Üvey anne olmak

Bu adam ne size ne bebeginize huzur vermeyecek.
Bebegin pasaportunu cikartir cikartmaz Turkiye ye donun, burnu surtsun.
Aklinca cakallik yapiyor,bastan kabul etmis gibi gostereyim sonra nasilsa degisiririm sartlari diye.

Çocuğun anne ve babasının çocuğa davranış biçimlerini değiştirmesi lazım kız için üzüldüm şımarık kendi ayakları üzerinde duramayacak biri olacak gibi.

Tabi buna sizin müdahale etmeniz zor eşinizi ikna etmek için destek alabilirsiniz.

Sizin de küçücük kızdan beklentilerinizi hayret etmedim değil. 8 yaşında yahu kalkın siz silin bir zahmet ona da oyunla öğretebilirsiniz ama koca kız gibi eline deterjan alıp silmesini falan mı bekliyorsunuz. Kendi kızınız olsa da aynı şeyi bekler miydiniz?

Gelişmelerden bizi haberdar et gümüşhalhal.
Yukaridaki mesaji yazarken esim yanima geldi, oylece gonderdim. Ablasinin teklifini kabul etmedi. Ben daha once bana soz vermistin diye israr ettikce, sen beni ayrilmakla tehdit ettiğin icin mecburen oyle soyledim dedi. Yani dun hicbir mutabakat saglayamadik. Bu arada dun ablasiyla konuşmadan once misafirimiz vardi. Bir onceki gece yine kiziyla yattigi icin biz küstük dun. Ben misafir burdayken yatak odasina gecip bebegimi emzirmeyw basladim. Ama bir yandan da halimize agliyordum. Yanima esim geldi. Niye agliyorsun diye ofkelendi. Tartisma çıkardı. Ben tartismak istemedigimi ve eger ustume gelmeye devam ederse sosyal hizmetleri arayacagimi soyledim . Telefonu zorla vermeye calisarak ara diye israr etti. Ben zaten gelecekler o zaman anlatirim dedim. Sonra annemin ve ablasinin yaninda tartistik. Bu sabah beni sosyal hizmetlerden aradilar. Daha once evde siddet yasandigini biliyorlardi ve bebekten sonra tekrar gormek istediklerini soylemislerdi. Ben aradiklarinda agliyordum ve herseyi anlattim. Onlar bu anlattiklarimin ciddi sonuclari olacahini soylediler. Yani esim kizini, beni, oglumuzu ve isini kaybedebilir. Benimle ve esimle persembe gunu gorusecekler. ona durumu soyleyince deliye dondu. Ben islerin bu noktaya gelecehini biliyordun ama hicbir sekilde uzlasmaya ve cozume yanasmadin dedim. Simdi sosyal hizmetler nezdinde durum duzelir mi bilmiyorum ama sartim kizinin bizde kalacağı gunleri resmi olarak çarşamba ve persembeyle sinirlamak. Ablami aramis ve alti ayi zorla da olsa kabul etmis. Ama artik ben alti ayi kabul etmiyorum. Zaten ona guvenmiyorum. Eger sifahi olarak alti ay dersek eminim bir hafta sonra beni korkutarak bunu degistirmeye calisacak. Yani ozetle durum su an cok ciddi. Hala haklarimi bilmiylrum. Muhtemelen esimin eve gelmesine izin vermeyecekler. Ben herşeye ragmen evloligimi kurtarip cocugumun babasiyla buyumesini istiyorum. Ama esim hala aklini basina devsirmedi. Kizinin dort gun eve gelmesi ugruna evliligini bitirip beni ve oglunu kaybetmeyi goze aliyor.

