Üvey anne ve ikinci eş olmak...

sevgili gunka beni bir sen anladın.. Teşekkür ederim... Seninle her zaman yardımlaşmak isterim.. Sorunnlarımızı beraber paylaşalımı?

her zaman arkadaşlığa, paylaşmağa varım. Bende de sorun olur çocukla bazen, çocuğun kalbini kırmak istemiyorum, çıldırıyorum..paylaşıp fikir almaya ihtiyac duyuram. Sen de menim durumumdasın her halde. Bir birimize yardım edek Üvey hissi duymasın cocuklarımız.

Sizin sorunuza cevap teşkil etmemekle birlikte yeri gelmişken söylemeden geçemeyeceğim.

Bir çocuğun annesi hayatta ise o çocuk annesinin yanında olmalı; maddi yetersizlik falan benim aklıma girmez kardeşim.

Doğurup doğurup çocukları sonra da boşanıp kocalara sepetleyen kadınlara sinir oluyorum.

Anlasana taş kafalı o çocuğun sana ihtiyacı var.

bir üvey anne olarak size katılıyorum, hele hele boşanmayla sonuçlanmış ilişkinin arkasından, çocuklarını doldurup doldurup 2. kadının üstüne salan ve bundan zevk alan zavallı eski eşler iyi birşey yaptıklarını sanıyorlar ama asıl zararı kendi doğurdukları çocuklara veriyorlar ve bunuda bilirek yapıyorlar çünkü kendi içlerindeki öfkenin intikamını almak onlar için çocuklarından daha önemli sonrada kalkıp üvey anne yaftası yakıştırılıyor

Arkadaşlar merhaba , aynı sıkıntılı durumla bende başbaşayım ve yoğunluklu olarak hem fikiriz burda babanın tavrı ve yardımları çok önemli.Öyle zorki annesi olan çocuklarla aynı evde yaşamak.Aslında annesi olmak daha kolay. yaşayan bilir. ben önceden üvey anne kelimesini duyunca ürperirdim sanki cadılardan bahsediyor gibi ama onlara bu vasfı yükleyen durumlar varmış şimdi yaşayınca anlıyorumBurdaki paylaşımlar kısa sürmüş .ama olsun ben yinede ara ara kontrol edeceğim yazoışmaları akıl akldan üstündür... ben çocuklarla değil ama nne ve babasından çok çekiyorum. şu an 6 aylık hamileyim ve dilediğim tek şey allah merhametinden eksik bırakmasın onları....

annesi olan hele de annesi evlenip sonra senide götürücem deyip bırakıp giden ve nezaman alacağı belli olmayan bi çocukla aynı evde yaşamak çok zor.her şey zamanla daha kötü hale geliyor.Üzerinize yüklenen yük çok fazla herkes elini eteğini çekiyor.Daha önce tabi aynı evde haklı olduğunda kızabilirsin diyem eşiniz biraz sesinizi yükselttiğinizde artık size de bağırmaya başlaybiliyor.Bende üvey anne ne demek, insanlar nasıl üvey anne haline gelir diyorken nasıl el birliğiyle o hale getirildiğini şimdi çok iyi anlıyorum.herşey başta çok güzelken çocukla da çok iyi anlaşırken sizin üzerinize yükledikleri yüklerle herşeyin berbat hale geldiğini görüyorsunuz.Tüm anlayışı sizin göstermeniz,herşeyi kabul etmeniz,kimse vicdanlı davranmazken sizen vicdan muhasebesi yapmanız isteniyor.Ve çok zorlanıyorum.Aynı evde yaşamakta çok zorlanıyorum.Nankörlüğü gördükçe ,heryeşi annesi mahvetmesine rağmen nasıl çocuğun onu sütten çıkmış ak kaşık sizi de herşeyi mahvetmiş insanmış haline getirdiğini gördükçe aynı evde yaşamak çok zorlaşıyor.Herkes bence empati kurmalı ve ona göre yorumlarda bulunmalı yaşamayan bilmez.Yaşamadan önce bende bilmiyordum..

Sevgili arkadaşım çok zor ama yüklendik böyle bir misyonu sendeki evlat kaçtane kaç yaşında vede cinsiyeti nedir benim 2 side erkek 15 16 yaşındalar tamda ergen dönem...

bendeki 12 yaşında erkek.zorlanıyorum çok .Evlilikle ilgili ne kadar çok hayal kurarken hiçbirini yaşayamıyor olmak da cabası.Ama en önemi görev eşlerde aslında.Eşiyle çocuğu çok fala bir arada tutmamalı bir erkek.Birde hamilelik üstüne iyice kafa gidiyo bende ne olacak diye Babayı benden kıskanırken bi de bebek çıkacak başına ,Ergenlik bunalımı anne terk edilmişliği valla kafayı yicem.

