• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üvey anne olmak

Neden sevmek zorunda kendi çocuğu varken? O çocuğun zaten bir annesi var. İkincisine de gerek yok. Herkesin önceliği kendi çocuğudur. Eftelyanın da öyle. Çocuğa zarar vermediği sürece sorun yok. Çocukta ondan annesi olmasını beklemiyordur. 11 yaşında kocaman çocuk. Alışacak mecburen. Artık babasının önceliği olan başka bir ailesi var. Keşke boşanmasalardı ama artık olmuş. Kabullenecek. Ben Eftelyanın tavrını çok doğru buldum.
Eftelya kim? Konuda bahsedilen çocuk 8 yaşında. Bir de babasının önceliği olan başka aile ne demek? 2. evliliği yapınca ilk evlilikten olan çocuk 2.plana mı atılmalı?

Neden sevmek zorunda kendi çocuğu varken? O çocuğun zaten bir annesi var. İkincisine de gerek yok. Herkesin önceliği kendi çocuğudur. Eftelyanın da öyle. Çocuğa zarar vermediği sürece sorun yok. Çocukta ondan annesi olmasını beklemiyordur. 11 yaşında kocaman çocuk. Alışacak mecburen. Artık babasının önceliği olan başka bir ailesi var. Keşke boşanmasalardı ama artık olmuş. Kabullenecek. Ben Eftelyanın tavrını çok doğru buldum.
Soylemeden edemicem ne kadar katı bi kalbiniz var iyi ki ayni durumda değilsiniz siz belli ki üvey annelik yapicaksiniz.
Sevgi,merhamet,şefkat her sorunu cozer.
Evet sevmek zorunda değil ama sevmediğini belli etmemek zorunda.Ona anlayisli yaklaşmak zorunda kendi huzuru için de bu gerekli.Eşler bosanabilir ama cocuklardan bosanilmaz adam yeniden evlendi diye kizini yok sayicak hali yok ya.
Ayrica 8 yasinda bi çocuk tabi ki babasinin prensesi gibi davranır.Ben 24 yasindayim hala öyle davraniyorum.
Konu sahibi sen de 8 yaşındaki çocuktan yetiskin gibi davranmasini bekleyemezsin.Benim annem babam birlikte ama o yaslarda beni de annem yikar, saclarimi tarar ,döktüğümü silerdi.

valla zor işler bunlar ve hassas işler
annem hep kızım hiçbir baba cocuguna baba olmaz yavrum diyip bana nasihat verir bazen
sanırım bu dogru istisnalar elbet vardır ama geneli böyle
konu sahibi size sabır diliyorum
ve sizden ricam ona hep iyi davran güzel yumusak yaklas iyi hatırlan allah görsün yaptıgını sevaptır
benimde mesela cocuklarla arm hep iyidir
cocukla cocuk olurum köye gittik bayramda eşimin amcasının kızı gilin evi eşimlerle yan yana
onun cocukları erkek iki evaldı var inan onlarla nasıl top oynadım koca köyde oynadık zıpladım onları
aldım pikniğe gittik izcilik kampı yaptık daga cıkardım cocukları:))
senersenle kemal sunalın hababam sınıfındaki gibi izciler gelin diye bagrıdm espri yaptım:))
degişik otların köklerini inceledik A B C VİTAMİNİ VAR BUNDA DİYE KAHKAHA ATTIK:deli::KK53:
onlara pasta yaptım yas pasta kapının önüne serdik kilim çocuklarla piknik yaptık aksam yemeklerini sabah kahvaltılarını hep birlikte yaptık sıordukları her soruya cevap verdim.... teyze diye hep soru sordular elimi sımsıkı tuttular ve benim kızım var düşün:KK48:erkek cocukları onların sayesinde sevdim bir tanede insalh erkek beebgim olur mübarek cuma günü amin

Canım neden misafir gibi goruyorsun..Bunu çocuk hisseder..Orası onunda evi degilmi..Hem bide misafirin yanında rahat edilmez ozaman sende rahat edemiyormusun çocuk varken? Bence daha şefkatle bak derim..Biraz daha kalbini yumuşat.eminol oda istemezdi anne babası ayrılsın ve ayrı gayrı boyle yaşamayı.
ben evımde mısafır varkende rahatımdır sonucta ev benım evım, o ev onunda evı sayılır ama onun evı ayrı bızım yasadıgımız bızım evımız o da bunun bılıncınde zaten, esıme de vaktı zamanında onun benım ıcın dısardakı herhangı bır cocuktan farkı olmadıgını soylemıstım zaten dusuncelerımı saklamam hıcbır zaman .. benım bır tane evladım var o da kendı dogurdugum dıgerının ıyı sartlarda yasamasını ıyı egıtım almasını guzel bır hayatı olmasını ısterım ama bunun ıcın çaba gösterecek olan ben degılım esım ve kendı annesı ...

