• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üvey anne olmak

Konu sahibi siz eşinizden ayrılmayacaksınız.Yazdığınız mesajlar bu doğrultuda
Umarım bu şekilde daha fazla şiddet görmezsiniz
Eğer kızıyla biraraya gelmeyeceksem devam ettirme ihtimalim olabilir. Aklımda şöyle birşey var. En az bir sene kızı eve gelmeyecek. Onlar başka yerde kalabilirler ama üçümüz aynı ortamda olmayacağız. Ve kızını gördüğü günleri azaltacak. Ya da tüekiyeye yerleşeceğiz. Kızını tatilde gelip görebilir. Bunları kabul eder mi bilmem. Ya da bunu bir çözüm olarak ben sunar mıyım. Mantıklı olur mu. Gerçekten denemeye değer mi. Bana karşı öfkesi içten içe daha da artıp yine şiddet uygular mı. Karar veremiyorum.

Eşim de hijyen ve temizlik anlayışı olarak türk standartlarındna çok farklı. Ben de malesef biraz titiz bir insanım. Ama bu soruna gelinceye dek o kadr mesele var ki. Bir de eşim ayak uydurmaya ve değişmeye çalışıyor. Ev işlerinde bana yardımcı oluyor. Benim istediğim gibi yapmaya gayret ediyor.
Hep kültür farklılığından kaynaklanıyor malesef :( aslında sizin ilişkinizde sorunlar çıkmasının sebepleri temelde kız değil hem birbirinizi yeteri kadar tanımamanız hem de kültür olarak farklı olmanız

Eğer kızıyla biraraya gelmeyeceksem devam ettirme ihtimalim olabilir. Aklımda şöyle birşey var. En az bir sene kızı eve gelmeyecek. Onlar başka yerde kalabilirler ama üçümüz aynı ortamda olmayacağız. Ve kızını gördüğü günleri azaltacak. Ya da tüekiyeye yerleşeceğiz. Kızını tatilde gelip görebilir. Bunları kabul eder mi bilmem. Ya da bunu bir çözüm olarak ben sunar mıyım. Mantıklı olur mu. Gerçekten denemeye değer mi. Bana karşı öfkesi içten içe daha da artıp yine şiddet uygular mı. Karar veremiyorum.
Bence bu Yapıcı bir öneri olmaz sizi kızıyla arasına giren ayırmaya çalışan bir düşman gibi görmesine sebep olur

Evet o ülke kurallarına göre size yardımcı olabilecek heryeri arayın eminim Türkiye'ye göre daha çok imkan vardır. Peki siz bebek doğduktan sonra o ülkede çalışmayı düşünüyor muydunuz ?
Eğer iyi bir iş bulabilirsem ve iyi şartlarım olursa burada kalmayı tercih edebilirim. Çocuktan dolayı boşanmış olsam da devlet yardımı alabilir miyim ya da iş bulmama yardım ederler mi bunları araştırmalıyım.

Eğer iyi bir iş bulabilirsem ve iyi şartlarım olursa burada kalmayı tercih edebilirim. Çocuktan dolayı boşanmış olsam da devlet yardımı alabilir miyim ya da iş bulmama yardım ederler mi bunları araştırmalıyım.
Daha gelişmiş bir ülke Türkiye'ye göre bence orada kalmak daha Avantajlı Olabilir Ams şu da var eşiniz sizi rahatsız eder mi ?

Eğer çocuğu kendim büyütwceksem türkieyey dönmek daha iyi. Hem ailem orda hem de orda iyi bir iş bulma ihtimalim daha yüksek. İyi bir üniversiteden mezun oldum. Yurtdışında mastır yaptım. Daha önce yöneticilik, tercümanlık falan yaptım. İş bulma ve kendi ayaklarım üstünde durma konuısnda sıkıntı yaşayacağımı sanmıyprum

Bu dediklerinizi kocanızın kabul etme ihtimali bence yok.
Daha çok size bilenecektir

Burayi atlamisim.

Bogazinizi mi sıkıyor.?

Siddet mi var yani?

O zaman kizdan cok esinizle sorunlariniz var sizin

Konu sahibinin mesajını aşağıya kopyalıyorum. Kocası, kocasının kızından çok daha büyük bir sorun.

Yorumlarınız için çok teşekkürler. Dün okuyamadım çünkü eşim telefonu elimden almıştı. Dün evliliğimizin en büyük krizini yaşadık ve şu an eltimde kalıyorum. Dün akşam konuşmak istedi benimle. Ben de kız olmadığı zaman konuşalım ya da onu halasına götür dedim. Halası 3 blok ötede. Kabul etmedi ben de bu şartlar altında konuşmak istemiyorum. Yine bağırmaya başladı. Çatı katındaydık. Aşağıya inmek istediğimi söyledim. Merdivende durup engel oldu ve beni karnımdan itti. Ben de onu ittim. Sonra aşağıya inmeye çalıştıkça beni engelledi. Tshiründen tutup kenara çekmeye çalıştım. Tahirtü yırtıldı. Ama önümden çekilmedi. Tuvalete gitmem gerektiğini söyledim. Altına yap dedi. Enfel olmaya çalışsa da gittim. O da girdi. Kapıyı örtmeyeceğini söyledi. Çünkü benim kendimi birkaç saat tuvalete kilitleyeceğimi söyledi. Ben camı açıp polis diye bağırmaya başladım. Klozetin üzerinden çekip beni yere yatırdı. Ağzımı burnumu kapadı. Nefes alamıyordum. Sonra yüzüme havlu kapattı. Boğulacaktım. Yalvardım bırakması için. Sonra panik atak geçirdim. Ama tuvaletten çıkmama izin vermedi. Yarım saat öylece oturup ağladım. Yatmam gerektiğini söyledim. O ve kızı mutfaktayken yan komşumuz olan eltime geldim. Arkamdan koştu kardeşini itip içeri girdi. Ben kendimi banyoya kilitledim. Biraz konuştuktan sonra gitti. Hala eltimdeyim. Doğuma 5 gün var. Türkiye'ye gidemiyorum. Napacağımı bilmiyorum.

Evet ve Evliliğin karşılıklı Anlayış ve sevgi olmadan yürümeyeceğini bilmesi gerekir

Bu arada eski eşinden neden ayrılmış ? Ve irtibatları var mi ?

Eski eşiyle 18 yaşında görücü usulü evlenmiş. Kadın hiç kendini geliştirmemiş. İletşimleri yokmuş. Şimdi de sadece çocukla ilgili minimum kontakları var.

senı de kaybedecek bu adam sorunlu ve başka bırı ıle evlenmek böyle ınsanların yaptıgı en buyuk hata.evladım dıyecekse evlenmeyecektı.çocuğun sorunluk halı yok ama sorunlaştıran babası.kendı evladını başkasına ezdırmem dıyorsa.senı başkası yapıp bu evlılığı de bıtırmek zorunda kalır.zaten bu davranışları ıle yetıştıremedığı kızını da beğeneceğını sanmıyorum.şımdı sızı rakıp göruyor oğlunuz olunca onu da rakıp görecek.kardeş olarak kabul etmeyecek ayrıca hamıle kadını peşınden koşturmak nedır ya.zamanla bu kışı ıle çocuksuz da mutsuz olacağınızı anlayaacağınızı düşünüyorum.çocuk ıçın acele mı ettınız.

Back