Üniversiteyi yatılı okumayın kardeşim...

evet canım, inan lep demeden leblebiyi anladın Şeniz Bence de böyle...

Artık hayatımdan beni üzen insanları çıkarma kararı aldım, iğnelenmeye , laf işitmeye, sürekli kendimi savunmaya mecalim kalmadı artık... Gerektiği zaman silmeyi de öğrenicem süprizzzzz

-------------------

Konumu dağıtmayayım, sizler yorumlarınızla konuyu hareketlendirmeye devam edin lütfen a.s.

sağol tatlısım :kedi: :kedi: derdini anlayabildiysem ne mutlu bana opuyorumnanaktan
eger o arkadasla ilişkını kesmen zorsa , sadece araya mesafe koyman bile kendini iyi hissetmeni sağlayacaktır..
:1hug:

sağol tatlısım :kedi: :kedi: derdini anlayabildiysem ne mutlu bana opuyorumnanaktan
eger o arkadasla ilişkını kesmen zorsa , sadece araya mesafe koyman bile kendini iyi hissetmeni sağlayacaktır..
:1hug:

Evet cnm konuyu anladın , malesef bazı insanlar bu şekilde .. Direk gıybetini yapıp , diğer dert bölümlerine mevzuyu taşımak istemedim , Cuma Cuma arkasından konuşmak , günaha

girmek istemedim.. Konuyu üniversite hayatına çevirdim , bu da yoruma açık, paylaşıma müsait bir konu..

ıçelim güzelleşelim ( kahve ) , içelim konuşalım istedim :içelim:

ben 2 sene okulum bitene kadar KYK da kaldIM...
Önceden 4 kişi kalırken üniversitede öğrenci sayısı arttıkça küçücük odalarda 6 ranzalı odalarda kaldım ama neşeli ve mutluydum,bazen sıkıldığım oluyordu,ama beraber gülüp,eğelniyor ve ağlıyorduk...
benim tek şikayetim yurtta çalışan memurlar yüzündendi...
psikopat bir kadın vardı hepimize kan kusturdu hele bana bi ara fena takanlardandı
yurttan okula okuldan yurtaydım okulum 3dk uzaklıktaydı bir adımdı...
cafe hayatım yoktu ders çalışırdım arkadaşlarımla yürüyüş yapardık,evde yaşayan arkadaşlarımızda yemek yapardık...
ama o kadın beni son sen delirtti...
hat çekmezdi cam kenarında konuşuruz koridorda vay efendim bunlar okumaya gelmiyor telle konuşmaya geliyor derdi Allahından bulur inşallah.
gece 11 de kul bitiyor ikinci öğretimim yemek ye elini yüzünü yıka giyin saat gece 24.00 oluyor istediğim zaman konuşurum sanane ya...kendi ağzından bize dediki işimi sevmeden yapıyorum siiznle uğraşmaktan bıktım çocuğumla ilgilenemiyorum.halbuki bizim yurt çok sesizdi kızlar çok terbiyeliydi...işini sevmeyen bu memura biz vergilerimizle maaşını ödüyorum haram olsun...kendisi birde yurt müdüresiydi :umursamaz::umursamaz: O kadın çok ahımızı aldı,2 kız arkadaşım ranzada yan yana yatıyor diye lezbiyensiniz dedi size ceza verecem dedi kızlar ağlamıştı,halbuki ikisi hiçte öle kızlar değil çok ah aldı ya o kadın Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook
ama yurt yaşamı güzel böyle dandik karılar olmazsa...

Son düzenleme:
Ailenden ayrı olduğun zaman kendi ayaklarının üstünde durmayı öğreniyosun bana göre.
hayat zor
bi arkadaş demiş iş öncesi ön hazırlık aynen katılıyorum kendisine

şehir dışında okumak çok farklı,zorlukları tabiki var ama orda diğer illerden gelen arkadaşlarla kurulan arkadaşlıklarda çok farklı çok sağlam,birbirine destek olmak,aile olmadan birşeyleri başarabilmek,kendi başının çaresine bakabilmek insana özgüven getiriyor.Zaten o yaşımıza kadar hep ailemizleydik,liseye gider gibi okula gidip gelmek yerine ,bir kaç sene dışarda hayatı öğrenmek daha faydalı ,hem ömür boyu gitmiyorsunuz ki yine döndük ailemizin yanına ama tecrübelerle büyüyerek olgunlaşarak insanları daha iyi tanıyıp daha özgüvenli parayı daha faydalı kullanmayı öğrenerek...