ve sunuda ekliyorum her cocuk sevgiyi anlar inan bana o yasta heleki kin güdemez zannetmiyorm
o yüzden onu ciddiye almayın o cocuk

Eftelya kim? Konuda bahsedilen çocuk 8 yaşında. Bir de babasının önceliği olan başka aile ne demek? 2. evliliği yapınca ilk evlilikten olan çocuk 2.plana mı atılmalı?
efetlya benım ;) tabıkıde ıkıncı plana atılmamalı ama baba yada anne evlenen hangısı ıse ıkı tarafa da esıt mesafede davranmalı hele bırde ıkıncı evlılıktende bır yada daha fazla cocuk dunyaya geldı ıse asla ılkıne ayrı bır muamele yapılmamalı ıyı yada kotu anlamda sartlar esıt olmalı....
sonucta kımse ıstemez evlenıpte ayrılmak, kımse bır cocugun anne ve babasından ayrı bır hayat surmesını de ıstemez ama bunun kararını veren ebeveynler ıse ılerde oluşabılecek durumlarda evlılık yenı bır ılıskı yenı bır cocuk vs vs dengeyı de onlar kurmalı dıye dusunuyorum ve ebeveynlerın hayatına gıren ıkıncı estende saygıdan fazlasını beklememek gerekır cunku ne kadar severse sevsın kendı canınızdan kanınızdan olan bır cocuga verdıgınız sevgı ıle sızden olmayan bırırne verdıgınız sevgı aynı olmaz..
durust olayım esımın oglunu sevıyorum ama hasta olsa, basına bırsey gelse en fazla tuh der gecerım fazla umursamam, kendı kızıma bırsey olsa dunyayı yıkarım yanı bırı can bırı canan....

efetlya benım :KK66: tabıkıde ıkıncı plana atılmamalı ama baba yada anne evlenen hangısı ıse ıkı tarafa da esıt mesafede davranmalı hele bırde ıkıncı evlılıktende bır yada daha fazla cocuk dunyaya geldı ıse asla ılkıne ayrı bır muamele yapılmamalı ıyı yada kotu anlamda sartlar esıt olmalı....
sonucta kımse ıstemez evlenıpte ayrılmak, kımse bır cocugun anne ve babasından ayrı bır hayat surmesını de ıstemez ama bunun kararını veren ebeveynler ıse ılerde oluşabılecek durumlarda evlılık yenı bır ılıskı yenı bır cocuk vs vs dengeyı de onlar kurmalı dıye dusunuyorum ve ebeveynlerın hayatına gıren ıkıncı estende saygıdan fazlasını beklememek gerekır cunku ne kadar severse sevsın kendı canınızdan kanınızdan olan bır cocuga verdıgınız sevgı ıle sızden olmayan bırırne verdıgınız sevgı aynı olmaz..
durust olayım esımın oglunu sevıyorum ama hasta olsa, basına bırsey gelse en fazla tuh der gecerım fazla umursamam, kendı kızıma bırsey olsa dunyayı yıkarım yanı bırı can bırı canan....
Ben hiç tanımadığım hasta çocuklar için bile gözyaşı dökebilen günlerce üzülen bir insan olduğum için sizi anlamam mümkün değil. Peki eşiniz kızına oğluna davrandığı gibi davranmıyor mu?

Ben de 8 yaşındayken söylediğiniz hiçbirşeyi yapamıyordum, bu ayrılmış anne babadan dolayı da olmayabilir, çocuklarını şımarık yetiştirmiş de olabilirler onun annesi siz değilsiniz. Annesi bu eğitimi vermezken sizin vermeye çalışmanız onun size tepki göstermesine neden olur. Bu sorunları eşinizle çözün zaten demişsiniz sorun eşimde diye. Çocuktan olgunluk beklemeyin. Mobilyanın yerine karar verirken siz de sorun madem babası öyle yapıyor. Çocuk birden o kadar yetki almışken hepsini kaybederse kabullenemez ve suçluyu siz olarak görür.

