Utanıyorum, Evim Resmen Çöp Eve Döndü! YARDIM!!

Herseyi bir anda temizleyeceginizi dusundugunuz icin useniyorsunuz. Kendinize hedef koyun. Bir gunde sadece tek bir odanizi temizleyin. Evde 3 oda varsa mutfak banyo derken 5 gunde bilemedin 1 haftada ev temizlenir gider. Cok takmayin yani.

Bana da olurdu arada kendi evimdeyken. En çok işime yarayan sıralamayı veriyorum. Önce büyük boy bir çöp torbası bulup ortadaki bütün ambalaj atıklarını topla. En büyük boy mutfak leğenine ya da evyeye yarıya kadar su doldur bütün tabak çanak tencereleri bir kaşıkla çöpe sıyırıp sıcak suyun içine yerleştir kirleri çözülsün. Buarada küflenmiş tabak çanağı atmanın hiçbir mantığı yok. Küflenen yalnızca oda sıcaklığında bırakıp yıkamadığın gıda artığı. Onu yıkadığında küf filan kalmayacak temizlemekte kullandığın süngeri atmak yeterli. En son kuş kafesini temizleyip çöpü at ve cam kapı ne varsa açıp evi havalandır. Makineye bir parti çamaşır atıp bulaşıkları temizlemeye geç zaten sıcak suyun içinde bekledikleri için 5 dkde temizlenecekler. Buraya kadar yazdıklarım gecenin bir yarısı dahi yapılabilecek işlemler. Bunları halledip ertesi gün süpürme silme yapılırsa ev temel hijyen düzeyine ulaşır zaten. Birde çalışıyorsun sanırım gündüzleri evde olamıyorsun mutlaka bir uzun saplı süpürge faraş seti edin. Her akşam çöp atmadan önce yemek yediğin yeri ve kuş odasını şöyle bir süpürsen ağır temizlik yapamadığın zamanlarda da ev daha derli toplu görünür.

L labfaresi naptın? temizlendin mi? koca bir gün tüm işler bitmiştir umarım.

selamm evet. :21:

elime çöp torbası aldım önce ortalardaki atılacak ne varsa hepsini attım. mutfağı toparladım önce. atılacak olanları attım diğer herşeyin içine kaynar su cif ve çamaşır suyu döküp beklettim. sonra bir güzel heryeri temizledim sildim süpürdüm. mutfak pırıl pırıl oldu. sabah duş almak için banyoya girdiğim sırada klozete tuz ruhu döktüm. iyice her yeri cifle temizledim ovaladım filan. en son orayı da tertemiz yapıp çıktım. bugün salonu düzenlemeyi düşünüyorum ve çamaşırları yıkayacağım eve geçince. odamı hafta sonuna bırakıcam ama orada çok iş var :confused:

azerinnn'in dediği gibi oraya ait olmayan şeyleri oradan atınca iş çok kolaylaşıyormuş onu anladım. böyle yapacağım artık temizliği. laf sokanlar kadar yardım etmeye çalışanlara da teşekkür ediyorum. siz beni gaza getirmeseniz herşey daha kötü olurdu hakikaten.

ilk defa bu kadar saldım özellikle mutfağı :KK43: asla böyle bir insan değilim ama dedim ya bir dönemden geçiyorum inşallah çok gerilerde kalır. bir daha bu hale gelmesini istemiyorum.

elime çöp torbası aldım önce ortalardaki atılacak ne varsa hepsini attım. mutfağı toparladım önce. atılacak olanları attım diğer herşeyin içine kaynar su cif ve çamaşır suyu döküp beklettim. sonra bir güzel heryeri temizledim sildim süpürdüm. mutfak pırıl pırıl oldu. sabah duş almak için banyoya girdiğim sırada klozete tuz ruhu döktüm. iyice her yeri cifle temizledim ovaladım filan. en son orayı da tertemiz yapıp çıktım. bugün salonu düzenlemeyi düşünüyorum ve çamaşırları yıkayacağım eve geçince. odamı hafta sonuna bırakıcam ama orada çok iş var :confused:

azerinnn'in dediği gibi oraya ait olmayan şeyleri oradan atınca iş çok kolaylaşıyormuş onu anladım. böyle yapacağım artık temizliği. laf sokanlar kadar yardım etmeye çalışanlara da teşekkür ediyorum. siz beni gaza getirmeseniz herşey daha kötü olurdu hakikaten.

ilk defa bu kadar saldım özellikle mutfağı :KK43: asla böyle bir insan değilim ama dedim ya bir dönemden geçiyorum inşallah çok gerilerde kalır. bir daha bu hale gelmesini istemiyorum.

