- 28 Mart 2019
- 3.953
- 3.982
-
- Konu Sahibi melankolik_24
Ben ünide okurken odtüde bir arkadaşımın dersine girmiştim ve arkadaşım siyaset bilimi 2.sınıftı.Türkiyede master yapmadim ama Türkiyede ingilizceden master yaparkende anadilin gibi ingilizce konusman gerektigini sanmiyorum. Ne bileyim burda öyledir sandim ama öyle böyle degil günlük konusma dilinden bahsetmiyorum adamlarin konusmasi ve kelime haznesi mükemmel ya
Maalesef olabiliyorturkiyede bilindik bir okulda nasil ingilizce bolumunde derste turkce konusulur ya? bana cok garip geldi kusura bakmayin hani akademik olarak konusamiyorum deseniz belki anlarim ama yol bile tarif edememek cok garip cidden. bu durumda master bitse bile bir ise yaramayacak. mecburen insanlarin ne dusunecegini onemsemeden konusmaya baslamalisiniz bir sekilde gelisir yoksa hic olmaz.
Maalesef olabiliyorAnkara hazırlıkta ilk dönem dersimize giren hocamız yurt dışı anılarını anlatıyordu. İkinci döneme geldiğimizde başka sınıflara yerleştirilmiştik. Sınıftan herkes İngilizce konuşabiliyordu ama ben ve eski sınıf arkadaşlarım aynı kaderi paylaşmıştık. Konu sahibi online uygulamalarla speaking çalışmaktan başka çaren yok gibi.
Bunlar ömrü billah yurt dışında mastera cesaret dahi edemeyecek ve edenlere uzaktan bakıp böyle aşağı çekmeye çalışacak kafa yapılarına sahipler gördüğüm kadarıyla.
Hey gidi derste Türkçe kelime kullandık diye para cezasına çarptırıldığımız ortaokul yıllarıAlaninizla ilgili akademik bilgim yok. Anadolu lisesinde bile Turkce asla konusulmazdi benim lise zamanlarimda. Kaldi ki onun uzerine siz universitede de ingilizce okumussunuzdur,yani oyle olmasi gerekirken Turkce mi gordunuz dersleri? Cok sasirdim,boyle okullar var miymis cidden?
Su saatten sonra tek yapabileceginiz onceden alistirma yapmak,kendi kendinize anlatmak olabilir. Elbette bir haftada halledilmez ama. Umarim cabucak cozulur sorununuz
Billi bir bilgi birikimi ilmidin nisil girdiniz, diyerek sizi demotive etmeye çalışan insanlara bakmayın lütfen. Bunlar ömrü billah yurt dışında mastera cesaret dahi edemeyecek ve edenlere uzaktan bakıp böyle aşağı çekmeye çalışacak kafa yapılarına sahipler gördüğüm kadarıyla. Daha yeni başlamışsınız üstelik pratiğiniz yok. Konuşma diğer şeyler gibi teoride öğrenilebilecek bir şey değil ki. Kafa göz dalın zamanla siz bile şaşıracaksınız.
Master yapiyorum demissiniz ama oyle mikrofon kapatarak, kacarak master yapilmaz. Yeterlilik sinavi veya mulakat yapilmadi mi size?Herkese merhaba ingiliz dili ve edebiyati mezunuyum(Türkiyeden). Yurtdisinda masterimi yapiyorum. Söyle bir sorunla karsi karsiyayim; Türkiyedeki egitim sadece kagit üzerinde ve yüzeysel oldugu icin pratikte hicbir sey ögrenmemisim. Derslerde ögretmenler bizi gruplara ayiriyor ve akademik konular hakkinda tartismamizi istiyor. Sinif arkadaslarim anadili gibi ingilizce konusuyorlar(anadilleri ingilizce degil) ve kendilerini cok güzel ifade ediyorlar. Bense iki kelimeyi bir araya getiremiyorum. O yüzden mikrofonum bozuk konusamiyorum gibi bahaneler buluyorum. Ben konusurken bunun burda ne isi var diye düsünüyorlarmis gibi hissediyorum. Sonucta masterda bilgi birikiminin ve konusma seviyenin en üst düzeyde olmasi bekleniyor. Ögretmen lütfen mikrofununuzu ayarlarin haftaya dedi herkesin konusmasini istiyormus. Ben napcam bir haftada konusmami düzeltemem?Evde kendi kendime ingilizce konusmaya caliyorum belki biraz dilim alisir diye. Baska neler yapabilirim sizce?
Yurtdisinda master yapmis biri olarak cevap veriyim ben size
4 sene unide ingiliz dili ve edebiyati okuyup yurtdışına cikinca adres bile soramamak normal bir durum degildir , birisi bunu söylerse ona insanlar cok rahat o zaman niye gittin mastera , nasil kabul aldin mastera derler
Ben de italyaya gittigimde sular seller gibi italyanca konusamiyordum ama gayet rahat sokakta adres sorup ,derslere katılıp kafa goz dalip derdimi anlatabiliyordum
Konusmasi iyi olmayabilir , Türkiye'de unilerde gercekten cok teorik isleniyor dersler ama konu sahibinin durumu hic normal degil
Konu sahibo sana tavsiyem sokaga cik , insanlarla sohbet et , bara cafeye git diyecem ama malum korona var sosyal mesafe var ama dili konusman lazim , sokakta , komsuyla, sinif arkadaslarinla , bol bol konusman lazim
Bak sana ornek veriyim , oglum 8 yasindayken yurtdisina tatile gittik , daha ilk gun ucaktan indik bi avm ye gittik bir cafeye oturduk , biz daha menuye bakarken oglan garsonu cagirdi ve ingilizce konusarak siparisini verdi , hepimiz şok olduk , yani biraz ozguven lazim size , bu kadar pasif olmayin
Ahhaa türk cikmasi çocuğun çok komik olmusBence de çocuk özgüveni lazım
Tatilde yabancı animasyon ekibinden tenis kortu hakkında bilgi alan kişi oğlumdu
Yine bir tatilde oğlum, bir başka çocuk Ukraynalılar Ruslar top oynuyor
Çocuğun babası İngilizce konuşabilir misiniz minvalindeki sordu oğlum ve o çocuk yes deyip başladılar diğerleri kafalarını salladı vs
Biraz oynadılar bizimkiler İngilizce konuştu vs sonra çocuğun annesi gelip seslendi Eren diye
Çocuk da Türkmüş hatta tanıştık oğlumun okulundaymış Alanya da Bursa daki okuldan arkadaşı ile İngilizce muhabbet etmişler
Saka yaptiniz degil mi?Billi bir bilgi birikimi ilmidin nisil girdiniz, diyerek sizi demotive etmeye çalışan insanlara bakmayın lütfen. Bunlar ömrü billah yurt dışında mastera cesaret dahi edemeyecek ve edenlere uzaktan bakıp böyle aşağı çekmeye çalışacak kafa yapılarına sahipler gördüğüm kadarıyla. Daha yeni başlamışsınız üstelik pratiğiniz yok. Konuşma diğer şeyler gibi teoride öğrenilebilecek bir şey değil ki. Kafa göz dalın zamanla siz bile şaşıracaksınız.
Hoca insan yerine koyup dinlemezdi bile Turkce konusani.Hey gidi derste Türkçe kelime kullandık diye para cezasına çarptırıldığımız ortaokul yılları