Merhaba, öncelikle sizi tebrik ediyorum, her ne kadar yazdıklarınızdan az önceki üye gibi hafiften irrite olsam da çünkü zekası sosyallikten önemli diye düşünüyorsunuz gibime geldi. Tebrik kısmı ise bilinçli olmanız ve çabalamanız. Çünkü ben de kardeşim de oğlunuz gibi üstün zekalıydık, ve bunu ne öğretmenlerimiz ne ebeveynlerimiz ne etrafımızdakiler farketti, sadece çok zeki , sessiz ve çekingen çocuklardık. Fiziksel olarak çok yetenekli değildik, dolayısıyla yüzme gibi aktivitelere annem bizi götürmek isterken babam hep karşı çıkardı. Üniversiteye kadar aşırı özgüvenliydim, arkadaşlarımı kullanırdım (kötü manada değil yanlış anlaşılmasın düşüncelerini anlar ve ona göre davranırdım), çok sık arkadaş değiştirirdim çünkü hepsi bana bir süre sonra boş gelirdi. Üniversiteye gelince sıkıntı iyice ortaya çıktı çünkü insanlara uyum sağlamada zorluk yaşıyordum, iş hayatı desen ayrı mesele. Hep kendimi suçlardım niye böyleyim, insanlara karşı hep öfkeliydim, sonra durumumu öğrendim.
Neyse kısa keseyim, oğlunuzun durumunu anlıyorum, fakat oğlunuz bir istisna ve insanların çoğu oğlunuz gibi değil. Çok çok iyi bir eğitim alıp kendi gibi insanların arasında yaşamayacaksa normal topluma ayak uydurmayı öğrenmesi gerekecek, çünkü hep dışlanan o olacak diğer türlü. Benzer yorum yapılmış katılıyorum, kardeşim nispeten bana göre daha kendinin farkında idi belki ya da öğretmeni yönlendirdi sanırım çok hatırlamıyorum, fen lisesinde ve iyi bir okulda okudu, çevresinde benzer insanlar vardı ve sıkıntı çekmedi. Ben ise çalışmadım ve Anadolu lisesi dediğimiz okula 1. girdim ve nerdeyse sonuncu olarak bitirdim...
Çok karışık yazdım sanırım ama belki biraz size fikir olur diye yazdım, çünkü hala sıkıntı yaşıyorum, az arkadaşım var, insanlar bana boş geliyor, kendimi kitaplara hayvanlara adıyorum, bu evliliğimde bile bana sıkıntı yarattı, kv tarafından asosyal olarak etiketlendim, sırf "normal" biri olabilmek adına aşırı sıkıldığım ve bana çok boş gelen aktivitelere, akraba ziyaretlerine vs katılıyorum, ki bunların yerine kitap okumayı, doğada olmayı, spor yapmayı, hayvanlara yardım etmeyi vs tercih ederim.