Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

Senacığım bu listedeki herşeyi aldın mı sen? baya birşey var da... özellikle şu süt sağma kapları makinesi ve sterilazatörü baya bir para tutuyormuş.. senin listenin orjinal halini gösterdim de eşime, gözü korktu... kaydirigubbakcemile5

Biz hadi neyse de Allah muallime sabır versin valla... :hulya:

:Saruboceq:
evet vajen kesik doğum yapan arkadaşımda da var malesef 1 hafta oturamadı kız popo üsgtüne ... ben de git gide sezaryene doğru ilerliyorum, allah mümkün mertebe acısız, ağrısız nasip etsin ne diyeyim :Saruboceq:

ben ilk listeyi eşime gösterdiğimde NEEEEE sen bizim eve incir ağacı mı dikicen kadın diye dalga geçti benle :kedi: o yüzden eşini iyi anlıyorum :kedi:
ben aldım en çok parayı da onlar tutuyor bir de bebek arabası - ana kucağı vs.. aslında çalışmayan anneler için o süt sağma pompaları ve süt saklama kapları çok da gerekli olmayabilir ama ikizlere ve üçüzlere farz bence farz !!! benim kuzenim ve yakın bir arkadaşımın ise şöyle bir sorunları oldu, gayet sağlıklı hamilelikler geçirdiler ama gel gör ki nerdeyse sütleri hiç yok denecek kadar azdı.. bir tanesi ilk geceden mama vermek zorunda kaldı.. o zaman allahtan ki starilazatörüm evdeydi ve ilk geceden çalıştı mama kaplarını temizleyip kullandım demişti. ilk acemilik gecesinde herşey eline ayağına dolaşmıştı bir de o sinir harbinde bunlarla uğraşmak zorunda kalmadım dedi. kuzenimin ise sütü o kadar azdı ki kızcağız bebek emmediği zamanlarda damlayan 1 damla sütü bile biriktirme telaşındaydı bu süt saklama kapları çok işime yaradı demişti.. ben de kaplardan ve pompadan ve sterilazatörden aldım... bunların boy boy, marka ve tipine göre çeşitleri bol.. ekonomik rakamlardan pahalı rakamlara kadar geniş bir yelpaze var. bence kritik olan sterilazatör ile süt sağma pompası. elektrikliler daha pahalı elle manuel olanlar daha ucuz.. sen iyice tart biç , ekonomik olan ve kullanışlı olanalrı kendine göre belirle dünürcüm... istersen sterilazatörü hemen alma mesela, süt vermeye devam ediyorsun diyelim 2-3 ay hiç süt saklama derdin olmadı , o zaman aradan zaman geçince alırsın veyahut hediye getirmek isteyenler olursa onlara yüklersin :kedi:

bu da bir fikir tabeee zemuszemus

ne dıyooooooooooonuz..............bakın sanal mendıl actımmmmmmmmmm..........bırer tene banada atın kızlar ben napcemmmmmmmmmmmm....................ınş kızlar saglıkla gelsınlerde ınşşşşşş ...............sezeryandan yanayım...............kım ne derse desın normal dogumda zor benım yedı sekız dıkışım vardı hem ıç hemnm dış.............epıtral degılde spınal sezeryan ıst........ınş 30 gelelım konuşcam net drla............ınş..................

kızlar sıze pompa gerekmez bence..........evdeysenıx bol bol emzırın sut gelıyoo...............ve elektrklı olmayanları almayın sutu ıyı cekemıyo zorlanırsınız...............anakıucagı ve araba kolt aynı aslında araba kol guzelse açılıyo evde de kullanılır............

canım spinali zaten epidrualle kombine yapıyorlarmış..
sana zaten kesin sezaryen konuşmaya gerek var mı ?
kızları strese sokmanın ne alemi var, güle oynaya çıksınlar inşşallahhhzemuszemus

he valla haklısın.................bak kızlar cok oğluna sahıp çık karışmammmmmmmmmmmmm

he valla haklısın.................bak kızlar cok oğluna sahıp çık karışmammmmmmmmmmmmm

