konu sahibi arkadaş üstüne alınmasın bende fikrimi söylemek istiyorum.
ben konyada okudum. sınıfımızda konyalı sayısı oldukça fazlaydı. 1.sınıfın ilk günlerinde konyalılar ve olmayanlar şeklinde grupcuklar oluşmuştu hemen. (bilirsiniz bi ilk grupçuklar 1. senenin sonuna kalmaz dağılırlar) bazılarına göre evde kalanlar 1. derecede, yurtta kalanlar 2.derecede özgür kötü kızlardı. aralarında yemekler, ne bileyim iftarlar, gece kalmaları vs yaparlardı. ve sanırım bizlere bulaşmama konusunda tembihlilerdi. aranızda konyalı varsa kusura bakmasın ama öylelerdi. neyse zamanla taşlar yerine oturmaya başladı, baktık bunlar bizim aramıza katılmaya çalışıyorlardı artık. 4. sınıftada genelde kaynaşma oldu. konuyla alakasız oldu ama bende içimi döktüm bi nebze işte. oh beeee
bende konyalıları sevmedim, sevmedim, gittim bi konyalıyla evlendim. oldu mu şimdi delikafadulden
hehehe hemen geldim bi konyalı olaraktan :))) ama ben de doğma büyüme istanbulluyum, yine de konyalıların içinde büyüdüm zaar, kapmışımdır yani.
benzer bişeyi yakın zamanda konyada okuyup gelen bi arkadaşım da anlattı, tam olarak aynısı olmasa da benzeri. ki onlar böle cemaat evinde falandılar yani, kafalrına göre ev tutma olayı değil. başta ablalar falan var. ona rağmen muamele aşağı yukarı aynı olmuş.
konyanın insanına gelince.. vallahi Allah biliyo ya erkeklerinden hiç hazzetmem. kocam olsun da istemem. babam oldu ayrı mevzu, ama konyalı erkeğe anca konyalı kadın yarıyo be bacım. çok kahırlılar, inşallah eşiniz öle değildir de. insanlık namına da öle, pek hoşlaşmam. böle alaycı tavırlarını gördüm ben hep, sanırım "gereğinden fazla okuduğumdan" olsa gerek. kadınlar da.. çok iyileri var, artık dert çeke çeke melaike olmuş kimisi.. kimisi de.. aman diyimmm. ailem de olsa kendime yabancı buluyorum çoğunu. ben de muhafazakarım ama çelişki sevmem mesela, bu insanlar muhafazakarcılık içinde kendi oyunlarını oynuyorlar çoğu zaman, bana tuhaf geliyor. işi kılıfına uydurma olayı yani. (hemşolar alınmasın, ama benim gibi düşünmeyen konyalı hatuna pek rastlamadım hep hak verirler..)
sevmedim sevmedim konyalıyla evlendim demişsiniz ya bi de, benim annemin babası da konyada askerlik yapmış illallah demiş. 3 kızım var hiçbirini konyalıya vermemmm demiş ilki konyaya gelin gitti buyrun burdan yakın :))) büyük konuşmamak lazım :))
Arora'cim ne guzel anlatmissin yaa
arkadaşım hem sen yurtta kalmamışsın ki kalanları görmekle olur mu değişceği vardır değişmiştir herkes bir mi okuyan da aileden uzakta olan her yer psikopat dolu sanırsırnaşık şeysırnaşık şey
Ben kendi çevremdekileri anlattım desem ... genelleme yapmadım desem...
Bi biskrem versem :1hug:
biskremi alırım yerim desemsırnaşık şeysırnaşık şey ama korkar insanlar bunları okusa
Ben herkesin, özellikle kızların kesinlikle üniversite hayatı yaşamasından yanayım.. Kendi ayakları üzerinde durabilmeleri açısından çok önemli bir şey bu.. Ben üniversiteye gelmeden önce, ne yemek bilirdim, ne bulaşık, temizlik, tertip, düzen.. Ekonomi yapmayı burada öğrendim. Verilen parayı yetiştirmeyi de.. Fatura ödemeyi, elektirik su açtırmayı, doğal gaz tesisatını, kombi kullanmayı, bankada sıra beklemeyi, yalnız yolculuk yapmayı, evde yalnız kalabilmeyi ve daha bir sürü şeyi..
Yeri geldi arkadaşlarımla kavga ettim yalnız kaldım, yeri geldi hastalandım kimse bakmadı.. Ama bu şekilde öğrenebildim hayatı.. Eskiden herhangi biri bana kötü davrandığında ailem devreye girerken, kendi başımın çaresine bamayı öğrendim.. Yeri geldi mahkemelik oldum, adli süreçleri öğrendim.. Yeri geldi ameliyat oldum, hastanede kalmayı öğrendim.. Haksızlığa uğradım, param çalındı, ev sahibiyle kavga ettim sokakta kaldım.. Ama hepsi bana o kadar çok şey kattı ki.. Ayaklarımın üzerinde durmayı öğrendim.. 1 senedir tek başıma ev arkadaşım olmadan yaşıyorum.. Kendi kendime bir evi geçindirebilecek düzeye geldim.. Birey olabildim her şeyden önce.. O yüzden diyorum ki her kız üniversite hayatını yaşamalı..
kesinlikle katılıyorum. bunlardan en azn 2sini ailesinden ayrı kalan herkes yaşadı ama bütün bunlar insanı ayakta tutabiliyor hayatı öğretebiliyor. hayatta tek başına kalabilmek için bir güç sarfediyorsun ve geriye dönüp baktığında neler başardığını görebiliyorsun. başarını görünce de kendine güvenin artıyor ve kimseye muhtaç olmadan yaşabilmeyi öğreniyorsun..
bu konuda tarafsız düşünebiliyorum çünkü hem ailemin yanında okudum hem de dışarda okudum (2 üni yani.).. ikisinin de nasıl olduğunu iyi biliyorum..
çok güzel yazmışsın canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?