Utanıyorum, Evim Resmen Çöp Eve Döndü! YARDIM!!

Benim evde şu an çöp ev modunda:KK43: normalde temiz ve düzenli bir insanım.offf heryerin dipköşe temizlenmesi lazım nevresimlerin yıkanması camın silinmesi silme süpürme herşey duruyor her odadan oyuncaklar vs.aslında yapabilirim ama kızım sürekli kıcakta durmak istiyor oğlumda bentopladıkçainadına dağıtıyor :KK43:

Temizlik şirketiyle anlaşın imkanınız varsa.
2 kişi gelip sabahtan akşama hallederler diye düşünüyorum.
İmkanım yok diyorsanız,odaları havalandırmakla başlayın. Kuşların,mutfaktaki bulaşığın,kirli çamaşırın kokusu hasta bile edebilir sizi.
Sonra çamaşırları kirli sepetine,oradanda makineye atın. Özellikle valizdekileri bekletmeyin onların içindede kirliler vardır muhakkak,kokacaktır/kokuyordur. Bulaşıkları makineye atın,onlarda koku yapıyordur.
Sonrada en basitinden süpürüp viledayla silseniz bile sizi idare eder bir süre.

İşleri böle böle yapmak en mantıklısı sanırım. Temizlikçi alamam ama çöpleri ve kirlileri toplayarak başlayayım bari. Hiç bu kadar dağıtmamıştım resmen sinir krizleri geçiriyorum evi görünce.

Sürekli derli toplu tutmak için önerileriniz neler? hani temizledikten sonra yani..
İsi biten eşyanızı yerine kaldırin muhakkak. Bir yere atılınca ve bu alışkanlık haline gelince dağınıklık kaçınılmaz olur. Kirliyse kirli sepetine,tabaksa makineye,temiz bir giysi dolaptan çıkarılıp giyilmediyse yerine konulmalı ki dağınıklık sizi delirtmesin.
Çünkü dağınıklık toplamak temizlikten daha fazla zaman alıyor. Ben birkaç gün kızımın oyuncaklarını toplayamadım hastaydım sonra bir toplamaya kalktım tam iki saat uğraştım temizlik öncesi. Halbuki zamanında toparlayabilseydim o iki saatte evi silip süpürebilirdim.

önce yıkanacak çamaşırları banyoya yığın
bir posta atın makinaya
onlar yıkanırken bulaşığa geçin ama önce su koyun tencerelere filan yumuşasın (taş kesilmiştir)
süpürge açın
ev mis gibi gözükür ferahlarsınız

ince temizliği de yavaş yavaş yapın

Kızlar temizlikçi daha önce çağırmadım ben anlatır mısınız yarın bir tane çağırsam bir şirketi arayıp neler yapması gerekiyor

Bu başlığı açtığım için çok utanıyorum kızlar ama bana yardım etmeniz lazım. Evet evim resmen çöp eve döndü! Çok depresifim, hiç birşey yapmak istemiyorum.

Uykudan başka hiç bir şeye, yemek yemeye bile, vakit ayıramadığım bir dönemdeyim. Bu ayın sonuna kadar bitirmem gereken çok önemli bir iş var. Sürekli bir koşturmaca içindeyim. Ramazan Bayramından hemen sonra erkek kardeşimi evlendirdik ve ben yaklaşık 3 haftadır evimde hiç temizlik yapmadım. Evin her yeri toz içinde.

Nolur ayıplamayın ama evimin halini anlatayım biraz. Kuşlarım olduğu için bir kere kafesin olduğu odanın neredeyse her yerinde tüyler ve toz var şu an. Evi bile günlerdir havalandırmadım. Evin her yerinde üzerimden çıkarıp attığım ve yıkanmayı bekleyen kıyafetler var. 2 hafta önce seyahatten döndüm ve valiz hala kapının önünde öyle duruyor. Mutfağımda artık küflenmiş tencereler, kurumuş yemek artıkları, leş gibi bir ocak. Pislikten balkona çıkamıyorum. Banyoda dişlerimi fırçalarken bile midem bulanıyor. Her yer pis ve dağınık. Eve girmek bile istemiyorum :mad::mad:

Durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Şu an sadece yattığım odayı toplamaya bile kalksam saatler alacak biliyorum. Kızlar yardım edin ya ben bu işi nasıl toparlayacağım :mad: Çöp kokan değil mis kokan bir ev istiyorum ben :mad:

İş yerinden izin alıp bir iki gün temizlik yapmayı düşündüm ama o yol şu an kesinlikle kapalı :mad::mad:

Çöplerin içinde kaybolmadan bana yardım edin :mad:
direk temizlik şirketiyle anlaş cagır onlar bulasık camasır herseyi hallediyolar raflara kadar temizlerler rahat ol

İngilizce biliyorsanız daha zevkli ama bilmiyorsanız da bence sizi motive eder:
Youtube'a girin
Daily cleaning routine yazın.
Çıkan videoları izleyin.

Ben milleti temizlik yaparken görünce motive oluyorum.
Hatta organizasyon videoları var, onlar da beni gaza getiriyor. Onları izledikten sonra gidip çeşitli dosyalar aldım, dağınık kağıtları grupladım.

Bir de TRT'de temizlik hastaları diye bir program çıkıyor akşamları, ama saatini ve gününü bilmiyorum. Onu da tavsiye ederim.

Biriktirmemek ve lazım olmayanları evden çıkarmak en güzel yöntem. Ben bir kere taşındım ve ne kadar gereksiz şeyi kolilediğimin ve sonra da yerleştirmeye çalıştığımın farkına varınca artık lazım olmayan şeyleri "ya bir daha taşınırsam zor olursa" korkusu ile atıyorum.

