Utanıyorum, Evim Resmen Çöp Eve Döndü! YARDIM!!

kuşları olan biri olarak diyorum ki kuş kafesinden başla.... mesela 15 dakka mı temizlik yapıcan o 15 dakka yemliği takılı olmasın.... işin bitince tak.... hayvancıklara su koy yıkansınlar... benimkiler ördek sanıyorlar kendilerini... havalar çok sıcak kuşlar bile koku yapıyor... yıkandıklarında kokuları azalıyor... işe başlamadna camlarını aç miss gibi hava girsin içeri...

1- atılcakları topla ve at (eski gazete, dergi, fatura, ambalajlar, bozulmuş yiyecekler) istersen ilk gün sadece bunu yap... bu bile evi rahatlatıyor....

2- fazlalık gördüğün aktif kullanmadığın ıvır zıvırları bibloları temizlik işin bitene kadar bir koliye koy.....en son evini cillop gibi yapınca güzel güzel yıkar paklar koyarsın yerine....

3- çamaşır ları makinaya at.....

4- panik yok halledersin yahu...

ayyy ben sana yardıma geleyim...

bir kez daha yazmıştım sanırım :emir_bebek:trt hd kanalında bir program var hatta brazdan başlayacak 10.30 başlıyor o programa bak belki gaza gelirsin okb hastalığıyla boğuşan kişilerin hayatlarını anlatıyor temizlikte çığır açanlar pislik içinde yüzenlerin evine gidip temizlik yapıyor belki pislerin evini görüp hayır böyle olmak istemiyorum diyip kalkar temizliğe başlarsın

İşleri böle böle yapmak en mantıklısı sanırım. Temizlikçi alamam ama çöpleri ve kirlileri toplayarak başlayayım bari. Hiç bu kadar dağıtmamıştım resmen sinir krizleri geçiriyorum evi görünce.

Sürekli derli toplu tutmak için önerileriniz neler? hani temizledikten sonra yani..

Bence şey yap sen, her bir işi bitirdiğinde gel buraya yaz.
Çöpleri toplayarak başla mesela, bitirince çöpleri topladığını duyur. Birkaç yorum oku ve gaza gel falan.

bir kez daha yazmıştım sanırım :emir_bebek:trt hd kanalında bir program var hatta brazdan başlayacak 10.30 başlıyor o programa bak belki gaza gelirsin okb hastalığıyla boğuşan kişilerin hayatlarını anlatıyor temizlikte çığır açanlar pislik içinde yüzenlerin evine gidip temizlik yapıyor belki pislerin evini görüp hayır böyle olmak istemiyorum diyip kalkar temizliğe başlarsın
Kanalı açtım ama ev dekorasyon programı gibi bişey var.

Bu başlığı açtığım için çok utanıyorum kızlar ama bana yardım etmeniz lazım. Evet evim resmen çöp eve döndü! Çok depresifim, hiç birşey yapmak istemiyorum.

Uykudan başka hiç bir şeye, yemek yemeye bile, vakit ayıramadığım bir dönemdeyim. Bu ayın sonuna kadar bitirmem gereken çok önemli bir iş var. Sürekli bir koşturmaca içindeyim. Ramazan Bayramından hemen sonra erkek kardeşimi evlendirdik ve ben yaklaşık 3 haftadır evimde hiç temizlik yapmadım. Evin her yeri toz içinde.

Nolur ayıplamayın ama evimin halini anlatayım biraz. Kuşlarım olduğu için bir kere kafesin olduğu odanın neredeyse her yerinde tüyler ve toz var şu an. Evi bile günlerdir havalandırmadım. Evin her yerinde üzerimden çıkarıp attığım ve yıkanmayı bekleyen kıyafetler var. 2 hafta önce seyahatten döndüm ve valiz hala kapının önünde öyle duruyor. Mutfağımda artık küflenmiş tencereler, kurumuş yemek artıkları, leş gibi bir ocak. Pislikten balkona çıkamıyorum. Banyoda dişlerimi fırçalarken bile midem bulanıyor. Her yer pis ve dağınık. Eve girmek bile istemiyorum :mad::mad:

Durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Şu an sadece yattığım odayı toplamaya bile kalksam saatler alacak biliyorum. Kızlar yardım edin ya ben bu işi nasıl toparlayacağım :mad: Çöp kokan değil mis kokan bir ev istiyorum ben :mad:

İş yerinden izin alıp bir iki gün temizlik yapmayı düşündüm ama o yol şu an kesinlikle kapalı :mad::mad:

Çöplerin içinde kaybolmadan bana yardım edin :mad:
Bence acil durumda olanları toplayım temizlik yapacak birini bulun yoksa toparlanmak gerçekten zor oluyor bi an önce toparlanmalısınız yoksa evinizi böcekler fareler basak bu pislikle

Tamlam 5 gun ayirin kendinize her gun bir odayi temizleyin. Bu yuk sizde oldugu surece ve baslamadiginiz surece sikintiniz devam edecek.
1 gun 1 oda hem sizi yormaz hrm temizlendikce tlrahat esersiniz

kuşlara acıdım yahu onlar temiz hayvanlar öyle pis yerde hasta olurlar , onlar için temiz ol , ayrıca bende aldım kuş iki günde bir kafesini temizliyorum çok pisletiyor , onların kafesini kaç gün temizlemeden bıraktın ki, mümkün değil temizlemeden kalmaları.

Yalnız mı yaşıyorsun.
Mikroplar bakteriler virüsler parazitler hariç tabi..
:)
Kalk bismillah de,
Çamaşırları makineye at etraftaki
Sonra çöpleri topla çöp poşeti alıp eline
Mutfağa gec,tencereleri sıcak sulu camaşır suyunda beklet
Tüm bulaşıkları camasır suyu ile yıka makinen varsa makineye at yada
Tezgahı güzelce cifle
Sonra süpürgeyle baştan aşağı her yeri süpür.
Koltukları da süpür
Güzel kokulu bişeyle yerleri sil
Banyoya gec .

Yaa eve kimseyi sokamam utançtan o derece. Kendimden bile utanıyorum o eve girerken. Allahım böcek fare olmasın :KK57:

Tamam söz veriyorum size bu evi en geç haftasonuna kadar adam ediyorum!
Bu akşam çöpler atılacak En Büyük KK
Kurtarılabilecek durumda olan mutfak eşyaları leğen delecek kimyasal karışımlara atılacak En Büyük KK
Çamaşırlar yıkanacak En Büyük KK

Okurken gaza geldim keşke bugün iş olmasaydı ya...

kuşları olan biri olarak diyorum ki kuş kafesinden başla.... mesela 15 dakka mı temizlik yapıcan o 15 dakka yemliği takılı olmasın.... işin bitince tak.... hayvancıklara su koy yıkansınlar... benimkiler ördek sanıyorlar kendilerini... havalar çok sıcak kuşlar bile koku yapıyor... yıkandıklarında kokuları azalıyor... işe başlamadna camlarını aç miss gibi hava girsin içeri...

1- atılcakları topla ve at (eski gazete, dergi, fatura, ambalajlar, bozulmuş yiyecekler) istersen ilk gün sadece bunu yap... bu bile evi rahatlatıyor....

2- fazlalık gördüğün aktif kullanmadığın ıvır zıvırları bibloları temizlik işin bitene kadar bir koliye koy.....en son evini cillop gibi yapınca güzel güzel yıkar paklar koyarsın yerine....

3- çamaşır ları makinaya at.....

4- panik yok halledersin yahu...

ayyy ben sana yardıma geleyim...

Kuş konusunu bu sabah çözdüm aslında. Çok erken kalkıyorum zaten. Kalkar kalkmaz kafesi temizledim. Yavrucukları da bi güzel yıkadım. Sonra balkonda çalışmaya başladım yanıma aldım kafesi de. Hem havalandılar hem o kadar mutlu oldular ki. Onlara da işkence ettim haftalardır diye o kadar üzüldüm ki anlatamam.

KIZLARR! iyi ki varsınız ya. Siz böyle güzel güzel anlatınca, daha motive edici oluyor.