Uzun bir yazı olmasına rağmen sıkılmadan hatta "eeeee sonra "diyerek gülümseyerek okudum yazını arkadaşım

Bir yurtzedeus olarak şunu söylemeliyimki yanlışsın.sengözlerimebaksanab, İnsanın değişimiyle yurdun ilgisi ne. Niye acınacak insan kılıfına soktunki yurtzedeusları.

4 sene boyunca yurtta kaldım ama hayatımda geçirdim en güzel günlerdi diyebilirim. Gırgır şamata, oooooo,ne ararsan vardı. Çok güzel arkadaşlıklar edindim, hala görüşüyoruz.

İyikide yurtzedeusumlaelaelaelaelae

"kuzum" yazım gırgırla karışık bi yazı , zaten trajik takılmadım ben. Sabah kalktım ,içimden

yazmak geldi , oturdum üşenmeden uzuun uzuuun yazdım burayakaydirigubbakcemile2 Sizler de yorum yazınca öyle sevindim ki, içimden geçirdim " Bu kadar uzun yazıyı üşenmeden okumuşlar , vay be ! "

Ve sizlere bi kat daha saygı duydum bu yüzdenopuyorumnanaktan Yalansız konuşmam gerekirse ben olsam okumazdım bu kadar uzun yazıyı belki de...

Eleştiriye açık biri de değilim ama hayret bu forumda bunu da öğrendim , forumun bana getirileri çok gerçektenzemuszemus O yüzden bana katılmasan da , çak bi beşlik , seviyorum sizi kaydirigubbakcemile5

( Ne mutlu sen ve senin gibi yurtzedeus olup da içindeki iyi niyeti ve sıcaklığı yitirmeyen , yurtlarda yaşadıklarını şimdilerde güzel bir gülümseme olarak ananlara ...)

Son düzenleme:

haklsın canım yaşadıklarından dolayı çok dolmuşsun...bak iyide oldu içini dökmüş oldun bizle paylaşdın yorumları okudukça rahatlamışsındır umarım...
dediğin çok doğru dışarda okumak gerçekdende insanlara karşı temkinli hale getiriyor...
mizacım sertleşmedi benim ya da yerine göre diyim...ama herzaman temkinli olmayı
öğretti...ama sahip olduğum arkadaşlarımı kazandığım kişileri ve sevdiklerimede daha sıkı sıkı sarılmayı öğretti...
doğru gerçekden herşeyin eksiler ve artıları muhakkak vardır...
sen ne güzel pembe gözlüklerle bakıyorsun hayata :asigim:ama insan üzülebiliyo bazen bu şekilde....çünkü herkes bu zamanda kendimiz gibi değilki...kötü niyet fesatlık kol geziyor...umarım değer verdiklerin yanıltmaz artık seni hepimizi...

iyide bitanem böyle yanlış anlaşılırsın ama..
incinebılırsın ve nihayetınde ben aslında onu demek istemedım diyerek haklıyken haksız duruma dusebilirsin :1hug: yok yinede ben razıyım diyorsan hayhay derim tatlım sen bılırsın..
opuyorumnanaktan

