Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

kızlar ben artık iyice ağırlaştım.......son bi kaç günde karnım kocaman oldu......geceleri sağdan sola dönmek iyice zorlaştı.......diğer hamileliğimde bu haftaları görememiştim böyle zorlaştığını pek bilmiyodum.........doğrusu annelik hakkı boşuna ödenmez değil ........napalım herşey bebişler için .....Allah hepimizin yardımcısı olsun.......)

aayyy hafza hadi sen 34. haftaya geldin.. hadi muallim 3 tane taşıyor... sena zaten sona yaklaştı... ya ben... 30. haftadayım.. gece yatakta dönmem büyük bir olay oluyor... gerçekten insanın harektlerini kısıtlıyormuş... eşim bana diyor çok hareketsizsin.. sanki harekt edecek halim var dedim ben de... kaydirigubbakcemile3 gündüzleri değil de akşam olunca acayip hantallaşıyorum, karnımda müthiş bir gerilme ve şişlik oluyor... sanırım akşam yemeklerini en hafifinden yemem şart oldu artık... -tatlicadiarzu-

ne güzel ya peki bu minişlerin isimleri ne olacak merak ettim üçüz çok zor olsa gerek
ben tek istiyorum ama genelde tüpte ikiz yani %oranı artsın diye sanırım bakamam ben iki taneye

Senacığım gerçekten o yükseltme aparatı çok önemliymiş... aslında ilk 6 ay yatak olarak kullanabileceğin bir park yatak da alabilirsin, sonra da oyun parkı olarak kullanırsın...fiyatları da çok uygun... tabii senin çözümün de orjinal... nevresimlere yazık olmuş gerçekten...
bizim yalıtım işi bu yıl yetiştirilemediğinden biz A planına geri döndük... iyi ki oda siparişini hemen vermemişiz... biz yatağımızı kızın odasına taşıyoruz. ona da ilk 6 ay için park yatak alacağız... sonra da yaza doğru kendi odamıza geçerken onun odasını sipariş edeceğiz...
sonra da oyun parkını oyun saatleri için kullanır... bir de seyehatlere giderken çok işe yarayacak...

Nevin'ciğim benim kızımın adı Cemre... :asigim:

Merhaba kızlar...Serananesçim paylaştığın bilgiler için çok teşekkür ederim...Hazırlıklarında biticek olmasına çok sevindim , bu halinle daha fazla yorma kendini...Babytwincim senin kızda 1 kaç gün geriden geliyordu değil mi?Bugün dr. gittk benim kız kilo olarak halen 4 gün geriden geliyor.Bu kızlara nasıl kilo aldıracağız bilemedim...

evet Toprakcığım en son mauyenede öyle çıktı.. daha öncekilerde önde gidiyordu.. ben de hastalığıma vermiştim... bayram öncesi ben de tekrar muayne olacağım.. ama şiekerim laf aramızda ona kilo aldıracağım derken bu geçen 3 haftada ben 3 kilo almışım... şok oldum tartıda görünce... hanımefendi de almıştır nasibini artık diye düşünüyorum.. seninkinin kilosu ne canım?

ok canım saol, sanırsam o acı hissine biraz katlanıcam yapacak bişey yok :))

sağdan sola dönüşler hep felaket zaten, ama bana bir şeyler oldu son 2 haftadır falan gayet düzenli uyuyuorum, sanırsam doruk büyüdüğü için artık fazla hareket edemiyor , tekmelemeyi fazla yapmıyordu zaten uslu oglum şimdi de gerinmeleri azaldı .. uyuyoruz ana oğul :)))

ben saldım vallahi gece gündüz akşam sabah ne istersem yiyorum..amani,şiinnnnn ne büyük keyifmiş beee kaydirigubbakcemile2

başka bir durum daha var, Chicco puset/araba takiminin bebeport diye bir ünitesi var bizde. Tamamen yatan bir minik beşik gibi, samimi arkadaşımın oğlu oldu demiştim ya, ilk 1,5 ay hep onun içinde yatırdı, bu sayede arabayı yatak odasına da soktu onlar.. çok zorlanırsam onu da kullanırım. içi polardan ve yumuşacık , rahat yatıyor bebiş içinde.. ama ben çok idealistim yaaa , hemen yatak mevzusu hallolsun hazırlıklar bitsin istiyorum... gelince dünyaya bana da esnemeyi öğretecek bu oğlan farkındayım da işte son demlerimi yaşıyorum :))

