yurtta bu yıl 3. senem olucak, dediklerin bi bakıma dogru ama ben hiç pişman değilim. kendi şehrimde asla üniverste okumak istemezdim. eninde sonunda ailemizden ayrılacaksak ( bu sebep iş için de olabilir, ölüm de olabilir..) hayatı mutlaka en erken şekilde öğrenmeliyiz. ben üni.de olgunlaştığımı düşünüyorum. herşey her zaman istediğimiz şekilde gitmeyebilir bunlarla baş etmesini öğrenmek zorundayız. ailesinden ayrı olanlar bunu daha erken öğrenip iş yaşamında ona göre davranıyorlar, aileleriyle kalanlar geç öğreniyorlar...
valla 5 sene aılemden ayrı okudum hala da ayrıyım
yazdıklarınıza katılamıyacagım cunku soyle bır laf vardır hayatta her zaman yalnızızdır aslında
belkı ne aılmeız ne evıız barkımız kalacak bıze o zaman aıleus dıye tabır edılen grup ah vah etmeyecekmı kendılerını toparlayıp baslarının caresıne bakmaları zaman almayacakmı
2 sene yurtta 3 senede evde kaldım
yurtta kalırken ınsan tıplerını ogrendım kıme nasıl yaklaşmam gerektıgını
kımlerın neler neler dertlerı oldugunu hıcbı zamanda kendımı ezdırmedım
artık o yurtta gozunu acmazsan senı ezerler söle ederler lafları mazı oldu artık herkes bı seylerın bılıncınde
sız sız olursanız kılometrelerce uzakta da olsalar aılenızı yanınızda hıssedersenız kendınızıde kotuluklere karsı korumayı ogrenırsınız
kendı evlerınde kalan arkadaslarım da vardı fatura yatırmasını bıle bılmeyen
kız coocugu uzakta okutmak emek ıster ozverı ıster en onemlısı guven ıster
o guvenı de aılelere o yasınıza kadar vermıs olmalısınız
ben bır yurtzeustum ve bunla da gurur duyuyorum :icecream:
neden urfalı biri istanbulda okumak isteyemez mi...
İster , neden istemesin ki ... Ben isteyemez mi yazmışım , dur bi bakimm CADIARZU sengözlerimebaksanab
Ben de bir aileustum ve 1 yıldır da kendi ailemi kurdum , yine bir aileus oldum...
:asigim:
Kendimle de gurur duyuyorum, ama aileus olduğum için değil... Kendimi yetiştirdiğim ,geliştirdiğim ve ailemden binlerce kilometre uzakta olup ilk kez ayrılmama rağmen bu durumu alt
edebildiğim ve mutlu kalabildiğim için...:lepi: İnsan önce kendisiyle gurur duyabilmeli ,
her yaptığında , hareketinde , sözünde , niyetinde bu gururu yaşayabilmeli...
Ben de konumla gurur duyuyorum , iyiki açmışım :icecream:
nedir bu tavır anlamış değilim...
ailem urfadaysa..toprağım urfadaysa hayatım urfadaysa ama bende boğaziçini kazanıp okumak istiyorsam ailemden ayrı okyacağım demektr...bilirsin ki büyük şehirdeki üniversiteler daha iyiidir....puanları daha yüksektir..ailem küçük şehirde yaşıyorsa ben üniversiteyi kazanıp büyük şehire gideceğim demektir...
anladın mı???
bence bu takındığın çok bilmişlik tavrından vazgeç..lmaz:
ee aferın o zaman sıze
alkış mı beklıosunuz delikafadulden
yanı herkes buyuk sehırde yasamıyorkı daha ıyı unıversıtede okumak ıcın buyuk sehırlere gıdıyor bılıosunuzdur
bır de unutmadan sözcuklerın lafzi yorumlarına degıl ozune bakalım olur mu ben yurtzeus oldum yurtta kaldım dıye gurur duyuyorum yazmadım bana kattıkları ıcın yazdım dıkkat lutfen :1closedeyes:
konu acma ozgurlugunuz var bunla neden bu kadar gurur duydunuzkı pehh:lepi:
ben bır yurtzeustum ve bunla da gurur duyuyorum
canım sen takılmışsın bişeye gidiyorsun...ne dersek diyelim bildiğinden şaşmayacaksın...ben sana cvp vermicem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?