- 12 Haziran 2017
- 3.456
- 11.586
-
- Konu Sahibi melankolik_24
Herkese merhaba ingiliz dili ve edebiyati mezunuyum(Türkiyeden). Yurtdisinda masterimi yapiyorum. Söyle bir sorunla karsi karsiyayim; Türkiyedeki egitim sadece kagit üzerinde ve yüzeysel oldugu icin pratikte hicbir sey ögrenmemisim. Derslerde ögretmenler bizi gruplara ayiriyor ve akademik konular hakkinda tartismamizi istiyor. Sinif arkadaslarim anadili gibi ingilizce konusuyorlar(anadilleri ingilizce degil) ve kendilerini cok güzel ifade ediyorlar. Bense iki kelimeyi bir araya getiremiyorum. O yüzden mikrofonum bozuk konusamiyorum gibi bahaneler buluyorum. Ben konusurken bunun burda ne isi var diye düsünüyorlarmis gibi hissediyorum. Sonucta masterda bilgi birikiminin ve konusma seviyenin en üst düzeyde olmasi bekleniyor. Ögretmen lütfen mikrofununuzu ayarlarin haftaya dedi herkesin konusmasini istiyormus. Ben napcam bir haftada konusmami düzeltemem?Evde kendi kendime ingilizce konusmaya caliyorum belki biraz dilim alisir diye. Baska neler yapabilirim sizce?
Türkiyede master yapmadim ama Türkiyede ingilizceden master yaparkende anadilin gibi ingilizce konusman gerektigini sanmiyorum. Ne bileyim burda öyledir sandim ama öyle böyle degil günlük konusma dilinden bahsetmiyorum adamlarin konusmasi ve kelime haznesi mükemmel ya
Native speakerlsr o dili öğrenmiyorlar, bebekken ediniyorlar. Sonradan dil bilmek ise öğrenmeyi gerektirir. Bu da her yönden desteklemeyi... Çok biliyor o konuşanlarDizi film izleyerek. Dili duymazsan, nasil konusacaksin? Native speakerler "acaba past/present tensemi" diye düsünmüyorlar. Yani dil bilgi bir yere kadar.
Dil sadece teoride olmaz. Yasayan, hep degisen bisey. Nuanslar, tercüme edilemeyen kelimeler, anlamlar var her dilde. Bunlara hakim olmak icinde dil sürekli kulağinda olmali. Dizi film izleyerek, şarki dinleyerek.
Dişariya çik ve ekmek al ve baska ürunler icin "bunun içinde ne var" gibi sorular sor. Kiyafet magazasinda farkli beden iste,.. small talk yapman lazim.
Konuşamadigin dili, ögretemezsin. Yoksa kusura bakma ama ögrencilerinde senin gibi olur. Sinifta sadece Türkçe konuşulursa, onlarda inglizce ögrenemez.
Valla baska bir dili orenmesi zor cok zor hemde ben 10 yasimdaydim nerdeyse fransaya geldim ve etrafimda hep fransizca konusan insanlar turkce konusan kizlarla konusmayi yasaklayan oretmenler daha cabuk orene bilmem icin yasakladilar tabi ozel oretmenler getirmeleri yeterki o dili orenelim diye ama inanin cok zor baska bir dil orenmek evet simdi orendim şükür turkcemde iyi bazen yazmalarda sorun oluyo oda telefondan dolayi ama bazi yerleri mesela turk hava yollarini aricam kendi ana dilimi seciyorum konusmaya gelince kinusamiyorum iki cumleyi bir araya getiripde ama gel gelelim fransizcayi secince o kelimeyi bilmesemde fransizca biseleri benzeterek anlatirim anlasilir o demek istedigim sey yani demek istedigim oreniyo insan evet cok zor oreniyo ama git gidede ne yazikki kendi dilinde kunusmaya zorlaniyo bir kelimeyi cevirceksin okadar zorlaniyosunki oysaki o kelimenin ne anlama geldigini biliyosun sadece turkce hangisiydi diye dusunuyosunDizi film izleyerek. Dili duymazsan, nasil konusacaksin? Native speakerler "acaba past/present tensemi" diye düsünmüyorlar. Yani dil bilgi bir yere kadar.