canım faydasını gör inşallah...kızları tombişleştirmeye çalışmayın, rahat bırakın yavruları, ince doğsunlar , 100-200 gramlar hiç önemli değil arkadaşlar.. 2500 gr doğanlar, 1500 gr doğanlar turp gibi, sizin prenseslere birşey olmaz eminim ben..benim kardeşim 25 sene evvel 1500 gr doğdu, taş gibi 2-3 ayda kapatta arayı ordan bile anımsıyorum.. Sen kaçıncı haftandasın Toprak cım ???

Ben 26. haftadayım kızlar.25+1.Kızım 730 gr çıktı.Ne biliyim serananescim insan endişeleniyor bebiki için.Babytwincim benim de önden giderdi kızım normalde ama şu 2 kontrolde 4-5 gün geriden geliyor kilosu.Geçen sefer yemeğe yüklendim kızım kilo alsın diye ama yine kızım da ben de çok kilo almamışız.Ben de o kadar yemeğe rağmen 7-8 haftada 2 kilo almışım.Gerçi çok hareketliyim ben halen gündüz oradan oraya koşturuyorum akşamları da her şeyimi kalkıp kendim alıyorum sırf hareket olsun doğum kolay olsun diye...

ay toprak cım ticker ını görmemişim pardon...
ben açtım günlüğe baktım , 26 nın sonunda 870 gr imiş bana 1 hafta falan önden gidiyosun demiş , yani 800-820 falan olmasını bekliyordu o ara.. Senin bebeişin de 26 sonunda 800 olacaktır gibime geliyor be canım, endişelenme ..

toprakcığım çok düşük değil kilosu.. 26. haftasınınsonunda 750 gram olması bekleniyor zaten. seninki de bu haftayı bitirene kadar çıkar o kiloya. bir de biliyorsun ultrasondan ultrasona göre bile değişiyor bu ölçümler. çok takılmamak lazım. sonuçta tahmini ağırlıkları bunlar. sen kendini iyi hissetiğin sürece sorun yok.. baksana ben de boşuna kilo aldım biranda... kaydirigubbakcemile3

ınşallah kızlar ya insanın canı sıkılıyor işte...Siz de kuzucuklarınıza çok iyi bakın...

bende görünmüyordu.. kalmış öyle... kaydirigubbakcemile3imza kısmındand değiştirdim şimdi... :kedi:
teşekkürler... kaydirigubbakcemile

Gerçek Annelik Deneyimleri

Senanın güzel paylaşımından sonra ben de internette gezinirken okuduğum bir yazıyı paylaşmak istiyorum sizlerle. kaydirigubbakcemile2

Annelik ve çocuk bakımı üzerine birçok kitap ile yazı var. Kimileri bunları uygulayabiliyor kimileri de uygulayamıyor. "Hamileliğimde bunların hepsini okuyup, duyduğumda ben de bunları böyle kitabına göre yapacağım diye kendimce karar vermiştim. Ama gerçek hayatta neler oldu neler? ışte benim tecrübelerim:

1. Okudum ki: Doğduğunda mutlaka sadece anne sütü verilecek. Yoksa biberona alışabilir veya "emzik karıştırma sorunu" yaşayabilirmiş.
Yaşadım ki: Bebişin kilosu önemli miktarda azalır ve doktor formula ver derse, aynen formula takviyesini dayıyormuşuz.

2. Okudum ki: Sallayarak uyutmaya alıştırmamak lazımmış.
Yaşadım ki: ılk 3 ay bebişin uyuması için her yol mübahmış.

3. Okudum ki: Bebeğimizi memede veya biberonda uyutmamak lazımmış.
Yaşadım ki: Bebiş uyuyacaksa uyusunmuş, ister memede, ister biberonda, ister bacakta sallanırken...