şekerim benim oğlan buğday ambarına düşmüş aç tavuk gibi bayram eder beeeee sırnaşık şey, olmadı senin büyük oğlana da sataşıveririz o zamana kadar taze bekar kalmışsa yerimseniben

vereliniortak selam canim naber nasilsin bebisin nasil? uzun zamandir yazmadim bi yazayim dedim kendine ve bebisine dikat et canim

kızlar internet varr merak etmeyin ama yeni girebildim:I
nurgülcüm arzunun mu bebeği oldu slm söyle bebişini öp benim için
kızlar listeye baktım inşallah hepsinden ikişer ikişer alıcazkaydirigubbakcemile3
babaımız boşa çalışmıyo dimi
artık bugüne kadar biriktirdiklerini kızları için harcayacak allah nasip ederse
anne adayları bu arada bişey öğrendim emzirmek tamamen psikolojikmiş
sütüm yetecek deyin yetsin inşallah bebeklere
allah bol bol süt versin size
bu arada en çok süt yapan gıdalardan biri hurma
günde 5-6 tane yemek gerekiyomuş
ben şimdiden başladım valla

günaydın herkese,
Esel e süt ve psikoloji kısmına katılıyorum, dün bir bebek - doğum seminerine gittim tam günlük. 2. seminerim de 10 Ekim günü, hamilelik , emzirme, lohusalıktan tutun da , doğum , bebek yeni doğan bakımı, yıkama, emzirme, yedirme, alt açma vs.. bir sürü bilgileri uygulamalı anlattıkları faydalı bir çalıuşma oldu benim için. sankim acemiliğimden bir tutam attım sırtımdan :kedi:
Dediler ki süt verme isteği önce beyinde başlıyor, ilk 1 hafta sancılı olabilir ama doğru emzirme teknikleri ile göğüs başlarını hasarsız tutabilirsen sonrası çorap söküğü gibi geliyor, notlarımı b,r derleyeyim toparlayayom sizlere de yazarım inşallah öğrendiklerimi...Ayrıca siz süt vermek istediğiniz sürece beyine gönderilen mesaj prolaktin hormonunu çalıştırıyor ve süt bezlerine çalışın bebeğe süt lazım mesajı vermeye devam ediyormuş, bu mesajı bebek de o esnada meme başını emerek kuvvetlendiriyor ve tıpkı bir arz talep dengesi gibi emdikçe beyne giden mesaj sürekli hale geliyor ve süt gelmeye devam ediyor.. Ama diyelim ki ben 8.9. aydan daha fazla süt veremem diye kendi kendinize tekrarladınız..beyin bu msjı da algılıyor ve yavaş yavaş süt de kesilebiliyor o aylara yaklaştıkça..Ne kadar enterasan bir tabiat dengesi değil mi kızlar ?? Yüce Allahım herşeyi nasıl da dengeli yaratmış...Bence gerçek mucize bu işte...

kızlar size hamile kalmakla ilgili bir yazardan alıntı yapıyorum...ilginç ve de doğru tespitler yerimseniben

--------------------------------------------------------------------------------

bir yazardan alıntıdır.Yonca TOKBAŞ

Hamile kalmak ne zordur bilir misiniz?

Bilmezsiniz!

Çünkü bizde herkes çok kolay hamile kalmış gibi anlatır.
Daha doğrusu kimse bişeycik anlatmaz.
Ya “Biz daha düşünmüyoruz” der ya da “ıstemiyoruz” der.
Hamile kalırsa “Hamileyim!” der.
Onu da söylemeden 3 ay bekler.
Haklıdır.
Çünkü, insan zanneder ki, herşey Türk filmlerindeki gibi olur.
Adam gelir, ceketini çıkartır, kadının üzerine atar, kadın da –bak sen şu işe, nayır nolamaz- anında hamile kalırrr...
Bebeği ya “Leylek Hanım” getirir
Ya daaa...
Fatma Girik misali bir tarlada, Göbekbağı taşla kesilerek, O masssmavi gözler kocaman açıla açıla Bebek doğuverir... (Sezeryan patlamasının nedeni bu diye düşünüyorum bu arada. Oysa normal doğum çok zevkli, iki tane doğurdum, biliyorum, tavsiye ediyorum. J)
şte, hayat böyle uçlar arasında geçer eski Türk sinemasında...
Halbuki gerçekler çok farklıdır.
Adam gelir, ceketi bırak ruhunu teslim eder, nafile!
Kadın her ay tuvalete kapanır, okumadığı dua, yapmadığı büyü kalmaz, test sonuçları hep aynıdır.
Hamile değilsin güzelim. Haydi dön başa, sinirini de bozma, nasıl olacaksa, başla bakalım sil baştan hamile kalmaya çalışmaya!
Bu devirde hamile kalmayı başarabilmek büyük bir başarıdır.
Gerisi büyük yalandır.
Etrafımda ha deyince hamile kalmış kimse yok.
Haberiniz ola.
(Babannesi cırt diye hamile kaldığı için kendi de kolay hamile kalmış olanlar, istisna oldukları için kaide dışıdır.
Madem kutlu mutlu “Anneler günü'” ne yaklaşıyoruz, dedim artık şu trajikomik gerçeği bir masaya yatırayım.
Yatırayım da,
Hamile kalmayı ilk 10 ay ve hatta 12 ay eşittir bir yıl, başaramadığı için kendini parçalamak, kocasını değiştirmek, kendini mahvetmek isteyen kadınlara bir “Merak etme dostum tek amuda kalkıp bekleyen sen değilsin!” J armağanı vereyim dedim. (Efendim bu hizmetimiz bu köşede bedavaJ)
Hamile kalmak zordur zor.
Zaten az ve öz yumurtan var...Ayın hangi günü saat kaçta nerdedir bilmen zor Denedin saatine denk gelmedi mi,
Bittin!
1 sonraki ayı kös kös bekleyeceksin. Bu arada sinirini bozmayacaksın,Sevişmekten caymayacaksın,Her ay vücut ısını ölçen o şapşal alete bakıp en sevmediğin duygularınla yüzgöz olup, hayattaki en büyük zevkini,Aşkınla birleşmeyi,Bir takvime bağlayacaksın.
Umutsuzluğa kapılmadan, hamile kalmak için tanrıya dua edip yalvaracaksın.
Her ayın belli günü o pembe çizgili testi yapıp saçı başı yolacaksın.
12 ay boyunca sonuç negatif mi?
Soluğu doktorda alacaksın. Testler yapacaksın.Sevdiğin adamın moralini de sen toplayacaksın...Güçlü olacaksın.Sessiz ve sakin olacaksın.ınanacaksın.Bebeğine kavuşmayı bekleyeceksin sabırla.Yöntemi her neydiyse ve bunun her ne önemi vardıysa (bu bile sorundur çünkü ülkemizde)...
Hamile kaldığın gün,Ağlayacaksın hıçkırıklarla.Annelik böyle birşeydir aslında.istersin anne olmayı,Kolay zannedersin,Başına gelmedik kalmaz.Gülerek başlarsın bu yolculuğa,
Ağlarsın yol boyunca,Kısmetse bebeğini sağlıkla eline aldığın gün...Unutursun tüm çektiklerini,Gülümsersin ona.tüm çektiklerine değmiştir...O iki masum bakışa!