Temizlikçi tutabilirsiniz...yazık o kuşlara da...ya da iyice dinlenip enerji topladıktan sonra şöyle hareketli müzik eşliğinde işe koyulabilirsiniz...havalar sıcakken halletmeye bakın bence daha da birikmeden...keşke size yakın otursaydım gelir yardım ederdim:)

İşleri böle böle yapmak en mantıklısı sanırım. Temizlikçi alamam ama çöpleri ve kirlileri toplayarak başlayayım bari. Hiç bu kadar dağıtmamıştım resmen sinir krizleri geçiriyorum evi görünce.

Sürekli derli toplu tutmak için önerileriniz neler? hani temizledikten sonra yani..

simdiden kolay gelsin :21:

diger arkadaslarin dedikleri gibi, önce daginikligi topla ve sonra temizlige basla.
Sürekli derli toplu tutmak istiyorsan evi hic dagitma :)
Yani biyerden birsey alinca hemen yerine koy, sonra koyarim deme. Biyerin kirlendigini gördügünde hemen sil. Yemek yaptiysan, yemek pisene kadar cikan bulasigi yika ve yemekten sonrada bulasiklarini yika. Cok camasir biriktirme.
Her iki güne bir tuvaleti, lavoboyu ve her dus yaptiktan sonra küvetini veya dusunu temizle. Fayanslarini vs haftada bir silersin. Böylelikle banyon hep Temiz kalir.
Hergün dip köse temizlik yapmana gerek yok. Her gün azar azar yap, ve hali silme, cam silme,vs gibi büyük isler icin bir gün belirle ve o günler o islerini yap :)

Bende calisiyorum ve isten geldikten sonra canim pek temizlik yapmak istemiyor o yüzden bende yukarda anlattigim gibi yapiyorum :)

Bu başlığı açtığım için çok utanıyorum kızlar ama bana yardım etmeniz lazım. Evet evim resmen çöp eve döndü! Çok depresifim, hiç birşey yapmak istemiyorum.

Uykudan başka hiç bir şeye, yemek yemeye bile, vakit ayıramadığım bir dönemdeyim. Bu ayın sonuna kadar bitirmem gereken çok önemli bir iş var. Sürekli bir koşturmaca içindeyim. Ramazan Bayramından hemen sonra erkek kardeşimi evlendirdik ve ben yaklaşık 3 haftadır evimde hiç temizlik yapmadım. Evin her yeri toz içinde.

Nolur ayıplamayın ama evimin halini anlatayım biraz. Kuşlarım olduğu için bir kere kafesin olduğu odanın neredeyse her yerinde tüyler ve toz var şu an. Evi bile günlerdir havalandırmadım. Evin her yerinde üzerimden çıkarıp attığım ve yıkanmayı bekleyen kıyafetler var. 2 hafta önce seyahatten döndüm ve valiz hala kapının önünde öyle duruyor. Mutfağımda artık küflenmiş tencereler, kurumuş yemek artıkları, leş gibi bir ocak. Pislikten balkona çıkamıyorum. Banyoda dişlerimi fırçalarken bile midem bulanıyor. Her yer pis ve dağınık. Eve girmek bile istemiyorum :mad::mad:

Durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Şu an sadece yattığım odayı toplamaya bile kalksam saatler alacak biliyorum. Kızlar yardım edin ya ben bu işi nasıl toparlayacağım :mad: Çöp kokan değil mis kokan bir ev istiyorum ben :mad:

İş yerinden izin alıp bir iki gün temizlik yapmayı düşündüm ama o yol şu an kesinlikle kapalı :mad::mad:

şirketi arıyorsun 250-300 lirayı gözden çıkarıyorsun bir ekip tutuyorsun evini temizletiyorsun bu kadar basit..ha utanırım diyeceksin e bi zahmet utan ama evin temizlenmiş olur :KK66:

Bence kiyafetlerini at makinaya, mutfaktaki tencereyide cope at sagligina zararli,buzdolabindaki curuyen meyveleri falan cope at.Temizlikci cagir o halleder ayip degil yani sonucta onlar temizlemek icin geliyorlar

canım öncelikle kirli kıyafetlerini direk çamaşır sepetine at ve temiz kıyafetlerini hiç katlamadan gelişigüzel elbise dolabına koy. tüm pencereleri aç. evi elektrikli süpürgeyle bir güzel çektir ve evinin her yerini sil. işte bu kadar evin şimdiden mis gibi oldu:) biraz dinlendikten sonra da mutfağa gir bulaşıklar bir saatte biter

Hergün yarim saatini ayirsan temizlenir o ev..
Birgün etrafi topla diger gün mutfagi hallet , ertesi gün toz al böyle böyle toplayabilirsin ancak ..
Yeterki bi kalk olur..

bi kadın çağırsan?

bende herkese katılıyorum çöp poşetini eline al ne kadar çöp varsa evde at
birde bulaşık ve çamaşır bir evi en dağınık en pis gösteren detaylar
onlar toparlanınca hem evdeki dağınıklık gider hem karmaşa gider
en önce banyoyu temizlersin diğer yerlere geçersin

birde her zaman temiz kalması için demişsin bence en büyüğü evdeki lazımsız şeyleri atmak ve her gün bir ev eşini yapmak maalesef bende iş biriktiren biriyim çok yoruyor öyle olunca

birde her eve dolap lazım benim evde dolap yok her yer dağınık görünüyor ondan dolayı

X