İnsanlık hali olur böyle seyler önemli olan depresyondan çabuk çıkmak :)

Kıyafetlerini üstünden çıkardığında sepete atmayı huy edin.
Mutfaktafa da yedin bitti içlerine su koy.
Evde gereksiz hiçbişeyi tutma.
Çünkü nekadar kalabalık okadar dağınık.

Tuvalete hergün çamaşır suyu dök ve bırak.
Duştan çıktığında da duşa su tut pislikler köpükler gitsin.

3 hafta temizlik yapmamak demek heryerin mikrop yuvası olması demek.

Yerleride çamaşır suyuyla sil.

Düzenli olursan nekadar yoğun yorgun olsanda hem ev dağılmaz hem temizlik kolay olur.

ohh mis gibi... sizden aldıgım gazla bende temizlige başladım :)

Tuz ruhu yerine başka alternatif kullanın derim. Gider borularını zamanla deliyormuş. Başınıza başka işler aşmasın.

Annemin bir lafı vardır. "aldıgınızı, aldıgınız yere bırakın" derdi. cok dogruymuş. Üşenmeyin hiçbir zaman. Herşey yerli yerinde durdugu sürece ev toplu kalır. Tuvaleti kullandıkça cif, çamaşır suyu dökün hep temiz kalır. Mutfak ve tuvalet çok önemli her daim temiz, hijyenik olmalı.

Camlarıda çekçekle temizleyin. Cam suyu pırıl pırıl yapıyor. Yarım saatte tüm evimin camlarını siliyorum bununla. Cam sularının içinde az miktarda alkol var. Ayna gibi yapıyor camları.

Hadi ben gidiyorum mola vermiştim. Temizliğime devam...

üzülme canım senin evin gibi değil ama benim evde temiz ve derli toplu sayılmaz. çaresi çalışmamak. temizlikçi getiremem çünkü şu sıralar

İşleri böle böle yapmak en mantıklısı sanırım. Temizlikçi alamam ama çöpleri ve kirlileri toplayarak başlayayım bari. Hiç bu kadar dağıtmamıştım resmen sinir krizleri geçiriyorum evi görünce.

Sürekli derli toplu tutmak için önerileriniz neler? hani temizledikten sonra yani..

Aldığını alsa üşenmeden yerine koy.
Mesela tatilden gelince, kıyafetleri ayırıp makinaya atarım, valizi silip yerine kaldırırım. Bitti gitti işte :)
Evden çıkarken, "ya ölür kalırsam bir daha giremezsem bu eve" diye düşünüp acelede olsa ortalıkta kıyafet bırakmam yatağımı falan toplarım.

Ne çok temizlik yapası olan hatun varmış ya :KK70:

Çok şükür çok az işi kaldı evin baya topladım. Odam kaldı en dağınık. Cumartesi de onu halledicem bakalım.

Hanımlar merhaba ben ist avr. Yakasinda ikamet ediyorum ev temizliğine gidiyorum deneyimliyim referansda verebilirim eger yardimciya ihtiyaciniz olursa iletişime geçebilirsiniz

Bu başlığı açtığım için çok utanıyorum kızlar ama bana yardım etmeniz lazım. Evet evim resmen çöp eve döndü! Çok depresifim, hiç birşey yapmak istemiyorum.

