Üvey anne olmak

Ben durup durup 8 yasindaki bir cocugun hala babasiyla uyumasi meselesine takildim. Yani su son donemler beni cok paranoyak yapti.
Bir de beni deli eden şeylerden biri kızı gördüğü zaman eşim bana sarılmadığını farkettim. Normalde işe giderken kapıda sarılıp öpen adam kızı bizimleyken onun başka odada olmasını bekliyor. Normal olmayan bişeyler var.

Konsoloslyk hakların konusunda sana yardımcı olur

Ama kız bizdeyken eşim böyle davranmaya başlıyor. Biz başbaşayken hiç sorun yaşamadık.
Kız da psikolojik olarak çok sağlıklı biri değil o zaman ...

Babasına ilgi duyması paylaşmak istememesi çok normal ama Baba'nın bu tip davranışlara girmesini ben anormal buldum eşin terapi almalı kesinlikle

Anladığım kadarıyla sen bebek doğsun belki kızı uzaklaştırırız bir çözüm buluruz diye düşünüyorsun galiba ? Ya da en azından babayla birlikte baska yerde kalırlar misal halasında yani sen ayrılmak değil çözüm istiyorsun

Ona çok takılma bence kız zaten kıskanıyor sizi ve üzülmesin hırçınlaşmasın diye böyle yapıyor olabilir çünkü Baba'nın gerçekten baska bir kadına sarılmasını hangi yasta biri olursa olsun kabul etmek istemeyebilir ve çok normal

Yapmayın Allah aşkına. Size eziyet çektirip boğazlayan adamın kız kardeşine, kardeşini dava edebilmek için avukat sormuşsunuz.

Bu insanlar kardeş. Kadın sizin şikayet etmeniz halinde kardeşinin işini ve kızını kaybedebileceğini biliyor. Adam işini kaybederse ona bakmak zorunda kalacak kişi kardeşi. Kadın kocanızı sevmese bile işsiz kalmasını istemez. Hem siz şikayet ederseniz yeğenini de göremez. Hem de iki yeğenini birden. Bu durumda niye size iyi bir avukat bulsun? Motivasyonu ne olacak?

Bu kadın ya sizi oyalar veya kardeşi ve kendi çıkarları doğrultusunda davranacak avukat bulur. Bir de parasını da o verecek muhtemelen. Onun bulacağı avukata güvenmeyin.

Ailenize söyleyin, size para göndersinler, eşinizle ve ailesiyle ilgisi olmayan bir avukat bulun. Konsolosluktan da yardım isteyebilirsiniz. Size avukat tavsiye ederler. Hatta belki ücretsiz danışmanlık veren avukatları da vardır. Sizin oradaki haklarınızı en iyi konsolosluktakiler bilir.

Katılıyorum

Konuyu okuduğumda sizin adiniza ruhum daraldi. Ama 8 yaşında bir kız gözünden bakınca da çok zor. Eşinize Allah sabır versin

konu sahibi saglikli düsünemiyor sanirim.Konu sahibi lütfen can güvenliginiz söz konusu.Sikayet edin.Esinizin ailesine de böyle körü körüne güvenmeyin.Böyle insanlarin toplum icinde gizli psikopat olarak yasamasina destek olmayin lütfen.

Bir yandan şimdi herşeyi bırakıp gitmek istiyorum ama öte yandan ümit var mı? Bu evlilik kurtulur mu? Bunları düşünüyorum. Çocuğumun parçalanmış bir ailede büyüyp onun kızı gibi olmasından korkuyorum. Eşim boşansak bile oğlumuzu görmek isteyecek. Muhtemelen velayet için mücadele edecek. Hatta türkiyede yaşamayı bile kabul edebilir.

Tera
Terapiste bu yüzden gitmek istiyorum. Sağlıklı düşünemediğimin farkındayım aslında. Hem yaşadıklarım hem hamilelik psikolojimi altüst etti.

Bir Çağrı merkezi numarası varsa önce Orayı arayın bence ama bunu eşinizin ailesinden gizli yapın mümkünse
Deneyeceğim ama konsolosluklar yetrince yardımcı oluyorlar mı bilmiyorum. Bu arada aileiçi şiddet için pek çok çağrı merkezi var. Onları aramamı tavsiye edenler oldu.

Konuyu okuduğumda sizin adiniza ruhum daraldi. Ama 8 yaşında bir kız gözünden bakınca da çok zor. Eşinize Allah sabır versin
Normal zamanlarda ben de eşim adına üzülüyorum. Arada kaldığını görüyoeum. Kızına karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıyor. Sabah hazırlanıp okula gitmesi, yedirip içirmek, ders çalıştırmak.. eksiksiz yapmaya çalışıyor. Hatta kirli külotlarını bile elinde yıkıyor.

Neden? Camasir makinesi kullanmiyor musunuz?

Bekar kadınlar, daha önce evlilik yapmış bir erkekle evlenmeyin. Mutlu olanlar çok nadirdir. O da herkese nasip olmaz.
Konu sahibi işiniz zor yaşadığınız zorlukları tahmin edebiliyorum. Sonsuz bir sabrınız olması gerekiyor. İş tamamen eşinizde bitiyor, umarım herşey yoluna girer.
Üvey annelik zordur, ağırdır. Herkesin altından kalkabileceği birşey değildir.
Ben boşandım aynı senin gibi bir evliliğim vardı. Yürümüyor tek kişinin hayatı sırtlanması çok zor, asla yürümüyor. Umarım doğacak evladınız hayatınıza huzur getirir.

Bir insanın algısı basıl bu kadar bozulabilir anlamıyorum.Adam sizi az daha boğacaktı ve siz hala kızı yokken öyle değildi diyorsunuz.Ne kızı Allah aşkınıza adam dengesiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…