Üniversite Okurken Evlenmek?

Evet bir haftadır çok konuşmuyorum, hatta kendisine de dedim, ben ilişkimizi mantıklı bulmuyorum diye.
Konuda siz zorlandiniz mi dememin nedeni de acaba dedim ben mi kuruntu yaptım, dışarıdan ilişkim nasıl görünüyor diye sormak istedim

23 yaş genelde okulun bittiği yaş ama. O zamana kadar insan sıkılıyor çoğu staj derdinde oluyor benim okulumda böyleydi herkesin 3-4 gün stajı vardı. Sonra şanslı olan iş bulur yoksa işsizlik derdi başlar

şimdilik ilişkimiz iyi gidiyor yazmışsın ya onu soruyor tahin helva hanım

Olgunluğu geç normal bile değil. Onunla evlenirseniz okuluda size bıraktırır.
İlk başta dedim ki acaba ben mi kuruntu yapıyorum, demek ki ilişkim dışarıdan normal görünmüyor. Bir haftadır da konuşmuyoruz. Evlilik mevzusunu açalı 10 gün olmustur. Ben kendisine yarın ilişkiyi bitirdiğimi söyleyeceğim. Ben bu konuyu annemle bile.paylasmadim, çünkü kesinlikle izin vermeyecekti okulda bitmeden biliyorum

Evlenmek için bu kadar acele etme üstelik daha kaç ay olmuş? Üniversite hayatının tadını çıkarmaya bak. Gez toz kendini gelistir zaten vizeler finaller yeri gelecek kafanı kaldıramayacaksin dersten. Daha yaşın çok genç. Bu kadar acele karar vermeni gerektirecek bir durum yok ortada.
Bende eşimle üniversite de tanıştım, ben okuyordum o çalışıyordu evi arabası her şeyi vardı. Evlilik konusu açılınca okulum bitmeden olmaz çok seviyorsan bekle dedim o da bekledi saolsun Burda önemli olan iki tarafın mantık çerçevesi içinde düşünmesi. Hem yaşın küçük hem öğrencisin ve daha 4 aydır konuşuyorsun. Benim tavsiyem öğrencilik hayatını yaşaman yönünde. Karar yine de senin

Konuda ilişkimiz iyi gidiyor demişsiniz ama o nasıl oluyor?

Konuda ilişkimiz iyi gidiyor demişsiniz ama o nasıl oluyor?
Simdilik ilişkimiz iyi gidiyor demem zamandan değil "hiç kavga etmedik, hep güzel anlaştık" manasında demek istedim zaman olarak değil
Hani şey demek istemedim orada 4 5 aydır eylülden beri iyi gidiyor zaman olarak değilse "kavgasız tartışmasız" manasında

Evlilik tek başına bile büyük bir sorumlulukken bir de okulla birlikte yürütmek büyük cesaret ister. O sorumluluğu alabileceğinize inanıyor musunuz ikinizde? İş yükü sizde olacak. Bu acele neden onu anlamıyorum. Bitsin işte hem birbirinizi iyi tanımış olursunuz. Erkekler için hava hoş onların tarafından bakınca neden istediği açık ve net. Ama kadınlar çok çok iyi düşünmeli.
4-5 aylık bir ilişkiden nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?

Ben zaten son bir haftadır kendisiyle pek konuşmadım. İlişkiyi bitirecektim ama dedim buraya da sorayım belki ben kuruntu yapıyorum

Bir de sözde hacettepe psikoloji kazanıp ilk 10k bölüm sıralaması hasta diye gitmemiş. 5 senedir de okul için hiçbir şey yapmamış. Neden dondurmadın dediğimde hastalığı 5 sene süreceği belli gibi 5 sene dondurma yok dedi. Okulu kazanmadan yurtdışı yüksek lisans diyor

Liseden mezun olunca Hacettepe Psikoloji kazandım. Fakat o dönem hastalığımın teşhisi konulunca, üniversiteye hem kayıt yapmadım hem dondurmadim. Evet beş yıllık dondurma yok