Ben hiç tanımadığım hasta çocuklar için bile gözyaşı dökebilen günlerce üzülen bir insan olduğum için sizi anlamam mümkün değil. Peki eşiniz kızına oğluna davrandığı gibi davranmıyor mu?
manevı anlamda davranıyor ama maddı anlamda davranmıyor bu belkıde kızımın kucuk olmasından ,ıhtıyaclarını dıle getırememesınden ve benımde her ısını kendı halleden bır tıp olup esımden su lazım bu lazım dıye ıstekte bulunmamamdan kaynaklı olabılır..
ama sonucta bır esıtsızlık soz konusu ...

manevı anlamda davranıyor ama maddı anlamda davranmıyor bu belkıde kızımın kucuk olmasından ,ıhtıyaclarını dıle getırememesınden ve benımde her ısını kendı halleden bır tıp olup esımden su lazım bu lazım dıye ıstekte bulunmamamdan kaynaklı olabılır..
ama sonucta bır esıtsızlık soz konusu ...
O zaman evliliğinizde de bir problem var. Çocuğun ihtiyaçları söz konusu olduğunda istemenize gerek olmamalı.

="eftelya2015, post: 52720719, member: 675710"]efetlya benım :KK66: tabıkıde ıkıncı plana atılmamalı ama baba yada anne evlenen hangısı ıse ıkı tarafa da esıt mesafede davranmalı hele bırde ıkıncı evlılıktende bır yada daha fazla cocuk dunyaya geldı ıse asla ılkıne ayrı bır muamele yapılmamalı ıyı yada kotu anlamda sartlar esıt olmalı....
o çocuk sizin çocuğunuzun kardeşi farkında mısınız? Böyle davranarak büyük ihtimalle ileride oluşacak abi kardeş bağına da zarar veriyorsunuz. Insanlar evlatlık alıyor da yine canı gibi seviyor. Garip geldi doğrusu. Sürekli benim çocuğum var o yabancı demeniz de....

o çocuk sizin çocuğunuzun kardeşi farkında mısınız? Böyle davranarak büyük ihtimalle ileride oluşacak abi kardeş bağına da zarar veriyorsunuz. Insanlar evlatlık alıyor da yine canı gibi seviyor. Garip geldi doğrusu. Sürekli benim çocuğum var o yabancı demeniz de....
evet farkındayım ve aralarındakı ılıskıye mudahıl oldugum yok ama abisi olarak ondan bır beklentım de yok yanı ılerde ne olur hayat ne gosterır bılmem ama ona abılık yapsın sahıp cıksın gıbı bır derdım yok ılla kardesı olsun yada olmalı gıbı de bır takıntım yok kızım ıcın..
ıkısı arasındakı ılıskı onları baglayan bır durum. ama ben kızım dısında baska bır cocuga ne annelık yaparım ne de ıhtıyaclarını gıderme anlamında sahıp cıkarım herkes kendı dogurdugundan mesuldur benım gozumde...

O zaman evliliğinizde de bir problem var. Çocuğun ihtiyaçları söz konusu olduğunda istemenize gerek olmamalı.
ıste benım esım o konularda sorumsuz bır model parasının hesabını asla bılmez, ıstemezsenız sormaz bırsey lazım mı dıye, onun su an evdekı gorevı faturaları yatırmak onları bıle gecıktırmelı yatırır sureklı ve dedıgım gıbı bende ne esıme ne baskasına mınnet edecek bırı degılım yapabıldıgım kadarını yaparım cok zorda kalırsam su bu alınacak derım konusun demeyın cok konustum esımle bu konudakı sıkıntımı ama duzelten olmadı boşanmayı bile düşündüm ki evlenemden bana verdiği sözler vardı tutmadı, benden habersız borc yaptı, bırıkımımızden bozdurdu vs vs hıc gırmeyelım o konulara o nedenle..

ben evımde mısafır varkende rahatımdır sonucta ev benım evım, o ev onunda evı sayılır ama onun evı ayrı bızım yasadıgımız bızım evımız o da bunun bılıncınde zaten, esıme de vaktı zamanında onun benım ıcın dısardakı herhangı bır cocuktan farkı olmadıgını soylemıstım zaten dusuncelerımı saklamam hıcbır zaman .. benım bır tane evladım var o da kendı dogurdugum dıgerının ıyı sartlarda yasamasını ıyı egıtım almasını guzel bır hayatı olmasını ısterım ama bunun ıcın çaba gösterecek olan ben degılım esım ve kendı annesı ...

O pozisyonda kendi çocuğuma nasıl davranılmasını istersem,ben de o şekilde davranirdim sanırım,prensibim bu olurdu...
O zaman Allah size uzun ömürler versin, hep evladinizin yanında ve eşinizle bir arada olun inşallah...
Aksi halde sizin çocugunuzun da sizin gibi bir üvey anneye denk gelmesi çok üzücü olurdu.