Bir sorum daha var, en son tozları alırken soracaktım ama hazır liste yaparken onu da not edeyim kenarına. Ben evin tozunu alırken en çok karşılaştığım problem şu. Siliyorum arkamdan hemen toz oluyor tekrar. O durumu engellemek için ne yapmak lazım?

Hamile olunca ben de 3 ayligina emeklige ayriliyorum ev islerinden:))
Mesela su anda benim ev de yavas yavas cop ev olma yolunda ilerliyo napiyim bulantidan yapamiyorum yoksa normalde cok sevefim ev islerini bilenler bilir
Annem dun geldi temizledi ustten bi ton laf etti yine:)
Neyse eski gunlerime donus yapip kendimi senin yerine koyuyorum hemen:)
Once camasirdan baslamazdim cunku anlasilan evin her tarafindan toplayinca camasir cikacak yikanmasi gereken o yuzden tum kirlileri toplamak icin once evi toplamam gerek
Evet oda oda yaparim ben olsam bu sekilde daha cabuk ve programli oluyo
Pencereleri acarim guzel bi muzik acarim rahat giyinirim veee
Once bi poset alip salona girerim tum copleri toplarim
Sonra kirlileri toplayip mutfaga götürürüm
varsa kirli camasirlari toplarim
Bi sepet alirim salona ait olmayan ama salonda duran her seyi icine toplarim
Masa ve orta sehpayi bi kac kez temiz bi bezle silerim
Yatak odasina gecerim
Kirlileri toplarim
Temizleri dolaba kaldiririm
Salondan topladigim sepetin icinde yatak odasina ait bi sey varsa yerine koyarim
ya da tersine yatak odasina ait olmayanlari sepete koyarım yine diger odalara gectigimde yerlerine koymak icin
Nevresimleri cikarip direk makineye atarim
Yenisini serip yatagi toplarim
Baska oda varsa onlari da ayni sekilde toplarim
Sonra banyoya bi goz atarim kirli camasir varsa toplarim
Sonra mutfak
Once tabaklari makineye dizerim ki lavabo bosalsin
Sonra tencerenin icindeki yemek artiklarini bosaltip sicak deterjanli suda beklemeye birakirim
ardindan ocaga ketildan sicak su dokerim fis fis skarim onu da bekletirim oyle
Buzdolabinda bozulan ne varsa atarim
Fisden cikarip icini bi guzel silerim
Ve havalanmasi icin kapisini acik birakirim
tekrar gozume ilisen kirli varsa makineye dizerim
ardindan tezgahin kabasini alirim
O bezi atip yenisini alirim
Tencereleri ovarim yikarim
Ocagi temizlerim
evyeyi ovarim
Fayanslari,beyaz esyalari,demligi,caydanligi silerim
Masa ve sandalyeleri
Tezgahi tekrar fisfis sıkıp silerim
Sebzeligi duzenlerim
Camasir atarim makineye
Balkonu toplarim supurup silerim
Sonra pencre onlerini silerim
Supurge acip. Camasir sulu suyla yerleri silerim
Sonra toz alirim
Ve en son banyo
Her yeri bi guzel ovarim
Aynayi silerim
Musluklari parlatirim
Yerini silerim
En son copu atarim
yani eski ben olsam boyle yapardim:)

Temizlik içten gelen bir Güdü bence ..

hiç alakası yok bence... bende dağınıktım şimdi gel gör bir de.... yaptıkça alışkanlık haline geliyor... öyle ümitsiz olmayın :) sen dağanıksın dağınık kalacaksın mı diyelim hayır.... çıkmadık candan ümit kesilmez... ben bile adam olduysam herkez olur :)

Yaa eve kimseyi sokamam utançtan o derece. Kendimden bile utanıyorum o eve girerken. Allahım böcek fare olmasın :KK57:

Tamam söz veriyorum size bu evi en geç haftasonuna kadar adam ediyorum!
Bu akşam çöpler atılacak En Büyük KK
Kurtarılabilecek durumda olan mutfak eşyaları leğen delecek kimyasal karışımlara atılacak En Büyük KK
Çamaşırlar yıkanacak En Büyük KK

Okurken gaza geldim keşke bugün iş olmasaydı ya...