Doğumdan sonra evladına ve kendine ''gerekli'' kıymeti verir biraz daha mantıkla yaklaşırsın diye düşünmüştüm ama maalesef hala sorunu anlamıyorsun güzelim sen;
sartim kizinin bizde kalacağı gunleri resmi olarak çarşamba ve persembeyle sinirlamak
çocuk 2 gün gelse ne olacak? Sonra 2 gün geliyor diye sana bilenecek iyice düşman olacak.
Ablami aramis ve alti ayi zorla da olsa kabul etmis
Olay sosyal hizmete ulaştı ondan böyle davranıyor sen de biliyorsun.
Ya kendini geçtim evladını düşün bu nasıl cesaret,adam pimi çekilmiş bomba farkında mısın? Nasıl bu kadar kör olabiliyorsun yapma ya lütfen

Ben bu gozlemleri ve onu egitme umidini tamamen bir kenara biraktim. Artik hicbir sekilde karismiyorum ve en ufak birsey bile soylemiyorum. Su an cok daha ciddi meselelerimiz var malesef. Benim asil sorunum uvey kizim degil. Onun yuzunden benim haysiyetimi ayaklar altina alan esim. Su an ayrilma asamasindayiz zaten.

Basın dönün memlekete bu kadar. İnanın bu adam siz gittikten sonra ne sizi ne çocuğunu aramaz bile. (ayrılmaya cidden niyetiniz olduğunu varsaydım)

Tr.de ki gibi hiç birlikte yaşamadan evlendiğinizi düşünmüyorum..bu durum önceden de varmış yeni birşey değil.. evlendikten sonra sizi rahatsız etmesi garip çünkü durumu bu kadar ciddiye alan ve büyük bir sorun olarak gören siz problemi çözmeden hamile kalmışsınız ve bu yeni gelecek bebeği kıskanmaya varacağından daha çok büyüyecek.

Keşke bazı durumları önceden düşünsekte uygulasak..hamilelik stresli geçiyor birde bunun doğum sonrası olacak..babası dışlanmış hissetmesin diye kızın üzerine daha çok düşecek..sizse ekstra strese gireceksiniz.

Çift terapisine gideceksiniz başka türlü çözümlenecek bir problem değil..eşiniz konuşmayla anlayacak olsa anlardı.

8 yaşında bir kız çocuğundan bahsediyosunuz.. hem herşeyin bilincinde hem de baba-kız ilişkisi kuvvetli bir çocuk... tartışma çıkarmak yerine birbirinize zaman verip anlamaya, tanımaya çalışırsanız daha kolay atlatırsınız bu durumu.. ben de babasına aşık kızlardandım kendi öz annem azıcık babama yaklaşsın zoruma gider modum düşerdi :) 27 yaşımda evlendim eşim babama baba dediğinde hüngür hüngür ağlıyodum o sadece benim babam nerden senin baban oluyp diye :) ama herşey zamanla oturuyo her iki taraf yeni hayatını kabulleniyo.. ayrıca o sadece 8 yaşında onu siz anlayıp alttan almalısınız bunun için eşinizle tartışmanız ilişkinizi daha da çıkmaza sokar.. hele ki çocuk onun için tartıştığınızı huzursuz olduğunuzu fark ederse şuan sizi rakip gördüğü için özellikle üstünüze gelebilir çünkü hassas karnınızı keşfetmiş olur.. biraz idare edin çocuk sonuçta zamanla hem size hem de babasının artık başka bi kadınla evli olduğuna alışacaktır...

Sosyal hizmetten arayan kisi de ayni seyi soyledi. Ama burda da birkaç kez yazdim. Esim kiziyla ilgili konu haricinde cok cok iyi biri. En ufak bir sorun yasamadik baska konuda.

Aslında çok aklı başında güzel yorumlamissiniz... Muhtemelen çocuğunuz doğunca bu duygularınız değişecek. Gördüğüm kadarı ile ilgili ve iyi bir baba figürü var karşınızda. Siz belli yaşa gelmiş olgun bir bayansiniz diğeri ise çocuk. Şu şekilde düşünelim çocuğunuz doğdu ve bir süre sonra ayrıldınız. Eski eşiniz yeni biriyle evlendi. Babasının şuan kızına davrandığı gibi mi davranmasını istersiniz yoksa yeni eşi için onunla daha az ilgilenip örneğin şimdi biz konuşuyoruz lütfen araya girme tarzında uyarıda bulunmasını mı ? Evet zor bir durum ama eşiniz bu konuda haklı keşke Türkiye de ki her anne baba bu denli çocuklarına karşı ilgili olsalar.

