- 26 Şubat 2018
- 493
- 850
-
- Konu Sahibi Tiramisu35
Bilsem konusunda keşke cocugunuzu ikna etseydiniz bu bence cocugunuz acısından yanlış olmuş ama olan olmuş artık...Matematigi iyi ise kanguru matematik gibi etkinliklere yönlendirebilirsiniz ve sizin ilginiz ile pek çok konuda cocugunuz kendini gelistirebilir.
Üstün zekalı çocuklar için özel okullar mevcut devlet okullarında da olması gerektiğini düşünüyorum hiç değilse her okulda nitelikli özel eğitim öğretmenleri olmalı. Ee ülkemizdeki eğitim sistemi malumZeka geriliği ne kadar ciddi bir durumsa ileri zekada ciddi bir durum ara sıra çocuğunuzu psikoloğa veyahut iyi bir psikolojik danışmana götürün derim, onlar daha iyi yönlendirebilirler
Hanımefendi anlıyorum zor durumdasınız ama ben de biraz irite oldum yazdiklarinizdan. Öncelikle üstün zekalı olması önemli değil siz onu nasıl olsa yapıyor diye çok boş bırakmışsın gibi geldi. Belki de yanılıyorum bir iki paragraf okudugumdan cikardim bu sonucu sonucta. Okul sadece matematik türkçe vs demek değildir. Kendi ozbakim becerilerini geliştirmeli ve sosyal olmayı da öğrenmeli. Çocuğunuz bu konularda yetersizmis. Ne güzel çok zeki ama gercrk şu ki hayatı boyunca çevresinde okul arkadaşları gibi insanlar olacak. Yani bir şekilde onlarla yaşamayı öğrenmeli. Siz onu yeteneği olan alanlarda geliştirmeye öncelik vermelisiniz ama eksik olduğu konularda da çalışmasi için uzlaşın.
https://ankara.meb.gov.tr/www/turki...urnuvasi-ankara-il-finali-yapildi/icerik/1094
Burda bahsettiğim oyunlar var.
Sınıf arkqdaşlarından birinin velisini eve davet edin. Çocuklarınız biraz oyuncaklarını paylaşsınlar. Ona çok iyi gelecektir. Tecrübe ile bunu söylüyorum.
Aynen ben de.Hanımefendi anlıyorum zor durumdasınız ama ben de biraz irite oldum yazdiklarinizdan. Öncelikle üstün zekalı olması önemli değil siz onu nasıl olsa yapıyor diye çok boş bırakmışsın gibi geldi. Belki de yanılıyorum bir iki paragraf okudugumdan cikardim bu sonucu sonucta. Okul sadece matematik türkçe vs demek değildir. Kendi ozbakim becerilerini geliştirmeli ve sosyal olmayı da öğrenmeli. Çocuğunuz bu konularda yetersizmis. Ne güzel çok zeki ama gercrk şu ki hayatı boyunca çevresinde okul arkadaşları gibi insanlar olacak. Yani bir şekilde onlarla yaşamayı öğrenmeli. Siz onu yeteneği olan alanlarda geliştirmeye öncelik vermelisiniz ama eksik olduğu konularda da çalışmasi için uzlaşın.
Kendi gibi çocuklarla olması onu çok mutlu ederdi sosyalleşebilirdi tabi ki de..Ne diyecegimi bilemedim burdan isim vermek doğru mu olur yanlış mı olur bilemedim ama konu çocuk olunca yazmayı uygun gördüm.Facebook kullaniyorsaniz eğer orada bir grup var üstün zekalıların aileleri yakınları ve uzmanlar diye.Faydalanabileceginiz bir grup diye düşünüyorum.İkna ettim sandım esasında ama demek ki bana tamam dedi yine kendi bildiğini uyguladı.Herşey hayırlısı ile olsun diye dua etmiştim bilemiyorum bilsem aynı çocukların olduğu bir ortam en azından arkadaşlık için bile iyi gelebilirdi sağlık olsun.Kanguru matematiği araştırayım teşekkürler.
