• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üvey anne olmak

Aslinda en guzeli ucaga atlayip Turkiyeye donmek olurdu. Herseyi, herkesi arkada birakmak. Ne halleri varsa gorsunler. Cocugumu da o adama gostermezdim ben olsam.
Eger
evet en doğrusunu düşünmüşsün acele hareket etsen bu sefer terslikler yasayabılırsın pekı ablasının ıyınıyetıne emın mısın ? avukat bulmazsa ya , ya seni oyalıyorsa bu ıhtımalı de göz onunde bulundurmalısın. [/QUOT
Avukat ve terapist konusunu bugün soracağını söyledi.

Bir insanın algısı basıl bu kadar bozulabilir anlamıyorum.Adam sizi az daha boğacaktı ve siz hala kızı yokken öyle değildi diyorsunuz.Ne kızı Allah aşkınıza adam dengesiz
Sanırım yavaş yavaş şiddeti kabullenip kendini suçlayan kadınlara dönüyorum:(

Bekar kadınlar, daha önce evlilik yapmış bir erkekle evlenmeyin. Mutlu olanlar çok nadirdir. O da herkese nasip olmaz.
Konu sahibi işiniz zor yaşadığınız zorlukları tahmin edebiliyorum. Sonsuz bir sabrınız olması gerekiyor. İş tamamen eşinizde bitiyor, umarım herşey yoluna girer.
Üvey annelik zordur, ağırdır. Herkesin altından kalkabileceği birşey değildir.
Ben boşandım aynı senin gibi bir evliliğim vardı. Yürümüyor tek kişinin hayatı sırtlanması çok zor, asla yürümüyor. Umarım doğacak evladınız hayatınıza huzur getirir.
Ben de tavsiyenize kesinlikle katılıyorum. Eğer böyle bişey yapacak olan yakınım olursa engel olmak için elimden geleni yaparım. Beni uyaranlar oldu ama burnumun dikine gittim tabiri caizse.

Yapmayın Allah aşkına. Size eziyet çektirip boğazlayan adamın kız kardeşine, kardeşini dava edebilmek için avukat sormuşsunuz.

Bu insanlar kardeş. Kadın sizin şikayet etmeniz halinde kardeşinin işini ve kızını kaybedebileceğini biliyor. Adam işini kaybederse ona bakmak zorunda kalacak kişi kardeşi. Kadın kocanızı sevmese bile işsiz kalmasını istemez. Hem siz şikayet ederseniz yeğenini de göremez. Hem de iki yeğenini birden. Bu durumda niye size iyi bir avukat bulsun? Motivasyonu ne olacak?

Bu kadın ya sizi oyalar veya kardeşi ve kendi çıkarları doğrultusunda davranacak avukat bulur. Bir de parasını da o verecek muhtemelen. Onun bulacağı avukata güvenmeyin.

Ailenize söyleyin, size para göndersinler, eşinizle ve ailesiyle ilgisi olmayan bir avukat bulun. Konsolosluktan da yardım isteyebilirsiniz. Size avukat tavsiye ederler. Hatta belki ücretsiz danışmanlık veren avukatları da vardır. Sizin oradaki haklarınızı en iyi konsolosluktakiler bilir.
Konsolosluğu kesinlikle arayacağım. Kardeşleri gerçekten aklı başında insanlar o konuda pek endişem yok.

Kız o kadar pis ki tuvalet temizliği, el yıkama, saç tarama gibi temel hijyen kurallarını bile bilmiyor. Külotlarını makineye koymadan önce yıkamak gerekiyor.
8 yasindaki kiz tuvalet tsmizligini yapmayi coktan ogrwnmis olmasi lazimdi. Konunun basindan beri sizi haksiz yere sucladilar malesef.

