyor. Uyuyamayinca bir daha hiç uyuyamayacagim diye cildiriyorum. Uyuyamadigimin ertesi günü uyumak için resmen savaş veriyorum. Soğuk soğuk terler dokuyorum ya hiç uyuyamazsam deliririm, ölürüm diye düşünceler beynimden ışık hızıyla geçiyor. Piskiyatrist teşhisi anksiyete bozukluğu. İlaç tedavisi verildi. Henüz başlamadım. Var mı bunu yenmenin daha başka bir yolu. Korkunun üzerine git diyecekler olur belki, öyle bir korkuyorum ki. Üzerine gitme düşüncesi bile beni urkutuyor. Sırf bu yüzden geçenlerde yeni girdiğim isi biraktim. Çünkü sürekli anksiyete atakları geçirip, ya uyuyamazsam yine diye cildiriyordum. Önerilerinizi bekliyorum.
Ben uyumadan önce bir iki saat önce hap içiyorum

Normalde uyurum ama bazen banada oluyor uyku tutmuyor hap iyi geliyor tamamen bitkisel

Merhabalar,

Başlıkta da belirttiğim gibi saçma sapan bir korkunun içindeyim ve hayatımı resmen esir almış durumda. Uyuyamamaktan deli gibi korkulur mu? İşte ben korkuyorum. Senelerdir bu durum bende var. Önemli bir iş yapacaksam, bir yere gideceksem aklıma ilk gelen ya uyuyamazsam? Buraya kadar normal değil mi. Bende bu belirtiler panik atak gibi seyrediyor. Uyuyamayinca bir daha hiç uyuyamayacagim diye cildiriyorum. Uyuyamadigimin ertesi günü uyumak için resmen savaş veriyorum. Soğuk soğuk terler dokuyorum ya hiç uyuyamazsam deliririm, ölürüm diye düşünceler beynimden ışık hızıyla geçiyor. Piskiyatrist teşhisi anksiyete bozukluğu. İlaç tedavisi verildi. Henüz başlamadım. Var mı bunu yenmenin daha başka bir yolu. Korkunun üzerine git diyecekler olur belki, öyle bir korkuyorum ki. Üzerine gitme düşüncesi bile beni urkutuyor. Sırf bu yüzden geçenlerde yeni girdiğim isi biraktim. Çünkü sürekli anksiyete atakları geçirip, ya uyuyamazsam yine diye cildiriyordum. Önerilerinizi bekliyorum.
Bende de biraz var o ama uyumak şöyle çok kolay oluyor . Bir hayal kurup o hayali düşünunce kendini uyumuş buluyorsun genelde

Aynı sorunu yaşıyorum. Önemli bir işim sınavım düğün davet vb olduğunda sabah erken kalkcam mesela ama uyuyamıyorum ve uyuyamayacağımı düşünüyorum bu bende anksiyete olduğundan kaynaklı kaygı bozukluğu yani. Şöyle düşünerek rahatlayın uyuyamazsam ne olacak uykusuz sekilde günü geçirecem misal öğle ikindi uykun gelirse arada bir kahve içerim yapacak bir sey yok geceye kadar sabredersin uyurum bu sekilde düşün. Yani kendine her konuda aman ne olcak ki de güçlü hisset uykusuz mu kalacaksın aman ne olcak 1 gün kalsam nöbet tutar gibi hemsire doktor polisler de uyumuyor onlar mecbur nöbetten onların işi böyleyken ben de arada uykusuz kalmısım ne olcak herkes böyle zaten de kendine. Genelde geceleri uykuya dalamayan insanlar fazla düşünen derdi olmasa da herseyi kafasına takan, veya anksiyete depresyon vb derdi olanlar liste bu sekilde gider

4 gün uyumayip açılışı yapmıştım. İlaç içmeyeyim diye çok direndim.Doktorun bana , insanlar kalpleri ciğerleri hasta olunca ilaç kullaniyorlarda bu hastalikta niye icmiyorlar. Bu rahatsızlıkta da beyin kimyası değişiyor, demişti. İkna olup başladım ve çok rahatladım. İlaçlarınizi kullanın derim anksiyete ilaçsız geçmiyor
Geçti mi acaba rahatsizliginiz

Ben de bu durum 1 yıldır var. Başlangıcı kafama bir şey takıldığından uyuyamam olmuştu şuan ise ya uyuyamazsam düşüncesi ile uyuyamıyorum. Gece olmasını istemiyordum..
Sonra psikiyatriye basladım,okb tanısı kondu ve ilac kullanıyorum. Yani bu durum gecici once bunu kabullenmek gerek. Tedavi yontemi de gecici. O ilaclar bizi duzeltmek,bize yardımcı olmak icin veriliyor. Eski düzeni tutturdugumuzda zaten kullanmamıza gerek kalmayacak.. tedavinizi geciktirmeyin lutfen..

Allah bizim gibilere sifa versin insallah..
Nasıl iyilestiniz acaba ??

Bendede vardı bu sorun kendime yanlışlıkla sen o saatte kalkabiliyorsunu ıspatlayınca geçti.

Bazen saçlarımı düzleştirmek okul kıyafetlerini ve kendi giyeceklerimi ütülemek vs. için sabahın körüne alarm kuruyorum gece normal saatindr yatıp alarlma kalkıyorum ama gel görki Sabahın köründe havalimanına gidilecekse , yola çıkılacaksa , sınava vs. gidilecekse bende uyuyamıyorum kalkmama bir saat kala falan uyuduğumdan ayılamıyorumda zift gibi kahveyi kafaya dikip güneş gözlüklerime yapışıp yola çıkıyorum
Sonra düşündüm ikiside neredeyse aynı saat birinde 4:30 a alamı kurup telefona yana koyup hayatıma devam ederken neden diğerinde stresten tırnaklarımı kemiriyorum

Kendime Ya sen gayette süspüs uğruna o saatte alarm kurulu olunca kalkabiliyorsun dedim

Konu sahibiyle aynı şeyi yaşamışız. Bende iyice takıntı oldu bu durum ve iyi bir yerde psikoterapi görmek istiyorum ancak bulamiyorum. Siz neler yapıyorsunuz bu takıntıları atmak için ??

X