• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üvey anne olmak

hayir bunlarin hicbirini istemedim
cunku o cocugun annesi ben degilim
ben ablayim
cocugu egitmekle gorevli olan anne ve babadir
benim de cocugum var , benden baska kimse ona terbiye veremez musade etmem
benim oyle bir gorevim olmadigi icin sizin takildiginiz bu konulara hicbir zaman takilmadim
yere birsey doktugunde de kendim de sildigim oldu esime de soyledigim oldu
canim sikkin ve yorgunsam hicbir seye elimi surmeyip esime soylerim yap topla vs diye ve odama cekilirim
canim sikkinsa kahvaltiyi tek basima yapma gibi bir istek duymuyorum ama ailecek yapilan kahvalti sonrasi ya odama cikarim ya disari cikarim kafami dagitir donerim evime
bana gore hatalisiniz ama hayat sizin hayatiniz , biz sadece fikrimizi soyleyebiliriz burda
Benim eşimin oğlu çikolata yer çöpünü Yediği yerde bırakır,benim rahatsız olmama kalmadan çocuğuna çöpünü almasını ve atmasını Söyler Güzelce ama çocuk naz yapar hayır atmıyorum der en son beb çöpünü almaya yeltendiğimde hayır der o alacak sorumluluğunu bilsin.işte eşimin bu gibi Davranışları sayesinde çocuğuna bakışım olumlu yönde Değişiyor benim de.konu şahibinim eşi de öyle olsa bence sorun olmazdı bi Sürü şey

Ben uvey kizim burdayken odama cekilince suclu oldum.
Onun doktugu seyleri temizledigim de oldu. Ama ben ablaligin cocuga sorumluluk vermeye engel olmadigini dusunuyorum. Ben kendi cocugum bile olsa gittigi yerdeki kurallara uymasini isterim. Gelen misafir cocuklarina da aynisini uyguluyorum. Haftanin yarisinda gece gündüz misafirimiz olur. Cocuklar da dahil. Sik sik gelen cocuklar benim kurallarimi ogrendiler. Yemek yemeden once sofralarini sererler ve gei toplarlar. Ellerini yikarlar. Dokunmamalari gereken seyleri bilir ve onlardan uzak dururlar. Bunlarin hicbiri sevgiye engel degil. Arkadaslarim isleri ciktiginda cocuklarini bana birakirlar ve gotme vakti geldiginde cocuklar benimle kalmak isterler.
Ozetle sevgi ve kurallar bir arada olabilir. Ama bizim evliligimizde esimin yontemi gecmisin verdigi suvluluk hissiyle cocugu simartmak yonundeydi bense kendi annelik anlayiisma ve aliskanliklarima gore davrandim. Bu noktada catistik. O siddete ve zorlamaya basvurarark hata yapti. Ben kendi yolumda direndim .
Ya butun mesele bu mu cidden. Cunku bunlar aşilamayacak seyler degil bence. Simdi atiyorum cocuk yemekten once elini yikamadi, siz de uyardiniz, esiniz de sen karisamazsin benim cocuguma falan gibi mi konustu. Yani bu mevzulardan nasil tartistiniz siz? Bana eksik seyler var gibi geliyor. Tamam kocan ruh hastasi, eften puften sebeplerle seni dovebilir ama bu anlattiklariniz bana eksik geliyor.

Ya butun mesele bu mu cidden. Cunku bunlar aşilamayacak seyler degil bence. Simdi atiyorum cocuk yemekten once elini yikamadi, siz de uyardiniz, esiniz de sen karisamazsin benim cocuguma falan gibi mi konustu. Yani bu mevzulardan nasil tartistiniz siz? Bana eksik seyler var gibi geliyor. Tamam kocan ruh hastasi, eften puften sebeplerle seni dovebilir ama bu anlattiklariniz bana eksik geliyor.
Evet ben bunu anlatamiyorum bir turlu burada. Cok iyi uvey anneyim diyenlerden cok da farkli davrandigimi sanmiyorum. Ama esimin kizina bakisi asiri korumaci ve tamamen sucluluk hissiyle hareket ediyor. Kizi asla uzulmesin, asla yorulmasin, hep eglensin vs istiyir. Simdilerde bu tavrinin yanlis oldugunu idrak etmeye basladi ve benim cocuk egitimi konusindaki fikirlerimin onun kizina ozgu olmadigini anladi