8 yasindaki kiz tuvalet tsmizligini yapmayi coktan ogrwnmis olmasi lazimdi. Konunun basindan beri sizi haksiz yere sucladilar malesef.
Banyo yapmadığı ve saçını taramadığı için sürekli bitleniyor. Geldiğimde çok uğraştım saçını taramak için ama kabul etmiyor. Geldiğimde şampuan ve sabunu nasıl kullanacağını bilmiyordu. Sabah kalkınca elini yüzünü yıkamıyor. Yemekleri eliyle yiyor. Çatal kullanmayı bilmiyoe. Ama müdahale edersem kötü üvey anne olacağım için elini yıka bile diyemiyoeum artık. Evin içinde ayakkabıyla gezme alışkanlığından vazgrçirmek 3 ayımı aldı.

Banyo yapmadığı ve saçını taramadığı için sürekli bitleniyor. Geldiğimde çok uğraştım saçını taramak için ama kabul etmiyor. Geldiğimde şampuan ve sabunu nasıl kullanacağını bilmiyordu. Sabah kalkınca elini yüzünü yıkamıyor. Yemekleri eliyle yiyor. Çatal kullanmayı bilmiyoe. Ama müdahale edersem kötü üvey anne olacağım için elini yıka bile diyemiyoeum artık. Evin içinde ayakkabıyla gezme alışkanlığından vazgrçirmek 3 ayımı aldı.
Bunlar hep kültür farkından dolayı keşke tanımadan evlebmeseydiniz eşinizde mi aynı şekilde ? Babası uyarmıyor mu bu konuda

Kızını evlenerek kabullenmişsin. Bu evliliği sürdürmek için kızıyla iletişimin iyi olmalı. Başka türlü olamaz

Esinizin bir cocugu oldugunu biliyordunuz evlenmeden.
Ve 8 yasinda oldugunu sizi hemen kabul edemeyecegini babasina en ihtiyaci oldugu donemde oldugunu da tahmin etmeliydiniz.

Madem egitimli bir insansiniz bunlari bastan dusunecektiniz.

Cocukta bir terslik oldugunu dusunmuyorum tam da olmasi gerektigi gibi davraniyor.

Siz ve esiniz arayi bulacak gerekirse psikologtan yardim alacak ve cocugu uzmeden ortalama bir yol bulacaksiniz baska cozumu yok

Deneyeceğim ama konsolosluklar yetrince yardımcı oluyorlar mı bilmiyorum. Bu arada aileiçi şiddet için pek çok çağrı merkezi var. Onları aramamı tavsiye edenler oldu.
Evet o ülke kurallarına göre size yardımcı olabilecek heryeri arayın eminim Türkiye'ye göre daha çok imkan vardır. Peki siz bebek doğduktan sonra o ülkede çalışmayı düşünüyor muydunuz ?

Sonuçta o bir çocuk sizi kabullenmesi belki doğal Di mi. Burada yetişkin olan sizsiniz hoşgörecek anlayışla karşışayacaksınız

Bir yandan şimdi herşeyi bırakıp gitmek istiyorum ama öte yandan ümit var mı? Bu evlilik kurtulur mu? Bunları düşünüyorum. Çocuğumun parçalanmış bir ailede büyüyp onun kızı gibi olmasından korkuyorum. Eşim boşansak bile oğlumuzu görmek isteyecek. Muhtemelen velayet için mücadele edecek. Hatta türkiyede yaşamayı bile kabul edebilir.
Türkiye'de yasarsa o halde kızını nasıl görecek ? İşi ne olacak ? Bence bunu kabul etmez.

Velayet için çabalasa bile o yasta bir çocuğu alması çok zor. Ailen gelince ailen devreye girsin bence senin sahipsiz olmadığını arkanda bir ailen olduğunu eşin görmeli bilmeli

Dedigim gibi sorun esinizde. Onlarin cocuk yetistirme tarzinda. Bilemiyorum belki de herseyi normal goruyorlardir onlar. Pakistanlilar da bir garip zaten orasi ayri mesele. Benim de kizim esimin onceki evliliginden. O da su an 9 yasinda. Su an butun kisisel bakimlarini kendisi yapabiliyor. Benim icin de cok zor bir surec oldu. Calisiyordum ve ben yokken kimseye muhtac olmasin diye herseyi ogrettim. Kendisi de ogrenmeye cok acik. Yemek yaomayi ogretmiyorum diye bana kiziyor. Babanin rolu cok buyuk. Olaylari buraya getiren sizin esiniz. Aranizda guzel bir iliski olmasina engel olmjs resmen. Zaten adam piskopat. Baska ne beklenirdi ki. Bosan kurtul. O da kizini evlendirene kadar kirli donunu yikasin.