="eftelya2015, post: 52721784, member: 675710"]evet farkındayım ve aralarındakı ılıskıye mudahıl oldugum yok ama abisi olarak ondan bır beklentım de yok yanı ılerde ne olur hayat ne gosterır bılmem ama ona abılık yapsın sahıp cıksın gıbı bır derdım yok ılla kardesı olsun yada olmalı gıbı de bır takıntım yok kızım ıcın..
ıkısı arasındakı ılıskı onları baglayan bır durum. ama ben kızım dısında baska bır cocuga ne annelık yaparım ne de ıhtıyaclarını gıderme anlamında sahıp cıkarım herkes kendı dogurdugundan mesuldur benım gozumde...
Zaten annelik yapın demem asla. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Yine de acımasız geldi tavrınız biraz. O çocuk evde istebmediğini düşünebilir. İlla kardeş olsun sahip çıksın diye de bir şey yok. Benim de tek kızım ve 2. Düşünmüyorum. Ama böyle bi Şansı olacaksa kullansın isterdim. Benim iki kız kardeşim var çok iyi anlaşıp ilk derdimizde anneden önce birbirimize anlatırız. Tabii abi de abla gibi olmaz. Bilemedim şimdi:)

O pozisyonda kendi çocuğuma nasıl davranılmasını istersem,ben de o şekilde davranirdim sanırım,prensibim bu olurdu...
O zaman Allah size uzun ömürler versin, hep evladinizin yanında ve eşinizle bir arada olun inşallah...
Aksi halde sizin çocugunuzun da sizin gibi bir üvey anneye denk gelmesi çok üzücü olurdu.
ben üvey anne değilim bunu bir düzeltelim sadece ablayım...
dediğim gibi kendimden olmayan bir çocuğa asla annelik yapmam yapmakta istemem, zaten annesı ıle yasamasa sürekli bizim yanımızda kalacak olsa eşimle evlenemzdim bizim ailemiz 3 kişilik bir aile, o sadece eşimin oğlu benimle bir kan yada aile bağı yok kızımla da eşim nedeniyle kardeşler ama ilerisi için bir beklentim yok abilik yapar eder gibisinden birbirlerine zararları dokunmasın yeterli benim için...
o nedenle hiçbirşeyine karışmam eşimle annesi konuşur hallederler , ben sadece kızım devreye girince yapılan bir eşitsizlik varsa lafımı söyler tepkimi koyar geriye çekilirim o kadar..
ayrıca o çocuğun hayatının bu durumda olmasının sorumlusu ben değilim o nedenle de onun hayatını geleceğiniz düşünecek kişide ben değilim ben sorumluluk alarak bir çocuk dünyaya getirdim tek düşünmem gereken o ve onun geleceği.. adımlarımı ona göre atarım ama eşimin başkasından olan çocuğu benim sorumluluğumda değildir.

Zaten annelik yapın demem asla. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Yine de acımasız geldi tavrınız biraz. O çocuk evde istebmediğini düşünebilir. İlla kardeş olsun sahip çıksın diye de bir şey yok. Benim de tek kızım ve 2. Düşünmüyorum. Ama böyle bi Şansı olacaksa kullansın isterdim. Benim iki kız kardeşim var çok iyi anlaşıp ilk derdimizde anneden önce birbirimize anlatırız. Tabii abi de abla gibi olmaz. Bilemedim şimdi:)
yani şöyle söyleyim evime geldiğinde hizmetinde kusur etmem, özel gununde hedıyesını alırım, bırlıkte ıkı yıldır tatıle falan gıdıyoruz eşim ben kızımız ve oglu olarak, gırdıgımız her ortamda onu ınsanlara tanıtırım bahsederım yanı yok saymam, ona karşı bir kötü sözüm davranışım olmamıştır ben sadece mesafelıyımdır fazla konuşmam-hayatı ile ilgili alınacak kararlara eğitim kurs yapılacak harcama vs karışmam, ve alıpta koynuma sokmam canım oğlum falan demem eşiminde böyle bir beklentisi yok .
iyi olsun isterim ama benim düşünmem gereken bir kızım varken onun geleceği için birşeyler yapmam annesi babası sağ iken onlara düşer bu görev.
şunu da söyleyim rahatsızlık duydugum bır konu varsa bunu eşime söylerim çocuğa birşey demem asla.

Birakin ne halleri varsa görsünler.babasi ilgilenir.Nasil ilgilendigiyle de sen sakın ilgilenme.Sen hamilesin.uzat bacaklarini keyfine bak.zararin dokunmasin yeter.

Bencede doğacak bebek her şeyi daha iyi hale getirecek. Bence çocukla iletişim kurma ne yaparsa yapsın sen ne desen kötü olacaksın bi şey deme elini yikamazsa yikamasin anasi babasi düşünsün çocukla ilgili hiçbir şeyi dert etme

Back