• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üvey anne olmak

Nasılsın, bir avukatla görüşebildin mi? Bildiğim kadarıyla 5 sene evli kalmanız lazım, eş durumu ile süresiz oturum izni için. Eşinizden önce orada yaşamıyor muydunuz?
Eşiniz ile konuştunuz mu, bebeğiniz nasıl?
Bugün görüşeceğim bir avukatla. Evet 5 sene kalırsam vatandaşlık hakkım oluyot. Ama bebek burda doğduğu ve babası ingiliz vatandaşı olduğu için benim de burda kalma hakkım olacak muhtemelen. Ama eğer boşanırsam ailemin yanına türkiyeye dönmeyi tercih ederim. Buraya evlendikten sonra geldim yani toplamda bir seneden daha az süredir buradayım. Eşimle konuşmak istemiyorum şu an. Sinirlerim bunu kaldırabilecek durumda değil. Ablası bazı eşyalarımı evden aldı. Telefonumu getirdi.

konu sahibi ben son sözünüzü okumamıştım sizin konu artık üvey kız meselesinden çıkmış eşinin tedavi olması gerekiyor hamile eşine şiddet uygulayacak kadar gözü dönmüş tedavi olması gerekiyor bence

öfkeyle oturup zararlar kalkmamak için sakin ve soğukkanlı davranın çocuğumun babasız büyümesi gibi de bir kaygınız olmasın çünkü böyle bir baba olsa ne olur olmasa ne olur

hemen derhal ailenize haber verin ingilterede de bir avukata gidin ama doğuma da çok az kalmış aileden kımseye haber vermedınız mı :KK43: doğumda yanlız mı olacaskınız :KK43:
Ailemle henüz konuşmadım. Çok üzülecekler telaşlanacaklar ve ellerinden bişey gelmeyecek biliyorum. Ama anlatmak zorundayım. Bugün biraz daha sakin hissediyorum kendimi. İki gündür sürekli ağlıyprdum. Benim bünyem çökmüş durumda. Boğazım şişti, sürekli öksürüüyorum, her yerim ağrıyor hareket etmekte zorlanıyorum. Ama bebeğin hareketleri normal çok şükür. Salı günü rutin doktor randevum var.

konu sahibi ben son sözünüzü okumamıştım sizin konu artık üvey kız meselesinden çıkmış eşinin tedavi olması gerekiyor hamile eşine şiddet uygulayacak kadar gözü dönmüş tedavi olması gerekiyor bence

öfkeyle oturup zararlar kalkmamak için sakin ve soğukkanlı davranın çocuğumun babasız büyümesi gibi de bir kaygınız olmasın çünkü böyle bir baba olsa ne olur olmasa ne olur

hemen derhal ailenize haber verin ingilterede de bir avukata gidin ama doğuma da çok az kalmış aileden kımseye haber vermedınız mı :KK43: doğumda yanlız mı olacaskınız :KK43:
Doğum için annem gelecek. Vize işlemleri biraz uzadı. Şimdi kafam karışık. Evde kalmıyorum. Annem gelince o da eltimin ya da görümcemin evinde kaşacak. Bir de bebek. Gerçi evleri müsait ama yine de başkasına yük olmak çok kötü hissettiriyor. Bebeğin pasaportunu çıkarmak da 1 ay alabilir diyorlar.

Neden hala polisi aramiyorsunuz?
Polisi aradığımda eşim kızını bir daha göremeyecek, işini kaybedecek ve biz kesin olarak boşanacğız ve oğlumuzu görme hakkı da olmayacak ben izin vermediğim sürece. Yani polisi aramam herşeyin bitmesi demek. Avukatla görüşmeden bu hamleyi yapmak istemiyorum.