Uykudan başka hiç bir şeye, yemek yemeye bile, vakit ayıramadığım bir dönemdeyim. Bu ayın sonuna kadar bitirmem gereken çok önemli bir iş var. Sürekli bir koşturmaca içindeyim. Ramazan Bayramından hemen sonra erkek kardeşimi evlendirdik ve ben yaklaşık 3 haftadır evimde hiç temizlik yapmadım. Evin her yeri toz içinde.

Nolur ayıplamayın ama evimin halini anlatayım biraz. Kuşlarım olduğu için bir kere kafesin olduğu odanın neredeyse her yerinde tüyler ve toz var şu an. Evi bile günlerdir havalandırmadım. Evin her yerinde üzerimden çıkarıp attığım ve yıkanmayı bekleyen kıyafetler var. 2 hafta önce seyahatten döndüm ve valiz hala kapının önünde öyle duruyor. Mutfağımda artık küflenmiş tencereler, kurumuş yemek artıkları, leş gibi bir ocak. Pislikten balkona çıkamıyorum. Banyoda dişlerimi fırçalarken bile midem bulanıyor. Her yer pis ve dağınık. Eve girmek bile istemiyorum :mad::mad:

Durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Şu an sadece yattığım odayı toplamaya bile kalksam saatler alacak biliyorum. Kızlar yardım edin ya ben bu işi nasıl toparlayacağım :mad: Çöp kokan değil mis kokan bir ev istiyorum ben :mad:

İş yerinden izin alıp bir iki gün temizlik yapmayı düşündüm ama o yol şu an kesinlikle kapalı :mad::mad:

Çöplerin içinde kaybolmadan bana yardım edin :mad:
böyle durumlarda temizlik yapmaya her zaman ilk önce mutfaktan başla.mutfağını temizle yemeğini yap ye.daha güçlü olursun temizlik için .daha kolay olur böylece.kuşların ne benim muhabbet kuşum var 1 yaşında aldım.çok huysuz evcil mi seninki?pis oluyor etraf ama temizliyorum sürekli.evin içinde dolaşıyor pisliyor ama temizliyorum sürekli.
temiz ortamda yaşarsan psikolojin düzgün olur.etraf batıksa psikolojin de batık olur .yarın başla işe :21:

off bende hiç yapamam ve temiz tutamam...
bu sanırım alışkanlıkla alakalı
insan ilk ev işini evlenince yapınca
olmuyor yani...kazandırmamışlar bana bu titizliği...ayda bir heyheylerim gelir yaparım
ya da çok sinirliysem ev temizlerim
allahtan ayşe teyze kılıklı kocam var
bu konuda hak yiyemem...adam bildiğin temizlik yaparken zevke geliyor :KK70:

Beni de kuma alın be ya :p

Ben böceklerden feci korkarım.
Öldüremem. Atamam. Evi ona verir cocugumu alir giderim cok net.
Halim olmadığında mutfakta böcek olur vs diye kendimi korkutup temizlik yapardım. Evi süpürge yapar 3 gün yatardim.
Yatak toplarken kronometre tutardim en iyi dereceyi yapayım diye. O kadar sıkılıyordum eğlenceli olsun diye oyuna cevirirdim.
Sonra bir ışık belirdi içimde.
Aldığını yerine koy. İş erteleme.
Bunu uygulayınca ev kirlenemiyor.
Gördüğün işi yap.
Temiz ev mutlu ediyor.
Pis olunca gerçekten yaşama sevincim kırılıyor.
Nereden nereye.
Büyük çöp torbası ile girişin önce çöpleri atın evden.
Her odanın esyasini o odaya götürün bırakın çabuk çabuk.
Oda oda temizleyin.
Kolay gelsin.

bencede mutfak temiz oldumu gerisini toplamak kolay oluyor yada bana öyle geliyor bilmiyorum benimde çok dağılmıştı evim çocuktan dolayı erkenden sızıp kalıyordum gel görki aniden aldığım misafir gelecek alarmıyla beraber gelen gaz ve korku ile 1 saat vallahide topladım temizledim resmen motor taktım bi yerlerime ama bi ütülenecek eşyaları yatak odama tıkıştırdım bide onlara sıra gelse...

X