- 8 Nisan 2009
- 5.603
- 4.208
- Konu Sahibi Tiramisu35
Ben senin oğlunu yerim yerim yerim devlet okulları bu konuda çok ama çok yetersiz. Bence özel okullarla irtibata geçin derim. Ya da bimere talep gönderin bu konuda size yardımcı olsunlar. Mutlaka bir caresi vardır. Kaynaştırma öğrencisi olarak öğrenci performans gösteremez diye düşünüyorum. En azından lise için yorum yaparsam, kaynastirmanin amacı sadece öğrenciyi sosyallestirmek. Akademik olarak çok bi katkısı yok.
İçten yorumunuz için teşekkürler :)) Bir özel okulla iletişime geçtim ama sonucu ne olur bilmiyorum bekleyip göreceğiz..Maalesef çoğu özel okulun da üstün zekalı öğrenciler için herhangi bir programı yok ama genel olarak daha geniş yelpazede eğitim verdikleri için kesinlikle daha iyi bir seçenek .
Oncelikle, bir pedagogla gorusun. Kirmak istemiyorum ama bir anne olarak yanlis seylerin pesine dustugunuzu soyleyebilirim.
Edit :
Cocuklara ustun zekali terimini uzmanlar koymali.
Aaa benim cocugum dort islemi kolayca yapabiliyor o zaman ustun zekali diyen bir anne olmali.
Normal sartlarda her cocugun bilgi alma kapasitesi genistir.
Bir yandan akademik zekasini gelistirirken diger yandan sosyal iliskilerinde basarisiz bir cocuk yetistirilmemeli.
Cocuk sinava girip girmeyecegine bile kendisi karar verir olmus.
Cok bilmislik esit degildir ustun zekali cocuk...
Zaten uzmanlar koydu bu tanıyı neden rahatsız oldunuz onu anlamadım.Bazı şeyleri fikir vermek için yazdım sonuçta bana fikir vermeniz için öncelikle durumu bilmeniz gerekiyor diye düşündüm.Bence siz üstün zekalı çocuk nedir ne değildir diye biraz araştırma yaparsanız ona göre tekrardan konuşalım.Oğlumun böyle olması benim tercih ettiğim birşey değil.Siz çocuğunuzun kararlarını kendiniz verirsiniz ben çocuğumu böyle yetiştiriyor ve destekliyorum. Maalesef bu tarz çocuklar çok bilmiş oluyorlar zaten dediğim gibi tıbbi makale okursanız ne demek istediğimi daha kolay anlarsınız.Sevgiler.
Neden ustun zekali cocuklar icin olan okula gondermiyorsunuz?
Mevcut sistemde turlayip durmussunuz
Ama sizin cocugunuzun yeri orasi degil ki
Anlayamadim ben sizi
Üstünzekalı çocuklar için bir okul yok hanımefendi zaten ben de ondan bahsediyorum.
Size tavsiyem young sheldon dizisini izleyin. Tam da çocuğunuz gibi olan bir çocuğun hikayesini anlatıyor.
Sheldonı oğlumla beraber izliyoruz çok da keyifle izliyoruz :) Tavsiye için teşekkürler.
Yalnız hızlı geçtiğim için dikkat etmemişim, alıntıda gördüm
Çocuğun sosyal becerisinin ve motor becerisinin zayıf olduğunu.
Çoçuğunuzun üstün zekalı olduğunu düşündüğünüz bir alan var mı?
Mesela matematik 10 üzerinden 10 olsun
Sosyal bilimler ne alemde?
Yada farklı aktiviteler yaptırdınız mı?
Maket yapabiliyor mu örneğin? Yada puzzle?
Matematik ve İngilizce alanında başarılı.Bir de kodlama seviyor programlama kursuna gidiyor.Onun harici sporla uğraşmasını çok isterdim ama kendisi tercih etmedi.
Bilim sanat merkezleri eskiden gerçekten öğretmenlerinin de özel olarak seçildiği Türkiye de sayılı okullardı.Su an oraya çocuğunu götüren ve memnuniyetsizligini dile getiren aileler görüyorum internet araştırmalarımda.Ozel okullar seviye gruplarına göre sınıf düzenlemesine daha müsait kurumlar ancak burada da burslu olmasının yolu kendi içinde yaptığı sınavı vermek.Yani oğlunuz başarısını yine bir yerlere ispatlamak zorunda olacaktır.Hangi şehirde siniz bilmiyorum ama biz geçen yıl destek eğitim odası açtık.Cocugumuz geçmiş öğrenmeleri olarak yaşıtlarından çok ileride değildi ,daha çabuk öğreniyordu ama.Haftada bir gün (diğer günler çocuk kulübü ne kalıyordu,aile ders saatinde sınıfından alınmasını da istemedi) okul saati dışında destek eğitim odası çalışması yaptık matematik ve fen derslerinden bir sınıf üstünün müfredatına giriş yaptık çocukla.
Tabi buna ben de katılıyorum oğlumla da konuşuyorum zaman zaman bu konuları .Ben İzmirdeyim siz çok şanslıymışsınız bizim okulda destek odası varmış ama öğretmen yok maalesef.
Young Sheldon çocukken liseye gidiyor. Turkiyede sınıf atlama yok.
Sevgili üye ne yazık ki ülkemizde üstün zeka aslında kötü birşey gibi görülüyor çünkü çocuk uyumsuz oluyor özel eğitim görüyor, özel eğitim derken sanmayın ileri dersler öğretilecek kapasitesine uygun yetiştirilecek. Sanki bir engel durumundaymış gibi ayrı eğitim görecek o kadar. Yani devletten vazgeçin.
Varsa özelde gerçekten bu çocuğa titreyip burslu okutacak kurum bulursanız ne ala. Bulamazsanız lisede başarısız bir çocuk olarak karşınıza çıkar ki örneğini ne yazık ki çok gördüm...
İşte bu en çok korktuğum konulardan bir tanesi.Herşeyi en iyi yapmak 1. olmak zorunda değil ama var olan potansiyelini kullanmasını istiyorum.Özel eğitimin ne olduğunu biliyorum.Sene başı olmadan bu konuyu halletmem gerekiyor.
Bir de bir üstün zekalı çocuk annesi olarak üstün zekalılar okullarını bilmemenize çok şaşkınım. Çocuğunuzu devlette ite kaka götürmeye kararlısınız gibi geldi.
Üstün zekalı çocuklar için okullar tam olarak nerde acaba??