Bunlar hep kültür farkından dolayı keşke tanımadan evlebmeseydiniz eşinizde mi aynı şekilde ? Babası uyarmıyor mu bu konuda
Eşim de hijyen ve temizlik anlayışı olarak türk standartlarındna çok farklı. Ben de malesef biraz titiz bir insanım. Ama bu soruna gelinceye dek o kadr mesele var ki. Bir de eşim ayak uydurmaya ve değişmeye çalışıyor. Ev işlerinde bana yardımcı oluyor. Benim istediğim gibi yapmaya gayret ediyor.

Kız o kadar pis ki tuvalet temizliği, el yıkama, saç tarama gibi temel hijyen kurallarını bile bilmiyor. Külotlarını makineye koymadan önce yıkamak gerekiyor.
O zaman yikayin siz de.
Kendi kiziniz olsa yikarsiniz de mi?
Bunlari bastan dusunecektiniz.

Kiz 20 yasinda olsa tamam haklisiniz kendi yapsin dicem de 8 yasindaki bir cocugun 8c camasiri illa ki kirli olabilir.

Annesi olarak ya guzelce ogreteceksiniz ogrenemiyorsa sabirla bekleyeceksiniz

Eşim de hijyen ve temizlik anlayışı olarak türk standartlarındna çok farklı. Ben de malesef biraz titiz bir insanım. Ama bu soruna gelinceye dek o kadr mesele var ki. Bir de eşim ayak uydurmaya ve değişmeye çalışıyor. Ev işlerinde bana yardımcı oluyor. Benim istediğim gibi yapmaya gayret ediyor.

Konu sahibi siz eşinizden ayrılmayacaksınız.Yazdığınız mesajlar bu doğrultuda
Umarım bu şekilde daha fazla şiddet görmezsiniz

Dedigim gibi sorun esinizde. Onlarin cocuk yetistirme tarzinda. Bilemiyorum belki de herseyi normal goruyorlardir onlar. Pakistanlilar da bir garip zaten orasi ayri mesele. Benim de kizim esimin onceki evliliginden. O da su an 9 yasinda. Su an butun kisisel bakimlarini kendisi yapabiliyor. Benim icin de cok zor bir surec oldu. Calisiyordum ve ben yokken kimseye muhtac olmasin diye herseyi ogrettim. Kendisi de ogrenmeye cok acik. Yemek yaomayi ogretmiyorum diye bana kiziyor. Babanin rolu cok buyuk. Olaylari buraya getiren sizin esiniz. Aranizda guzel bir iliski olmasina engel olmjs resmen. Zaten adam piskopat. Baska ne beklenirdi ki. Bosan kurtul. O da kizini evlendirene kadar kirli donunu yikasin.
Pakistan kültürü hem hijyen anlayışı hem de kadına bakış açısından çok berbat malesef. Ben burda doğup büyüdüğü için ve tanışma sürecimizde farklı bir imaj çizdiği için aldandım. Kızı için aslında benim varlığım çok büyük bir avantajdı. Ben de herşeyi öğretmeyw hazırdım. Ama ikisi hiçbir şekilde ilişkilerinde araya girmemi istemediler. Beni tamamen dışladıkları için ben de ne hali varsa görsün düzeyine geldim.

Normal zamanlarda ben de eşim adına üzülüyorum. Arada kaldığını görüyoeum. Kızına karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıyor. Sabah hazırlanıp okula gitmesi, yedirip içirmek, ders çalıştırmak.. eksiksiz yapmaya çalışıyor. Hatta kirli külotlarını bile elinde yıkıyor.
Eee esiniz elinden geleni yapiyormus..
Bence cok guzel.
Gerisini psikolog halleder bence

Back