• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite Okurken Evlenmek?

Bana diyor ki genç yaşta evlenir, ikimizde birlikte gençliğimizi yaşarız.
Genç yaşta evlenip hayatını yaşayan hiç görmedim ben. Arkadaşlar siz gördünüz mü?
En basiti bir evin bakımı rutini bile yetiyor. Babanızın evindeki hayatınızla asla aynı olmaz. Ne hayat yaşaması? Üstüne yük biner.

Merhaba.
Ben çok yakında (Eylül ayı) birisiyle tanıştım. Aylardır konuşuyoruz, şimdilik iyi gidiyor ilişkimiz. Gayet olgun, akıllı bir insan. Ben 23 o 25 yaşında.

Fakat olursa bu yıl nişan ve gelecek yıl evlilik mevzusu geçti. Konuyu kendisi açtı.

Yani üniversite 2. sınıfta evlenmiş olacağım. Fakat okurken evli olmak doğru bir karar mı bilemedim. Sonuçta evlilik ciddi bir olay.

Aranızda okurken evlenmiş olanlar var mı, zorlandiniz mi?
bu plana göre birbirinizi tanımak için 2 seneniz olacak yani . adamın işi varmış evi varmış eşi yokmuş :) siz ona uymayın o size uysun eğer gerçekten istediği eş sizseniz okulu bitirmenizi beklesin sonra karar verin nişan falan da yapıp üstünüzde gereksiz baskılar kurabileciği seviyeye atlamasına izin vermeyin . Bide o istedi die siz nie konu açacak kadar kararsız kaldınız beyfendınınde okul bitene kadar bu konuyu dillendirmesine müsade etmeyin . Manipüle etmesin sizi seviyorsunuz die

bu plana göre birbirinizi tanımak için 2 seneniz olacak yani . adamın işi varmış evi varmış eşi yokmuş :) siz ona uymayın o size uysun eğer gerçekten istediği eş sizseniz okulu bitirmenizi beklesin sonra karar verin nişan falan da yapıp üstünüzde gereksiz baskılar kurabileciği seviyeye atlamasına izin vermeyin . Bide o istedi die siz nie konu açacak kadar kararsız kaldınız beyfendınınde okul bitene kadar bu konuyu dillendirmesine müsade etmeyin . Manipüle etmesin sizi seviyorsunuz die
Çok kararsız kaldığım için konu açtım. Çünkü kendi annesinden örnek verdi bana. Annesi babasıyla tanıştığında eğitim fakültesinde okuyormuş. Okurken annesi evlenmiş bunun babasıyla. Sonra mezun olmuş annesi aradan iki yıl geçmiş çocuk yapmışlar.
Diyor ki ben de babam gibi anlayisliyimdir, seni kisitlamam

Şöyle sordum. Sen neden 25 yaşında evlenmek istiyorsun ki dedim. Diyor ki evliliği seviyorum, erken yaşta bir ailem olsun istiyorum hatta ben aynen şu emoji gibi baktım "🙄"
Senı kaybetmek istemiyorum aradığım tam olarak sensin falan dememiş 🫣evli olayım çoğalalım aile olalım unu eleyim eleği asalım ona şu emoji işle gidin lütfen 🦶🖕

Gayet olgun, akıllı bir insan.

Bana pek olgun biri gibi gelmedi daha çok olgu görünmeye çalışıyor gibi. Çünkü Olgun birisi 4 ayda tanıdığı öğrenci bir kadınla evlilik gibi ciddi bir yola girmez. Onun derdi sizi bir an önce kapatmak sanki. Böyle adamların sonradan farklı yüzleri ortaya çıkıyor. Evliliklerin çatır çatır bittiği bu zamanda size tavsiyem okulunuzu bitirmeden kimseyle evlenmemeniz.

Son düzenleme:
Kararsız kalacak ne var ki, adam yarım akıllı. Olgun ve akıllı insan böyle olmaz biraz gözünüzü açın. Baştan bu sene nişan seneye evlilik diye bir kaç aylık sevgililikte plan yapan adam bana tekin gelmedi. Aceleniz ne? Ayrıca evliliği seviyorum ne demek yahu?

Adam sizinle merhaba etmek istiyor herhalde acelesi ondan ;) Buna yol verin, sözlerini ciddiye bile almayın.

Neden bu acele? Daha tanışalı birkaç ay anca olmuş, doğru düzgün tanımıyorsunuz birbirinizi. Bu kadar kısa sürede yangından mal kaçırır gibi evlenmeye çalışan erkeklerde sonradan hep bir sorun çıkıyor benden söylemesi. Sonra çok pişman olursunuz. Halen okuyor olmanız ve yaşınızın toyluğu zaten ortada ona yorum yapmaya bile gerek yok.

Adam red flag bence.