Kuş konusunu bu sabah çözdüm aslında. Çok erken kalkıyorum zaten. Kalkar kalkmaz kafesi temizledim. Yavrucukları da bi güzel yıkadım. Sonra balkonda çalışmaya başladım yanıma aldım kafesi de. Hem havalandılar hem o kadar mutlu oldular ki. Onlara da işkence ettim haftalardır diye o kadar üzüldüm ki anlatamam.

KIZLARR! iyi ki varsınız ya. Siz böyle güzel güzel anlatınca, daha motive edici oluyor.

Bir sorum daha var, en son tozları alırken soracaktım ama hazır liste yaparken onu da not edeyim kenarına. Ben evin tozunu alırken en çok karşılaştığım problem şu. Siliyorum arkamdan hemen toz oluyor tekrar. O durumu engellemek için ne yapmak lazım?

maalesef o toz olayına hiç bir çözüm bulunamamış
annem alır ertesi gün yine alır yapacak bir şey yok malesef

Hamile olunca ben de 3 ayligina emeklige ayriliyorum ev islerinden:))
Mesela su anda benim ev de yavas yavas cop ev olma yolunda ilerliyo napiyim bulantidan yapamiyorum yoksa normalde cok sevefim ev islerini bilenler bilir
Annem dun geldi temizledi ustten bi ton laf etti yine:)
Neyse eski gunlerime donus yapip kendimi senin yerine koyuyorum hemen:)
Once camasirdan baslamazdim cunku anlasilan evin her tarafindan toplayinca camasir cikacak yikanmasi gereken o yuzden tum kirlileri toplamak icin once evi toplamam gerek
Evet oda oda yaparim ben olsam bu sekilde daha cabuk ve programli oluyo
Pencereleri acarim guzel bi muzik acarim rahat giyinirim veee
Once bi poset alip salona girerim tum copleri toplarim
Sonra kirlileri toplayip mutfaga götürürüm
varsa kirli camasirlari toplarim
Bi sepet alirim salona ait olmayan ama salonda duran her seyi icine toplarim
Masa ve orta sehpayi bi kac kez temiz bi bezle silerim
Yatak odasina gecerim
Kirlileri toplarim
Temizleri dolaba kaldiririm
Salondan topladigim sepetin icinde yatak odasina ait bi sey varsa yerine koyarim
ya da tersine yatak odasina ait olmayanlari sepete koyarım yine diger odalara gectigimde yerlerine koymak icin
Nevresimleri cikarip direk makineye atarim
Yenisini serip yatagi toplarim
Baska oda varsa onlari da ayni sekilde toplarim
Sonra banyoya bi goz atarim kirli camasir varsa toplarim
Sonra mutfak
Once tabaklari makineye dizerim ki lavabo bosalsin
Sonra tencerenin icindeki yemek artiklarini bosaltip sicak deterjanli suda beklemeye birakirim
ardindan ocaga ketildan sicak su dokerim fis fis skarim onu da bekletirim oyle
Buzdolabinda bozulan ne varsa atarim
Fisden cikarip icini bi guzel silerim
Ve havalanmasi icin kapisini acik birakirim
tekrar gozume ilisen kirli varsa makineye dizerim
ardindan tezgahin kabasini alirim
O bezi atip yenisini alirim
Tencereleri ovarim yikarim
Ocagi temizlerim
evyeyi ovarim
Fayanslari,beyaz esyalari,demligi,caydanligi silerim
Masa ve sandalyeleri
Tezgahi tekrar fisfis sıkıp silerim
Sebzeligi duzenlerim
Camasir atarim makineye
Balkonu toplarim supurup silerim
Sonra pencre onlerini silerim
Supurge acip. Camasir sulu suyla yerleri silerim
Sonra toz alirim
Ve en son banyo
Her yeri bi guzel ovarim
Aynayi silerim
Musluklari parlatirim
Yerini silerim
En son copu atarim
yani eski ben olsam boyle yapardim:)

hııhhh adamım gelmiş :))) işte beni adam eden şahıs :)))

X