7 ay boyunca evde olmanızdan kaynaklı bebeğiniz dışarıya adapte olamamış.
Bazı bebekler müstesna ama genelde bebekleri doğduğundan itibaren dışarıya, gürültülü ortamlara sokarsanız alışıyorlar.
Evinizin bulunduğu muhiti göz ardı edip bebeği ilk aydan itibaren kanguruya koyup gezmeliydiniz, sokakta uykusu geldiğinde kanguruyu yatar pozisyona alıp o uyurken gezmeye devam ederdiniz.
Kızım doğdu 1. haftası dolmadan kanguruya koyup koyup gezdim, uyurken müzik açtım ki seslere de alışsın, düğün oldu götürdüm bayram oldu götürdüm, 2 aylıktı şehirlerarası otobüsle yolculuk bile yaptırdım, her yerde her şartta uyur ve adapte olurdu çünkü alıştırdım.
Doğduğu günden itibaren dışarıdan ve yabancı insanlardan izole büyüyen bebeklerin çoğu dışarıda veya gittiği yabancı bir evde vb ağlama krizine giriyor, bir arkadaş kızını 2 yıl hiç dışarı çıkarmamış evde tek gördüğü anneanne babaanne, çocukları 2 yaşına gelince geldikleri ilk yabancı ev bizdik, çocuk daha kapıdan girerken eve diye ağlamaya başladı gidene kadar ne yaptıysak susturamadık, anne babası rahat edemedi ne konuştuklarından ne oturduklarından bir şey anladılar, çocuk huzursuz olunca onlar da huzursuz oldu.
Bebekleri izole büyütmeyin, bir bizde var bebekleri sessiz kapalı ortamda büyütmek, insanlar soğuk havaya alışsın diye çelikleme bile yaparken biz 30 derece sıcaklığa ayarlı sessiz evde çocuk büyütüyoruz yapmayın sonra ceremesini sizler çekiyorsunuz, bebeğin de anne babalarının da sosyalleşmeye ihtiyacı vardır, bebekle de pekala geziliyor.