Çok kararsız kaldığım için konu açtım. Çünkü kendi annesinden örnek verdi bana. Annesi babasıyla tanıştığında eğitim fakültesinde okuyormuş. Okurken annesi evlenmiş bunun babasıyla. Sonra mezun olmuş annesi aradan iki yıl geçmiş çocuk yapmışlar.
Valla güzelim aşk bi yerde evlilikte azalacak saygı sevgı fedakarlık kalacak … galiba en çok senin payına fedakarlık düşecek . Son karar yine senin ama insanlar iyiyken iyidir gün gelir kötü olunca kendı ayakları üzerinde durabilen bi kadın ol isterim 🌺 hem okula hem yemeğe hem temizliğe koşacaksın okuldan gelınce akşamda ders çalışmak isticeksın ama beyfendı benimle ilgilenmiyorsun diyecek . Kucakta iki karpuz zor aşkım yorulursun

Yani anne ve babamı örnek aldım kendime ait bir dünya görüşüm yok demiş

Merhaba.
Ben çok yakında (Eylül ayı) birisiyle tanıştım. Aylardır konuşuyoruz, şimdilik iyi gidiyor ilişkimiz. Gayet olgun, akıllı bir insan. Ben 23 o 25 yaşında.

Fakat olursa bu yıl nişan ve gelecek yıl evlilik mevzusu geçti. Konuyu kendisi açtı.

Yani üniversite 2. sınıfta evlenmiş olacağım. Fakat okurken evli olmak doğru bir karar mı bilemedim. Sonuçta evlilik ciddi bir olay.

Aranızda okurken evlenmiş olanlar var mı, zorlandiniz mi?
Sence doğru karar mı? Daha 3/4 aydır tanıdığım biriyle ne evliliği? Hemde okurken. Kızılcık şerbeti doğa gibi dolaşma sonra. Önce okulunu bitir mesleğini eline al ne bu acele? Seven insanda bekler ayrıca.

Ay deli misiniz yapmayın böyle bir şey. Mezun olun, paranızı kazanın, gezin, harcayın, kız kıza tatillere falan çıkın. 23 yaş çok küçük, ne işiniz var eş ailesi hengamesinin içinde?
Ailesiyle sadece kız kardeşiyle tanıştım, fotoğraflardan gösterdi ama ailesi de aşırı kalabalık bir sülale. Hayır bir de diyor ki sen çok çalışmazsın evlenince. Ben de yemek yaparım. 🤐

Ailesiyle sadece kız kardeşiyle tanıştım, fotoğraflardan gösterdi ama ailesi de aşırı kalabalık bir sülale. Hayır bir de diyor ki sen çok çalışmazsın evlenince. Ben de yemek yaparım. 🤐
Ya geçsin bu işleri, daha 4 ay olmuş. Gençliğinizin baharında, hayatınızın başındasınız. Yaşayacak çok eğlenceli günleriniz var, kendi paranızı kazanıp dibine kadar harcayın. Hele bir de kalabalık sülale diyorsunuz evlerden ırak

Evlendiğim zaman okulum uzamıştı eşim de yüksek yapıyordu 23 ve 25tik. Ama 2 senedir aynı evdeydik zaten 5 senedir birlikteydik. Ekonomik olarak ikimiz de çalışıyorduk ayrıca düğünü vs aileler yaptı öğrenciyken yaşadığımız evdeydik kira asgarinin yarısıydı. Pişman değilim yine olsa ailemi karşıma alır evlenirdim. Ama sen daha okula başlamadın ve 4 aylık ilişki için mantıklı değil.

Kim oluyor ki sizin adınıza bu kadar karar alıyor ya. Değmeyecek erkeklerin bir taraflarını bu kadar kaldırmayın. Kendini şimdiden karar mercii ilan etmiş. Nasıl soğumuyorsunuz bu adamdan anlamıyorum,

Yani maksadım asla aşagılamak değil ama bu konu Senın değil mi sen kocayı nası doğru bulduguna inandın …

Merhaba. Burada çok akıllı kadınlar var.
23 yaşında kendini geliştirmek isteyen bir gence tavsiyeleriniz ne olurdu?

Ben bir çok konuda gerideyim. Siyaset, tarih, ekonomi, genel kültür vs.
Misal siyasetçi tanımam, bir ideolojim ve siyasi görüşüm yok.
Yazar, sanatçı, yönetmen tanımam.

Elimde ki parayı nasıl yatırım yapacağimi, hangi banka, nasıl değerlendireceğimi bilmem.

Yani dünyadan bi haberim, kendi küçük dünyam da yaşıyormuş gibi.

Sohbetlere dahil olamıyorum, çünkü bir fikrim ve kendime ait düşünce şeklim yok.

Benim bir duruşum yok. Hani öyle belli bir müzik zevki, kitap, hobi, film zevki, giyim tarzı, hayat görüşüm yok.

Hiç bir fikri, bilgi birikimi, tarzı olmayan dümdüz insanım. Bir insanın sevdiği bir yazar sanatçı, bir siyasi görüşü vs olur değil mi ama

Nerede nasıl kiminle ne konuşulur, davranılır, giyinilir, yenilir içilir bilmiyorum.
İnsan ilişkilerinde, iletişimde iyi değilim.

İyi yanım asosyal değilim, kendimi geliştirmeye açığım. Okumayı, araştırmayı severim. İlla evde değil, dışarıda da gelişmeye açığım.

Doğma büyüme büyükşehirdeyim, burada imkanlarım çok geniş. Ama nereden başlamalıyım?

Her tavsiyenizi dikkate alacağım, lütfen aklınıza gelen her şeyi yazın. Üniversite de özellikle gelişmek istiyorum.

Back
X