• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite Okurken Evlenmek?

Kim oluyor ki sizin adınıza bu kadar karar alıyor ya. Değmeyecek erkeklerin bir taraflarını bu kadar kaldırmayın. Kendini şimdiden karar mercii ilan etmiş. Nasıl soğumuyorsunuz bu adamdan anlamıyorum,
Evet hayatım hakkında tüm kararları kendisi düşünmüş planlamış, hani sormuyordu direkt söylüyor şöyle böyle yaparız diye

Yani maksadım asla aşagılamak değil ama bu konu Senın değil mi sen kocayı nası doğru bulduguna inandın …

Merhaba. Burada çok akıllı kadınlar var.
23 yaşında kendini geliştirmek isteyen bir gence tavsiyeleriniz ne olurdu?

Ben bir çok konuda gerideyim. Siyaset, tarih, ekonomi, genel kültür vs.
Misal siyasetçi tanımam, bir ideolojim ve siyasi görüşüm yok.
Yazar, sanatçı, yönetmen tanımam.

Elimde ki parayı nasıl yatırım yapacağimi, hangi banka, nasıl değerlendireceğimi bilmem.

Yani dünyadan bi haberim, kendi küçük dünyam da yaşıyormuş gibi.

Sohbetlere dahil olamıyorum, çünkü bir fikrim ve kendime ait düşünce şeklim yok.

Benim bir duruşum yok. Hani öyle belli bir müzik zevki, kitap, hobi, film zevki, giyim tarzı, hayat görüşüm yok.

Hiç bir fikri, bilgi birikimi, tarzı olmayan dümdüz insanım. Bir insanın sevdiği bir yazar sanatçı, bir siyasi görüşü vs olur değil mi ama

Nerede nasıl kiminle ne konuşulur, davranılır, giyinilir, yenilir içilir bilmiyorum.
İnsan ilişkilerinde, iletişimde iyi değilim.

İyi yanım asosyal değilim, kendimi geliştirmeye açığım. Okumayı, araştırmayı severim. İlla evde değil, dışarıda da gelişmeye açığım.

Doğma büyüme büyükşehirdeyim, burada imkanlarım çok geniş. Ama nereden başlamalıyım?

Her tavsiyenizi dikkate alacağım, lütfen aklınıza gelen her şeyi yazın. Üniversite de özellikle gelişmek istiyorum.
Evet o konu benim. O konuyu açarken ağlayarak yazmışım doğrusu abartmışım

Zaten kendisini doğru bulduğuma da inanmıyorum

Eee acelen nedir o zaman? 25yaşında evde terlik piji oturmak isteyen mıymıntı adama niye mecbur olasın? Gez, toz, ye, iç, okul şenliğine git belki Erasmus yaparsın ne yapıcaksın gerçekten 23 yaşında evlenip?? Saçma sapan bir tip sen toptan boşver bunu ayrıl gitsin sana katacağı hiçbir şey yok.

Sana burdaki tüm ablalarının vereceği tek akıl var canım . Oku oku oku . Olası ki okuyamadın yine de ilk seçenek evlilik değil Allah senin için yazılanı karşına çıkardı mı gözün kör dilin lâl olur evlenirsin …

Ailesiyle sadece kız kardeşiyle tanıştım, fotoğraflardan gösterdi ama ailesi de aşırı kalabalık bir sülale. Hayır bir de diyor ki sen çok çalışmazsın evlenince. Ben de yemek yaparım. 🤐

Konunuzda bu adamın olgun olduğundan söz etmişsiniz, bu adamın neresi olgun? Aynı zamanda bu adama size, 'evlenirsek beraber gençliğimizi yaşarız' da diyordu kalabalık bir sülalesi ve bu yobaz düşünceleri olan böyle biriyle öğrenci halinizle nasıl gençliğinizi yaşamayı düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:

Bence ilişkilerle ilgili de kendini geliştirmelisin. Normalde bir erkek evlilik için acele etmez. Eğer acele ediyorsa orada mutlaka bir şey vardır.

Eee acelen nedir o zaman? 25yaşında evde terlik piji oturmak isteyen mıymıntı adama niye mecbur olasın? Gez, toz, ye, iç, okul şenliğine git belki Erasmus yaparsın ne yapıcaksın gerçekten 23 yaşında evlenip?? Saçma sapan bir tip sen toptan boşver bunu ayrıl gitsin sana katacağı hiçbir şey yok.
Hatta ben kendisine yüksek lisans için yurt dışına çıkacağım dedim. Diyor ki ben de işimi bırakır gelirim seninle. Her şeye de bir cevabı ama düşünmüş planmis gibi söylüyor

İnsanın en özgür zamanı üniversite yıllardır. Okul okurken evlenende de gram akıl yoktur. 5 yıl okudum yeterince değerlendirmedim daha farklı olabilirdi diye efkarlanıyorum açıkçası. Böyle bir şeyi aklınızın ucundan geçirmeyin. Yapılacak çok fazla şey var okurken ama bu asla evlilik değil.

İnsanın en özgür zamanı üniversite yıllardır. Okul okurken evlenende de gram akıl yoktur. 5 yıl okudum yeterince değerlendirmedim daha farklı olabilirdi diye efkarlanıyorum açıkçası. Böyle bir şeyi aklınızın ucundan geçirmeyin. Yapılacak çok fazla şey var okurken ama bu asla evlilik değil.
Ben de diyorum üniversite de yapacağım çok şey var diye. Diyor ki gel gençliğimizi birlikte yasayalım.
Hatta ben kendisiyle son bir haftadır doğru düzgün konuşmuyorum bile

Ben de diyorum üniversite de yapacağım çok şey var diye. Diyor ki gel gençliğimizi birlikte yasayalım.
Yok be ne gençliği birlikte yaşaması. Çılgın insanlar olsanız haydi neyse de fikirlerden belli ki evlenince kanepede ömür çürütecek standart Türk erkeği. Hiç gerek yok.

Konunuzda bu adamın olgun olduğundan söz etmişsiniz, bu adamın neresi olgun? Aynı zamanda bu adama size, 'evlenirsek beraber gençliğimizi yaşarız' da diyordu kalabalık bir sülalesi ve bu yobaz düşünceleri olan böyle biriyle öğrenci halinizle nasıl gençliğinizi yaşamayı düşünüyorsunuz?
Evet evlilik mevzusunu açmayana kadar olgun gelmişti. Şimdi öyle gelmiyor

Hatta ben kendisine yüksek lisans için yurt dışına çıkacağım dedim. Diyor ki ben de işimi bırakır gelirim seninle. Her şeye de bir cevabı ama düşünmüş planmis gibi söylüyor
Siz bir üniversiteyi kazanın ilk önce.
Konularınız artık garip gelmeye başladı bana.
Konuyu okurken evlenmiş olanlar var mı, zorlandıniz mı diye açıp, zaten bir haftadir kendisiyle konuşmuyorum noktasına geldiniz. Gelen yorumlara göre yazdıklarınızda değişiyor gibi.

Üniversite gençliğin en güzel yıllarının gectıgi dönem herkes planlar yapıp gezip tozarken sen evde kocana kuru fasülye pilav mi pişircen salla gitsin valla 🤣üni de sevgili bile yapma ayağına dolaşmasın 🤣

Back
X