Dil sadece teoride olmaz. Yasayan, hep degisen bisey. Nuanslar, tercüme edilemeyen kelimeler, anlamlar var her dilde. Bunlara hakim olmak icinde dil sürekli kulağinda olmali. Dizi film izleyerek, şarki dinleyerek.
Dişariya çik ve ekmek al ve baska ürunler icin "bunun içinde ne var" gibi sorular sor. Kiyafet magazasinda farkli beden iste,.. small talk yapman lazim.
Konuşamadigin dili, ögretemezsin. Yoksa kusura bakma ama ögrencilerinde senin gibi olur. Sinifta sadece Türkçe konuşulursa, onlarda inglizce ögrenemez.
Yeterlilik sinavi yapmak Türkiyenin egitimine güvenmiyorum demek zaten, o yüzden yapmadilar. O üniversiteden diplomam olduguna göre mezun olcak yeterlilige sahipmisim demek ki. Kendimi hakli cikarmak derken? Sizce ben Türkiyede aldigim egitimim farkinda degil miyim? Bir cok yönden eksik uygulamalar.Master yapiyorum demissiniz ama oyle mikrofon kapatarak, kacarak master yapilmaz. Yeterlilik sinavi veya mulakat yapilmadi mi size?
Elestirilerimde acimasiz olucam hic kusura bakmayin. Turkiye'deki sistemi yermissiniz kendinizi hakli cikarmak icin. Ben de yabanci dil bolumunde yuksek lisans yaptim oyle kagitla kurekle olmuyor her hafta sunum veya tartisma yapiyorduk.
Ben konu sahibini tamamen anlayabiliyorum.Ahhaa türk cikmasi çocuğun çok komik olmus
Bence konu sahibinin sorunu ozguven eksikligi yoksa ingilizce gramerini 4 sene ogrenip de adres soramamasinin baska sebebi olamaz
İngiliz dili ve edebiyatı ama ingilizce konuşucağınızı düşünemediniz miTürkiyede master yapmadim ama Türkiyede ingilizceden master yaparkende anadilin gibi ingilizce konusman gerektigini sanmiyorum. Ne bileyim burda öyledir sandim ama öyle böyle degil günlük konusma dilinden bahsetmiyorum adamlarin konusmasi ve kelime haznesi mükemmel ya
Yorumunuzda ne gibi bir yapicilik var? Evet düsünemedim oldu mu?İngiliz dili ve edebiyatı ama ingilizce konuşucağınızı düşünemediniz mi
Yeterlilik sinavi yapmak Türkiyenin egitimine güvenmiyorum demek zaten, o yüzden yapmadilar. O üniversiteden diplomam olduguna göre mezun olcak yeterlilige sahipmisim demek ki. Kendimi hakli cikarmak derken? Sizce ben Türkiyede aldigim egitimim farkinda degil miyim? Bir cok yönden eksik uygulamalar.
Herkes anlamiyor bunu iste. Konusma pratiginin farkli bir sey oldugunu anlatmak zorunda kaliyoruz insanlara. Lisedeyken ingilizce dersimiz vardi. Bir gün babamlarla Nevsehire gittik orda turistler vardi babam kizim hadi konus onlarla dedi. Hello, how are you dan öteye gitmeyince hani siz ingilizce ögreniyodunuz demisti babam onun gibi bir sey:)Ben konu sahibini tamamen anlayabiliyorum.
Soramıyorsun ya, o an yazılı verseniz destan yazar ama konuşurken çat diye soramıyor.
Çünkü yazarken önce türkçe düşünüp ingilizceye çeviriyoruz, halbuki konuşmak öyle değil.
Konuşurken o dilde o sözcüklerle düşünmek gerekiyor ve saniyeler oluyor dakikalar.
Ben garsondan 2 çay isteyemediğimde bunu anladım
Çayın tarihçesi yazardım, o ayrı.
Sonra tabii toto sıkışınca bildiğin kelimeler arasından dilini süzgeçleme mekanizması devreye giriyor.
Onu aktifleştirmesi için de günlük hayata ve beyni o sisteme alıştırması lazım.
Ya ben bu ülkede sinema tv okuyup, hem de tek ulusal kanalı olan bir okulda, kamera görmeden mezun olan bir kadınım.İngiliz dili ve edebiyatı ama ingilizce konuşucağınızı düşünemediniz mi