4. Duydum ki: Aman her gak guk dediğinde bebeği kucağa almayın; kucağa alışırmış, şımarırmış.
Yaşadım ki: Kucağa alışma diye diye birşey yokmuş. bebişimizi bol bol kucaklayıp, sarılıp öpecekmişiz. Güven duygusunun gelişmesi için ağladığında cevap verecekmişiz. Sonra çombak zaten kucaktan kaçmak için solucan gibi kıvranacakmış.

5. Okudum ki: 6-7 aylıktan sonra gece beslemelerini kesecekmişiz.
Yaşadım ki: Bu lafi edenler yavrularımız gece uyanıp ağladığında mıçlarında pireler uçuşarak beşinci uykularını uyuyorlarmış. Biz ise gidip güzelce beslemeye devam ediyormuşuz.

6. Okudum ki: ılk dişler ortalama 6. ayda çıkarmış.
Yaşadım ki: ılk dişler 11. - 12. ayda da çıkabilirmiş.

7. Okudum ki: Bebeklere TV seyrettirilmemesi gerekirmiş.
Yaşadım ki: Yavruya yapılacak başka animasyon kalmadığında ve yavru sıkıntıdan sınır küpü olduğunda (az da olsa) TV imdadımıza yetişirmiş.

8. Okudum ki: 1 yaşını geçtiğinde biberonla süt/su vermeyi bırakmak gerekirmiş.
Yaşadım ki: Başka türlü süt içmeyi kabul etmiyorsa biberonla vermeye devam edilirmiş.

9. Duydum ki: Çocuklar 1 yaşından evvel tuvalete alıştırılabilirmiş. (Ya da: annem, ben, kardeşim vs)
Yaşadım ki: Yavru hazır olmadan hiçbirşeyi zorla yaptıramazmışsınız.

10. Düşündüm ki: Biyoloji bilgilerime dayanarak ailede çoğunluk sarışın ise ben de kabak kafalı bebish bekleyebilirim.
Yaşadım ki: Çocuğun kesinlikle sana benzemeyebilir hatta uzak atalarından birine bile çekebilirmiş.

11. Düşündüm ki: Sonsuza kadar yavruşumu emzireceğim.
Yaşadım ki: Sütüm tahminimden evvel azalabilirmiş, hatta kesilebilirmiş.

12. Düşündüm ki: Bunların hepsini ben tek başına yaparım. Kimseye ihtiyacım yok.
Yaşadım ki: Annem olmasa bu çocuk 2 aylık olmazmıs. Belki olurmuş ama o zaman ben böyle olmazmışım.

13. Duydum ki: Ooooo onların zamanında onlar yokmuş, bunlar yokmuş, annelik çok zormuş.
Yaşadım ki: Annelik hala zor.

bakalım birgün biz de yaşadım ki: hepsi doğru diye cümleler kuracak mıyız... kaydirigubbakcemile3

gercekten dogru ............okumak baska yasamak baska sey.........yasayıp gorucez..............

Nurgül çok can alıcı noktalara parmak basılmış... bravo di,yorum aynen inanıyorum bence de ööle olacaktır :)))

ne güzel ya peki bu minişlerin isimleri ne olacak merak ettim üçüz çok zor olsa gerek
ben tek istiyorum ama genelde tüpte ikiz yani %oranı artsın diye sanırım bakamam ben iki taneye

ben de senin gibi düşündüğüm için doktoruma ısrar ettim,yaşım gereği (35) üç tane transfer edecekti ben iki tane isteyince diğerlerini dondurduk.ikiz olasılıgı 3 yada 4 embriyo transferinde daha yuksek bildiğim kadarıyla
canım inşallah hayırlısıyla sen de en kısa zamanda bebeğine kavuşursun

Nurgül çok can alıcı noktalara parmak basılmış... bravo di,yorum aynen inanıyorum bence de ööle olacaktır :)))

ben zaten panik biriyim,sallamak yok kucağa almak yok gibi katı kurallara uyamam sanırım
hayırlısıyla hele bir doğsunlar da nasılsa gerisi bir şekilde hallederiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…