sevgili arkadaşlar...
üvey anne konumda olupda eşiyle ve onun çocuğuyla problem yaşayanlar varmı... bu sorunlarla nasıl başa çıkıyorsun... birbirimize yardımcı olalımmı?....
sayın egemn senin anlatığı şeylerden bazılarını yaşadım. ama yinede ona yardım etmek istiyorum.
bütün arakadaşlara soruyorum .. ilerideki tahsil hayatı için acaba annesi ile oturup konuşak hata edermiyim.. baba ve annesi çok ilgisiz.. bende birşey yapmasam kendimi suçlu hissedeceğim.. lütfen yardım edermisiniz.işe gönderelim,yatılı okula gönderelim, yoksa evdemi otursun.. ne yapalım...sizce fikirlerinizi bekliyorum.....
sayın egemn senin anlatığı şeylerden bazılarını yaşadım. ama yinede ona yardım etmek istiyorum.
bütün arakadaşlara soruyorum .. ilerideki tahsil hayatı için acaba annesi ile oturup konuşak hata edermiyim.. baba ve annesi çok ilgisiz.. bende birşey yapmasam kendimi suçlu hissedeceğim.. lütfen yardım edermisiniz.işe gönderelim,yatılı okula gönderelim, yoksa evdemi otursun.. ne yapalım...sizce fikirlerinizi bekliyorum.....
Genelde nedense bazı üvey anneler zavallı çocukları neden yatılı okullara gönderirler? çocuğu uzaklaştırmak için mi? bir anne çocuğunun yanından ayrılmasını istemezken, üvey çocuğunun iyiliğini düşünen üvey anneler için uzaklaştırmak bu kadar basit yani..
sayın ipek tuncer küçükken çok acı yaşamışsın.. beni yatılı okul konusunda çok eleştiriyorsun. ama o benim fikrim değil halası ve babaannesinin fikri.. ben sadece bu ne derece doğru olur değil sizlere danışmak istedim..çalışma olayına gelince çocuk okulda pek başarılı değil ama eli marifetli belki bir meslek lisesi yada başarılı olacağı iş kolu uygun olur diye düşünüyorum.. ayrıca içim ona karşı hiçbir za:44:man kötü niyet beslemedim. bunu bilmeni isterim...
Canım kızlar nurtursel-i suçlamayin, yatılı okul illa da kötü bir okul diğil ki.
Onun durumu bizimkiyle aynı, çocuk okulda iyi okumamış, piskolojimi ya tembellik mi, bilemeyiz. Biz araştırdık, çok güzel yatılı okullar var, biz de bi ara düşündük, ama men kendimi cocuğun yerine koyduğumda düşündüm bunlar beni evden uzaklaştırmaya çalışıyorlar diye o fikirden vaz geçtim.
İnanın, başkasının doğduğu cocuğa ANNE olmak çok zor bir şey, ama bunu başaran hanımların karşısında baş eyirem. Oğlum benle kötü konuştuğunda bi kere ona bir şey itiraf etdim-söyledim ki, oğlum, menim kendi annem benle bele iyi davransaydı keş ke, her zaman ellerinden öperdim.. Malesef menim kendi annem çok sert kadın idi, meni çok döverdi,hiç anlamaya çalışmazdı,kendisi oğretmen olmasına rağmen. Men hiç bir zaman çocuğu dövmem haksız yere bağırmam! Çünki kendim o dövülen cocuğun yerinde olmuştum, bunun ne acı olduğunu da biliyorum. Oğlumun göz yaşı menim yüreğimiz sızlatır, kıyamam!
Her üvey anne- üvey, kötü değil inanın.. Bu da şansa bağlı desek doğru olur.
"Üvey anne" bende iyi şeyler çağrıştırmıyor, siz mükemmel biri olabilirsiniz.
Çocuğun menfaatindne önce kendi menfaatlerini düşündüklerine de eminim.
Çünkü dünyada tek bir varlık vardır, menfaatlerini kendinizindkinden önce tuttuğunuz.
O da doğurduğunuz yavrunuzdur.
Allah anasından ayırmasın hiçbir yavruyu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?