Sosyal hizmetten arayan kisi de ayni seyi soyledi. Ama burda da birkaç kez yazdim. Esim kiziyla ilgili konu haricinde cok cok iyi biri. En ufak bir sorun yasamadik baska konuda.
Kızıyla başbaşa ölene kadar yaşasın.. Gelin ülkeye ya.. Eşiniz iyi bir değil.. Sizi boğmaya kalkmış.. Yarın bir gün sinirlenip bebeğe bile zarar verebilir.. O küçük kız bile kıskançlıktan bebeğe zarar verebilir.. Ki öz kardeş kıskanılıyor.. Sizin bebeğinizi de kıskanabilir babası oğlunuzu sevdikçe.. Öyle huzursuz bir ortamda kalmanın bir manası yok.. Babasız büyümek dünyanın sonu değil.. Şunu bir öğrense kadınlarımız.. Çocuğum için katlanıyorum demeye gerek kalmayacak.. Şiddet olan bir evde mutlu çocuk olmaz.. Ve tekrar söylüyorum babasız büyümek dünyanın sonu değil.. Kendimden biliyorum.. Babama aşıktım ben de.. Ama ayrıldılar.. Annem çok mükemmeldi.. Babamı öyle çok özlemedim sayesinde.. Siz de yapabilirsiniz diye düşünüyorum..

Kizini hayatindan cikaramayacagina gore bu kisir dongunun icinde olan size ve bebeginize olacak.
Iyi biri olabilir ama size huzur vermiyor ve uzulerek soyluyorum vermeyecek de.

Sizin icin hayatın bas rolunde olan biri icin ikinci plana atılmak cok zor bir durum.Sizi kiskanan cocuk bebeginizi daha cok kiskanir diye düşünüyorum. ALLAH yardımcınız olsun cok buyuk yureklilik gosterip cocugu kabul etmissiniz ustelik gurbette ancak sizin tahmin ettiğiniz gibi olmamis maalesef

yıne de vurmamanız gerekırdı bence

sosyal hizmetlerden korktuu için eşiniz ılımlı davranmış gibi geldi bana. siz muhtelemelen kız haftada 2 gun gelecek diye sart koşunca kızımı istemıyorsun o sana en yaptı moduna gırıp size bılenmıştır. haliyle o da baba ve kımse için evladını atmak istemez

Bu adama her şey müstehak şakın geri adım atmayın. Burnu sürtsün iyice. Sonra da donuna kadar alın. Sevgili kızçesi ile yaşasın sonsuza kadar. Bir de ben şunu anlamıyorum eşinin kızına neden bu kadar düşkün. Şöyle ki; benimde babam bana çok düşkündür. Saçımın teli kopsa ortalığı ayağa kaldırır ama kimseyi boğmaya kalkmaz mesela ya da böyle acayip acayip davranmaz.

açıklamıştı konu sahibi galiba kzıın annesi hiç ilgi göstermıyormuş okuma yazması bıle yokmuş cahil bir kadınmış. kızda da ileri derecede görme bozukluğu varmış kitap okuyamıyormuş ehliyet alamazmış vs vs tedavisi de yokmuş ... sorunlu bir kız yani bu yüzden de adam kızına karşı vicdan yapıyor anladığım. ama bu tabı kı adama kımseyı boğma hakkı vermez dengeyı sağlayamıyor sorun zaten adam kız değil.

Teşekkür ederim. Sorun babada o konuda hem fikiriz fakat yaşadıkları yer Avrupa ülkesi sanıyorum. Oradaki şartlarda kız çok rahat bir eğitim alabilir. Görme bozukluğu, okuyamama falan o ülkelerde bizde olduğu gibi sorun değil diye düşünüyorum. Sanırım kızın durumunu gördükçe adam daha da bir sinirleniyor. Sonuçta adamın böyle giderse doğru düzgün bir hayatı olamayacak ve adam bunun bilincinde. Öfkesinin altında bu yatıyor bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…