Ben uvey kizim burdayken odama cekilince suclu oldum.
Onun doktugu seyleri temizledigim de oldu. Ama ben ablaligin cocuga sorumluluk vermeye engel olmadigini dusunuyorum. Ben kendi cocugum bile olsa gittigi yerdeki kurallara uymasini isterim. Gelen misafir cocuklarina da aynisini uyguluyorum. Haftanin yarisinda gece gündüz misafirimiz olur. Cocuklar da dahil. Sik sik gelen cocuklar benim kurallarimi ogrendiler. Yemek yemeden once sofralarini sererler ve gei toplarlar. Ellerini yikarlar. Dokunmamalari gereken seyleri bilir ve onlardan uzak dururlar. Bunlarin hicbiri sevgiye engel degil. Arkadaslarim isleri ciktiginda cocuklarini bana birakirlar ve gotme vakti geldiginde cocuklar benimle kalmak isterler.
Ozetle sevgi ve kurallar bir arada olabilir. Ama bizim evliligimizde esimin yontemi gecmisin verdigi suvluluk hissiyle cocugu simartmak yonundeydi bense kendi annelik anlayiisma ve aliskanliklarima gore davrandim. Bu noktada catistik. O siddete ve zorlamaya basvurarark hata yapti. Ben kendi yolumda direndim .
onceden de yazdigimiz gibi sizinle ayni dusunmuyorum hemde tek bir konuda bile
evime gelen misafir cocuklar da evimin kurallarina uymak zorunda degil , adi ustunde misafir , ben evimi onlara gore hazirlarim zaten 40 yilda bir misafir agirlarim kendime yuklenmem hicbir konuda
cocuk denen canli sansini dener , bizim buyuk oglumuz da denedi ben sesimi cikarmamayi tercih ettim , hemen hemen her baba sizin esiniz gibi bosandiklari eslerinden olan cocuklara karsi vicdan azabi cekiyor ve simartiyor , bizde benzer surecten gectik , ben beklemeyi tercih ettim , cok ozel seyler oldugu icin burda anlatmak istemiyorum ama esimin oglu 40 yil dusunsem aklima gelmeyecek seyleri yapti evde ve disari ciktigimizda , hicbirsey demedim , bir sure sonra kendi gordu zaten ne denerse denesin beni yildiramadigini
her geldiginde bir abla gibi sevecen yaklastim , ona kendisinin de bizim ailemizin bir parcasi oldugunu soyledim , defalarca bikmadan usanmadan
ben bunlari yaparken esim de beni izliyordu
ne zaman esim benim cocugu cok sevdigimi ve iyi davrandigimi anladi ve idrak etti o zaman esimi karsima alip konustum
hem onun baba olarak hem oglunun yaptiklarini anlattim
once inkar etti , biraz dusun dedim ertesi gun tekrar anlattim , cok yakin bi arkadasimizdan destek aldim o da anlatti
ve bizde hersey yoluna girdi , bu surec yaklasik 1 sene surdu
ben karsimdakinin cocuk oldugunu hicbir zaman unutmadim
her zaman empati yaptim , cildirsam da o gitrikten sonra cildirdim ki amacina ulastigini gormesin diye
sevgi ve anlayis herzaman ustun gelir ben buna inanir bunu soylerim
ve hala da onun benim evimin kurallarina uymasini beklemiyorum..