Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

evet toprakcığım.. ben de bir garip oldum... çok güzel bir duygu.. doğsun biz kendimiz de nini söyleriz... kaydirigubbakcemile3

Seranescim çok heyecanlandım.Bana kalırsa sen haftaya p.tesi-salı doğumu yapmış olursun.Bayrama da doruk beyle girersin...Hadi hayırlısı...

Vallahi ne güzel olur be Toprak cım ..arkası da Kurban bayramı ohhh herkes yanımda olur, çok isterim haftaya olsun diye :))

Canikom saolasın, kendi hikayesini yazdı bana göre bu oğlan , ben de ona ilerde anlatabilmek için günlüğüme yazıyorum bunları.. inşallah son virajı da sağ salim alıp birbirimize bakacak hale geliriz bir iki hafta içinde..Planlı olmayı becerince huzurlu ve sakin oluyorum, her zaman olmasa da bazen plansız da olmak gerekiyor, ama bazı şartlara açıkta yakalanınca gergin oluyorum.. O yüzden elimden geldiğince çabalamaya gayret ediyorum işte..

ya bayramda doğurursan dünür ben nete de giremem şehirdışında olacağız... kız bir ara telefonunu yaz bana mailden facebooktan arayayım ya da mesaj atayım sana... yoksa aklım kalır valla... vereliniortak

Anacım bayramda da doğursam ulaşırım ben sana , FB dan hallederiz:))

evet toprakcığım.. ben de bir garip oldum... çok güzel bir duygu.. doğsun biz kendimiz de nini söyleriz... kaydirigubbakcemile3

Ben de şimdi bir dinleyeyim vallahi neymiş bu ??!!!??

günaydıınnn
notlarımı temize çekmeye başladım, bakalım biterse bu akşam yollıycam size şekerler
öperim hepinizi...

herkese iyi akşamlar ,ben yuvarlanıp gidiyorum umarım siz de iyisinizdir

babytwin verdiğin adrese girdim, teşekkürler cidden çok güzeldi, ilerde lazım olabilir diye sık kullanılanlar kısmına ekledim bile a.s

gerçi bana bugünlerde lazım, kendi adımı girip dinlemeliyim ki her gece rutin 3 civarında su içmeye uyandıktan sonra benim kuzular çitten atlamak zorunda kalmasın yerimseniben

kızlar... bebek bakımı ve hamilelikle ilgili gittiğim 3 günlük seminerden bebklere dair aldığım notların özeti aşağıdaki gibi... herşeyi yazamadım ama özetlemeye gayret ettim.. umarım sizin de işinize yarar .. çok öpüyorum sizi de bebişlerinizi de..opuyorumnanaktan

