- 7 Şubat 2022
- 738
- 1.372
- 43
- 70
- Konu Sahibi yesilgunes
Hayatınızın hayatınızı yapmış olursunuz öğrenci iken evlenmekle.Öğrencilik yaşayamayacaksınız arkadaşlarınızla hiç bir etkinlik sinema gezme cafe olmayacak.Koştur koştur eve gidecek evde ev kadını olacaksınız.Yemek temizlik bulaşık.Sonra ders .Nasıl olacak tüm bunlar.Ne öğrencilik ne ev kadınlığı ne eşlik tam olacak.Bunları konuştuğunuzda ben de yardım ederim yok öyle olmaz şunu yaparız vb diyecek asla öyle olmayacak inanmayın.Merhaba.
Ben çok yakında (Eylül ayı) birisiyle tanıştım. Aylardır konuşuyoruz, şimdilik iyi gidiyor ilişkimiz. Gayet olgun, akıllı bir insan. Ben 23 o 25 yaşında.
Fakat olursa bu yıl nişan ve gelecek yıl evlilik mevzusu geçti. Konuyu kendisi açtı.
Yani üniversite 2. sınıfta evlenmiş olacağım. Fakat okurken evli olmak doğru bir karar mı bilemedim. Sonuçta evlilik ciddi bir olay.
Aranızda okurken evlenmiş olanlar var mı, zorlandiniz mi?
Üniversitede okuyorsunuz onun tadını çıkarın ne evlenmesi bu nasıl bakış inanın bu devirde anlamıyorum.
Ben de aynı sizin sınıfta böyle ısrarla evlenmek isteyen birisi vardı gayet güzel işi mesleği olan.Bir gün bile düşünmedim evlenmeyi.Benim ailem zaten tepki koyardı ne evlenmesi önce okulunu bitir mesleğini eline al diye.
Erkekler askerlik iş güç tamam olunca evlenecek kız arıyorlar.Sizi bulmuş.Peki yarın ben çalışıyorum işim gücüm var okulu bırak demeyeceğinin garantisi var mı.
Tekrar diyorum sakın bu hatayı yapma.Arkadaşınls gez toz eğlen öğrenciliğinin tadını çıkart.
Onunda seni evlenmeye ikna edecek cümlelerine sakın aldanma.
Evlilik öyle böyle değil çok büyük sorumluluk.
25 yaş bu devirde bir erkek içinde evlilik sorumluluğu almak için çok erken yaş bunu da aklından çıkarma.Tüm bunları anne kv ve meslek sahibi bir kadın olarak yazıyorum.