• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üvey anne olmak

Evet ve Evliliğin karşılıklı Anlayış ve sevgi olmadan yürümeyeceğini bilmesi gerekir

Bu arada eski eşinden neden ayrılmış ? Ve irtibatları var mi ?
İki gün önce kavga ettiğimiz gün işten gelirken çiçek almıştı. Konuşarak çözmeyi bekliyordu. Ama tartışmaya başlayınca canavara dönüyor.

senı de kaybedecek bu adam sorunlu ve başka bırı ıle evlenmek böyle ınsanların yaptıgı en buyuk hata.evladım dıyecekse evlenmeyecektı.çocuğun sorunluk halı yok ama sorunlaştıran babası.kendı evladını başkasına ezdırmem dıyorsa.senı başkası yapıp bu evlılığı de bıtırmek zorunda kalır.zaten bu davranışları ıle yetıştıremedığı kızını da beğeneceğını sanmıyorum.şımdı sızı rakıp göruyor oğlunuz olunca onu da rakıp görecek.kardeş olarak kabul etmeyecek ayrıca hamıle kadını peşınden koşturmak nedır ya.zamanla bu kışı ıle çocuksuz da mutsuz olacağınızı anlayaacağınızı düşünüyorum.çocuk ıçın acele mı ettınız.
Çocuk için acele ettiğim kesin.

Eski eşiyle 18 yaşında görücü usulü evlenmiş. Kadın hiç kendini geliştirmemiş. İletşimleri yokmuş. Şimdi de sadece çocukla ilgili minimum kontakları var.
Kızın böyle olmasında annesinin de hataları var bence belki de baba annenin bu eksikliği Yüzünden kıza karsı bu kadar töleranslı

Kızın böyle olmasında annesinin de hataları var bence belki de baba annenin bu eksikliği Yüzünden kıza karsı bu kadar töleranslı
İyi bir gözlem. Anne çok cahil. Kızın okumasını istemiyor. Okulu ihmal ediyor. Veli toplantılarına falan katılmıyor. Evde sadece televizyon izliyormuş. Hiçbir kural yok. Ama baba eğitim konusunda çok hassas. Kızına özel dersler kurslar yüzme eğitimi keman eğitimi ispanyolca dersleri aldırıyor. Her gece kitap okur yatmadan önce. Müzelere götürür, gezdirir vs

İyi bir gözlem. Anne çok cahil. Kızın okumasını istemiyor. Okulu ihmal ediyor. Veli toplantılarına falan katılmıyor. Evde sadece televizyon izliyormuş. Hiçbir kural yok. Ama baba eğitim konusunda çok hassas. Kızına özel dersler kurslar yüzme eğitimi keman eğitimi ispanyolca dersleri aldırıyor. Her gece kitap okur yatmadan önce. Müzelere götürür, gezdirir vs
Bu devirde İNGİLTERE gibi bir yerde böyle anneler kalmış yahu

Baba'yı ben şimdi anladım Kızın üstüne Düşüyor zaten bir anne fonksiyonu yok düşünsene babada hiç ilgilenmese o kıza yazık olmaz mi ? Baba ilgi gösteriyor fakat devamlı tökerans gösterip şımarması çok yanlış. Biraz acıyor galiba kızına onun kötü bir durumda OLdupunu düşünüyor ve bu Yüzden önem veriyor

Evet o yüzden evlilik devam edecekse kızıyla ilgili bir çözüm gerek.
Bana soracak olursanız çözüm kızı sizden uzak tutmak değil de baba fonksiyonunu tam olarak yapmalı kızının da size ve bebeğe karsı saygı duymasını sağlamalı varlığınızı kabullendirmeli ama baba buna yanaşmıyor işte bunu da ancak bit uzman yardımı ile kabul edebilir çünkü bu şekilde hem siz hem bebek hem kız hem baba hepiniz üzüleceksiniz

Bu devirde İNGİLTERE gibi bir yerde böyle anneler kalmış yahu

Baba'yı ben şimdi anladım Kızın üstüne Düşüyor zaten bir anne fonksiyonu yok düşünsene babada hiç ilgilenmese o kıza yazık olmaz mi ? Baba ilgi gösteriyor fakat devamlı tökerans gösterip şımarması çok yanlış. Biraz acıyor galiba kızına onun kötü bir durumda OLdupunu düşünüyor ve bu Yüzden önem veriyor
Bir de kızın ileri derecede görme bozukluğu var. Genetik bir durum ve tedavisi yok. Okumakta zorlanıyor. İlerde ehliyet alamaz. Basamakları falan göremiyor. Bu da kıza karşı aşırı vicdan yapmasına sebep olabilir. Soeduğumda öyle olmadığını söylese de bence derinleree böyle yaralı bir taraf var.