Bunlar asilamayacak seyler olmadigi icin hala evliyim

hayir bunlarin hicbirini istemedim
cunku o cocugun annesi ben degilim
ben ablayim
cocugu egitmekle gorevli olan anne ve babadir
benim de cocugum var , benden baska kimse ona terbiye veremez musade etmem
benim oyle bir gorevim olmadigi icin sizin takildiginiz bu konulara hicbir zaman takilmadim
yere birsey doktugunde de kendim de sildigim oldu esime de soyledigim oldu
canim sikkin ve yorgunsam hicbir seye elimi surmeyip esime soylerim yap topla vs diye ve odama cekilirim
canim sikkinsa kahvaltiyi tek basima yapma gibi bir istek duymuyorum ama ailecek yapilan kahvalti sonrasi ya odama cikarim ya disari cikarim kafami dagitir donerim evime
bana gore hatalisiniz ama hayat sizin hayatiniz , biz sadece fikrimizi soyleyebiliriz burda
Merak ettim uvey cocugunuz surekli sizde mi kaliyor?

Evet ben bunu anlatamiyorum bir turlu burada. Cok iyi uvey anneyim diyenlerden cok da farkli davrandigimi sanmiyorum. Ama esimin kizina bakisi asiri korumaci ve tamamen sucluluk hissiyle hareket ediyor. Kizi asla uzulmesin, asla yorulmasin, hep eglensin vs istiyir. Simdilerde bu tavrinin yanlis oldugunu idrak etmeye basladi ve benim cocuk egitimi konusindaki fikirlerimin onun kizina ozgu olmadigini anladi
Iyi de olaylar nasil siddete vardi? Siz cocugun bu durumunu cok fazla mi buyuttunuz? Esim bana cocuguma karisma dese, ne halin varsa gör derim karismam da. Kendi bilir kendi kaybeder diye dusunurdum. Yemeklerini koyarim onlerine baska da birseylerine karismazdim. Sizin olaylar nasil sideete donustu?

Iyi de olaylar nasil siddete vardi? Siz cocugun bu durumunu cok fazla mi buyuttunuz? Esim bana cocuguma karisma dese, ne halin varsa gör derim karismam da. Kendi bilir kendi kaybeder diye dusunurdum. Yemeklerini koyarim onlerine baska da birseylerine karismazdim. Sizin olaylar nasil sideete donustu?
87 sayfada Anlattı nasıl Şiddete dönüştüğünü :))
Kocası hasta işte bu kadının da suçu yok .

yoo farkındayım, her şeye cevap yetiştirebilecek kapasitede ve seviyedesiniz

üvey kızına tahammül edememiş, kızı evden uzaklaştırmış, kocasından şiddet gören, şu platformda bile bir tane yandaş bulamamış, mutsuz, tüm düşüncesi kurallar ve sorumluluklar olan, sevginin tüm bunlar demek olduğunu algılayamayan bir kadının;

1 yıllık bir çabanın sonunda hem üvey oğlunu hem eşini kazanan, yeri geldiği zaman eşine şunu sen yap diyebilen, kendine ait özel alanı olan, mutluyum diyebilen bir kadına
yanlışsın demesi...
üstüne üstlük iyi anneliğini iyi insanlığını sorgulaması...
vay be!

Milana22 Milana22 yazmaya vakit harcama bence
iyi insanligi misafir agirlamakla es degee tutan birine sadece guluyorum cvp vermeyecegim , kimin ne oldugu gayet net gozukuyor bence :KK200:

iyi insanligi misafir agirlamakla es degee tutan birine sadece guluyorum cvp vermeyecegim , kimin ne oldugu gayet net gozukuyor bence :KK200:
Haftada bir evinize gelen bir cocuga bile 1 yil dayanqmayip o yokken cildirmissiniz. Siz onu cocugunuz gibi degil misafir gibi gormussunuz.
Benim sorunum belki de bu. Cok sahiplendim, gelecegini ve kisilik gelisimini onemsedim. Umursamaz olsaydim daha kolay olurdu. Evime surekli cocuklu misafir alarak ve arkadaslarimin cocuklarina bqkarak da zor yolu sectim belki. Ama bana göre iyilik kendi bencil dunyamda kalip kimseye bulasmamak degil

Konu eski ya baya, ben de yazmistim ilk zamanlar konuya ama detaylari hatirlamiyorum. Baya oldu bu konu acilali.
Karismadigimda da "biz nasil aile olacagiz" diye ofkelenmeye basladi

Cocukla cocukla Olma diye bir laf vardir.
Cocukl sizi rakip olarak goruyorsa birakin gorsun... Tepkisiz kalirsan birakir elbet bunu birgun. Hatta daha cok tesvik et..sizin Baba kiz gezin tozun de...doysunlar birbirlerine ve esin de sacmaladiginin farkina varsin. Bu konuda kv ogul iliskisinin kucuk versiyonu gibi olmus.
Ayrica uvey kizinin sorumlulugunu ustlenme annesi hayatta ise. Iyiligini istiyors olabilirsin ama Boyle konular hassas cok ve yanlis anlasilmaya musait.