bir de vajen kesiği daha sonra cinsel birleşmede ağrı ve idrar tutamama gibi sonuçlar doğuruyormuş ve arkadaşında olduğu gibi sezeryana göre daha geç iyileşiyor... hayırlısı bakalım şekerim...

vereliniortak selam canim naber nasilsin bebisin nasil? uzun zamandir yazmadim bi yazayim dedim kendine ve bebisine dikat et canim

iyiyiz canımcım, sen nasılsın? bebiş de iyi maşallah, büyüyor teyzesi... kilolarımda artmaya başladı sanırım... sen de kendine iyi bak.. görüşürüz... :1hug:

Eseliciğim evet Arzu'nun bebeği oldu, pembiş bir de oğluşu var artık... zemuszemus babalar boşuna çalışmıyor tabii.. biz iki koldan çalışıyoruz bir de... herşey Cemre için... kaydirigubbakcemile3 sevindim internetin olmasına yaz sık sık.. bebişlerden haberler ver... kaydirigubbakcemile

Senacığım güzel paylaşımların için teşekkürler sana... en çalışkan anne adayı seçiyorum seni... :lepi: seminerlere bile gitmeye başladın... benim vaktim olur mu bilmiyorum bleki izne ayrılınca gidebilirim o tür seminerlere, ama yazdıklarını okumak için heyecanla bekliyorum... kaydirigubbakcemile2

iyiyiz canımcım, sen nasılsın? bebiş de iyi maşallah, büyüyor teyzesi... kilolarımda artmaya başladı sanırım... sen de kendine iyi bak.. görüşürüz... :1hug:

Allah nazarlardan korusun canim,yesinler bebisi...sagol canim bende iyim calismakla zaman geciriyorumki subat ayi cabuk gelsin diye:Saruboceq:eee tabiki alcaksin kilo sen iki canlisin, ben ragziyim o kilolari almaya vallahii yeterki hamile kalayim en kisa zamanda.. kendine ve bebise dikat et canim..

ben iyiym muallim sabahtan beri sürekli birşeyler atıştırıyorum... kaydirigubbakcemile3dün eve gittik kapımızın hem alt hem üst kilidi kırılmış... polis ve sigorta firmasını aradık, çilingir çağırdık... Allah'tan içeri girememiş, kapıyı kırmış ama biri geldi sanırım o arada kaçmış... polis gelip içeri girene kadar endişelendik baya... onlar da geç geldi... gece 11'e kadar kapıyı yaptırdık... yemeği de atıştırarak geçiştirdik dolayısıyla.. şimdi acısını çıkartıyorum... kaydirigubbakcemile2

siz nasılsınız? karnın büyüdü mü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…