Bana soracak olursanız çözüm kızı sizden uzak tutmak değil de baba fonksiyonunu tam olarak yapmalı kızının da size ve bebeğe karsı saygı duymasını sağlamalı varlığınızı kabullendirmeli ama baba buna yanaşmıyor işte bunu da ancak bit uzman yardımı ile kabul edebilir çünkü bu şekilde hem siz hem bebek hem kız hem baba hepiniz üzüleceksiniz
Eşimin beni eş olarak kabullrnip saygı duyduğunu düşünmüyorum. Sanki ikinci bir çocukmuşum muamelesi yapıyor

Bir de kızın ileri derecede görme bozukluğu var. Genetik bir durum ve tedavisi yok. Okumakta zorlanıyor. İlerde ehliyet alamaz. Basamakları falan göremiyor. Bu da kıza karşı aşırı vicdan yapmasına sebep olabilir. Soeduğumda öyle olmadığını söylese de bence derinleree böyle yaralı bir taraf var.
Evet hal ve hareketlerinden çok belli oluyor . Kızın hem annesi cahil bir kadın hem de görme bozukluğu var ve Üstüne bir de kız çocuğu ...eşiniz haliyle kızı için üzülüyor Endişe ediyor kıza da yazık ama bunlar anne Baba'nın suçu aslında Kızın davranışlarının bozuk olması Kızın değil. Kızında haliyle babasından baska pek kimsesi yok gördüğüm kadarıyla o da kendince Baba'yı kaybetmek istemediği için bu şekilde davranıyor. Aynı durumda olan çocuk sizin çocuğunuzda olabilirdi siz eşinizin yerinde olsanız ne yapardınız ?

Eşimin beni eş olarak kabullrnip saygı duyduğunu düşünmüyorum. Sanki ikinci bir çocukmuşum muamelesi yapıyor
Bir de Kızın görme bozukluğunun genetik OLdupunu söylemişsiniz aynı sorunun sizin çocuğunuzda da Çıkma olasılığı olabilir bu durumda genetikse bunu hiç araştırdınız mı ?

Evet hal ve hareketlerinden çok belli oluyor . Kızın hem annesi cahil bir kadın hem de görme bozukluğu var ve Üstüne bir de kız çocuğu ...eşiniz haliyle kızı için üzülüyor Endişe ediyor kıza da yazık ama bunlar anne Baba'nın suçu aslında Kızın davranışlarının bozuk olması Kızın değil. Kızında haliyle babasından baska pek kimsesi yok gördüğüm kadarıyla o da kendince Baba'yı kaybetmek istemediği için bu şekilde davranıyor. Aynı durumda olan çocuk sizin çocuğunuzda olabilirdi siz eşinizin yerinde olsanız ne yapardınız ?
Kızı zaten suçlamıyorum. Hatta rn başta ona anne gibi davranmaya çalıştım. Çok seviyor, gelmediği zamanlarda özlüyordum. Ama kız yüzünden babasının bana böyle davranması beni kızdan da soğuttu.

Kızı zaten suçlamıyorum. Hatta rn başta ona anne gibi davranmaya çalıştım. Çok seviyor, gelmediği zamanlarda özlüyordum. Ama kız yüzünden babasının bana böyle davranması beni kızdan da soğuttu.
Sizi Anlıyorum. Peki babasının böyle davranması bir olayla mı oldu aranızda bşy geçti ondan sonra mı oldu ? Başta kız size karsı nasıldı ?

Şimdi kardeşimle konuştum. Çok üzüldü, şok oldu ve inanamadı. Çünkü dediğim gibi eşim bu tavırları dışında bir kere bile şiddet eğilimi gösteren biri değil. Tüm ailem ve arkadaşlarım çok seviyorlar onu. Kardeşim polisi aramama hak verdi. Yani tedavi olabilir belki. Ne insanlar tedavi sonrası düzelebiliyoe. O sırada ayrı kalmak çözüm olabilir. İkimiz de sağlıklı düşünürüz

Bugün görüşeceğim bir avukatla. Evet 5 sene kalırsam vatandaşlık hakkım oluyot. Ama bebek burda doğduğu ve babası ingiliz vatandaşı olduğu için benim de burda kalma hakkım olacak muhtemelen. Ama eğer boşanırsam ailemin yanına türkiyeye dönmeyi tercih ederim. Buraya evlendikten sonra geldim yani toplamda bir seneden daha az süredir buradayım. Eşimle konuşmak istemiyorum şu an. Sinirlerim bunu kaldırabilecek durumda değil. Ablası bazı eşyalarımı evden aldı. Telefonumu getirdi.

Ablası ve ailesi gerçekten iyi insanlar. Ben türkiyeye gitmek istiyoeum dedim diye öyle söyledi. Yoksa istediğin kadar benim evimde kalabilirsin diyor ve çok samimi. Ben zaten buraya evlendikten sonra geldim. Bebeğe ailemle türkiyede bakmak benim için daha kolay.
Şimdi kırgınsın, kızgınsın ve hayal kırıklığı yaşıyorsun o yüzden duygusal karar verme eğilimin çok yüksek zaten bir de üzerine hamilesin ve az kalmış doğuma. İleride ''ahh'' dememen için biz sana burada yardımcı olmak için bulunuyoruz.
Tamam, eşinle bir süre görüşme, konuşma ve iyice düşün oluır da ayrılma kararı alırsan-en azından şu an için en mantıklı seçenek bu olarak görünüyor- orada kalma fikrini düşün. Oradan buraya geldiğinde sudan çıkmış balığa döneceksin. Ne kadar kötü bir eş dahi olsa evladını görmek isteyecek ve bu mesafelerden dolayı eziyet haline gelecek ve belki sana psikolojik baskı olarak dönecek. O yüzden bebeğini doğurduktan sonra ayrılma kararı alırsan bence orada kalma fikrini bir düşün.
Ailenle görüşebildin mi? Kendini güçlü hissediyorsun değil mi, lütfen hisset

Back