Ben de üniversiteyi ailemden uzakta okuyorum, yurtta kalıyorum, 3 yılda çok şey öğrendim... Yurt, ev vs. bunlar sorumluluk isteyen şeyler ve bir şekilde ayaklarının üzerinde durmayı öğreniyor insan, para idaresi nedir bunu öğreniyor. Ailenim evinde yediğim önünde yemediğim arkamda, herkes her istediğimi yapar, kimse beni üzmez vs. ama şehir dışı öyle değil. Para idare etmeyi öğreniyorsun, tutumlu olmayı öğreniyorsun, ne istediğinin farkında olmayı öğreniyorsun, çeşit çeşit insan görüp bir süre sonra o "ben adamı gözünden anlarım" seviyesine yükselebiliyorsun, paylaşmayı ve paylaşmamayı öğreniyorsun, kendini ezdirmemeyi, haklarını savunmayı, girişken olmayı ve en önemlisi hayır demeyi öğreniyorsun. Tek başınasın çünkü orada, dostum dediğin insan arkandan vuruyor, seviyorum dediğin insan seni terk edebiliyor, bazen ağlayacak omuz bulamayabiliyorsun. Bence insana çok şey katıyor, sabır katıyor, anlayış sınırlarını genişletiyor falan filan... Bence kattığı şey çok. Tamam bazen rezillik çekiyorsun ama katlanmayı öğreniyorsun.