Yok artık ya ben yorum yapamıyorum daha! Adam öldürecek seni sen hala mantıklı çözüm arıyosun hem de ingiltere gibi yerde! Onu orda öttürürler kızını alırlar da aklı başına gelir pis şerefsizin. Evlat katili potansiyeli olan bir pislikle aynı evde yaşamaya devam edebileceksen yolun açık olsun.
Bugün avukatla görüşüp ona göre polisi bilgilendireceğim. Ayrıca doğum öncesi kendi psikolojim için bir terapistle de görüşmek istiyorum. Hayatımda ilk defa panik atak yaşıyorum. Bünyem çöktü. Doğum öncesi biraz olsun toparlanmam lazım.

Pardon? Ablası iyiniyetli mi? Boşanınca sen ülkeni,standartlarını neden bırakıp gidesin ve bu sana neden manipüle ediliyor şu an?? Şiddetin idaresini kendisi yapar mıydı çok merak ettim ve de okul bitirince eğitilmiş olunmuyorun hele de İngiltere görmüş bir adamdan çıkması en güzel örneği olmuş
Ablası ve ailesi gerçekten iyi insanlar. Ben türkiyeye gitmek istiyoeum dedim diye öyle söyledi. Yoksa istediğin kadar benim evimde kalabilirsin diyor ve çok samimi. Ben zaten buraya evlendikten sonra geldim. Bebeğe ailemle türkiyede bakmak benim için daha kolay.

Ailemle henüz konuşmadım. Çok üzülecekler telaşlanacaklar ve ellerinden bişey gelmeyecek biliyorum. Ama anlatmak zorundayım. Bugün biraz daha sakin hissediyorum kendimi. İki gündür sürekli ağlıyprdum. Benim bünyem çökmüş durumda. Boğazım şişti, sürekli öksürüüyorum, her yerim ağrıyor hareket etmekte zorlanıyorum. Ama bebeğin hareketleri normal çok şükür. Salı günü rutin doktor randevum var.
öncelikle sağlığına dikkat etmek zorundasın kendı sağlığına ve bebeğin sağlığına doğuma çok az kaldı değil mi ?

Doğum için annem gelecek. Vize işlemleri biraz uzadı. Şimdi kafam karışık. Evde kalmıyorum. Annem gelince o da eltimin ya da görümcemin evinde kaşacak. Bir de bebek. Gerçi evleri müsait ama yine de başkasına yük olmak çok kötü hissettiriyor. Bebeğin pasaportunu çıkarmak da 1 ay alabilir diyorlar.
anneni görmek seni biraz olsun rahatlatır avukala görüştün mü peki ?

ben anlıyorum seni herseyi tak dıye bıtırmek ıstemıyorsun kesın kestırıp atmak ıstemıyorsun bu yüzden düşünerek hareket ediyorsun

anneni görmek seni biraz olsun rahatlatır avukala görüştün mü peki ?

ben anlıyorum seni herseyi tak dıye bıtırmek ıstemıyorsun kesın kestırıp atmak ıstemıyorsun bu yüzden düşünerek hareket ediyorsun
Annem aşırı duygusal bir insan. O da çok yıpranacak ama yine de yanımda olması benim için çok çok önemli. Avukat konusunu ablasına sordum az önce. Cevap bekliyprum. Bilmediğim bir ülke. Herşeyde onlara muhtacım malesef. Türkiyede olsaydım çok daha kolay olurdu adım atmak. Evet kestirip atmak benim aleyhime olabilir. Tüm haklarımı bilerek hareket etmek en iyisi.resmi makamlara durumu bildirene kadar birkaç gün daha beklemek sorun olmaz diye düşünüyorum.

öncelikle sağlığına dikkat etmek zorundasın kendı sağlığına ve bebeğin sağlığına doğuma çok az kaldı değil mi ?
Doğum tarihi olarak 27 eylül dediler. Yani bir haftadan az. Ama ilk doğumlar daha geç olabiliyormuş. Terapistle görüşmek istiyorum. Bu psikolojiyle doğuma girmek istemem. En az müdahalryle normal doğum yapma niyetindeydim ama şu an bedenim çöktü.