---------------------------
Meme Emme- Emzirme :
Meme emerken göğüs başını çok kuvvetli yakalar veya ezerse , parmağını çenesine dokundurup ağzın açtır önce, meme başı serbest kalırsa çekersin, yoksa ağzındayken çekme kanatabilirsin. Meme emdikten sonra sırtına gaz çıkarmak için avuç içiyle tok ses çıkaracak şekilde vur.ılk başlarda meme emme seansları her bir meme için 10 dakika ara ile yap, bir memeden sonrakine geçir. Değiştirerek ortalama 30-40 dakika emdirebilirsin. Böylece her 2 meme de süt üretmeye başlar ve düzene girer.Göğüs başlarını emme bittikten sonra ılık su ile sil, yalnız bunu sık sık yapma su da tahriş edebilir dokuyu. Bunun haricinde sabunla veya temizleme bezleriyle silme . Meme başların sildikten sonra pamukla kurula, menli veya ıslak kalmasın. Meme başları hassas ise göğüs kalkanı kullan sutyenin içine..Böylece göğüslerin hava alır ve hassaslaşmaz. ılerleyen günlerde süt kanalları düzenli üretim yapar ve açılırsa her bir memede 30-40 dakika kalacak şekilde emzir.Böylece o memedeki süt tamamen boşalır , 2 saat ara ile emzirmeye devam ettiğinde öbür göğüs ile başlarsın, emerken diğer göğüs dolar 2 saat sonra öbürüne geçersin.
Emzirirken kollarını ve omuzlarını kasma gevşek olduğuna emin olur, böylece bebeği tutarken de ağrı hissetmezsin .Hastaneye emzirme yastığını da beraberinde götürürsen ilk denemelerde daha rahat olursun. Her türlü önleme karşın ( krem-hijyen vs ) meme başları hassaslaşırsa doğal bir reçete var. Havucu rendele ve ıslak haldeyken meme başlarına hvuç rendesini koy, üstüne pamuk veya göğüs pedi kapat 30 dakika kadar kalsın. Sonra temizlersin ama üstünden su ile veya başka bir şey ile temizlemene gerek yok, sadece rendeyi al yeter. Bebek memedeki bu tadı yadırgamaz ve emmeye devam eder.ılk 25-30 gün ne olursa olsun biberon vermemeye çalış, memeye alışabilmesi için. Süt kanallarından dolayı veya emzirme sorunlarından dolayı göğüste, kol altında sertlik, üşüme , ürperme , ağrı olabilir.Bu durumda ılık kompres yapın, derin nefes alın verin.Göğsünü önce öne sonra geriye iterek en son da meme başını sıkarak süt pompası işlevi yapabilirsin. Böylece süt kanalları açılır .
BEBEK BAKIMI :
Banyo : Aç karnına iken banyo yaptırma, huzursuz olacağı için banyoda tedirginlik yaşar. Banyo suyu 36-37 derece olmalı, dirseğinle anlayabileceğin gibi bebek termometresi de kullanabilirsin.ılk dönemlerde ( 1-2 ay ) küvetin içine ağ da gerebilirsin, sonrasında çıkar ki suda özgür kaldığını hissetsin. Ilık suyu banyo içine koy, önce bebeği bacaklarından küvete koy, bacaklarına su değsin alışsın sonra şampuanla bedenini yıka, ters çevir arkasını da yıka. Şampuanı ile kafasını da yıkadıktan sonra 1 maşrapa temiz içme suyunu başına dök, bebekler başlarda bilinçsizce dökülen suyu içmeye çalışabilir. Yutarsa yuttuğu su temiz su olsun, sonra bedenine de banyo suyu dök , havlusuna sar ve çıkar. Başlarda bebek banyosu ortalama 5 dakika sürecektir, kış aylarında fazla oyalanmadan banyosunu yaptır ve çıkar. Göbek bağı 15-20 günden önce düşmez genelde, bu esnada banyo yapılmıyor.Günde birkaç kez hastane çıkışında verilen alkolle pansuman yap göbeğine. Bu esnada da bebeği temiz tutmak için hijyenik temizleme bezleri ile silersin. Asıl göbek bağı düştükten sonraki takip eden 2 gün banyo yapılmaz . Mikrop kapma ihtimali geçsin diye beklenir. Bağı düştükten sonra alkol yerine antiseptik ile temizlemeye devam et.
Banyo bitince burun aspiratörü ile burnu tıkanık ise kontrol et, ara ara serum fizyolojik de damlatırsan tıkanıklık kalmaz. Saçlarını fırça veya tarakla hafifçe tara, böylece kafa derisine masaj da yapmış olursun. Ucu küt tırnak makası ile bebeği kucağına oturtup yüzü karşıya bakacak şekilde iken tırnaklarını kesebilirsin.Çıt çıt makaslar başlarda kullanılmaz, derisini kesebilir. Üçgen şeklinde küt makasla kesip uçlarını törpü ile düzeltebilirsin. Bu kesme işini 3 günde bir yaparsan iyi olur, başlarda çok fazla yüzünü çizer. Sık sık ellerini kesemiyorsan eldiven kullanman gerekir. Ayak tırnaklarına dokunma onlar yavaş uzar. Birkaç haftada bir kesebilirsin onları keserken de dümdüz kesmelisin yoksa et kenarlarında batık olur.
Alt temizleme : Karnı tokken altını değiştirirsen daha sakin olur. Altını açmadan önce 1-2 dakika onunla konuş, okşa ve tensel temasta bulun. Altını açtığında kasıkların yukarıdan aşağıya doğru , 1-2 kez de cinsel organı üzerinden geçerek sil.Aşırı bastırma, her seferinde temizleme bezini değiştir.Sonra popo arasını 1-2 kez sil, en son da popo yanaklarını temizle ve altını biraz havalandırarak , pişik önleyici kremini sürdükten sonra temiz çocuk bezini kapat.

