başta şunu sana söylemek isterim ki
daha hayatta öğrenecek çok şeyin var...ben ailemden 2000 kilometre uzakta okuyorum yalnız yaşıyorum ve aynı zamanda çalışıyorum...2 gün öncede yeni evime taşındım...ne tesadüftür ki daha dün bunu düşünürken bu konuyu gördüm...bugün memleketime gidiyorum ve her zamanki gibi yine biliyorum ki memleketimde okuyan arkadaşlarım hala hayatın zorluklarını yaşamadıkları için ben
onları hala tek problemleri sevgilileri yada annesinin almadığı kot pantolonu için üzülürken marka takıntılarıyla bulucam...ve yine git gide değiştiğimizi düşünücem...ama bu benim için kötü yönde değil her gidişimde artık yönde olacak ve oluyor...sana sorarım sen tek başına ev boyamayı ev temizlemeyi ayakların şişene kadar kiralık ev aramayı ve cam eşyaları nasıl toplayacağını biliyor musun? dostlukların asıl dışarıda daha sağlam olduklarını...yada ayın sonunu nasıl getireceğini yada insanların senin sandığın kadar masum olmadığını...
küçük hanım...malesef hayat sizin anlattığınız gibi toz pembe değil...ve ben milyon kere daha dünyaya gelsem yine üniversiteyi dışarda ayaklarımın üzerinde durarak öğrenmeyi tercih ederdim...ve bunu da çok iyi başardığımı düşünüyorum...keşke sizde dışarda okusaydınız da hayata karşıdan bakmak yerine kapısından girmeyi başarabilseydiniz...evet zor bir hayatım var ama ben şunu biliyorum ki bu saatten sonra tek başıma ayakta kalabilirim...güçlü ve olgun durabilirim...ama
ailesiyle okuyan çoğu genç ailesinden bir adım öteye gitmeye korkar ve daha da ilerisi olan ailesinin yakınına evlenmeyi bile kafasına koyar...yurt dışına gitmek ürkütürken bir gün ailesine bişey olursa nasıl hayata tutunacağını bile düşünenini bilirim...hatta hayattan korktuları için dayak yedikleri kocalarından boşanamamaları...bunlar bööle sürer gider sizin anlayacağınız...sadece üniversitede kalmaz bişeyler ve inanın bunlar sizin
''anne çay getirsene dizi başlıyo'' demenizden çok daha önemli ve çok daha hayata dair...üzgünüm ama çok şey kaybetmişsiniz ve öğrenecek çok fazla şeyiniz var hayatınızda...ama lütfen insanları sizin gibi aile yanından ayrılmaya ürken hayata karşı korkak biri olmalarını istemeyin...aklı başında güçlü sağlam durabilecek insana çok ihtiyacı var ülkemizin...
yaprak dökümüne özeniyorsanızda daha dikkatli izleyin derim...