Sonra aşağıya inmeye çalıştıkça beni engelledi. Tshiründen tutup kenara çekmeye çalıştım. Tahirtü yırtıldı. Ama önümden çekilmedi. Tuvalete gitmem gerektiğini söyledim. Altına yap dedi. Enfel olmaya çalışsa da gittim. O da girdi. Kapıyı örtmeyeceğini söyledi. Çünkü benim kendimi birkaç saat tuvalete kilitleyeceğimi söyledi. Ben camı açıp polis diye bağırmaya başladım. Klozetin üzerinden çekip beni yere yatırdı. Ağzımı burnumu kapadı. Nefes alamıyordum. Sonra yüzüme havlu kapattı. Boğulacaktım. Yalvardım bırakması için. Sonra panik atak geçirdim. Ama tuvaletten çıkmama izin vermedi. Yarım saat öylece oturup ağladım. Yatmam

Dogumuna 5 gun kala Adam sana neler yapmis??!!
Pardon da. Al biletini turkiyeye git bebeginle. Ona da Kuma tadinda kizi ile mutluluklar dile.

Sayfalari atlayarak okudum gozume bu carpti. Pess artik..
Kucucuk cocugu suclamam zaten ama senin esin anormal o belli...
Kizin da Boyle bir babanin elinde normal olmasi bekkenemez

Dogumuna 5 gun kala Adam sana neler yapmis??!!
Pardon da. Al biletini turkiyeye git bebeginle. Ona da Kuma tadinda kizi ile mutluluklar dile.

Sayfalari atlayarak okudum gozume bu carpti. Pess artik..
Kucucuk cocugu suclamam zaten ama senin esin anormal o belli...
Kizin da Boyle bir babanin elinde normal olmasi bekkenemez
Hepimiz aynı şeyi söyledik ama konu sahibi Israrla evliliğini kurtarmak istiyor . Kız olmadığı zamanlarda bu durumların hiçbiri yaşanmıyormuş .

ben üvey anne değilim bunu bir düzeltelim sadece ablayım...
dediğim gibi kendimden olmayan bir çocuğa asla annelik yapmam yapmakta istemem, zaten annesı ıle yasamasa sürekli bizim yanımızda kalacak olsa eşimle evlenemzdim bizim ailemiz 3 kişilik bir aile, o sadece eşimin oğlu benimle bir kan yada aile bağı yok kızımla da eşim nedeniyle kardeşler ama ilerisi için bir beklentim yok abilik yapar eder gibisinden birbirlerine zararları dokunmasın yeterli benim için...
o nedenle hiçbirşeyine karışmam eşimle annesi konuşur hallederler , ben sadece kızım devreye girince yapılan bir eşitsizlik varsa lafımı söyler tepkimi koyar geriye çekilirim o kadar..
ayrıca o çocuğun hayatının bu durumda olmasının sorumlusu ben değilim o nedenle de onun hayatını geleceğiniz düşünecek kişide ben değilim ben sorumluluk alarak bir çocuk dünyaya getirdim tek düşünmem gereken o ve onun geleceği.. adımlarımı ona göre atarım ama eşimin başkasından olan çocuğu benim sorumluluğumda değildir.
hislerime tercuban oldun supersin :)

11 yaşında olsun ne farkeder ben bu hanımları hiç bir koşulda haklı görmüyorum ne olursa olsun .
Çocukla yarışılmaz onlara asla kötü davranilamaz ac bırakılamaz ev toplatilamaz...
Madem sevmeyecektin eziyet edecektin o zaman evlenmeyeceksin çocuklu adamla.
Bu tipler birde evlenir evlenmez çocuk doğururlar artık neyin yarışını yapıyorlarsa ..
Evlenir evlenmez de değil 9 ay sonra hemen ilk geceden

Back