sagol canım.............cok sukur ıyıyız cıger ıgnemızı olduk beklıyoruz senden bı ıkı hafta sonra dogururum bende ınş...............bılgıler guzel canım.............bende drum solemıştı her emzırmeden once karbonatlı suyla temız pamukla gogus uçlarını sılıp emzırırdım .............mıkrop kırıyo temızlıto.......gogus pedı kremı sart..........ılk zamanlar cuıdden yara olabılıyo acısı cok kotu olur.........ben oğlumu bıbuçuk yıl emz ama bunları galıba zor ama yınede damlada olsa verıcemm ınş...................nasıl odan nasıl oldu fotosu nerde....................

ilk bi kaç sayfayı okudum ve son sayfaları ne güzel paylaşmışsınız çok duygulandım bende ya
ama neyse baksanıza hepinizin az kalmış bebeişleri kucaklamaya
hayırlı evlatlar olur hayırlısıyla kolay olur doğumlarınız

Amin nevin cim inşallah... hayırlısını versin allahım, ne güzel demişsin, darısı her isteyenin başına...

evet haklısın bu önlemleri alamk lazım....
oda daha tam yerleşmedi , yarına bitiricem herhalde ilk fırsatta onu da yollarım sizlere canım

önce size sonra bütün isteyenlere sonra kk nde yazan bütün isteyenlere en sonada bana :)) hayırlısıyla hayırlsını versin allahım dualarım önce sizlere

Senacığım çok yararlı bilgiler gerçekten... 3 önemli konu emzirme, banyo ve alt değiştirme... ben de bayramda ablamlarla buluşacağım. onlardan alacağım püf noktaları oalbilir. farklı birşey duyarsam sizinle paylaşırım... eline sağlık canım, yorduk seni bu kadar işinin arasında... şu olaylı odayı da merak ediyoruz doğrusu... kaydirigubbakcemile3

muallim senin sayfada kızlarının kilosuınu gördüm... maşallah çok iyi gelişimleri... allah nazarlardan saklasın... açılışı doruk bebekle yapıyoruz... sonra da seni ve senden sonra da Eseli bekliyoruz... sonra da hafza var sanırım... sonra da bennnnnnnnnnnn... kaydirigubbakcemile2 ve diğer kızlar...

respi beğenmene sevindim canım, güle güle dinle ve uyu... kaydirigubbakcemile2

nevin hoşgeldin, canım en kısa sürede sen de bu duyguyu tadarsın inşallah... bu sayfada bir sürü gebe var.. dualarımızla seninle de olsun... teşekkürler güzel dileklerin için...

Dünür şu an odayı bir görsen savaş alanı gibi :))
Kendi siparişimden farklı bir oda geldiği için karyola içine aldığım yataktan tut, nevresim takımlarına kadar herşey değişmek zorunda kaldı çünkü ebatlar uymuyordu. Ben bu takımları 2 ay evvel aldığım için de Mothercare değiştirmedi iyi mi...Bazılarını başka doğum yapan arkadaşlara verdim bari boşa gitmesin, ama çoğunun da kız bebekleri var renkten kaybettik. Neyse sağlık olsun, yenilerini aldım, şimdi de son sorun; yatak 90*140 ebatında ve yere çok yakın. Bu karyolanın asansör gibi yükseltme mekanizması yok ( Oysa ne kadar gerekli idi bana ilk başlarda fazla eğilmeden sonra aşağı alçaltabileceğim bir yatak...Ne yapalım bununla idare edicez... Yatağın altına 10 cm yüksekliğinde ahşap yükseltici kestiricem Bauhaus'tan üstüne de bir sunta koyup , bebek yatağını onun üstüne yerleştiricem böylece bir miktar yükseltmeyi planlıyorum umarım işe yarar...O tahtaları beklediğim için de yatağı yayıp bitiremiyorum, yarın alıcaz sanırım Bauhaus'a gidip...Fotolar PZt ye kaldı kızlar :)))

Birazdan çantamı tamamlayacağım bebiş eşyaları benimkiler falan, bagaja indiricem onları şimdiden arabada hazır dursun diye..Neme lazım bir gece ansızın kalkıp apar topar gidersem kaydirigubbakcemile3

herkese günaydınnnnnn.....hayırlı cumalar.......Sena cım çatı muayenesi çok kısa sürüyo.... ilk an biraz acıyo sonra hemen geçiyo........zaten dktr eline jel gibi birsey sürüyo.....o da sanırım biraz yumuşatıyo ......yani korkulcak bişey yok....benim tecrübem böyle.......bu arada maşallah nerdeyse hazırlıkların bitmiş.........hayırlısıyla gelsin Dorukcukkkkk...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…