Yıllarca hiç eğitim adına bir şey yapmadım, çünkü yeni kendime geldim

Evet okulu daha kazanmadim.ama geleceğime dair ilk büyük hedefim yurt dışında yüksek lisans

Ben zaten son bir haftadır kendisiyle pek konuşmadım. İlişkiyi bitirecektim ama dedim buraya da sorayım belki ben kuruntu yapıyorum
Çok konuşmadiysan seninde kafana yatmayan şeyler olmuş demektir. Bunlar kuruntu değil. Eğer hala görüşmek istiyorsan evlilik konusunu kapatmasını söyle. Onun için doğru zaman olsa da senin için değil. Eğer devam ederse de ben şuan evlilik düşünmüyorum deyip ayrılırsın.

Ben şuan evliliği düşünmüyorum, mezun oluncaya kadar beni bekler misin falan hiç böyle bir şey söylemeden direkt ayrılacağım. İlişki zaten içime sinmedi. Hani bu evlilik mevzusu olmasaydı dahi evet olgun mantıklı geldi iyi gitti ilişki ama yine de bitirirdim

Zaten en başında içine sinmemis. Bence de evlilik konularına girmeden bitir ilişkiyi. Bakış açılarınız bile çok farklı. O direk evlilik hayatına adapte ama sen daha yolun başındasin.

Üniversiteye başlamadan önce bir ilişkim vardı 3.5 yıl sürdü o bende önce kazandı gitti ilk yılında ben bir yıl mezuna bıraktım aynı yaştaydık. İkimizde ayrı şehirlerde üniversite okuyorduk gayet güzel gidiyordu ama gerçekten üniversiteye giden çoğu insan değişiyor ya kız ortamı Falan olmuştu yok işte başka bir sınıfından Kizla baş başa konsere gitmeler daha bir sürü şey bende direkt bitirdim o mezun oldu ben son sınıfım şuan ne halde ne yapıyor hiç bilmiyorum umrumda değil sadece 3.5 yılım b..k oldu boşu boşuna sevgili Felan uğraşma okulunu oku gez toz üniversite yılları bidaha gelmicek ben onu anladım artık son sınıfım ne desem boş zaten keşke hayatıma kimseyi almasaydim da sadece kendime odaklanıp gezip tozsaydim üniversite hayatımi yasasaydim diyorum. Zaten okulun sonu gelince bu seferde atanabilir miyim yapabilir miyim çalıştıkça daha fazla stres geliyor insana valla hiç uğraşamam ben okulu bitirince bile evlilikle bir atanayim da bakarım kader kısmet biri var da hayatımda sadece var yani daha düşünmuyorum

Hayat erkeklere güzel. Evlense de evlenmesede istediğini elde ediyor. Özellikle evlilik konusunu açması kıza daha çok güven veriyor, evlilik hayalleri kurmasını sağlıyor benimle ciddi düşünüyor heyecanıyla erkenden evleniyorlar. Oysa ki gerçekten değer veren adam düşenceli olandır, kızı zor durumda bırakmaz, eğitimini tamamlamasını ister, destek olur, birbirlerini tanımak için zaman tanıyarak baskı kurmaz. Çünkü kim ne derse desin evliliğin yükü ve sorumluluğunu daha çok kadın çekiyor.
Bizim sınıfta adam gibi adam dediğim 3 erkek vardı. Birlikte takılırlardı. Biri sevgilisinden bahsederken hep yurt dışında evleneceğinden, onu beklediğinden bahsederdi. Okul döneminde hiç görüşemiyorlardı zaten. Üniversite bitti dediği gibi de oldu. Yurt dışında evlendiler. Helal olsun dedim uzak ilişkiyi hiç sorun etmedi birbirlerine güveni ve sadakati ile bir oldular. Taktir ettim gerçekten. Sabır bir ilişkide çok önemli bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…