bendeki 12 yaşında erkek.zorlanıyorum çok .Evlilikle ilgili ne kadar çok hayal kurarken hiçbirini yaşayamıyor olmak da cabası.Ama en önemi görev eşlerde aslında.Eşiyle çocuğu çok fala bir arada tutmamalı bir erkek.Birde hamilelik üstüne iyice kafa gidiyo bende ne olacak diye Babayı benden kıskanırken bi de bebek çıkacak başına ,Ergenlik bunalımı anne terk edilmişliği valla kafayı yicem.

eşimin önceki evliliğinden bir çocuğu var. henüz 8 yaşında. üvey lafını hiç ağzımıza almadık. ismimle beraber anne der bana ya da bazen sadece anne. bu konumda olmamız annelerinin yerini almaya çalıştığımızı göstermez. evet, insanın bazen sınırı zorlanabiliyor ama böyle tatsız durumlarda, bir köşeye geçip sakinliğimi korumaya çalışıyorum. çoğumuzun çocuklarına yaptığı gibi. eğer çok büyük problemler, sıkıntılar olursa babasıyla beraber üçlü bir şekilde durumu tartışıyoruz, en sonunda bir çözüm bulunuyor.

Öncelikle hepinize selam ben çocukları çok seviyorum ben küçükken çok zor şeyler yaşadım ve üvey anne şiddeti ve daha çok ağır şeyler babasızlık babam hayattaydı ama yok gibiydi şimdi nişanlandım fakat Ben nişanlımın ikinci eşiğim henüz evlenmedik oğlundan haberim var çocuk dokuz yaşına girdi o kadar anlayışlı davranıyorum ki doğum günümü öz annesiyle beraber dahil ettim hatta üçünün fotoğrafını bile çektim aslında çok geniş bakabilen biriyim Sırf çocuk bunlardan mahrum kalmasın diye ama ufak bir sıkıntım var çocuk beni babasından kıskanıyor sanki iletişimimiz çok iyi çokta seviyorum. Fakat babasıyla beraber yatıyor her iki haftada bir geliyor mesafemiz 2 saat benimle yatmasa doğru değil artık o yüzden aradan çekildim çünkü dokuz yaşında cinsel konuları artık kavuruyor biliyor ne kadar onu sevsem de içime sokasım geliyor ama babasından beni kıskanıyor Felaket derecede bunu hissediyorum sen git içerde yatıyor benim ne yapmam lazım bunu ortadan kaldırmam lazım bu durumu no benimle eşimin arasında bir engel olmamalı ne yapabilirim sizce

Gerçekten çok garibime gitti yazdıklarınız. Bir kere görümceniz nasıl oluyor da kocasının çocuğunu evde istemediğini söyleyebiliyor? Hadi o söyledi, kocası bunu nasıl kabul edebiliyor aklım almıyor. Adamın çocuğu, görümceniz bunu zaten biliyordu. Adam kendi evi olduğu halde çocuğunu nasıl annesi babasında bırakabiliyor. Gerçekten aklım uçtu

Benim de eşimin ilk evliliğinden oğlu ve kızı var. Oğlu üniversite okuyor kendini kurtarmış diyebilirim ama kızı felaket bişey. Ne ders çalışıyor ne okumaya gönlü var. Lise de eve her ders için özel hoca geliyor. Durumumuz zaten kötü borçlar var bir de boşu boşuna özel hocaya para verdiğimizi düşünüyorum ama babası ben görevimi yapayım düşüncesinde. Başlarda ona bir abla gibi yaklaşmaya çalıştım ama çok dengesiz hareketleri var. Evde sürekli yüzü asık gezen bir kız var. Ve gerçekten sebepsiz yere. Herkes üvey anne olarak kadınların eşlerinin çocuklarına eziyet ettiğini düşünür ama ben de eziyet gören benim. Evin her yerini dağıtıyor ve eşyalarını yayıyor her yere. Pandemiden dolayı evden çıkıp bi nefeste alamıyorum. Resmen psikolojim bozuldu. Çocuğum olur annelik duygusunu tadarım diye evlenmiştim ama çocuk filan da olmuyor. O kadar pişmanım ki düzenimi bozup evlendiğime. Eşimle birbirimizi seviyoruz ama kızı yüzünden sürekli tartışma çıkıyor evde. Kendimi maddi ve manevi kayıpta görüyorum ve hiç bir şey yapamıyorum

Kusura bakmayın da gerçekten ilginç bir görümceniz varmış onla aynı düşüncelere katıldığınız için size de şaşırdım. Evlenirken 3 çocuğu olduğunı bildiği halde çocuğu istememesi ilginç. Kendisininde olmuş çocuğu. Kimse yaşattığıno yaşamadan ölmezmiş.çocuğu eve almamak nedir ya.Ne diyeyim Allah görümcenizin kalbine merhamet versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…