Nasıl yok? Bir an şüpheye düştüm. Üstün zekalı çocuklar için eğitim merkezi var ve öğretmenleri de ona göre seçiliyor. Siz hangi şehirdesiniz?Üstünzekalı çocuklar için bir okul yok hanımefendi zaten ben de ondan bahsediyorum
Kendi gibi çocuklarla olması onu çok mutlu ederdi sosyalleşebilirdi tabi ki de..Ne diyecegimi bilemedim burdan isim vermek doğru mu olur yanlış mı olur bilemedim ama konu çocuk olunca yazmayı uygun gördüm.Facebook kullaniyorsaniz eğer orada bir grup var üstün zekalıların aileleri yakınları ve uzmanlar diye.Faydalanabileceginiz bir grup diye düşünüyorum.
Yazılanların aksine ben sizin çok iyi bir anne olduğunuza inanıyorum. Çocuğunun kararlarına saygı duyan, onu özgür bırakan, özgüvenine önem veren, çabalayan bir anne. Üstün yetenekli çocuklarda en büyük problem ne yazık ki sosyal uyumdur. Bizim köyün sürüsü gibi uyduğumuz kuralları onlar kabul etmeyebilirler. Etmezler çünkü bizden farklı düşünürler, bizim göremediğimiz detayları görürler, hayal edemediğimiz şeyleri tasarlayabilirler. Farklı oldukları için de ne yazık ki hep ayrıştırılırlar. Çocuğunuzu eğitimi konusunda kayda değer öneriler vermem ne yazık ki mümkün değil. Eric veritabanından üstün yetenekli öğrenciler için uygulanan Amerikan eyalet programlarına bakabilirsiniz. Bir çoğu bu program ve bunlara ilişkin raporlarını internette paylaşıyorlar. Özel merkezler detaylı olarak paylaşmıyor ne yazık ki.
Çocuğun çeşitli özbakım becerilerinde yetersiz olması da elbette normal. Siz bunu eksiklik olarak görebilirsiniz ama çocuk için bu önemsiz bir beceri olabilir. Doğadaki dengeyi hepimiz göz ardı ediyoruz. Allah bir taraftan alır bir taraftan verir. Kimse bütünüyle mükemmel olamaz.
Çocuğunuzun merakını besleyebilirsiniz, yetişkin ve onun gibi olan insanlarla zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz, bazı üyelerin dediği gibi akran arkadaşlarıyla ailece görüşerek sosyalleşmesine yardımcı olabilirsiniz. Tabi bu arkadaşların da farklı karakter ve özelliklere sahip insanlar olacağı fikrini benimseyen böyle yetiştirilmiş ailelerin çocuğu olmasında fayda var.
Dilerim bu toplum ve eğitim sisteminden çok zarar almadan çıkabilir çocuğunuz. Siz de öyle elbette.
Böyle duyarlı ve kendini geliştirmeye her zaman açık bir anne olduğunuz için sizi tebrik ederim. Umarım bende ileride sizin gibi bir anne olabilirimBiz psikiyatristimizden çok memnunuz oğlum da çok sevdi ve alıştı bazı duyguları anlamakta güçlük çekiyor oğlum onunla alakalı mesela 1 ay sonrasına gelin dedi yine sürecimiz devam edecek beraber çalışacağız aşacağız zorlukları diyor hem bana hem oğluma destek oluyor.Hani sadece rapor aldık artık birşeye ihtiyacımız kalmadı gibi birşey düşünmedim hiç.Yeni birşeyler gelecekmiş eğitim sistemi için hep bekliyoruz ama o zamana bizim çocuklar büyümüş olacaklar sanırım bu konuda ailenin de yardıma ihtiyacı var diye düşünüyorum hep söylüyorum aileler de eğitilsin diye.Sempozyumlar oluyor mesela ama hep özel okullarda oluyor.Çevredeki özel okullara da bakıyorum fakat üstün zekalılar için ayrı bir programları yok özellikle İstanbulda var o tarz yerler . Araştırmaya devam edeceğim geçen gün çocukların odasına yazı tahtası astık duvara kocaman hem bana da nostalji oldu tebeşirle yazıyoruz kızlar resim çiziyorlar bazen , bazen İngilizce oyun müsabakası yapıyoruz bazen oğluma birşyler gösteriyorum bazen de kızlara :)