Annem aşırı duygusal bir insan. O da çok yıpranacak ama yine de yanımda olması benim için çok çok önemli. Avukat konusunu ablasına sordum az önce. Cevap bekliyprum. Bilmediğim bir ülke. Herşeyde onlara muhtacım malesef. Türkiyede olsaydım çok daha kolay olurdu adım atmak. Evet kestirip atmak benim aleyhime olabilir. Tüm haklarımı bilerek hareket etmek en iyisi.resmi makamlara durumu bildirene kadar birkaç gün daha beklemek sorun olmaz diye düşünüyorum.
evet en doğrusunu düşünmüşsün acele hareket etsen bu sefer terslikler yasayabılırsın pekı ablasının ıyınıyetıne emın mısın ? avukat bulmazsa ya , ya seni oyalıyorsa bu ıhtımalı de göz onunde bulundurmalısın.

Doğum tarihi olarak 27 eylül dediler. Yani bir haftadan az. Ama ilk doğumlar daha geç olabiliyormuş. Terapistle görüşmek istiyorum. Bu psikolojiyle doğuma girmek istemem. En az müdahalryle normal doğum yapma niyetindeydim ama şu an bedenim çöktü.
mutlaka bir yardım almalısın senın avukattan önce terapiste ıhtıyacın var gercekten durumuna çok üzüldüm :( ama atlatacaksın sen çok güçlü bir insansın

evet en doğrusunu düşünmüşsün acele hareket etsen bu sefer terslikler yasayabılırsın pekı ablasının ıyınıyetıne emın mısın ? avukat bulmazsa ya , ya seni oyalıyorsa bu ıhtımalı de göz onunde bulundurmalısın.
Kardeşlerinin samimiyetine eminim. Daha önce yaşadığımız sorunlarda da destek oldular. Eşimi çok azarladılar. Ablası daha önce eşime şöylw bir teklifte bulunmuş. Kızı geldiğinde birkaç gün onda kalabileceğini söylemiş. Ama eşim kabul etmemiş.

mutlaka bir yardım almalısın senın avukattan önce terapiste ıhtıyacın var gercekten durumuna çok üzüldüm :KK43: ama atlatacaksın sen çok güçlü bir insansın
Terapist konusu dün aklıma geldi. Burda anadilimde konuşabileceğim tek bir arkadaşım var ama o da profesyonel değil. Ve çok duygusal. Benim atlatmam daha kolay ama çocuğumu düşündükçe kahroluyprum. Bu zamana kadar hep kendi ayaklarım üstünde durdum. Dünyanın değişik yerlerinde yaşadım. Buraya gelirken de herşeyiin üstesinden gelirim diyprdum. Ama şu yaşadıklarım aklımın ucundan geçmezdi :( insanın başına hayatta ummadığı şeyler geliyor

Terapist konusu dün aklıma geldi. Burda anadilimde konuşabileceğim tek bir arkadaşım var ama o da profesyonel değil. Ve çok duygusal. Benim atlatmam daha kolay ama çocuğumu düşündükçe kahroluyprum. Bu zamana kadar hep kendi ayaklarım üstünde durdum. Dünyanın değişik yerlerinde yaşadım. Buraya gelirken de herşeyiin üstesinden gelirim diyprdum. Ama şu yaşadıklarım aklımın ucundan geçmezdi :KK43: insanın başına hayatta ummadığı şeyler geliyor
Mutlaka öyle ama tüm bunlar bir süreç belki başka baska yollar bulunacak belki de hersey daha guzel olacak böyle düşünün

Kardeşlerinin samimiyetine eminim. Daha önce yaşadığımız sorunlarda da destek oldular. Eşimi çok azarladılar. Ablası daha önce eşime şöylw bir teklifte bulunmuş. Kızı geldiğinde birkaç gün onda kalabileceğini söylemiş. Ama eşim kabul etmemiş.
Sorun zaten eşinde kız da değil belki de Kızın böyle olmasının sebebi eşin olamaz mı

Back