valla benim içimde kalmıstır baska bi şehirde okumak bende kendi sehirimde okudum üniyi kendi ailemin yanında okuyordum ama arkadaslarım daha özgürdü okadar güzel arkadaslarım olduki ayrılmaz cok zor oldu ailemin yanındaydım evet cok güzel bişey sıcak yemegin var paran var yatacak yerin var en önemlisi şefkat acil katındaydı cok sükür
arkadaslarımın yanında yurttada kaldım arkadaslarım bizdede kaldı hemde aylarca o denli güzel dostluklar yasadım yurtta kalmak cok hosuma gidiyodu herkes cok özgürdü ne bilim bi ranzaya ve kücük bi dolaba herseylerini sıgdırıyolardı akşamları kahve keyfi olurdu sular akmadıgı günler kyamet kopardı herkes camda gecenin 3 ü herkes suu istiyoruz sucaksuuu diye bagırıyo okadar eglenceliki pet şişelere suları doldrmuslar camdan asagı atıyolar varmı bundan ötesi cok eglenceliydi protesto yapıyolardı... herkes keni yasında farklı farklı insanlar cıvıl cıvıllar gencler duygulular sevimliler isteklerini hayllerini gülerek bagırarak konusuyolar okadar hosuma giderdiki yurtta kalmak zaman gecirmek sabahlara kadar uyumazdık picamalarımızı cemrer heryeri temizlerdik gizli gizli elektirikaletleriyle su ısıtırdık hatta beni elektirik carpmıstı banyoya takmaya gittim yerleri yıkamısız heryer ıslak beni bi bagırdım elim kapkara olmustu arkadaslarım kosa kosa gelmişlerdi doslarımdan 2 si sürünerek gelmişti bişey oldumu diye aglıyolardı ben soktayım tabi o arada ama cok güzel bi gndü nebilim okadar özgür okumak isterdim buda gerek insana farklı yerden bakıyosun olaya kendi sehirde üniversite okudugum halde cok eglendim ama arkadaslarım benim 5 katı egleniyolardı malesef sabah geldiğimde akşamki yaptıklarını anlatırardı cok güzel bişeyya tabi ben melek gibi insanlarla arkadaslık yaptım ne bilim kendi sehrimdiya belki hakimiyet bendeydi ama onlar daha cok eglenirlerdi kızlar gec oldu ben gidiyom byyy der ailemin yanına giderdim ama aklımda arkadaslarda kalırdı cokk mutlu bi üniversite hayatı yasadm arkadaslık dostluk cok güzel bişey allah iyi niyetlilerle karsılastırsın şimdi evliyim annemede yakınım sabahleyin gözümü annemin yanında acıyorum desem yeridir annemi ailemi cok seviyorum merak ediyorum arıyorum 3 kere calarsa allahım noldu acaba diye düşünce kaplıyo okadar merak ediyorum görmezsem simdi düşünüyorumda iyiki ailemin yanında okumusum yoksa okadar süre onlardan ayrı kalacaktım diyorum ne bilim cok sanslı hissetmiyorum değil ama baska bi sehirde okumakta güzel olurdu iki ara bi dere bacılar :)))

bende ailemin yanında okuyorum...coook sanslıyım ama itiraf ediyorum bazen yurt ortamına ögrenci evi ortamına özeniyorum :kedi:hele ki ögrenciler terminale bavullarını tıkır tıkır cekerek gitmiyor mu onlara öyle imreniyorum kikaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
bende aılemın yanında okudumm

belkıde bu yuzdendır benım onların gozunde hala cocuk olusum

hangısı ıyı dersem

bılemyıorum ıste

uzaklarda olmak bır bakıma hayatı ogrenmek bence

ben hep bırılerı tarafından korundum

pısman degılım cunku ben cok ıstemedım uzakta okumayı

Biliyoz ula, niye aptal muamelesi yapıyonki bana:çok üzgünüm::icecream:

belki dışarıda okumanın dezavantajları var ama iyiki dışarda okuyorum hayatı öğrendim,çirkinlikleri, paramı elimde tutabilmeyi öğrendim ve şuanda sayamadıgım bi çok şeyi...onlara çok özlem duyuyorum ama onların yanında kalsam asla bazı şeyleri öğrenemeyecektim.

Avantajları da var dezavantajları da.Ben 3 üniv.ye girdim ve ilki ailemle aynı şehirdeydi diğer ikisi farklıydı.Kişisel gelişim açısından keisnlikle aileden uzak olmak daha iyi ,rahatlık açısından aile yanı daha iyi.Ama senin bu yazdıklarının üniversitenin başka şehrde olması ve yurtta kalmayla hiç bir ilgisi yok insanın karakteriyle ilgili.Kusura bakma ama saçma bulduğum çok şey var yazdıklarında.

Niye kusura bakayım ki , benim yazdığım bana doğru , size ters (ya da sizin deyişinizle saçma) ...

Ben yurtta kalmayı kötülemedim , sadece kötü yönlerini ,şaka yollu yazdım ve yurtta kalmış birden çok arkadaşımın geçirdikleri değişimi , yurtta kalmanın ,

aileden ayrı yaşamanın onlara kattığı mizaç olarak değerlendirdim , yapıyla da alakası var muhakkak bunun bilincindeyim... Yine de saçma şeyler yazdığımı düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…